Menu

Další

Americký fotbal

Buffalo Bills - Cincinnati Bengals

10:27

konec (0:14, 7:3, 3:7, 0:3)

22.01.2023, 21:00 • Highmark Stadium, Orchard Park, New York • Divisional Round • Libor Štěpán (@libstep73)

V konferenci AFC už divizní kolo skončilo, ale v konferenci NFC se druhý zápas uskuteční už za malou chvíli. Nechoďte spát a sledujte dál ten nejlepší fotbal. (00:26:50)
Cincinnati Bengals postupuje podruhé za sebou do finále konference AFC, ve kterém dojde na reprízu loňského finále na hřišti Kansasu City Chiefs!
Hráčské statistiky

quarterback Josh Allen (BUF) zkompletoval 25 přihrávek ze 42 pokusů pro 264 yardů a 1 interception
quarterback Joe Burrow (CIN) zkompletoval 23 přihrávek z 36 pokusů pro 242 yardů a 2 touchdowny

quarterback Josh Allen (BUF) měl 8 běhů pro 26 yardů a 1 touchdown
riunning back Joe Mixon (CIN) měl 20 běhů pro 105 yardů a 1 touchdown

tight end Dawson Knox (BUF) zachytil 5 přihrávek pro 65 yardů
receiver Ja'Marr Chase (CIN) zachytil 5 přihrávek pro 61 yardů a 1 touchdown
tight end Hayden Hurst (CIN) zachytil 5 přihrávek pro 59 yardů a 1 touchdown
To vše sledovalo 70 733 diváků.
Bills šli po návratu z kabin na míč a museli skórovat, pokud chtěli zůstat ve hře o postup. Jejich drive trval více než 7 minut, ale byli zastaveni na 7yardové linii, takže jim nezbylo nic jiného než kopat 25yardový field goal, který bezpečně proměnil kicker Tyler Bass. V tu chvíli musela pomoct obrana, jenže ta za celý zápas neokázala najít recept na skvěle fungující běhovou hru Bengals a running back Joe Mixon korunoval svůj výborný výkon 1yardovým skokem do end zóny, který muselo potvrdit až video. Hosté se vrátili do vedení o 14 bodů a jejich obrana navíc vzápětí vypudila útok soupeře ze hřiště už po minutě. Definitivní hřebíček do rakve následně zabouchl kicker Evan McPherson, který nekompromisně poslal do branky 24yardový field goal poté, co byl útok hostů zastaven těsně před cílem. I tyto 3 body však dostaly Cincinnati do vedení o 3 skórování 11 a půl minuty před koncem. Útok Buffala už s tím nedokázal vůbec nic udělat, i kvůli tomu, že následující drive zakončili místo jistého field goalu riskantním dlouhým čtvrtým downem, který nezvládli. Další příležitost ke skórování už nedostali a poslední minuty se dohrávaly jako při nějakém přáteláku. Zápas pak definitivně ukončila interception cornerbacka Cama Taylora-Britta při posledním zoufalém hodu Joshe Allena.

Konec utkání.

1:08

BUF, 2&4, CIN 37 – INTERCEPTION
A je definitivně konec! Allen se pokusil o poslední zoufalý hod do end zóny, kam po pravé lajně dobíhal Beasley, ale míči se do cesty postavil cornerback Cam Taylor-Britt, chytá interception a Joe Burrov už jen dvakrát zaklekne!

1:18

BUF, 1&10, CIN 43
Allen přihrává doprava Morrisovi, ten vybíhá ven se 6 yardy.

1:25

BUF, 1&10, BUF 41
Stejná situace, Singletary měl před sebou volný prostor po zachycení míče a obránci hlavně tlačili ven, nešli do zbytečného kontaktu. 16 yardů.

1:53

BUF, 3&6, BUF 35
Singletary se prodral do prvního downu, ale obrana už do toho nešla naplno, nechce se zbytečně zranit.

1:59

BUF, 2&6, BUF 35
Allen pod tlakem Hiltona zahazuje míč.

1:59

Two-minute warning.

2:05

BUF, 1&10, BUF 31
Allen nachází Singletaryho, ale toho hned skládá Hilton. 2 yardy.

2:26

BUF, 2&2, BUF 18
Allen sice přihrávkou na Knoxe získal 13 yardů, ale obrana udržela hráče ve hřišti a čas běží.

2:32

BUF, 1&10, BUF 10
Allen hodil míč doleva Singletarymu, ten vyběhl ze hřiště s 8 yardy.

2:32

CIN, 4&6, CIN 44
Chrisman kopl parádní punt na linii 10 yardů ven ze hřiště a Bills se jdou pokusit o zmrtvýchvstání.

2:38

CIN, 4&1, CIN 49
Bengals se pokusili vylákat soupeře do ofsajdu, ale nakonec to nevydržel Volston, pohnul se a útok jde o 5 yardů vzad.

Buffalo Bills - Cincinnati Bengals

10:27

konec (0:14, 7:3, 3:7, 0:3)

Zpět na online


Rozhodčí: Carl Cheffers

Diváci: 70 733

Statistiky:
Vysvětlivky
U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

Příklad BUF, 3&5, CIN 42 – U míče je Buffalo, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Cincinnati.
Exkurze do pravidel
Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.