Menu

Hokej

Univerzitní liga ledního hokeje

UK Kings Prague – HC MUNI

8:3

konec (2:0, 1:1, 5:2) Stav série: 1:0

22.02.2023, 17:15 • Škoda Icerink Strašnice, Praha • Čtvrtfinále • Johan Čáp (@CAPJohanCZ)

Tipsport: 1.22 6.47 6.38 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

11 branek nakonec na začátku čtvrtfinálové série ozdobilo souboj UK a MUNI v rámci play-off ULLH. Brněnská univerzita se sice zkoušela na začátku třetí třetiny dotáhnout, jenomže Pražané už si náskok pohlídali a postupně se prosadili pětkrát. Série pokračuje v pondělí na půdě Masarykovy univerzity. Ode mě je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek dne. (19:35:10)

Konec zápasu.

59:53

Po zákroku u mantinelu je na konci zápasu ještě vyloučen Adam Staněk (MUNI) za hrubost.

59:15

Masarykova univerzita právě vstřelila branku!
A ještě je tu korekce skóre! Pražská obrana zaspala a po rychlé nahrávce zpoza branky se prosadil PATRIK VAŠÍČEK ranou k tyči. Na výsledku ovšem tato rána už spíše nic nemění. Asistence: Šimon Machala.

58:53

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
Nádherný signál! Glitta si všiml natažené hole v mezírce v obraně a JAN MÁLEK se puk poslal do odkryté části branky. Holub nestačil ani reagovat. Tohle byl krásný estetický moment. Asistence: Oliver Glitta, David Jindra.

58:33

Karlova univerzita drží statut quo a hraje ze zabezpečené obrany bez velkého rizika. MUNI nicméně musí znovu máknout a připravit se na defenzivní práci.

57:51

Bazala se vrací zpátky na led, Pražané sice přeislovku nevyužili, ovšem hrají ve velkém klidu a pohodě.

55:51

Okatě hákoval protihráče Mirek Bazala (MUNI), což sudí vyhodnocují jako menší trest, na řadě tudíž je další přesilovka Pražanů.

54:48

Oba týmy jsou v plném počtu, rozdíl sil na ledě se tentokrát nijak na skóre neprojevil.

52:48

Síly na ledě se nám vyrovnají. Martin Gergel (MUNI) podle sudích hákoval a je oceněn menším trestem.

51:59

MUNi čeká přesilovka, Matěj Odehnal (UKA) bude pykat za faul kolenem.

51:30

Hosté posílají puk přes všechny čáry, píská se icing.

49:26

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
Po velké minele v obranném pásmu ze strany riskujících Brňanů se dostali dva domácí hráči do přečíslení proti samotnému Holubovi. Po krásné kombinaci s Konopáskem dostal do brány puk KRYŠTOF KOVAŘÍK. Asistence: František Konopásek.

49:01

MUNI půjde po delší době do přesilovky, David Volf bude pykat za hákování.

48:21

Hosté přistoupili ke střídání brankářů, místo Filipa Krále se do brankoviště podívá náhradník David Holub.

48:21

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
Pražané jdou do čtyřbrankového vedení! Přesilovku využil skvělou tečí ze slotu OLIVER GLITTA a nenechal Krále reagovat. Puk letěl přesně k tyčce. Asistence: František Konopásek, Viktor Martínek.

47:24

Martin Gergel (MUNI) se po vyhození puku mimo hrací plochu půjde podívat na trestnou lavici, sudí pískají zdržování hry.

47:03

Piskačova dělovka z modré čáry skončila pouze na mantinelu, UK znovu pokračuje v presu. MUNI už je viditelně s motivací níže a níže. Tlak soupeře je neúprosný.

46:22

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
Ze skrumáže se slaví! Při signalizované výhodě se před brankou Krále nejlépe zorientoval FILIP ČMELJA a poslal odražený puk do odkryté části klece. UK znovu vede o tři branky. Asistence: David Volf, Oliver Glitta.

45:18

Jindra střílel z osy po Čmeljově pasu z pravého křídla, zeď těl nicméně puk nepustila k brance. MUNI je ovšem stále v kleštích.

44:23

Po Kopencově přikopnutí se dostal Kovařík do střely, pro tentokrát ale pro UK ofenzivní akce končí.

43:24

Machala se zkusil vydat na útočný výlet, nicméně sudí pískají ofsajd. Hra je vykázána zpátky do středního pásma, kde bude vhazovat.

41:56

Masarykova univerzita právě vstřelila branku!
JAN GONOS slaví jako Cristiano Ronaldo, když po trháku v oslabení zvládl vykřesat naději Masarykově univerzitě. Od Kopencových zad se odrazil kotouč a absolutně změnil směr. Novák na to nebyl připraven. Bez asistence.

40:59

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
Pražský výběr je znovu ve třígólovém trháku! JAKUB LELEK si sjel na levý kruh a jednoduchou ránou se trefil do šibenice. Král byl takřka bez šance. Asistence: David Jindra, David Volf.

40:25

Tvrdou Spiakčovu ránu vychytal Král betonem, kotouč skončil v ochranné síti. Vhazovat se bude před brněnskou bránou.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina sice přinesla prvně další trefu UK, ale Masarykova univerzita se postupně zvedla a po snížení měla další tutovky. Síly na ledě se tak opticky vyrovnali, závěr duelu ještě bude velmi zajímavý. Pokračujeme v cca 18:58.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:57

UK se může po pauze těšit na dvojnásobnou přesilovku, Mirek Bazala (MUNI) vyhodil puk mimo kluziště bez teče mantinelu, což sudí vyhodnocují logicky jako zdržování.

39:24

Patrik Vašíček (MUNI) v obranném pásmu necitlivě podrazil protihráče, což rozhodčí velmi dobře zaznamenali a pískají menší trest. UK se dočká na závěr periody ještě přesilovky.

39:11

Jindra pálil z osy, puk mu nicméně obrana Masaryčky srazila mimo branku.

37:33

Filip Král podržel hostující tým! Hráči UK při obrovské tutovce po návozu puku do slotu nebyli daleko od další branky.

37:10

Bartkovský vypálil tvrdý příklep z osy, obránce UK ale dostal pukem zjevně do horní části těla a rozhodčí pro jistotu přerušují hru. Prvně to vypadalo velmi nebezpečně.

35:54

Lelek vyslal zajímavou ránu z vrcholu pásma, padáček Krále nejspíš dost vylekal. Puk pouze instinktivně vyrazil do rohu. Nečekaný pokus ovšem nikdo nedorazil.

34:14

Šimanský je zpátky na ledě, MUNI se zejména v závěru početní převahy dostalo k několika tutovkám. Utkání rozhodně ještě není rozhodnuté.

33:57

Bazala s Drlíkem kombinovali na pravém křídle, nicméně k záludnější střele to nevedlo. Ránu z ostrého úhlu golman Novák bez potíží vyrazil.

32:14

David Šimanský (UKA) se po buly zapletl s protihráčem a podle sudích šlo o podražení. Hosté se dočkají další přesilovky.

31:41

Martínek jen tak tak nezpracovala přihrávku Konopáska, útok Karlovky tentokrát skončil pouze v rohu. Brno se stačilo vrátit. Hra se aktuálně opravdu vyrovnává.

30:32

Čmelja trefil paty bránícího Suráně, načež Machala následně vyrazil do kontru, jenomže UK se zkonsolidovala. Brněnský tým znovu rozehrává zpoza brány.

29:24

Tvrdá rána od modré ze strany MUNI letěla vedle Novákovy brány, Brňané se postupně osmělují. UK je nyní zatlačena v defenzivních pozicích.

28:47

Tečovaný puk trefil střechu strašnické haly, na řadě je další přerušení.

27:12

Pražané zavřeli hosty v útočném pásmu. Nepřesná přihrávka ovšem domácí hráče vyhnala z pásma, a tak mohou Brňané v klidu vystřídat.

25:50

Znovu se do dobré příležitosti dostal Hakl, ale svoji střelou neudělal velkou radost svému spoluhráči z útoku Čmejlovi, který byl v mnohem lepší pozici připraven zamést puk za brankáře MUNI.

25:18

Hakl se nadvakrát dostal do dobré pozice. Král ovšem drží naděje Brna.

23:17

David Volf se rozjel na Filipa Krále, ale neuspěl. Brankář MUNI rychle utěsnil mezírku mezi betony, a tak se puk o jeho výstroj zarazil.

23:17

Uvidíme trestné střílení! Po nevybíravém obranném zákroku jednoho z Brňanů může být vše znovu jinak. UK Hockey Prague má výbornou příležitost ke skórování.

22:12

Masarykova univerzita právě vstřelila branku!
Brňané snižují! Z přesilovky se prosadil RÓBERT MOKROHAJSKÝ. Asistence: Patrik Vašíček a Šimon Malenovský.

21:36

Vyloučení v týmu UK Hockey Prague:
Kovařík – 2 min., hákování.

21:07

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
FIlip Čmejla využil chyby v rozehrávce hostů a zmocnil se puku. Ten předložil DAVIDU JINDROVI, který už se z jasné pozice nemýlil a puk bezpečně dopravil za Králova záda. Asistence: Filip Čmejla.

20:21

Hra je krátce po zahájení druhé třetiny přerušena. Po tvrdém souboji za vlastní brankou zůstává ležet Daniel Piskač. Vypadá to ale že bude v pořádku. V předklonu odjíždí na střídačku.

20:01

Začala druhá třetina.
Univerzita Karlova zatím ve Strašnicích vládne. Převaha ve všech ohledech je patrná po většinu zápasu. MUNI sice dlouho zásluhou brankáře Krále drželo status quo, postupně se ale Pražané osmělili a zlepšili efektivitu. Po gólech Volfa a Šimanského zatím mají dvoubrankový náskok, pokračujeme v cca 18:00.

20:00

První třetina skončila.

18:11

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku! Nádherná kombinace a domácí vedou 2:0! DAVID VOLF se dostal na pravé straně slotu ke střelbě z první a poslal puk přímo k tyči. Asistence: David Jindra, Daniel Piskač.

17:39

Odehnal se snažil projít skrze modrou čáru, jenomže Róbert Mokrohajský (MUN) celkem takticky zasáhl a zablokoval jeho postup. Sudí pískají hákování.

15:21

Šimanský se snažil zasunout kotouč pod Krále, avšak brněnský brankář byl tentokrát na svém místě.

13:10

Karlovka se dostane k první přesilovce! Po hákování Timoteje Surána rozhodčí nekompromisně posílají MUNi do čtyř.

11:03

Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku! Po vítězném buly se dostal ke střelbě Málek, jehož ránu ještě nadzvedl nad Královu výstroj DAVID ŠIMANSKÝ. První gól v sezóně znamená vedení UK a potvrzení převahy na ledě. Asistence: Jan Málek, Prokop Limanovský.

09:46

Čmelja a Pisakč si připsali další šance UK, nicméně Král i tentokrát obstál. Tlak ze strany domácích roste, permanantní nápor nicméně k ničemu zatím nevede.

08:31

Král znovu velmi dobře viděl na střelu Karlovky. MUNI zatím v defenzivní části hry obstojí soupeři, nicméně šancí stále přibývá. Domácí efektivita zatím ovšem ke změně skóre nepřispěla.

06:03

Šimanský vypálil hned po přechodu modré čáry, Král ovšem velmi dobře viděl. Mírnou převahu má tým UK.

05:13

Hakl pálil po nepřesné rána Malenovského z osy, Král byl ovšem na svém místě.

01:58

Čmalja pálil ze zajímavé pozice, nicméně zatím se skóre nemění. Ve Strašnicích se za zvuku bubnů zatím vidíme vyrovnanou hru.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

UK Hockey Prague: Novák (Mašek) – Piskač, Lelek, Vávra, Kulda, Odehnal, Málek, Glitta, Adamec – Hakl, Krchňák, Volf, Jindra, Konopásek, Čmelja, Kovařík, Šimanský, Limanovský, Martínek, Slabý
Trenér: Aleš Hybner

HC MUNI: Král (Holub) – Surán, Uhříček, Vašíček, Gonos, Staněk, Malenovský, Voříšek, Bazala, Prokopec, Mokrohajský, Háněl, Gergel, Drlík, Bartkovský, Machala
Trenér: Jiří Čtvrtníček

Rozhodčí: Barek, Bernat – Roischel, Tuháček.
Hezké středeční odpoledne, ve strašnickém Icerinku startuje další čtvrtfinálová série Univerzitní ligy ledního hokeje. Proti sobě si to rozdají UK Hockey Prague a HC MUNI. Souboj dvou rivalů začne v 17:15!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.

UK Kings Prague – HC MUNI

8:3

konec (2:0, 1:1, 5:2) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Šimanský (Málek, Limanovský), 19. Volf (Jindra, Piskač), 22. Jindra (Čmejla), 41. Lelek (Jindra, Volf), 47. Čmelja (Volf, Glitta), 49. Glitta (Konopásek, Martínek), 50. Kovařík (Konopásek), 59. Málek (Glitta, Jindra) – 23. Mokrohajský (Vašíček, Malenovský), 42. Gonos, 60. Vašíček (Machala)

UK Kings Prague: Novák (Mašek) – Piskač, Lelek, Vávra, Kulda, Odehnal, Málek, Glitta, Adamec – Hakl, Krchňák, Volf, Jindra, Konopásek, Čmelja, Kovařík, Šimanský, Limanovský, Martínek, Slabý
Trenér: Aleš Hybner

HC MUNI: Král (49. Holub) – Surán, Uhříček, Vašíček, Gonos, Staněk, Malenovský, Voříšek, Bazala, Prokopec, Mokrohajský, Háněl, Gergel, Drlík, Bartkovský, Machala
Trenér: Jiří Čtvrtníček

Rozhodčí: Barek, Bernat – Roischel, Tuháček

Průběh zápasu
1. třetina
11:03 UKA 1:0 Šimanský (Málek, Limanovský)
13:10 MUN 2 Surán, hákování
17:39 MUN 2 Mokrohajský, hákování
18:11 UKA 2:0 Volf (Jindra, Piskač)
Po 1. třetině
2. třetina
21:07 UKA 3:0 Jindra (Čmejla)
21:36 UKA 2 Kovařík, hákování
22:12 MUN 3:1 Mokrohajský (Vašíček, Malenovský)
32:14 UKA 2 Šimanský, podrážení
39:24 MUN 2 Vašíček, podrážení
39:57 MUN 2 Bazala, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
Po 2. třetině
3. třetina
40:59 UKA 4:1 Lelek (Jindra, Volf)
41:56 MUN 4:2 Gonos
46:22 UKA 5:2 Čmelja (Volf, Glitta)
47:24 MUN 2 Gergel, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
48:21 UKA 6:2 Glitta (Konopásek, Martínek)
48:21 MUN -Král +Holub (Střídání)
49:01 UKA 2 Volf, hákování
49:26 UKA 7:2 Kovařík (Konopásek)
51:59 UKA 2 Odehnal, faul kolenem
52:48 MUN 2 Gergel, hákování
55:51 MUN 2 Bazala, hákování
58:53 UKA 8:2 Málek (Glitta, Jindra)
59:15 MUN 8:3 Vašíček (Machala)
59:53 MUN 2 Staněk, hrubost
Konec