Menu

Fotbal

FORTUNA:LIGA

SK Slavia Praha – FC Zlín

2:1

konec (0:0)

06.08.2023, 18:00 • Fortuna Arena, Praha-Vršovice • 3. kolo • Martin Augustin (@ogy_16)

Tipsport: 1.08 11.7 25.9 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

90+3

Christos Zafeiris to zkusil z 23 metrů. Nízkou ránu k pravé tyči vyráží Dostál. Skvělý výkon zlínského gólmana v tomto zápase.

90

Dostál musel daleko z brány a dokázal rozehrát. Jeho spoluhráči ale rychle přišli o míč a byla z toho šance Slavie. Jurásek nahrál doprava Michalovi Tomičovi, který odcentroval na zadní. Tam hlavičkoval dobře Mojmír Chytil a Stanislav Dostál míč pravou nohou vyráží na roh!

84

84. Jakub ČERNÍN - 2:1

84

Zlín právě vstřelil branku!
Hosté z ničeho nic snižují a ještě to může být nečekané drama! Z pravé strany odcentroval Vukadin Vukadinović, který našel hlavu Jakuba Černína. Jeho zakončení by asi samo o sobě gólové nebylo, jenže balón se otřel o hlavu TOMÁŠE VLČKA a skončil pod břevnem brány nereagujícího Ondřeje Koláře – 2:1. Gól je zatím zapsán jako vlastní Vlčkovi.

82

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Václav Jurečka, přichází Muhamed Tijani.

80

Střídání v týmu FC Zlín:
ze hřiště odchází David Tkáč, přichází Jakub Černín.

79

Matěj Jurásek převzal míč na pravém křídle, pár kroky se dostal do šestnáctky a vypálil křížem levačkou. Další kvalitní zákrok Dostála. Ten si takhle asi dlouho nezachytal.

76

Michal Tomič to zkusil z docela velké dálky a vůbec ne špatně. Pěknou ránu na zadní tyč vyškrabuje na roh výborně chytající Stanislav Dostál.

73

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Ivan Schranz, přichází Michal Tomič.

71

Rohový kop Matěje Juráska. K hlavičce se dostal Mojmír Chytil, jenž hlavičkoval vedle pravé tyče z pohledu zlínského brankáře. Domácí si dnes dokázali vytvořit obrovské množství šancí.

71

Slávisté pokračují v aktivitě. Přízemní střelu Václava Jurečky k levé tyči vyrazil na rohový kop Dostál!

68

Christos Zafeiris si pohrál s míčem a nahrál nalevo Lukášovi Provodovi. Jeho přízemní centr prošel k Mojmírovi Chytilovi, jehož střelu zblízka reflexivně vyrazil Stanislav Dostál. Nebýt něho, dostal by Zlín klidně o 4 nebo 5 gólů více!

65

Střídání v týmu SK Slavia Praha:
ze hřiště odchází Mick Van Buren, přichází Mojmír Chytil,
ze hřiště odchází Oscar, přichází Petr Ševčík,
ze hřiště odchází Ondřej Lingr, přichází Matěj Jurásek.

63

63. Nejistého Koláře málem zaskočil Čelůstkův centr, který skončil na tyči!

63

Hosté měli k dispozici svůj první roh. Ten slávisté odvrátili, ale pak přišel centr Tomáše Čelůstky z levé strany. Ondřej Kolář situaci totálně podcenil, zřejmě si myslel, že jde balón vedle a ten spadl na jeho levou tyč! Poté ještě nepřesně střílel Dominik Simerský.

60

60. Mick Van Buren - 2:0

60

Slavia právě vstřelila branku!
Tomáš Vlček nejprve zastavil čistým skluzem rodící se brejk Zlína, když obral o míč Dramého. Tím rozjel gólovou akci. Balón směřoval od Ondřeje Lingra doleva, kam si naběhl Lukáš Provod. Ten poslal přízemní centr na přední tyč, kam si naběhl MICK VAN BUREN, jenž dokázal uklidit hrací předmět za Dostála. Ten také nemůže chytit úplně vše.

57

Střídání v týmu FC Zlín:
ze hřiště odchází Antonín Fantiš, přichází Youba Dramé,
ze hřiště odchází Tom Slončík, přichází Jakub Kolář,
ze hřiště odchází Filip Žák, přichází Vukadin Vukadinović,
ze hřiště odchází Martin Cedidla, přichází El Hadji Ndiaye.

56

Žlutou kartou za přišlápnutí Janetzkého byl potrestán domácí Oscar.

53

Jakub Janetzký nyní zajel do Jurečky a byl potrestán žlutou kartou.

52

52. Jurečkovo trápení! Ani nadvakrát v obrovských šancích neprostřelil Dostála

52

To je neuvěřitelné! Tomáš Vlček z pravé strany zavezl míč do pokutového území a zpětnou přihrávkou našel Ondřeje Lingra. Ten byl v ideální pozici pro střelu, ale z nějakých sedmi metrů nepropálil skvělého Stanislava Dostála. Vyražený míč si našel Václav Jurečka, který ale situaci zřejmě podcenil a jeho nedůraznou dorážku stačil zalehnout všudypřítomný Dostál!

52

Velká šance! Ondřej Lingr přehrál Simerského a vysunul Václava Jurečku. Ten byl sám před Dostálem, ale vybíhajícího zlínského gólmana nepřekonal!

47

47. Ondřej LINGR - 1:0

47

Slavia právě vstřelila branku!
Sešívaní skvěle vstupují do druhého poločasu! Domácí vhazovali aut na levé straně. Provedl ho Provod, s nímž si pak vyměnil míč Christos Zafeiris. Ten pak odcentroval. Václav Jurečka před bránou dokázal posunout balón doleva k úplně volnému ONDŘEJOVI LINGROVI, který se zblízka trefil mezi nohy brankáře Dostála. Naprosto zasloužené vedení Slavie.

45+3

45+3. Třetí tyč či břevno během poločasu! Van Buren trefil brankovou konstrukci

45+3

To je neuvěřitelné! Po dalším rohu hlavičkoval Mick van Buren. Dostál balón konečky prstů pomohl na svou levou tyč a hrací předmět pak prošel malým vápnem. Zejména Ondřej Lingr byl blízko k dorážce!

45+2

45+2. Skvělý Dostál! Vytáhl Lingrovu hlavičku na roh

45+2

Zlínu se rozchytal brankář Dostál! Na Zafeirisův roh, který směřoval na přední tyč, si naběhl Ondřej Lingr. Jeho hlavičku vytáhl zlínský gólman nad břevno!

45+1

Tomáš Holeš vypálil z 20 metrů. Jeho přízemní ránu k tyči vyrazil na roh Dostál!

42

Dominik Simerský ztratil míč v souboji s Lingrem. Ten balón zleva naservíroval před bránu Mickovi Van Burenovi, který byl sám před Dostálem. Ten mu stačil zmenšit střelecký úhel a slávistický útočník ho nepropálil!

36

Prvním hráčem, který byl oceněn žlutou kartou, je zlínský obránce Martin Cedidla.

35

Jurečka s Mickem van Burenem nyní parádní narážečkou přehráli obranu soupeře! Ani tohle ale gólem neskončilo. Proti Van Burenovi totiž ještě stačil vystoupit Čelůstka a Nizozemci střela z penaltového puntíku nesedla. Gól ale visí na vlásku!

33

Ivan Schranz nahrál v šestnáctce Tomášovi Vlčkovi, který náběhem z pozice stopera přečíslil zlínskou obranu. Ten si však balón prvním dotekem připravil na dlouhou nohu a levačkou zakončoval nepřesně.

30

30. Zafeiris si zasekl a trefil břevno

30

Václav Jurečka převzal v šestnáctce přihrávku Schranze. Nacházel se zády k bráně a jeho střelu z otočky zablokoval Cedidla. Následně se dostal k balónu Christos Zafeiris, jehož dělovka zpoza šestnáctky se odrazila od břevna do hlediště!

26

26. Trávníkáři mají plno práce s obřími drny v Edenu

26

Zajímavá situace po rohu! Na malém vápně o krok nedosáhl osamocený Ivan Schranz a na zadní tyči se pak nedostal k balónu ani Václav Jurečka.

20

Teď se mohlo měnit skóre! Ze střední vzdálenosti natáhl levačkou Lukáš Provod a jeho křížná střela skončila na vzdálenější tyči Dostálovy svatyně!

3

První velký závar před hostující bránou! Lukáš Provod centroval na zadní tyč. Ondřej Lingr hlavou vracel míč do ohně a tam vznikly velké zmatky. Po hlavičce Ivana Schranze už balón padal za záda brankáře Dostála, ale za toho na brankové čáře zaskočil Dominik Simerský, jenž míč vyhlavičkoval zpátky do hry!

SK Slavia Praha – FC Zlín

2:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 47. Lingr (Jurečka), 60. Van Buren (Provod) – 84. Černín (Vukadinović)

Karty:   56. Oscar (SLA) – 36. Cedidla (ZLN), 53. Janetzký (ZLN)

Držení míče: 76 % : 24 %.
Střely na branku: 17:1. Rohy: 12:1. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 11:8.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Vlček, Ogbu, Holeš (C) – Schranz (73. Tomič), Zafeiris, Oscar (65. P. Ševčík), Provod – Van Buren (65. Chytil), Jurečka (82. Tijani), Lingr (65. M. Jurásek).
Náhradníci: Mandous – Ousou, Wallem, Masopust, Hromada, Kačaraba.

Trenér: Jindřich Trpišovský

FC Zlín: S. Dostál – Cedidla (57. E. Ndiaye), Simerský (C), Didiba, Čelůstka – Janetzký, Tkáč (80. Černín) – Reiter, Slončík (57. J. Kolář), Fantiš (57. Y. Dramé) – F. Žák (57. Vukadinović).
Náhradníci: Rakovan – Hrdlička, Číž, Bartošák, Kovinić.

Trenér: Pavel Vrba

Rozhodčí: Orel – Vlček, Kříž

Diváci: 17 581