Menu

Fotbal

Mistrovství světa

Belgie – Maroko

0:2

konec (0:0)

27.11.2022, 14:00 • Venue Al Thumama Stadium • Skupina F • Michal Luxa (@MisakMispulin)

Tipsport: 1.91 3.41 4.73 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Belgie doslova promarnila dnešní utkání s Marokem! Domácí mužstvo hrálo velmi pomalu, těžko se dostávalo do šestnáctky a navíc si vypracovalo snad pouze dvě zajímavé šance. Naopak Maroko hrálo trpělivě, čekalo na brejky a v pokutovém území bylo častokrát nebezpečné. Kevin De Bruyne po závěrečném hvizdu jen kroutil nevěřícně hlavou, naopak africká reprezentace mohutně slaví. A tak tato skupina dostává velmi zajímavou zápletku a uvidíme, kdo se bude radovat z postupu.

S konstatováním, že Maroko zaskočilo obrovského favorita turnaje, se loučím a přeji vám příjemné sledování dalších přenosů z mistrovství světa. (15:59:17)
STATISTIKY ZÁPASU

Držení míče: 67 : 33%
Střely na branku: 4:4
Střely mimo branku: 4:7
Rohové kopy: 9:1
Ofsajdy: 3:3
Fauly: 10:14

90+6

Konec zápasu.

90+5

V samotném závěru uviděl žlutou kartu ještě Abdalhamíd Sábírí (Maroko), který dohrál Jana Vertonghena.

90+5

Hráči v bílých dresech měli znovu míč na kopačkách a přišel dlouhý nákop, který si pohlídal ve vzduchu Thibaut Courtois.

90+2

90+2. Zakarjá ABÚCHLÁL - 0:2

90+2

Maroko právě vstřelilo branku!
Brankářův výkop se na útočné polovině odrazil k marockému hráči! Hakím Zíjáš zamířil do šestnáctky, kde dával míč pod sebe. Těžké zakončení trefil ZAKARJÁ ABÚCHLÁL, jenž zamířil do bližší šibenice branky – 0:2. Asistence: Hakím Zíjáš.

90+2

Belgický nákop měl hledat Romelua Lukakua, který se ale otáčel na druhou stranu. Maroko tak otáčí kormidlem hry!

90+1

Mexičtí rozhodčí nastavují ještě pět minut.

90+1

Sám na útočné polovině se nacházel Abderrazak Hamdalláh a proti němu stál Axel Witsel. Zakončení hostujícího hráče přišlo z úhlu a Thibaut Courtois míč vyrazil na rohový kop.

90

Běží už poslední minuta základní hrací doby. Uvidíme, kolik rozhodčí ještě nastaví.

88

Kevin De Bruyne nedal přesnou přihrávku, ovšem míč se odrazil na levou stranu, odkud odcentroval Leandro Trossard. Jenomže znovu našel jen bránící soupeře.

87

Skvělé utkání dnes hraje Hakím Zíjáš, který si pokryl tělem nákop od spoluhráče. Navíc vybojoval faul, jehož se dopustil Axel Witsel.

86

Běží už šestaosmdesátá minuta, takže Belgii na vyrovnání už moc času nezbývá. Hráči v červených dresech stále v poklidu kombinují na útočné polovině. Po chvíli přišel centr před branku, ale znovu byl v pohodě odklizený.

84

Domácí celek kombinoval na útočné polovině a Dries Mertens pustil míč na Romelua Lukakua, který nestihl reagovat. Na levé straně se k míči chtěl dostat ještě Leandro Trossard, kterého předskočil Nusajr Mazráwí.

82

82. Jan Vertonghen po rohovém kopu hlavičkoval vedle pravé tyče

82

Při rohovém kopu předskočil soupeře Jan Vertonghen, jehož hlavička zamířila kousek vedle pravé tyče. Belgie snad konečně pochopila, že musí výrazně přidat!

81

Střídání v týmu Belgie:
ze hřiště odchází Thomas Meunier, přichází Romelu Lukaku.

80

Belgie vytasí velký kalibr, na hrot útoku za malou chvíli přijde Romelu Lukaku, jenž už je připravený u postranní lajny.

79

Evropskou reprezentaci čeká pořádná porce práce a čas rychle utíká ke konci. Navíc Leandro Trossard zleva neodcentroval a navíc se bude kopat jen od branky Maroka.

78

Střídání v týmu Maroko:
ze hřiště odchází Azzáedín Únáhí, přichází Džawád al-Jámiq.

77

Kevin De Bruyne vyslal z levé strany centr před branku, avšak Charles De Ketelaere skončil na hrací ploše, a tak balon putoval mimo hrací plochu.

76

Leandro Trossard zpracoval míč a už se rozhlížel, komu přihraje. Jenomže velmi rychle k němu přispěchal Hakím Zíjáš, který mu míč upálil na rohový kop.

75

Střídání v týmu Belgie:
ze hřiště odchází Michy Batshuayi, přichází Charles De Ketelaere,
ze hřiště odchází Thorgan Hazard, přichází Leandro Trossard.

73

73. Romain SAÏSS - 0:1

73

Maroko právě vstřelilo branku!
Marocká část stadionu může slavit a tentokrát už jim gól nikdo nevezme! Abdalhamíd Sábírí z velkého úhlu rozehrál standardní situaci tak, že míč zakroutil do branky. Belgie špatně bránila, čehož Maroko využilo – 0:1! Gól je nakonec připsán ROMAINOVI SAÏSOVI, který balón těsně před bránou ještě tečoval.

73

Střídání v týmu Maroko:
ze hřiště odchází Sufján Búfál, přichází Abderrazak Hamdalláh,
ze hřiště odchází Júsuf Nasírí, přichází Zakarjá Abúchlál.

72

Jahija al-Idrísí si pokryl balon a faulem ho na trávník složil Thomas Meunier. Ještě před rozehráním se nejspíše bude střídat.

71

Jdeme do poslední dvacetiminutovky normální hrací doby. Na levé straně se rozeběhl Kevin De Bruyne, jenž přes soupeře neodcentroval.

69

Z velké dálky přišla střela marockého hráče, ovšem zakončení ohrozilo pouze fanoušky na tribuně. Tohle byl unáhlený pokus, který belgického brankáře nemohl ohrozit.

67

Střídání v týmu Maroko:
ze hřiště odchází Ašraf Hakimí, přichází Jahija al-Idrísí,
ze hřiště odchází Selím Amalláh, přichází Abdalhamíd Sábírí.

66

V pokutovém území si našel trochu místa Michy Batshuayi, jemuž skočil do střely Nusajr Mazráwí. Následně se balonu chopil hostující brankář.

65

Individuální akcí se prezentoval Kevin De Bruyne, který vyrazil do přesily soupeřů, a tak o míč přišel. Po chvíli vypálil zpoza šestnáctky Dries Mertens, jehož pokus vyrazil Munír do bezpečí.

64

Ašraf Hakimí centroval do zadní části pokutového území, odkud Sufján Búfál vracel nepříjemný míč před branku. Do správného prostoru se včas vrátil Jan Vertonghen, který zažehnal případné nepříjemnosti.

63

Evropská reprezentace chtěl vyrazit do útoku, avšak Michy Batshuayi se nacházel v ofsajdu. Maroko se tak znovu dostává k míči a bude moci myslet na útočné snažení.

62

Ze střední vzdálenosti se napřáhl Nusajr Mazráwí, jehož pokus byl hodně nepřesný. Výkon Belgie ve druhém poločase je ohromným zklamáním.

61

Kapitánskou pásku od Edena Hazarda převzal Kevin De Bruyne! I on nyní sleduje, jak Maroko kombinuje na útočné polovině.

60

Střídání v týmu Belgie:
ze hřiště odchází Amadou Onana, přichází Youri Tielemans,
ze hřiště odchází Eden Hazard, přichází Dries Mertens.

59

Evropská reprezentace kombinuje na vlastní polovině a navíc chystá první změnu. Do hry totiž přijde běhavý Dries Mertens a také Youri Tielemans.

58

Hostující celek výrazně přidal a přehrává favorita zápasu. Dlouhý pas mířil za obranu, kde se ale nevyvedlo zpracování Júsufu Nasírímu, a tak se balonu chopil Thibaut Courtois.

57

57. Sufján Búfál technickou střelou mířil vedle branky

57

Na pravé straně si s Thomasem Meunierem pohrál Sufján Búfál, jehož technická střela zamířila asi metr vedle vzdálenější tyče. Maroko je dnes mnohem nebezpečnější!

56

Přihrávku hostujícího celku zachytil Thorgan Hazard a Belgie vyrazila na druhou stranu, ovšem Eden Hazard balon ztratil. Evropská reprezentace nepředvádí výkon, který se od ní očekával.

55

Hráči v bílých dresech se nacházejí s míčem na útočné polovině, kde se snaží o kombinaci. Marocká obrana si alespoň trochu odpočine.

54

Hodně prostoru dostal na pravé straně Thomas Meunier, kterému před branku nabíhal Michy Batshuayi. Ovšem centr belgického obránce přes soupeře neprošel.

53

Evropská reprezentace tak rozehrávala rohový kop, na který si znovu naskočil Amadou Onana. Jeho pokus hlavou ale znovu mířil jen nad branku Maroka.

52

Jestli někdo čekal, že se ve druhém poločase obrázek hry změní, je na omylu, protože oba celky nikam nespěchají. Individuální akcí se prezentoval Eden Hazard, jehož pumelice mířila na první tyč, kde byl připravený Munír.

50

Eden Hazard znovu posouval míč na spoluhráče, ale z obrany vystoupil Nusajr Mazráwí. Maroko vyrazilo do proti akce, jenomže Hakím Zíjáš mířil jen doprostřed branky.

49

V náběhu se nacházeli Kevin De Bruyne a Michy Batshuayi ovšem Eden Hazard rychlou akci přibrzdil. Škoda, tohle vypadalo na dobrou akci Belgie.

48

Balon na levé straně propadl za obranu, kam se snažil rychle dostat Thorgan Hazard. Jenomže z branky vystartoval Munír, který míč odkopem odehrál do bezpečí.

47

Pokud se podíváme na zelený pažit zjistíme, že ani jeden z trenérů nestřídal. Aktuálně se hraje u středové čáry a sledujeme trochu neurovnanou hru.

46

Pokračujeme druhým poločasem, v němž s balonem začalo Maroko. Hráči v bílých dresech dlouhou dobu kombinovali na vlastní polovině. Po chvíli přišel pas, který pohlídal Jan Vertonghen.

46

Začal druhý poločas.
První poločas moc fotbalové krásy nepřinesl a hrálo se spíše mezi vápny. Ovšem v nastaveném času mohl poslat Maroko překvapivě do vedení Hakím Zíjáš, jenž skvěle rozehrál přímý kop. Jenomže Romain Saïss se nacházel v ofsajdu a aktivně s zapojil, a tak VAR branku odvolal. Pokud se podíváme na herní projevy, tak Belgie často drží míč, ale do šancí se nedostává. Naopak Maroko hraje v hlubokém bloku a čeká na možné brejky a standardní situace. Pokud evropská reprezentace nepřidá, dnes nejspíše nevyhraje.

45+4

První poločas skončil.

45+4

Hlavní rozhodčí se běžel sám podívat k monitoru a velmi rychle ukázal, že marocká branka pro ofsajd nemůže platit!

45+2

45+2. Hakím Zíjáš z přímého kopu otevřel stav zápasu, ovšem VAR gól pro ofsajd odvolal

45+2

Maroko právě vstřelilo branku!
K přímému kopu se postavil HAKÍM ZÍJÁŠ, který to vyzkoušel přímo na branku a Thibaut Courtois nestihl reagovat. Do situace vstoupí ještě VAR, protože v ofsajdovém postavení se nacházel Romain Saïss, který uděla aktivní pohyb k balonu.

45+1

Na tomto mistrovtví světa neobvyklé, ale nastavuje se pouhá jedna minuta!

45

Eden Hazard je v dnešním zápase hodně okopávaný, tentokrát ho k zemi složil Nusajr Mazráwí. Belgie rychle rozehrála, ale o balon přišla a u vlastního pokutového území fauloval Thorgan Hazard.

44

U postranní lajny došlo na další souboj Timothye Castagneho a Hakíma Zíjáše. Už to vypadalo, že by hostující záložník mohl přejít přes soupeře, ale míč mu utekl mimo hrací plochu.

43

Thomas Meunier nepřešel přes soupeře, ale vybojoval alespoň autové vhazování. Na druhé straně dostal nepříjemnou přihrávku Timothy Castagne, který musel míč odehrát za postranní lajnu. V opačném případě by Belgii utekl Hakím Zíjáš.

41

Kevin De Bruyne přihrával na hranici pokutového území, kde se po míči parně natahoval Michy Batshuayi. Ovšem nedopadlo to, a tak kormidlem hry otáčí marocký brankář.

40

Jdeme do koncovky úvodního poločasu a skóre nezměnil ani Michy Batshuayi, jenž mířil sám na branku, ale nacházel se v ofsajdu. Kamera si následně vybrala Romelua Lukaka, který se u praporku rozcvičuje.

39

Ašraf Hakimí u postranní čáry fauloval Kevina De Bruyneho, a tak Belgie rozehrávala standardní situaci. Sám faulovaný hráč poslal střelu nad marockou branku!

37

Zatím sledujeme vyrovnané střetnutí, i když Belgie je více u balonu, což se očekávalo už před zápasem. Jenomže evropská reprezentace optické převahy nedokáže využít.

36

Na druhé straně se o střelu pokoušel Kevin De Bruyne, jehož snažení bylo sražené na rohový kop. Centr od praporku pak mířil na hranici malého vápna, kde ve vzduchu kraloval marocký brankář.

35

35. Ašraf Hakimí vnikl do šestnáctky, ale vyslal nepřesné zakončení

35

Někteří hráči Maroka se dožadovali odpískání faulu, ovšem Ašraf Hakimí pokračoval v pohybu na pravé strany. Obránce PSG putoval až do vápna, jenomže jeho zakončení zamířilo vedle první tyče.

33

Eden Hazard vyvezl míč, který po chvíli dal pod sebe, kde se nacházel Kevin De Bruyne. Jeho přihrávka mířila napravo, kde byl osamocený Thomas Meunier, jehož přihrávku sebral před brankou Munír.

32

Selím Amalláh se natahoval po balonu a trefil podrážkou Edena Hazarda. Záložník Realu Madrid schytal ránu do kopačky a následně i do kolena.

31

Kdo čekal útočné choutky především Belgie, musí být zklamán. Hraje se především od vápna k vápnu a především evropská reprezentace hraje hodně pomalu.

30

Hostující celek rozehrál standardní situaci centrem na pravou stranu vápna, ale k zakončení nedošlo. Thibaut Courtois bude rozehrávat od branky.

29

Prvním potrestaným mužem zápasu je Amadou Onana (Belgie), který ve vzdušném souboji trefil loktem soupeře do tváře. Belgie se bude muset bez jeho služeb obejít v duelu s Chorvatskem.

28

Po delší době , možná poprvé vidíme kombinaci Maroka. Thomas Meunier podskočil míč a Sufján Búfál posunul míč na pravou stranu vápna. Míč proti noze následně dostal Selím Amalláh, jehož pokus šel vysoko nad branku.

27

Belgičtí hráči bez balonu jsou statičtí, což se nelíbí především Amadouvi Onanovi. Jemuž se rozeběhl po chvíli jen Eden Hazard, ale ani tato kombinace neskončila úspěchem.

25

Domácí mužstvo je znovu u balonu a trpělivě kombinuje na vlastní polovině. Až Toby Alderweireld posunul míč dopředu, ale prostrčení Edena Hazarda nevyšlo.

23

Sofján Amrábat se otáčel dozadu, ovšem za ním číhal Michy Batshuayi. Belgickému útočníkovi byl odpískaný faul, což Maroko zachránilo.

22

Thomas Meunier vystoupil proti soupeři, kterého fauloval. Belgický obránce si musí dávat velký pozor, protože po žluté kartě by nemohl v následujícím duelu s Chorvatskem hrát.

21

Za šestnáctkou patičkou přihrával Ašraf Hakimí a zakončením ze střední vzdálenosti se předvedl Hakím Zíjáš. Jeho pokus mířil nad branku, což Thibaut Courtois zkontroloval pohledem.

20

Timothy Castagne obral u postranní lajny o míč Hakíma Zíjáše, od kterého balon putoval k brankáři belgické reprezentace. Jenomže následně evropský tým nezvládl přihrávku a musí se bránit.

19

Hráči v červených dresech se opět přesunuli na útočnou polovinu, kde se zakončením prezentoval Thomas Meunier, jehož pokus mířil jen doprostřed branky, kde byl připravený Munír.

17

Belgie tak rozehrávala další rohový kop, po němž Amadou Onana předskočil hostujícího brankáře. Jenomže jeho hlavička zamířila jen do vzduchu.

16

Já na bráchu, brácha na mě! Thorgan Hazard našel na hranici vápna bratra Edena, který z jedné dal míč pod sebe. Jenomže zakončení Kevina De Bruyneho mířilo jen do soupeře.

15

V pokutovém území upadl Michy Batshuayi, jenž neustál souboj s Sofjánem Amrábatem. Ovšem jeho první zákrok byl v pořádku, ale podražení Thorgana Hazarda už mu neprošlo.

14

Amadou Onana se zlobí na Thomase Meuniera, který hrál balon zpátky k obráncům. Zatímco jeho spoluhráč byl na středu hrací plochy úplně osamocený.

13

Další belgický pas mířil k pravé tyči, kam se vydal Munír, ale před ním míč odehrál na rohový kop Romain Saïss. Centrem od praporku se prezentoval Thorgan Hazard, jenž nenašel žádného ze spoluhráčů.

12

Sám Kevin De Bruyne rozehrál volný kop a centrem hledal Amadoua Onanu. Jenomže obrana v bílých dresech byl úspěšnější, ale dále hraje Belgie.

11

Kevin De Bruyne obešel soupeře, který si na pravé straně pomohl faulem. Domácí celek bude rozehrávat standardní situaci z dobré pozice.

10

Zatím nesledujeme žádnou ofenzivní smršť ani z jedné strany. Zatímco Belgie trpělivě kombinuje, tak Maroko je téměř neustále v bloku.

9

Toby Alderweireld a Jan Vertonghen se stáhli k vlastní šestnáctce a pokusili se vytáhnout blok soupeře výše. Po chvíli přišel pas na pravou stranu, ovšem Thomas Meunier to měl daleko k míči.

8

Jenomže africká reprezentace nic nepředvedla a také ona spěchá na vlastní polovinu. Belgie volí další postupnou kombinaci, avšak obránci nemají spoluhráče v pohybu.

7

Evropská reprezentace rozehrávala hned dva rohové kopy, ovšem ani jeden úvodní brankou neskončil. Aktuálně ale Belgie musí spěchat do obrany.

6

Hra se rychle přesunula na druhou stranu, kde na levé straně vápna byl v náběhu Michy Batshuayi. Proti němu vystartoval Munír, jenž kolenem míč vyrazil na rohový kop.

5

Hostující celek kombinoval na útočné polovině a Hakím Zíjáš posílal centr před branku. Ovšem spoluhráč balon přeběhl, avšak Maroko zůstávalo u balonu.

4

Ve středovém kruhu zůstal ležet Júsuf Nasírí, jehož stav přispěchal zkontrolovat Eden Hazard. Belgie vhazovala, avšak sportovně míč přepustila soupeři.

3

Toby Alderweireld a Jan Vertonghen dlouho hledali, komu přihrají. Nakonec akce byla tažená po pravé straně, kde Kevina De Bruyneho předskočil Romain Saïss, jenž poslal míč mimo hrací plochu.

2

Belgie do dnešního zápasu vstoupila v červených dresech, naopak Maroko se obléklo do bílé sady. Vraťme se na hrací plochu, kde domácí celek kombinuje.

1

Jako první se balonu chopil Michy Batshuayi a Belgie začala na balonu. Evropská reprezentace dlouho kombinovala na vlastní polovině, ovšem následně přišel o míč Eden Hazard.

1

Utkání právě začalo.
Mexičtí rozhodčí už přivedli obě reprezentace na zelený pažit, kde vyslechnou hymny zúčastněných zemí. Za malou chvíli dojde na úvodní výkop zápasu, v němž Belgie bude plnit roli papírového favorita.
Úvodní sestavy:

Belgie: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vertonghen – Castagne, Am. Onana, Witsel, T. Hazard – De Bruyne, E. Hazard – Batshuayi.
Náhradníci: Casteels, Mignolet – Trossard, Doku, Vanaken, Openda, Carrasco, De Ketelaere, Debast, Faes, Dendoncker, Lukaku, Theate, Mertens, Tielemans.
Trenér: Maztínez.

Maroko: Búnú – Hakimí, Akird, Saïss, Mazráwí – Únáhí, Amrábat, Amalláh – Zíjáš, Nasírí, Búfál.
Náhradníci: Tadnautí, Munír – El Chanús, Darí, al-Idrísí, Bánún, Zarúrí, Sábírí, Abúchlál, al-Jámiq, Džabrán, Šáír, Ezázúlí, Hamdalláh, Šeddíra.
Trenér: Regragui.

Rozhodčí: Ramos – Morín, Hernández (všichni Mexiko).
Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, v němž budeme sledovat střetnutí mezi Belgií a Marokem. Půjde o druhý souboj v tomto hracím dni, a tak si za několik minut představíme sestavy obou reprezentací.
Maroko

Postup Maroka ze skupiny by byl obrovským překvapením, ovšem nic není nemožné. Afričané se totiž v prvním kole skupiny postarali o jedno z několika překvapení. Proti úřadujícímu vicemistrovi světa, Chorvatsku, totiž vybojovali cenný bod. V zápase sice mělo Maroko dokonce více střel, ovšem branku se jim vstřelit nepodařilo. Chorvaté měli na druhou stranu vyšší procento držení míče, ale na to se zápasy nevyhrávají. Každopádně bod byl pro Maročany rozhodně ziskem, zatímco pro Chorvatsko ztrátou. Povede se africkým fotbalistům ještě jedno překvapení a oberou o body i dalšího favorita?
Belgie

Belgie patří mezi dva týmy, se kterými se v další fázi počítá. Tedy mezi ty, které jsou pasovány do role favoritů této skupiny, a to společně s Chorvatskem. V prvním zápase Belgie vyhrála proti Kanadě, i když kdekdo čekal nejspíše mnohem jednoznačnější výsledek. V celém utkání totiž padla jediná branka, o kterou se na konci prvního poločasu postaral Michy Batshuayi. A právě tento útočník bude nejspíše v základní sestavě i nadále, jelikož belgická jednička – Romelu Lukaku by měl pro zranění svalového charakteru vynechat první dva duely mistrovství a naskočit až do posledního zápasu ve skupině, a to s Chorvatskem.
Hezké nedělní odpoledne při sledování textového přenosu fotbalového mistrovství světa! Dnes budeme společně sledovat skupiny F mezi Belgií a Marokem. Začínáme ve 14:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Belgie – Maroko

0:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 73. Saïss (Sábírí), 90+2. Abúchlál (Zíjáš)

Karty:   29. Am. Onana (BEL) – 90+5. Sábírí (MRK)

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 4:4. Střely mimo: 4:7. Rohy: 9:1. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 10:14.

Belgie: Courtois – Meunier (81. Lukaku), Alderweireld, Vertonghen – Castagne, Am. Onana (60. Tielemans), Witsel, T. Hazard (75. Trossard) – De Bruyne, E. Hazard (C) (60. Mertens) – Batshuayi (75. De Ketelaere).
Náhradníci: Casteels, Mignolet – Doku, Vanaken, Openda, Carrasco, Debast, Faes, Dendoncker, Theate.

Trenér: Maztínez

Maroko: Munír – Hakimí (67. al-Idrísí), Akird, Saïss (C), Mazráwí – Únáhí (78. al-Jámiq), Amrábat, Amalláh (67. Sábírí) – Zíjáš, Nasírí (73. Abúchlál), Búfál (73. Hamdalláh).
Náhradníci: Tadnautí, Búnú – El Chanús, Darí, Bánún, Zarúrí, Džabrán, Šáír, Ezázúlí, Šeddíra.

Trenér: Regragui

Rozhodčí: Ramos – Morín, Hernández (všichni Mexiko)