Menu

Hokej

2. liga skupina Západ

HC Baník Příbram – HC Tábor

1:2

po s.n. (3:4) (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

22.02.2023, 18:30 • Zimní Stadion Příbram • Nadstavba A • Filip Hanousek

Tipsport: 3.18 4.8 1.7 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Samostatné nájezdy, potažmo celé dnešní utkání je minulostí! Zatímco jsme v základní hrací době sledovali urputnou bitvu, která přinesla jen pramálo pohledných hokejových okamžiků, v nájezdové loterii jako by nám hráči chtěli tyto zážitky vynahradit a jeden pohledný nájezd střídal druhý. Ten vítězný si nakonec připsal v závěrečné 5. sérii Zdeněk Bahenský poté, co nejlepší střelec celé ligy Petr Kafka nedokázal zareagovat na Davida Gábu a jeho aktivní pojetí zákroku holí. Jihočeši tak poráží Příbram potřetí ze čtyř letošních vzájemných utkání a připisují si 5. výhru v řadě. (23:14:58)

Konec zápasu.

65:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Hockey Club Tábor. Autorem vítězné branky je ZDENĚK BAHENSKÝ.

BAHENSKÝ

5. série 3:4

Povedená střela Bahenského končí za zády Šorfa! Je rozhodnuto!

KAFKA

5. série 3:3

Proti Kafkovi Gába vystrčil hůl a znemožnil mu zakončení

ŠULEK

4. série 3:3

Šulek na Šorfa nevyzrál

Střídání v týmu HC Baník Příbram:
ze hřiště odchází Jiroušek, přichází Šorf.

GENGEL

4. série 3:3

Gába teď neudržel rovnováhu a Gengel měl tak jednoduchou práci.

HAJIČ

3. série 2:3

Hajič a krásná klička se zakončením mezi nohama.

ERET

3. série 2:2

Eretovu kličku do forhendu Gába chytá

DANČIŠIN

2. série 2:2

Backhandový blafák také v podání Dančišina a taktéž úspěšný.

JOSEFUS

2. série 2:1

Opět střela mezi betony Gáby a opět úspěšná.

ENDÁL

1. série 1:1

Povedený backhandový blafák Endála a je srovnáno.

HASMAN

1. série 1:0

Hasman prostřeluje Gábu mezi betony

Samostatné nájezdy začínají.
Toto utkání rozhodnou až samostatné nájezdy! Tábor nevyužil nabídnutou šanci v podobě přesilové hry v posledních 2 minutách prodloužení a na řadu tak přijde dovednostní disciplína jednimi milovaná, jednimi nenáviděná – nájezdy.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:40

Poslední sekundy prodloužení a hosté utahují přesilovkou smyčku více a více. Domácí trio je již viditelně unavené, ale zatím to nebylo na střelu, která by ohrozila Jirouška.

63:49

Severova střela zazvonila o tyč!

63:25

Domácí vyhazují

63:06

Táborští budou mít velkou příležitost vstřelit vítěznou branku při přesilovce 4na3.

63:05

Oddechový čas pro tým Hockey Club Tábor.

63:05

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Dragoun – 2 min., hákování.

61:10

O podobný počin se pokoušelo trio domácích na druhé straně, Dragounův pokus ale skončil na holi Plášila. Oba týmy střídají.

60:50

První akci prodloužení si vzalo na starost duo Milfait – Severa. Ani jeden z nich ale nedokázal zakončit

60:01

Začalo prodloužení.
Základní hrací doba vítěze nepoznala! Z průběhu zápasu je patrné, jak dobře se dnešní soupeři znají. Na ledě totiž mnohdy nebylo místa nazbyt a i z tohoto důvodu bude muset o vítězi rozhodnout prodloužení, případně samostatné nájezdy.

60:00

Třetí třetina skončila.

58:14

Začaly běžet poslední 2 minuty 3. třetiny a domácí měli na hokejkách hned několik šancí ke strhnutí utkání na svou stranu! Po střele Kafky poskakoval puk v brankovišti Gáby, jeden z hostujících obránců ho dokázal odhodit mimo toto území, ale jen na hůl dalšího útočníka v zeleném dresu, který pohotovou střelou trefuje gólmana hostů do výstroje.
Dnešní utkání sleduje 490 diváků.

57:21

Útočné snažení hostů teď dotáhl alespoň ke střele Bahenský, s tímto pokusem ale nemohl mít Jiroušek sebemenší problém.

55:17

Domácí v plném počtu.

55:00

Suchánkova tvrdá střela od modré čáry končí ve výstroji Jirouška.

54:31

Ani Kohouti, zdá se, neprolomí dnešní kletbu přesilových her. Rychlou kombinaci střídá chyba Kohúta při zpracování puku a následné vyhození.

53:17

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Pinkas – 2 min., držení.

53:17

Hosté v plném počtu.

52:24

Příbramští se trápí i v této přesilové hře. Na druhé straně hřiště se po vyhození puku k zakončení dostával Duchan, nedokázal jej ale zasáhnout.

51:17

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Milfait – 2 min., hákování.

50:46

Velká šance domácích! A byl to kapitán Petr Josefus, který se dostal za obranu hostů, nijak se nerozpakoval a velmi ostrým švihem vyslal puk na Gábu. Střela se mu ale nepovedla a puk letěl nad místo určení.

49:54

Hasman se teď umně prokličkoval skrze dva hráče a dostával se do zakončení, na poslední chvíli mu jeden z obránců zablokoval hůl a střela zapadla do ochranné sítě.

48:42

Ne, přesilové hry dnes nebudou oblíbenou disciplínou ani jednoho z týmů.

48:39

Domácí v plném počtu.

47:17

Hosté rozehráli početní výhodu dlouhou kombinací v útočném pásmu, avšak chyběla tomu střelba. Finální Endálova přihrávka na najíždějícího Severu byla příliš čitelná a nedoputovala ke svému adresátovi.

46:39

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Furch – 2 min., hákování.

45:51

45:51 ENDÁL - 1:1

45:51

Tábor právě vstřelil branku! Pár okamžiků po návratu Kohúta z trestné lavice srovnávají hosté stav utkání na 1:1! Povedenou střelou z ostrého úhlu, chtělo by se říci typickou pro tohoto hráče, se prezentoval LUKÁŠ ENDÁL a překonal doposud bezchybného Jirouška! Asistence: Plášil, Hajič.

45:24

Hosté v plném počtu.

45:10

Při hře 4na4 si oba týmy vyměnily po jedné střele. Černého střela od modré skončila na Jirouškových betonech, následná protiakce skončila zakončením Havlína mimo branku.

44:34

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Zdeněk – 2 min., nedovolené bránění.

44:24

První minuta přesilovky Baníku je pryč, Tábor si dokázal pohlídat veškeré útočné snažení domácích a několikrát vyhodil puk přes všechny čáry.

43:24

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Kohút – 2 min., nafilmovaný pád nebo přihrávání.

41:00

Na druhé straně se za obranou dostal Severa, který se natahoval po utíkajícím kotouči. Jiroušek ale vyjel z brány a snažil se puk odehrát do rohu. Vytáhlý forvard Jihočechů ale dokázal puk ukořistit, jeho rána končí na Jirouškově vyrážečce.

40:20

Plášil teď nebezpečně namazal puk na hokejku Hasmana, který stál úplně volný před brankou. On sám ale asi takovýto kiks nečekal a tak trvalo déle, než si puk zpracoval. Již tísněný pak vypálil pouze do Gáby.

40:01

Začala třetí třetina.
V prostřední periodě utkání jsme se dočkali první změny ve skóre, ale také celkové změny obrazu hry. Poté, co domácí Svoboda otevřel ve 32. minutě střelecký účet zápasu, se otěže přeci jen povolily a po urputné defenzivní bitvě jsme se dočkali více útočných akcí. Skóre 1:0 však zůstalo v platnosti až do hvizdu rozhodčího, který ukončil 2. třetinu. Ta 3. začne přibližně ve 20:09

40:00

Druhá třetina skončila.

39:15

V poslední minutě si Kohouti po delší době alespoň znovu vyzkoušeli, jaké to je být v útočném pásmu. Domácí obrana se ale postarala o veškerý případný rozruch a nedovolila soupeři ani jednu střelu, která by doputovala na Jirouška.

37:14

A Příbram pokračuje v dominanci v této fázi utkání. Další Zdeňkova střela od modré čáry zazvonila o vnější část Gábovy pravé tyče.

36:29

Táborští si teď zhluboka oddechli, protože tahle přesilovka se domácím vyvedla náramně, leč gólem neskončila. Zaskvěli se v ní především Josefus, Eret a Zdeněk, kteří si připsali každý po jedné střele po pohledných kombinacích.

36:17

Hosté v plném počtu.

34:24

Kafkova střela od modré zblokovaná do ochranné sítě.

34:17

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Milfait – 2 min., držení hole.

34:10

Špatná rozehrávka Plášila skončila na holi Vinše, který se nerozpakoval, zavezl puk do pásma a ihned prověřil Gábovu pozornost.

33:15

Příbramští teď viditelně nabuzení vstřelenou brankou přebírají otěže zápasu. Tábor se teď dvakrát v krátkém čase osvobozuje pouze za cenu zakázaného uvolnění.

31:10

31:10 SVOBODA - 1:0

31:10

Příbram právě vstřelila branku! V podstatě nenápadná útočná akce Baníku končí prvním gólem utkání! PETR SVOBODA obdržel přihrávku od svého spoluhráče Tomáše Furcha od útočné modré, k pravému kruhu a střelou na vzdálenější tyč překonává Davida Gábu. Asistence: Furch, Zedek.

30:19

Přečíslení 2na1 a poté 3na2 na druhé straně! Milfaitovu kombinaci se Severou dojel ještě obránce Krejčí, který ale netrefuje branku.

29:31

Dobře postavený Hasman u brány se už už natahoval po dorážce do odkryté klece, výborný obranný zákrok ale předvedl Hubata, který na poslední chvíli zblokoval jeho hůl a nedovolil mu tak vystřelit.

27:51

Zdeňkovo nahození od modré čáry neměl kdo před Gábou tečovat a tak puk zapadl přesně do připravené lapačky hostujícího brankáře.

27:00

Domácí v plném počtu.

26:35

Suchánkovo nahození od modré čáry bylo několikrát tečováno klubkem hráčů, které se před Jirouškem utvořilo. Domácí brankář si ale černý kus gumy dokázal najít a uklidňuje hru.

25:23

Šulkovu střelu od modré Jiroušek neviděl přes clonícího Vlčka. Zahrál ale dobře pozičně a puk ho tak trefil do výstroje. Domácí se osvobozují.

25:00

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Eret – 2 min., hákování.

24:00

Ihned po opuštění trestné lavice se vydal do útoku Furch, který dokázal ohrozit Gábu povedenou střelou zápěstím z prostoru mezikruží. Následný odražený puk zpracoval Grubner, ale v dobré pozici jej stihl zablokovat Suchánek.

23:42

Domácí v plném počtu.

22:25

Nejpilnějším střelcem dosavadního průběhu zápasu je bezesporu Karel Plášil. Jeho již 4. pokus zazvonil o tyč Jirouškovy klece! Ten se za pukem ohlédl až po jeho cinknutí o konstrukci.

21:56

Hosté v plném počtu.

21:42

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Furch.

20:45

Úvodní sekundy druhého dějství ale paradoxně patří Táboru. Již po 10 sekundách střílel po Hubatově přihrávce Seidl, domácí se pak přeci jen dostali do útoku, ale kvůli nepřesnostem na jejich hokejkách přišli o puk a Hubata vyhazuje puk do bezpečí.

20:01

Začala druhá třetina.
V první části tohoto zápasu jsme neviděli ani branku, ani příliš mnoho vydařených útočných akcí. Oba týmy se snaží hrát velmi pozorně z obrany a bez zbytečných chyb. Příbram ale začne druhou třetinu v početní výhodě a bude tak mít šanci otevřít skóre zápasu ihned po přestávce. Další část utkání začne přibližně v 19:18.

20:00

První třetina skončila.

19:56

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Milfait – 2 min., hákování.

19:35

V posledních sekundách první části vybízel Endál dlouhou přihrávkou přes střední pásmo Milfaita k samostatnému úniku, hostující hráč s číslem 66 ale nedokázal puk zpracovat.

18:24

Seidl se teď po pravém mantinelu doslova prodral do útočného pásma, obkroužil bránu a přihrál na modrou čáru, odkul pálil Plášil. Jeho střelu vyrazil Jiroušek do ochranné sítě.

16:41

Po delší době zavítal do útočného pásma také Tábor, konkrétně jeho druhý útok, kdy po Endálově sehrávce střílel od modré čáry Krejčí. Trefil ale prvního bránícího hráče a na puk se vrací domácí.

15:44

Příbram je teď aktivnějším týmem na ledě. Bednaříkovu střelu vyráží Gába do ochranné sítě.

14:20

Velká šance domácích nekončí gólem! Přečíslení 3 na 2 v podání první útočné formace domácích a adresátem finální přehrávky těsně před přesouvajícím se Gábou byl Petr Eret, který ale nedokázal puk stečovat do odkryté části branky.

13:19

Sledujeme zatím spíše taktickou a defenzivní bitvu. Žádný z týmů nechce udělat chybu a spousta akcí končí již ve středním pásmu.

11:49

Hosté v plném počtu.

10:59

Příbramští se ve své první přesilové hře v utkání prezentují mnohem lepším dojmem, než Tábor. Nechybí rychlé přihrávky a častá střelba na bránu. Žádná střela ale neměla gólové parametry a tak se hosté v klidu osvobozují.

09:49

Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
Kohút – 2 min., držení.

09:33

Domácí v plném počtu.

08:20

První přesilovková pětka Tábora začala nyní o poznání lépe a dokázala kombinovat téměř minutu v útočném pásmu, Vlčkova přihrávka na modrou ale přeskočila Plášilovu hůl a hosté se tak sami vyhnali ven z pásma.

07:33

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Dragoun – 2 min., krosček.

06:55

Dragoun si teď níkým nechráněný sjel až před Gábu, kam na něj také směřovala přihrávka, jeho backhandový pokus končí mimo.

05:35

Tábor ještě chvíli pokračoval v tlaku, který si dokázal vytvořit ke konci přesilové hry, nicméně nebyla z něj ani jedna střela na bránu a domácí v poklidu vyvážejí puk z pásma.

05:21

Domácí v plném počtu.

04:25

Domácí opět úspěšnější na vhazování ve svém obranném pásmu a osvobozují se vyhozením puku přes všechny čáry.

04:14

Plášilovu tvrdou ránu od modré vyráží Jiroušek do ochranné sítě.

03:40

Táborští musí začít přesilovou hru z vlastního pásma po neúspěchu na vhazování.

03:21

Vyloučení v týmu HC Baník Příbram:
Kafka – 2 min., sekání.

02:13

Brzák teď číhal před hostující svatyní na přihrávku od spoluhráče a tu také obdržel. Měl ale zablokovanou hůl a tak tečoval puk mimo 3 tyče.

01:20

Domácím se rýsovala možnost přečíslení, Suchánek ale předvedl dobrý obranný zákrok a puk končí na střídačce hostů.

00:50

Oba týmy si vyměnily po prvních střelách. Zatímco ta Gengelova z pravého kruhu doputovala až na Gábu, na druhé straně Plášil střílí mimo.

00:01

Utkání právě začalo.
Oba týmy jsou na ledě, utkání za malou chvíli odstartuje.
Úvodní sestavy:

HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Havlín, Zedek, Grubner, Vinš, Patzelt – Bednařík, Svoboda, Furch, Bečvář, Brzák, Josefus (C), Gengel (A), Hasman, Pinkas, Dragoun, Kafka, Eret
Trenér: Pavel Marek

Hockey Club Tábor: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý (A), Kříž – Seidl (C), Hajič, Šulek – Endál (A), Milfait, Severa – Kohút, Vlček, Prášek – Bahenský, Duchan, Dančišin
Trenér: Aleš Krátoška

Rozhodčí: Šmika – Kettner, Brož.
Hockey Club Tábor

Hostující tým se na dnešní zápas patřičně naladil již v sobotu na ledě Mosteckých Lvů. Tam totiž hráči jihočeského klubu našli střeleckou pohodu a zničili soupeře 10 góly. Táborští zároveň stále bojují o co nejlepší výchozí umístění pro play-off a určitě budou chtít dnes zapsat na konto další 3 body, díky kterým by se dotáhli na 3. Ústí nad Labem. Zatímco v základní části se Kohoutům s lépe postavenými týmy tabulky příliš nedařilo, v nadstavbě (a zejména její finální části) předvádí tým velmi dobré výkony a zdá se, že svou nejlepší formu šteluje k té nejdůležitější části sezony.

TOP 3 Hráči
1. Jakub Matušík – 40 zápasů, 18 gólů, 51 asistencí – 69 bodů
2. Filip Vlček – 35 zápasů, 20 gólů, 29 asistencí – 49 bodů
3. Ondřej Šulek – 40 zápasů, 20 gólů, 29 asistencí – 49 bodů
HC Baník Příbram

Domácí tým se po velmi vydařené základní části v nadstavbě herně trápí a zaznamenal tak nejen propad tabulkou, ale nabral především citelnou bodovou ztrátu. Již nyní je jisté, že Příbramští postoupí do play-off z aktuální 5. pozice. Co za tímto nezdarem hledat? Jedním z důležitých faktorů je určitě rozsáhlejší marodka, která tento tým v posledních dnech a týdnech postihla. I tak se dá ale očekávat, že soubor od řeky Litavky se bude chtít na blížící se vyřazovací boje patřičně naladit a odprezentuje se tradičně velmi bojovným a týmovým výkonem.

TOP 3 Hráči
1. Petr Kafka – 36 zápasů, 31 gólů, 36 asistencí – 71 bodů
2. Petr Eeret – 39 zápasů, 27 gólů, 37 asistencí – 64 bodů
3. Josef Hasman – 34 zápasů, 25 gölů, 26 asistencí – 51 bodů
Hezký středeční večer, vážení sportovní diváci a fanoušci ledního hokeje. Do konce nadstavbové části 2. ligy skupiny Západ zbývají 3 kola. To aktuální svedlo dohromady soupeře, kteří si za poslední roky mezi sebou vybudovali tu pravou rivalitu. Na led HC Baníku Příbram přijíždí k třaskavé bitvě HC Tábor.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

HC Baník Příbram – HC Tábor

1:2

po s.n. (3:4) (0:0, 1:0, 0:1 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 32. Svoboda (Furch, Zedek) – 46. Endál (Plášil, Hajič), rozh. náj. Bahenský

Samostatné nájezdy:
1. série:
1:0   Hasman (PRI)
1:1   Endál (TAB)
2. série:
2:1   Josefus (PRI)
2:2   Dančišin (TAB)
3. série:
2:2   Eret (PRI)
2:3   Hajič (TAB)
4. série:
3:3   Gengel (PRI)
3:3   Šulek (TAB)
5. série:
3:3   Kafka (PRI)
3:4   Bahenský (TAB)

HC Baník Příbram: Jiroušek (Šorf) – Zdeněk, Havlín, Zedek, Grubner, Vinš, Patzelt – Bednařík, Svoboda, Furch, Bečvář, Brzák, Josefus (C), Gengel (A), Hasman, Pinkas, Dragoun, Kafka, Eret
Trenér: Pavel Marek

HC Tábor: Gába (Dvořák) – Plášil, Hubata, Suchánek, Krejčí, Černý (A), Kříž – Seidl (C), Hajič, Šulek – Endál (A), Milfait, Severa – Kohút, Vlček, Prášek – Bahenský, Duchan, Dančišin
Trenér: Aleš Krátoška

Rozhodčí: Šmika – Kettner, Brož

Diváci: 490

Průběh zápasu
1. třetina
03:21 PRI 2 Kafka, sekání
07:33 PRI 2 Dragoun, krosček
09:49 TAB 2 Kohút, držení
19:56 TAB 2 Milfait, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
21:42 PRI 2 příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Furch
25:00 PRI 2 Eret, hákování
31:10 PRI 1:0 Svoboda (Furch, Zedek)
34:17 TAB 2 Milfait, držení hole
Po 2. třetině
3. třetina
43:24 TAB 2 Kohút, nafilmovaný pád nebo přihrávání
44:34 PRI 2 Zdeněk, nedovolené bránění
45:51 TAB 1:1 Endál (Plášil, Hajič)
46:39 PRI 2 Furch, hákování
51:17 TAB 2 Milfait, hákování
53:17 PRI 2 Pinkas, držení
Po 3. třetině
Prodloužení
63:05 PRI 2 Dragoun, hákování
před nájezdy
Samostatné nájezdy
PRI -Jiroušek +Šorf (Střídání)
65:00 TAB 1:2 Bahenský (rozh. náj.)
po s.n.