Menu

Další

Americký fotbal

Buffalo Bills - Cincinnati Bengals

10:27

konec (0:14, 7:3, 3:7, 0:3)

22.01.2023, 21:00 • Highmark Stadium, Orchard Park, New York • Divisional Round • Libor Štěpán (@libstep73)

1:08

BUF, 2&4, CIN 37 – INTERCEPTION
A je definitivně konec! Allen se pokusil o poslední zoufalý hod do end zóny, kam po pravé lajně dobíhal Beasley, ale míči se do cesty postavil cornerback Cam Taylor-Britt, chytá interception a Joe Burrov už jen dvakrát zaklekne!

7:32

BUF, 4&6, CIN 16
Allen měl sice obrovské množství času, ale všichni spoluhráči byli obsazení! Vybral si nakonec Davise, přihrávku na něj srazil Apple a Bengals už teď mohou prohrát zápas, jen pokud se porazí úplně sami!

10:16

BUF, 1&10, CIN 32
Hilton si nikým nepovšimnutý vyšlápl na Allena, který o něm vůbec nevěděl! Výsledkem je fumble, poskakující míč na zemi získal Hendrickson a slaví, jenže rozhodčí po zhlédnutí videa rozhodli, že se nejednalo o fumble, ale o nekompletní přihrávku! O tom se bude ještě hodně mluvit!

11:22

BUF, 1&10, BUF 25
Allen však začíná perfektní přihrávkou na rozběhnutého Knoxe! Velká chyba obrany, 32 yardů!

11:24

CIN, 4&GOAL, BUF 2 – FIELD GOAL BENGALS
EVAN MCPHERSON nekompromisně poslal 20yardový field goal do branky, ačkoliv se Johnson dopustil obranného ofsajdu, a přidává sice pouze, ale přesto velmi důležité 3 body, jelikož Bengals vedou rozdílem 3 skórování! 27:10!

12:54

CIN, 3&2, BUF 30
Higgins zdrhal po levé lajně do end zóny, Burrow mu házel míč a White situaci hasil faulem, navíc poté sám dostal brutálně naloženo od Poyera. Je pískán defensive pass interference, ale všechny víc zajímá zdravotní stav Poyera s Whitem, kteří se střetli hlavami a jsou ošetřováni. Oba budou muset na protokol otřesu mozku. A Bengals jdou těsně před end zónu!

0:17

BUF, 3&2, BUF 20
Allen rozehrál v poslední chvíli a házel dlouhý míč k levé lajně na chvíli volného Davise, jenže míč byl lehce podhozený, Davis musel přibrzdit a v době, kdy mu míč padal do ruky, se přiřítil Taylor-Britt a vyrazil šišku na zem!

1:17

EXTRA POINT – GOOD
EVAN MCPHERSON kope extra point do branky a zvyšuje na 24:10!

1:17

CIN, 2&GOAL, BUF 1 – TOUCHDOWN BENGALS
Na videu nakonec byl míč v end zóně vidět a rozhodčí museli rozhodnutí změnit! JOE MIXON svůj dnešní skvělý výkon korunuje touchdownem a vrací hostům vedení o 2 skórování! 23:10!

1:18

CIN, 2&GOAL, BUF 1
Mixon se pokusil proskočit skrz hráz hráčů před sebou a podle rozhodčích byl zastaven před goal line. Jenže opakované záběry ukázaly, že Mixon rozhodně v end zóně bl, ale nebyl v ní vidět míč. To bude těžké rozhodování, trenéři Bengals totiž hází challenge! Možná klíčový okamžik celého zápasu!

7:42

BUF, 4&GOAL, CIN 7 – FIELD GOAL BILLS
TYLER BASS neměl vůbec žádné potíže při 25yardovém kopu a snižuje na 10:17!

1:11

BUF, 1&10, BUF 33
Nádherný catch Davise! Přes pokrytí dvěma hráči se dokázal vyšroubovat do vzduchu a zachytil Allenův milimetrový míč! 26 yardů!

1:49

CIN, 4&GOAL, BUF 10 – FIELD GOAL BENGALS
EVAN MCPHERSON si s 28yardovým field goalem v pohodě poradil a přidává aspoň 3 body útěchy pro Bengals, 17:7!

1:55

CIN, 3&GOAL, BUF 10
Jenže Joe Burrowovi to vůbec nevadilo, naopak využil většího prostoru, nechal Chasea rozběhnout se do end zóny a hodil mu dokonale přesný míč přímo do rukou! Ten udržel nohy ve hřišti, jenže mělo to jednu podstatnou chybu. Tou byl zásah poslední záchrany linebackera Milana, který Chaseovi sáhl do rukou, ten kvůli tomu ztratil kontrolu nad míčem a touchdown se nekoná! Sice byl nejprve rozhodčími nahlášen, ale po prozkoumání videa museli rozhodčí změnit rozhodnutí!

7:25

EXTRA POINT – GOOD
TYLER BASS poslal extra point do branky a stahuje na rozdíl 7 bodů, 7:14!

7:28

BUF, 3&GOAL, CIN 1 – TOUCHDOWN BILLS
JOSH ALLEN podle všech očekávání šel do sneaku a se svou postavou je na 1 yard prostě nezastavitelný! Bills se dostávají na tabuli a snižují na 6:14!

9:32

BUF, 2&16, CIN 27
Krásná přihrávka Allena k pravé lajně na úplně zapomenutého Shakira, toho nakonec v poslední chvíli vyhodil ze hřiště Bates. 23 yardů.

11:12

BUF, 4&1, CIN 23
Bills nešli kopat, hráli dál a Allen při sneaku využil své obrovské postavy. 2 yardy.

3:47

EXTRA POINT – GOOD
EVAN MCPHERSON v hustém sněžení i druhý extra point poslal do branky a zvyšuje na 14:0!

3:51

CIN, 3&7, BUF 15 – TOUCHDOWN BENGALS
Další obrovská chyba secondary Bills, která se nechala nachytat na signalizovaný screen a nechala za sebe utéct do end zóny tight enda HAYDENA HURSTA, takže Joe Burrowa ani tentokrát nečekal nijak složitý hod! 13:0, Bengals prožívají úvod z říše snů!

11:40

EXTRA POINT – GOOD
EVAN MCPHERSON neměl v těžkých podmínkách žádné problémy s extra pointem a zvyšuje na 7:0!

11:48

CIN, 2&3, BUF 28 – TOUCHDOWN BENGALS
Obrovská chyba secondary Bills! Ta nechala před end zónou úplně volného elitního receivera JA'MARRA CHASEA, Joe Burrow ho viděl, znovu si v kapse postoupil dopředu a jednoduchým hodem zařizuje první body zápasu! Bengals jdou do vedení, 6:0!

13:45

CIN, 1&10, CIN 32
Burrow si postoupil v kapse dopředu a hodil přesný míč k levé lajně Boydovi, který přes obranu Johnsona chytá 23 yardů!

V Buffalo opravdu hodně sněží, tolik, že se na hrací ploše začíná tvořit kluzká vrstva mokrého sněhu. Tento zápas dostává další rozměr.

Buffalo Bills - Cincinnati Bengals

10:27

konec (0:14, 7:3, 3:7, 0:3)

Zpět na online


Rozhodčí: Carl Cheffers

Diváci: 70 733

Statistiky:
Vysvětlivky
U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

Příklad BUF, 3&5, CIN 42 – U míče je Buffalo, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině Cincinnati.
Exkurze do pravidel
Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.