Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (B)

Bohemians Praha 1905 B – FK Pardubice B

2:0

konec (2:0)

29.05.2022, 10:15 • Areál SK Čechie Uhříněves, Praha 22–Uhříněves • 27. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv)

Tipsport: 1.7 4.15 3.12 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mne z tohoto utkání vše, přeji vám příjemný zbytek dne. Napočtenou někdy příště! (12:15:17)

Dnešní utkání sledovalo 150 diváků.
Máme hotovo, tři body zůstávají v Uhříněvsi! Pardubicím se dnešní duel na půdě Bohemians prostě a jednoduše nepovedl – hosté úplně zaspali začátek utkání a následně se jim nepodařilo bitvu jakkoliv zdramatizovat. Klokani měli hru po drtivou většinu doby pevně pod svou kontrolou a nepustili soupeře do větších šancí.

90+1

Konec zápasu.

90

Nastavuje se pouze jedna minuta.

89

A ještě jeden roh. Pardubice jsou pod tlakem, už několik minut jsou zamčení na své polovině hrací plochy.

88

Bohemians tentokrát zahráli roh nakrátko, jeden z nich pak střelou z hodně ostrého úhlu donutil Letáčka zasáhnout. Pražané chtějí ještě aspoň jeden gól.

87

Balón se nyní dostal až na hostující střídačku, v posledních minutách vidíme jedno autové vhazování za druhým. Závěr nyní zrovna dvakrát plynulý.

86

Lehovec se pomalu přesouvá k rohu hřiště, z pozice těsně vedle praporku bude vhazovat míč zpět do hry. Bohemians mají závěr bitvy pod kontrolou.

85

Hlinák prokličkoval kolem dvou protihráčů a ve vápně se pokusil o rychlou přihrávku na střed, kterou za Letáčka zblokoval Jarkovský. Uvidíme další roh.

84

Halász dlouhou přihrávkou rychle přesunul hru až na hranici domácího vápna, obrana klokanů ale následnou akci velmi rychle rozebrala.

83

V útoku nyní operuje pro změnu bohemka, která se snaží dobýt šestnáctku soupeře.

82

Kouba odražený balón lapil do svého náručí, v Uhříněvsi je nejspíš o vítězi rozhodnuto. Pardubicím se nedaří obranu klokanů jakkoliv překvapit.

81

Začátek posledních deseti minut přináší první žlutou pro rezervu Bohemians, konkrétně Patrika Valu (BOB).

80

Střídání v týmu FK Pardubice B:
ze hřiště odchází Štěpán Miláček, přichází Filip Stýblo.

79

Hostující kouč bude chtít rozproudit dění střídáním, u střídačky se připravuje Filip Stýblo.

78

Do svých rukou nyní věci vzal Pavel Jirsa, jehož zbrklá střela zpoza vápna ale Letáčka neohrozila. Míč proletěl pár metrů vedle vzdálenější tyče.

77

Misky pomyslných vah se pomalu začínají překlápět zpět na stranu Bohemians, domácí jsou aktivnější a chtějí si ještě pojistit svůj náskok.

76

Domácí se prezentovali nepřesnou pozemní střelou, která zajela až za branku. Letáček se pokusil balón zachytit, ale nedokázal to, míč kolem něj projel.

75

Střídání v týmu Bohemians Praha 1905 B:
ze hřiště odchází David Havránek, přichází Vojtěch Hlinák.

73

Pražané si vybojovali roh, který ale ve střelu nepřetavili. Letáček si počínal výborně a letící balón nataženými rukami vystrčil mimo šestnáctku.

72

Dění nyní pozastavil pro změnu hostující faul, Bohemians mají šanci vrátit hru k Letáčkovi. Ten má už několik minut ve vápně klid, hraje se daleko od něj.

71

Havránek si v souboji s protihráčem počínal nedovoleně, balón se tak těsně u středové čáry vrátí zpět do držení hostujících bojovníků.

70

Běží posledních dvacet minut základní hrací doby, v poslední době se hraje hlavně kolem šestnáctky domácích Bohemians. Pardubice jsou aktivní.

69

Kouba si počíhal na centr z pravé strany a bez větších obtíží ho lapil do svých nastavených rukavic.

68

Bitva se teď nese ve vysokém tempu, přidali zejména hráči Pardubic. Je vidět, že si uvědomují, že čas na vyrovnání se jim pomalu ale jistě krátí.

67

Napadající Lehovec hodlal pořádně znepříjemnit život rozehrávajícímu Letáčkovi, kterému se ale nakonec podařilo poslat balón spoluhráči včas.

66

Hraje se nahoru dolu, balón často mění svého majitele. Příliš zajímavého toho k vidění není.

63

Na druhém konci hrací plochy byl pro změnu k vidění roh, který ale k větší střelecké šanci nevedl.

62

Střela jednoho z domácích hráčů z obrovské vzdálenosti šla dobrých deset metrů vedle pardubické svatyně, tohle se bohemce úplně nepovedlo.

60

Standardku Pražanů Jirsa zahrál přesně do vápna, Letáček se po letícím míči ale natáhl a bleskově ho vyboxoval ven ze šestnátcky.

59

Kouba bude odkopávat balón daleko od své branky, Bohemians náročnou pasáž hry zřejmě přežili a mohou se pokusit přejít do útoku.

58

Střela jednoho z hostujících hráčů byla zblokována. Pardubice jsou nyní aktivnějším týmem na hrací ploše, v koncovce to ale stále není to pravé ořechové.

57

Klokani drží hru na pravé straně a snaží se co nejdříve odzbrojit protihráče, zatím bezúspěšně.

56

Havránek pro svůj tým vybojoval autové vhazování v poměrně slibné pozici, Bohemians mají šanci po delší době znovu zatlačit na Letáčkovu branku.

54

Útok hostů nyní zhatila nepřesná přihrávka v bezprostřední blízkosti pražského vápna.

53

Míč rotuje na kopačkách pardubické defenzívy. Hosté se snaží najít nějakou skulinu v rozestavení domácích, které by jim umožnilo proniknout ke Koubovi.

52

Podruhé v dnešním utkání bylo odpískáno postavení mimo hru, tentokrát se provinili domácí.

51

Ugwu byl při dalším výpadu zatáhnut až na kraj bitevního pole, přičemž balón v jeho mezích nakonec neudržel. Letáček bude odkopávat od své branky.

50

Matějova vzdušná rozehrávka sice našla zamýšleného adresáta, ten byl ale těsně před zadní hranicí hřiště odzbrojen. Bohemka odváží míč pryč od Kouby.

49

Klokanům jdou naopak přechody do útoku s lehkostí, činí se hlavně aktivní Ugwu. Uvidíme další autové vhazování těsně vedle pardubického vápna.

48

Pardubice se opatrně snaží postoupit dopředu, defenzíva Pražanů je ale zatím má přečtené.

47

Havránek u středu hřiště parádně odzbrojil protihráče a poslal přihrávku do běhu Ugwuovi, který následně pro Bohemians vybojovat autové vhazování v bezprostřední blízkosti Letáčkovy branky.

46

Střídání v týmu FK Pardubice B:
ze hřiště odchází Sedrik Řehák, přichází Ondřej Sedláček.

46

Začal druhý poločas.
Dnešní utkání v pražské Uhříněvsi zatím jednoznačně patří domácím Bohemians, kteří díky trefám Matěje Kadlece a Patrika Valy z úvodních minut vedou nad Pardubicemi 2:0. Hosté toho zatím moc nepřevedli a v útoku se vysloveně trápí, Kouba v prvních pětačtyřiceti minutách nečelil snad ani jediné pořádné střele.

Druhý poločas začne přibližně v 11:22.

45+3

První poločas skončil.

45+3

Míč po centru chvíli skákal z kopačky na kopačku ve vápně, než se do toho na hranici šestnáctky opřel Filip Mareš. Jeho rána z voleje šla mimo branku.

45+2

A uvidíme také ještě minimálně jeden roh, Pražané mají šanci poločas uzavřít třetím gólem.

45+1

Těsně před pauzou ještě vidíme první žlutou kartu, kterou byl napomenut Sedrik Řehák (PCB).

45

První půle se prodlouží o tři minuty.

44

Závěr prvního poločasu patří Pražanům, stejně jako jeho úvod. Pardubická obrana má co dělat.

43

Ugwu se zbavil hned tří protihráčů a rychle postupoval dopředu, nakonec byl ale nucen balón pro jistotu poslat na jednoho z obránců u středu hřiště.

42

Střela Bohemians z pravé strany proletěla jen těsně kolem zadní tyče, jejím autorem byl tuším Pavel Jirsa. Letáček tak tentokrát zasahovat nemusel.

41

První poločas se pomalu chýlí ke konci, do začátku nastavení zbývá odehrát zhruba pět minut.

40

Hostující trenér je frustrovaný s výkonem svých svěřenců, kteří jsou zatím vepředu neškodní. Kouba dosud nečelil snad ani jediné střele.

39

Celkem slibný centr z levé strany nakonec přeletěl vápno, tohle se pardubickému hráči moc nepovedlo.

38

Hraje se dál, domácí borec je v pořádku a může se zapojit zpět do bitvy. Hosté se nyní snaží zaútočit.

37

V pardubickém vápně zůstal ležet jeden z hráčů Bohemians, sudí Hoch gestikuluje směrem ke střídačkám a povolává na pažit zdravotníka.

36

V Uhříněvsi se toho momentálně moc zajímavého neděje, ani jednomu celku se nedaří zahrozit v útoku. Dění se drží hlavně kolem středu hřiště.

34

Halász obehrál Jirsu a poslal míč spoluhráči, který o něj ale o pár sekund později po souboji přišel.

33

Hraje se hlavně na pravé straně hřiště, klokani se prokousávají skrz zpevněnou hostující obranou a snaží se přenést dění zpět k Letáčkovi.

32

Domácí hostujícího útočníka zavedli až za branku, Pardubicím opět nedovolili ani vystřelit.

30

První půlhodina hry je takřka za námi, zatím mají více ze hry Bohemians. V posledních minutách se sice dění začalo vyrovnávat, ale hosté se stále trápí v koncovce a nedaří se jim Koubu pořádně ohrozit.

29

Roh se nyní nepovedl ani klokanům, Pardubice se rychle dostaly k míči a přechází do ofenzívy.

28

Na druhém konci hrací plochy se teď blýskl Letáček, který si lehl do střely na zadní tyč a vytěsnil jí mimo tři tyče své branky. Skvělý zákrok!

27

Rohy nakonec byly k vidění hned dva, ani jeden z nich ale nepřinesl větší šanci. Kouba bude za malou chvíli odkopávat balón od svého rajonu.

26

Hosté výpadem po pravé straně vybojovali roh, jeden z domácích byl nucen míč vytěsnit za Koubu.

25

Havránek vhodil balón na Ugwua, následný pokus o vracečku skončil za hranicemi bitevního pole. Na míč se po delší době vrátí hráči Pardubic.

23

Miláčkovu přihrávku do běhu zachytil protihráč, Bohemians se ujímají míče a odsouvají hru od svého vápna. Uvidíme, co jejich protiútok přinese.

22

Jirsa si nedokázal zpracovat rozehrávku, balón se od jeho kopačky odrazil do zámezí. Pardubice budou vhazovat z pozice jen pár metrů od vápna.

21

Ugwuova přihrávka na střed byla nebezpečná, jeden z domácích měl před sebou úplně prázdnou branku! Kvůli dotěrnému protihráči ale balón nakonec nezvládl zachytit.

20

Bohemians napadali vysoko a snažili se soupeře donutit chybovat, počínali si při tom ale až moc aktivně. Po útočném faulu je dění na chvíli pozastaveno.

19

Ani další hostující útok větší šanci nepřinesl, obrana klokanů stále funguje na sto procent.

17

Centr jednoho z pardubických hráčů nyní měl potenciál, mohlo z toho být nebezpečí pro Bohemians. Balón ale vykryl připravený Vala a poslal jej mimo vápno.

16

Pražané pomalu postupují dopředu, pomoci přiblížit se k Letáčkovi by jim mohlo autové vhazování.

15

Halász vhodil balón zpět do hry na Miláčka a popoběhl blíže k vápnu, následný pokus o vracečku ale zachytil jeden z připravených domácích zadáků.

14

Bohemce dnes zatím vše vychází, a to jak v útoku, tak v obraně. Nyní se jí podařilo rozebrat další pardubický výpad během několika krátkých vteřin.

13

Pokus hostů o bleskovou reakci zhatil postranní sudí, který jednoho z nich nachytal v ofsajdu.

12

12. P. VALA - 2:0

12

Bohemians B právě vstřelili branku!
Klokani zatím mají jednoznačně více ze hry a zaslouženě jdou do dvoubrankového náskoku! Ugwu z rohu hřiště poslal balón po zemi do vápna, kde jej převzal PATRIK VALA a prudkou střelou do horní části branky překonal bezmocného Letáčka – 2:0!

10

Kouba nyní doběhl ke kutálejícímu se míči a rozehrál ho nakrátko na Kadlece, který jej vzápětí odpálil hodně daleko od domácího vápna. Pardubice jsou zatím v útoku bezzubé, nedaří se jim zahrozit.

8

Jednomu z hostů nyní těsně před vápnem vůbec nevyšlo zakončení, balón šel hned několik metrů vedle bližší tyče. Kouba mohl zůstat úplně v klidu.

7

Hraje se nahoru dolu, po zkroceném pardubickém tažení nyní sledujeme domácí protiútok.

6

6. KADLEC - 1:0

6

Bohemians B právě vstřelili branku!
Pražané svou aktivitu hned v úvodu utkání přetavili v gól, v šesté minutě se ujímají vedení! Dostál balón zahrál přesně do vápna a rozháraná hostující obrana situaci vůbec nezvládla. Chaosu před brankou využil MATĚJ KADLEC – 1:0!

5

Domáci si vybojovali první roh, k praporku nabíhá Filip Dostál. Uvidíme, co Bohemians vymyslí.

4

Na míči jsou stále takřka výhradně domácí, kterým se ale přes zpevněnou pardubickou defenzívu nedaří prostoupit blíž k brance Jiřího Letáčka.

3

Z pravé strany letěl centr na volného Ugwua, který byl ale až moc razantní a původně zamýšleného adresáta úplně přeletěl. Útok klokanů tak střelu nepřinesl.

2

Rychlý výpad domácích pardubická obrana sice zkrotila, ve vápně ale zůstal ležet jeden z obránců. Zřejme se jedná o Matyáše Hanče, snad bude v pořádku.

1

S mírným zpožděním jdeme na věc! Úvodní výkop obstarali hráči Bohemians, kteří dnes nastupují v zelených dresech. Hosté zvolili červené.

1

Utkání právě začalo.
Všichni aktéři nastupují na hřiště, start se blíží.
Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné a ničím nerušené nedělní dopoledne, v Uhříněvsi za malou chvíli začneme! Níže si v mezičase můžete prohlédnout dnešní zahajovací sestavy obou týmů.
Úvodní sestavy:

Bohemians Praha 1905 B: Kouba – D. Vala, Kadlec, P. Vala (C), F. Mareš, Havránek, Jirsa, Dostál, Lehovec, Koutský, Ugwu.
Náhradníci: Soukup – Farkaš, Zeman, Hlinák.
Trenér: Dalibor Slezák.

FK Pardubice B: Letáček – Hanč, Řehák, Halász, Toml (C), Jarkovský, D. Mareš, Miláček, Rezek, Štichauer, Vít.
Náhradníci: Hrnčíř – Hajník, Sedláček, Stýblo, Řezníček.
Trenér: Pavel Němeček.

Rozhodčí: Hoch – Coufal, Lafek.
Příjemnou neděli! Třetiligová fotbalová sezóna se pomalu ale jistě blíží svému vrcholu, v pražské Uhříněvsi bude dnes k vidění souboj mezi rezervami dvou prvoligových týmů – Bohemians Praha a Pardubic.

Vzhledem k pádu Viktorie Žižkov a Ústí nad Labem z Fortuna:Národní ligy je již nyní jisté, že z obou skupin ČFL budou muset sestoupit hned dva celky. Zatímco Pražané jsou v bezpečné vzdálenosti od spodku tabulky, Pardubice jsou třetí od konce a na patnácté béčko Liberce mají pětibodový náskok. Pokud si tak nechtějí závěr sezóny zbytečně zkomplikovat, budou muset dnes v Uhříněvsi uspět, nebo minimálně bodovat.

Klokani se budou snažit napravit nedávné porážky od Záp a Živanic a naladit se zpět na vítěznou vlnu, na které se vezli předtím. Oproti tomu hosté v dosud posledním odehraném kole uspěli, když v klíčovém střetnutí porazili záložní tým Slovanu 3:1.

Co se pak prvního vzájemného střetnutí dnešních soupeřů v aktuální ročníku týče, to hovoří ve prospěch Pardubic. Ty v polovině řijna proti Bohemians přetavili výhodu domácího hřiště v těsné vítězství 2:1. Budou se radovat i podruhé, nebo budeme svědky odplaty?
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

Bohemians Praha 1905 B – FK Pardubice B

2:0

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 6. Kadlec, 12. P. Vala

Karty:   81. P. Vala (BOB) – 45+1. Řehák (PCB)

Bohemians Praha 1905 B: Kouba – D. Vala, Kadlec, P. Vala (C), F. Mareš, Havránek (75. Hlinák), Jirsa, Dostál, Lehovec, Koutský, Ugwu.
Náhradníci: Soukup – Farkaš, Zeman.

Trenér: Dalibor Slezák.

FK Pardubice B: Letáček – Hanč, Řehák (46. Sedláček), Halász, Toml (C), Jarkovský, D. Mareš, Miláček (80. Stýblo), Rezek, Štichauer, Vít.
Náhradníci: Hrnčíř – Hajník, Řezníček.

Trenér: Pavel Němeček.

Rozhodčí: Hoch – Coufal, Lafek.

Diváci: 150