Menu

Hokej

Play-off 2. ligy, skupina Západ

HC Baník Příbram – HC Tábor

3:1

konec (2:0, 1:1, 0:0) Stav série: 1:1

13.03.2023, 18:30 • Zimní stadion Příbram • Osmifinále • Filip Hanousek

Domácí si vytvořili rozhodující náskok již v první třetině a po celé utkání dokázali svého soupeře udržet na uzdě. Táborští se tentokrát zmohli pouze na korekci konečného výsledku, rozhodně ale nepřesvědčili svou hrou. Příbram byla tím týmem, který kontroloval dění na ledě a vyrukoval na svého soupeře přesně s tím, čím potřeboval. Série se tak ve středu vrátí na jih Čech za nerozhodného stavu. (21:01:38)
To ale nemění nic na tom, že Příbram zvládá toto utkání a srovnává stav série na 1:1!
Po závěrečném hvizdu se na ledě ještě strhla mela. Na pěstní souboj se nakonec utvořily dvě dvojičky. Rozhodčí už ale všechny aktéry umravnili.

Konec zápasu.

59:54

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Hráčská lavice – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.

59:30

Příbram dohrává utkání v přesilové hře a již jen kontroluje dění na hrací ploše.

58:47

Jiroušek je v pořádku a zpět ve svém postavení. Jiří Severa ale za zákrok na něj v tomto zápase dohrál.

58:46

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Pinkas – 2 min., hrubost.

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Severa – 5 min. + OK, napadení,
Kohút – 2 min., hrubost.

58:46

Severa se teď tlačil do zakončení těsně před brankářem Jirouškem. Puk mu ale utekl z hole a hráč hostů s číslem 76 následně velmi tvrdým zákrokem sestřelil příbramského brankáře k ledu. Ten zůstává, lehce otřesen, ležet na ledové ploše.

58:30

Hosté úspěšní na vhazování, následná přihrávka ale byla příliš prudká a kotouč přejíždí ven z pásma.

58:27

David Gába zůstává na střídačce, Tábor to zkusí se 6 hráči v poli!

58:27

Oddechový čas pro tým Hockey Club Tábor.

57:49

Matušík se probíjel skrze bránící hráče k dorážce odraženého puku, Grubner mu dokázal šikovně zablokovat hůl a hostující ,,pětadvacítka'' tak jen smutně kroutí hlavou.

55:36

Akci 2 na 1 v podání Pinkase a Dragouna zastavil pádem do přihrávky jediný hráč v modro-bílém, který se v tu dobu nacházel na záskoku v obranných řadách. Byl jím útočník Jan Milfait.

55:00

Vlčkovi při průjezdu do útočného pásma sáhl na puk kapitán Příbrami Josefus a rozhodčí píská offsajd.

53:40

Dnešní utkání sleduje 1150 diváků.

53:10

Domácí jsou teď v lehkém útlumu a Tábor přeci jen přidává na tempu. Zatím z toho ale nebyla žádná výrazná příležitost.

51:23

Hajičovi při průniku do útočného pásma uskočil kotouč z čepele. Ještě se ale stačil natáhnout a přiťuknul jej do jízdy Vlčkovi. Hráč hostí s číslem 88 byl už ale příliš blízko Jirouškovi a nedokázal tak zakončit.

51:00

Příbramští se uvolňují z nátlaku pouze za cenu zakázaného uvolnění, které teď přichází již potřetí v krátkém sledu.

50:20

Matušíkovu svižnou střelu zápěstím vyrazil Jiroušek maskou. Hra je následně přerušena, aby se domácí brankař mohl tento kus výstroje zkontrolovat a upravit.

50:00

Kohoutům se podařilo zpřesnit kombinační hru, nicméně zatím je hráči Baníku drží přesně tam, kde potřebují – u mantinelů a v rozích kluziště.

48:00

Ani domácí se ale nechystají jen vyčkávat, jak si bude počínat soupeř. Pinkasovu střelu z otočky však vyráží gólman hostů do bezpečí.

46:00

Táborští se nadechují k útočnému snažení. Dančišin se pokusil vytočit zpoza brány před Jirouška, k dokonání tohoto manévru jej ale nepustil obránce Zdeněk.

45:10

Hosté v plném počtu.

45:00

V posledních sekundách přesilové hry přichází alespoň jedna střela na bránu v podání Petra Kafky – Gába vyráží.

44:10

V útočném pásmu navíc odvádí dobrou práci Prášek a šetří cenné sekundy.

43:45

Tábor si zatím v tom oslabení počíná zkušeně a dvakrát po sobě se bránící čtyřka osvobozuje.

43:10

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Bahenský – 2 min., podrážení.

41:24

Severa měl možnost doklepnout puk do odkryté části branky, opět ale zahrálo v jeho neprospěch nezbedné poskakování tohoto kusu gumy.

40:36

Šulek se s pukem proháčkoval přes jednoho bránícího hráče, druhého v pořadí, kterým byl Saňa už ale neobešel. I tak ale dokázal puk, který skončil na zadním mantinelu, ještě dojet a rychle jej posílal Matušíkovi před bránu. Ten ale nezakončil, neb mu kotouč sjel v poslední chvíli z čepele.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina je minulostí a týmy odchází do šaten za stavu 3:1. Příbram zatím pokračuje v nastoleném trendu a dále z větší části kontroluje vývoj utkání. V prostředním dějství nejprve dokázal navýšit náskok svého týmu Lukáš Bednařík, v závěru třetiny pak ve vlastním oslabení snížil na rozdíl dvou branek táborský Dávid Kohút. Na ledě to mezi hráči velmi jiskří a přibývá také šarvátek a tvrdých soubojů. Závěrečné dějství bude mít ještě určitě co nabídnout.

Třetí třetina začne přibližně ve 20:16

40:00

Druhá třetina skončila.

38:41

Obrovská chyba Kříže při rozehrávce! Puk mu sjel ve vlastním pásmu z čepele přímo na najíždějícího Ereta, který napřáhl ke střele, ale naštěstí pro Tábor kotouč nedokázal trefit tak, aby vůbec ohrozil branku soupeře.

37:41

Hosté v plném počtu.

36:57

36:57 KOHÚT - 3:1

36:57

Tábor právě vstřelil branku! Davidu Gábovi v brance hostů ještě teď zvoní v uších po další natrefené tyči. To už ale na druhé straně přesně zakončuje DÁVID KOHÚT a ve vlastním oslabení snižuje na 1:3! Asistence: Hajič

36:25

Hasman si sjel před bránu za účelem tečování některého z nahozených puků, což se mu nakonec také povedlo. Gába ale stihl se štěstím zareagovat.

35:20

Příbramští pokračují ještě v klasické přesilové hře 5 na 4

35:12

Domácí v plném počtu.

34:40

Josefus se nejprve pokoušel přes osu hřiště najít Kafku, který se už napřahoval k ráně, puk mu ale přeskočil hůl. Na druhý pokus už to vzal domácí kapitán na sebe a jeho tvrdá rána zazvonila o tyč!

33:31

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Gengel – 2 min., hrubost,
Zdeněk – 2 min., hrubost.

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Plášil – 2+2, hrubost,
Šulek – 2 min., hrubost.

33:31

Šulek teď po zakončení neudržel rovnováhu a svým tělem narazil do Jirouška. Domácím se toto počínání líbilo pramálo a máme z toho šarvátku obou téměř kompletních pětek, které byly v tu chvíli na ledě.

33:12

Hosté jsou již viditelně frustrovaní z dosavadního průběhu. Vyburcovat svůj tým se teď pokusil Dávid Kohút, který si to rozdal v pěstním souboji s Josefem Hasmanem. Oba míří na 2 minuty na trestnou lavici.

31:42

Akce 3 na 1 v podání Jihočechů teď přišla vniveč. Hajič se pokoušel nahrávat přes brankoviště najíždějícímu Milfaitovi, do této trajektorie ale zalehl obránce Grubner a puk tělem zablokoval.

30:10

Táboru dělá velký problém rychlé napadání hráčů Příbrami. Kompletně celá domácí pětka teď nenechala hosty vůbec nic vymyslet a vynutila si chybu jednoho z obránců, po které se zmocnila puku.

29:06

Obrovská šance domácích! Hasmanovi nabil mezi kruhy Josefus, který vypíchl puk jednomu z obránců Tábora. Josef Hasman se s ničím nepáral a nastřelil bez váhání puk na bránu. Tentokrát se ale vyznamenal David Gába, který předvedl skvělý zákrok vyrážečkou.

28:46

Rychlá protiakce Kohoutů zakončená střelou Kohúta z levého kruhu. Kotouč jen těsně minul Jirouškovu klec.

27:14

27:14 Lukáš BEDNAŘÍK - 3:0

27:14

Příbram právě vstřelila branku! Domácí Hasman poslal puk na zteč do středního pásma, kde si jej přebral LUKÁŠ BEDNAŘÍK. Ten s nim dobruslil až před Gábu i přesto, že byl obtěžován jedním z bránících hráčů. Jeho zakončení backhandem propadlo Gábovi výstrojí. Asistence: Hasman, Josefus.

26:30

V bruslařském souboji si to teď rozdali oba hráči s číslovkou 7 na zádech. Úspěšnější byl domácí Pinkas, který se zmocnil puku za táborskou klecí. Byl od něj ale rychle odstaven.

25:23

Hosté z jihu Čech působí přeci jen aktivnějším dojmem. Zatím je ale sráží individuální chyby při rozehrávce.

24:14

Domácí v plném počtu.

24:00

Další střela od modré, tentokrát v podání Karla Plášila. Ten ale nešťastně trefuje svého spoluhráče, který tou dobou clonil před brankou.

23:00

Táborští se rozestavěli do svých pozic a několikrát ohrozili Jirouška střelami od obránců. Žádná z nich ale nespadala do kategorie ,,nebezpečné''.

22:14

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Gengel – 2 min., vysoká hůl.

21:36

Ihned po vhazování napálil puk směrem na bránu Hajič. Jeho švih zápěstím byl dobře ukryt v klubku hráčů, ale jeho pokus zamířil nad domácí svatyni.

21:18

Další střelu přidává hostující Suchánek, Jiroušek opět připraven.

20:36

První střelou v této periodě prověřil Jirouškovu pozornost Plášil, který se s pukem dostal až na hranici kruhu. Domácí gólman připraven.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina dnešního utkání je za námi a lépe ji zvládl domácí tým, který si z ní odnáší vedení 2:0. A zaslouženě. Příbram byla na ledě viditelně lepším týmem snad ve všech aspektech hry. Pokud Tábor bude chtít dnes svému soupeři konkurovat, bude muset ukázat mnohem více ze svého umu.

Další třetina začne přibližně v 19:21.

20:00

První třetina skončila.

19:00

19:00 Petr KAFKA - 2:0

19:00

Příbram právě vstřelila branku! Další velmi pohledná přesilovková souhra Příbramských už končí gólem. PETR KAFKA čekal na přihrávku v levém kruhu, kterou od Sani opravdu obdržel a parádní ranou bez přípravy trefil přesně levý horní roh hostující brány. Asistence: Saňa, Josefus.

18:32

Krásná akce domácích. Kafkovu přihrávku přes osu hřiště zužitkoval Gengel, který kotouč napálil z první. Gába se stihnul přesunout a ukryl puk v lapačce.

18:18

Tábor jde do třech. Obránce Černý odchází na trestnou lavici za hákování.

17:32

Další drobné pošťuchování a osekávání dvou hráčů vyústilo opět v jejich současné vyloučení. Uvidíme hru 4 na 4.

16:30

Hostující obránce Hubata teď za svou bránou čekal, až mu spoluhráči dostřídají a bude moci založit útočnou akci. Jeho dlouhá přihrávka ale nenašla zamýšleného adresáta. Puk doputoval až na Jirouškovu hůl, ten jej raději přikryl.

15:20

Zdeněk Bahenský se teď dostal k odraženému puku po zákroku Jirouška a měl dost času srovnat si jej na hokejce a zakončit. Jeho střelu z velké blízkosti ale Jiroušek vyráží mimo 3 tyče.

14:29

Hosté v plném počtu.

14:15

Zdeněk se teď dlouhým pasem pokoušel najít Ereta, který byl schovaný za obranou. Na útočné modré mu ale puk přeskočil hůl.

13:58

Domácí v plném počtu.

12:45

Na ledě se nám trochu přiostřuje. První šarvátku rozhodčí řeší vyloučením obou aktérů.

12:29

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Havlín – 2 min., hrubost.

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Matušík – 2 min., podrážení,
Duchan – 2 min., hrubost.

12:20

Domácí čtveřice teď velmi dobře napadá rozehrávku Tábora a nepustí je vůbec k založení žádné akce. Hra se odehrává především u mantinelů.

11:58

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Grubner – 2 min., napadení.

11:01

Hosté v plném počtu.

10:40

Velké zmatky před hostující svatyní! Příbramští ale ani natřikrát nedokázali zasunout puk za hostujícího brankaře.

09:38

Domácí střelec Kafka teď čekal na finální přihrávku od svého spoluhráče, kterou by umístil za přesouvajícího se Gábu. Dobrou práci ale odvedl Prášek, který puk zblokoval a vyvezl jej až za útočnou modrou.

09:01

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Kříž – 2 min., podrážení.

08:50

Na útočný výlet se teď vydal táborský obránce Kříž, za modrou čarou přenechal na parťáka z útoku Šulka, který střelou zápěstím trefuje pouze obránce Zedka.

07:20

Domácí v plném počtu.

07:05

Suchánkovu bombu od modré těsně před koncem přesilovky blokuje Eret a obstarává také následné vyhození puku přes všechny čáry.

06:10

Hosté z Tábora se na chvíli dokázali usadit v útočném pásmu a po akci první přesilovkové pětky střílel Plášil od modré čáry. Jeho rána se odrazila od zadního mantinelu před bránu, kde na dorážku číhal Matušík, jeho hůl ale dokázal umně zablokovat jeden z bránících hráčů.

05:20

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Saňa – 2 min., podrážení.

04:46

Kohouti se okamžitě pokouší o odpověď. Po dobré střele Kohúta ale zasahuje Jiroušek maskou.

03:54

03:54 JOSEFUS - 1:0

03:54

Příbram právě vstřelila branku! Josefus nejprve prověřil pozornost Gáby z levého kruhu, tu ještě hostující brankář dokázal vyrazit, nicméně Táborští si nedokázali správně rozebrat hráče a po drobným zmatcích v obraně si krásnou akci připravala domácí útočné trojice, na jejímž konci stal opět kapitán PETR JOSEFUS, který skóruje z dobré pozice mezi kruhy. Asistence: Bednařík, Havlín.

02:53

První čárku po úspěšném zákroku si připisuje David Gába. Saňovo nahození od modré čáry jej ale nemohlo nikterak rozhodit.

02:00

Příbramští si alespoň na chvíli zakombinovali v útočném pásmu, ale na střelu nakonec nedošlo. Na druhé straně po rychlé akci pálí obránce Černý, ale netrefuje zařízení.

0:45

Úvodní buly a následný pobyt v útočném pásmu pro Tábor. Po Plášilově střele mimo se puku ujímají domácí a vyrážejí na svou první akci.

00:01

Utkání právě začalo.
Stadionem v Příbrami právě dozněla státní hymna a zahajovací pětky se pomalu sjíždí na úvodní buly. Utkání za malou chvíli začne.
Úvodní sestavy:

HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Zedek, Havlín, Grubner, Saňa (A), Vinš, Patzelt – Dragoun, Bednařík, Furch, Bečvář, Josefus (C), Eret, Hasman, Pinkas, Šinágl, Kafka, Gengel (A)
Trenér: Pavel Marek

Hockey Club Tábor: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek (A), Krejčí, Černý (A), Kříž – Seidl (C), Matušík, Šulek – Bahenský, Milfait, Severa – Kohút, Vlček, Hajič – Prášek, Dančišin, Duchan – Bárta.
Trenér: Aleš Krátoška

Rozhodčí: Hlinka, Hacaperka – Sýkora, Maňák.
Milan Dančišin, útočník HC Tábor:

,,Příbram bude hrát zase ten svůj důrazný hokej, ale předpokládám, že tentokrát už to z její strany nebude žádné vyčkávání a přistoupí k tomu aktivněji. Každopádně platí, že se nechceme ohlížet na to,
s čím přijde soupeř, ale musíme soustředit se sami na sebe a na svoji hru. Když to dokážeme, budeme úspěšní.''
HC Baník Příbram

Domácí se na play off patřičně naladili v posledním nadstavbovém utkání, kdy dokázali porazit silný Chomutov, navíc na jeho vlastním ledě 3:4. V Táboře však Příbramští v sobotním utkání narazili. Osudná se jim stala hned úvodní třetina zápasu, kterou prohráli jasně 0:3. I tak ale Baník nesložil zbraně a dokázal, že i přes úvodní nezdar bude série velmi náročná a vyrovnaná.

Taktéž Příbrami se do sestavy vrátilo několik hráčů, kteří během konce základní časti laborovali se zraněními, či nemocemi. Tím nejzvučnějším je jistě Ladislav Gengel, který i ve svých 41 letech ukazuje obrovský přehled, chuť do hry a velké hokejové srdce. Zápas se naopak příliš nevyvedl brankáři Petru Jirouškovi, který dohrál již po 17 minutách utkání, kdy po 3. vstřeleném gólu přenechal brankoviště svému kolegovi Dominiku Šorfovi
Hockey Club Tábor

Tým z jihočeského Tábora se na led Příbrami vrací opět po necelých třech týdnech. 25.2. se na ledě Baníku odehrál jeden z finálních bojů nadstavbové části a Tábor zde vyhrál po urputném boji v základní hrací době a nádherné podívané v nájezdech 2:1.

Do prvního zápasu této série, který byl na programu v sobotu, naskočili Táborští již téměř v plné sestavě, kterou ke konci základní části decimovaly spíše nemoci, než zranění. Mimo sestavu zůstal střelec Lukáš Endál, univerzál Petr Zíb, nebo vážněji zraněný Patrik Zayml. I tak Kohouti vyslali do boje 13 útočníků a 7 obránců a podobná, né-li identická sestava by měla vyjet na ledě Příbrami i dnes.
Hezký večer, vážení sportovní diváci a fanoušci ledního hokeje. Po jednodenním ,,oddechu'' dnes pokračuje druhými zápasy osmifinále play-off 2. hokejové ligy. Společně budeme sledovat utkání dvou již tradičních soupeřů a velkých rivalů – do Příbrami se vrací HC Tábor. Dokáže dnes Baník srovnat s Kohouty v sérii krok, nebo si hosté vybojují mečbol? To se dozvíme zhruba po půl deváté večerní. Přeji příjemnou zábavu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

HC Baník Příbram – HC Tábor

3:1

konec (2:0, 1:1, 0:0) Stav série: 1:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Josefus (Bednařík, Havlín), 19. Kafka (Saňa, Josefus), 28. Bednařík (Hasman, Josefus) – 37. Kohút (Hajič)

HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Zedek, Havlín, Grubner, Saňa (A), Vinš, Patzelt – Dragoun, Bednařík, Furch, Bečvář, Josefus (C), Eret, Hasman, Pinkas, Šinágl, Kafka, Gengel (A)
Trenér: Pavel Marek

HC Tábor: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek (A), Krejčí, Černý (A), Kříž – Seidl (C), Matušík, Šulek – Bahenský, Milfait, Severa – Kohút, Vlček, Hajič – Prášek, Dančišin, Duchan – Bárta.
Trenér: Aleš Krátoška

Rozhodčí: Hlinka, Hacaperka – Sýkora, Maňák

Diváci: 1150

Průběh zápasu
1. třetina
03:54 PRI 1:0 Josefus (Bednařík, Havlín)
05:20 PRI 2 Saňa, podrážení
09:01 TAB 2 Kříž, podrážení
11:58 PRI 2 Grubner, napadení
12:29 TAB 2 Matušík, podrážení
TAB 2 Duchan, hrubost
PRI 2 Havlín, hrubost
17:32 TAB 2 Milfait, hrubost
PRI 2 Pinkas, hrubost
18:18 TAB 2 Černý, hákování
19:00 PRI 2:0 Kafka (Saňa, Josefus)
Po 1. třetině
2. třetina
22:14 PRI 2 Gengel, vysoká hůl
27:14 PRI 3:0 Bednařík (Hasman, Josefus)
33:12 TAB 2 Kohút, hrubost
PRI 2 Hasman, hrubost
33:31 PRI 2 Gengel, hrubost
TAB 2+2 Plášil, hrubost
TAB 2 Šulek, hrubost
PRI 2 Zdeněk, hrubost
36:57 TAB 3:1 Kohút (Hajič)
Po 2. třetině
3. třetina
43:10 TAB 2 Bahenský, podrážení
58:46 TAB 5+20 OK Severa, napadení+napadení
TAB 2 Kohút, hrubost
PRI 2 Pinkas, hrubost
59:54 PRI 2 lavice, příliš mnoho hráčů na ledě
Konec