Menu

Hokej

Mistrovství světa do 18 let

USA – Lotyšsko

13:3

konec (6:1, 3:0, 4:2)

28.04.2022, 19:30 • Čtvrtfinále • Helena Hegeďová

59:46

Lotyšsko právě vstřelilo branku! Poslední slovo mají ve čtvrtfinále mezi USA a Lotyšskem právě Lotyši. Hráči USA už v závěrečných sekundách možná trochu zvolnili tempo, a tak na levém křídle útočného pásma zůstal zcela nehlídán MARTINS KRUKLITIS. Vybral si vhodnou střeleckou pozici a z ostrého úhlu prudkou střelou propálil Mustelika. Asistence: Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis.

57:32

Spojené státy právě vstřelily branku! Spojené státy podržely kotouč za lotyšskou brankou, aby pak mohl Logan Cooley právě z tohoto prostoru přihrát na vrchol levého kruhu. Odtud pálil RYAN CHESLEY, jenž se prudkou ranou z první trefil k vzdálenější tyči. Asistence: Logan Cooley, Cutter Gauthier.

55:36

Spojené státy právě vstřelily branku! Will Smith prošel středem útočného pásma a zvolil si pozici blíže pravému kruhu, protože na opačné straně třetiny se mu nabízel SEAMUS CASEY. A právě ten přihrávku dostal a kotouč z první zametl za přemisťujícího se gólmana. Na tuto změnu neměl lotyšský brankář šanci zareagovat včas. Asistence: Will Smith, Cole Spicer.

52:31

Lotyšsko právě vstřelilo branku! Lotyši se přece jen radují. U mantinelu byli sice těsně bráněni americkými hráči, jenže Dansu Ločmelisovi se povedlo jednoho ze soupeřů obehrát přihrávkou z otočky. A přesně tato nahrávka naslepo směřovala do předbrankového prostoru, kde kotouč tečoval EMILS VECKAKTINŠ. Asistence: Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis.

51:19

Leddy z vrcholu levého kruhu trefuje tyč. Puk se odráží zpět do hry, kde se jej opět chopili Američané.

49:32

Vyloučení v týmu Lotyšsko:
Emils Veckaktinš – 2 min., podrážení.

47:48

Spojené státy právě vstřelily branku! USA velmi rychle po desáté brance přidávají i tu jedenáctou. RYAN LEONARD se z levého kruhu trefil přesně do vzdálenějšího horního rohu, čímž kompletuje hattrick. Asistence: Will Smith.

47:14

Spojené státy právě vstřelily branku! Spojené státy skórují podesáté v tomto utkání. Isaac Howard a GAVIN BRINDLEY se ocitli v přesile v přdbrankovém prostoru a druhý jmenovaný po přihrávce skrz brankoviště zakončoval ke zcela odkryté levé tyči. Feldbergs se po kotouči ještě natahoval, ale marně. Asistence: Isaac Howard, Frank Nazar.

39:36

Spojené státy právě vstřelily branku! Seamus Casey vybojoval kotouč v souboji na hranici středního a amerického obranného pásma. Kotouč poslal vedle sebe, kde si jej všiml Tyler Duke. Následovala dlouhá a přesná přihrávka na FRANKA NAZARA směrem k útočnému pásmu. Nazar se tak po pravém křídle dostal až před gólmana. Měl dost času na zpracování a zamíchání s kotoučem. Feldbergs navíc v klíčovém okamžiku ve svém brankovišti nepatrně podklouzl a Nazar zakončil kolem jeho levé brusle. Asistence: Tyler Duke, Seamus Casey.

36:43

Vyloučení v týmu USA:
Ryan Leonard – 2 min., držení.

35:07

Vyloučení v týmu USA:
Hunter Brzustewicz – 2 min., hákování.

34:44

Spojené státy právě vstřelily branku! Jenže Spojené státy se velmi rychle vrátily a konkrétně to byl RYAN LEONARD, který za sebou nechal lotyšského obránce a v pohybu poslal kotouč mezi brankářovy betony. Asistence: Devin Kaplan.

32:52

Velmi povedeným zákrokem se však nyní prezentoval také Muszelik, který na poslední chvíli vleže zastavil střelu Vilmanise do horních pater branky.

31:26

Simanovičs a Polakovs odvedli dobrou práci, když v předbrankovém prostoru ve dvou bránili tři americké hráče. Stálo u nich ale také štěstí, protože Stramel z mezikruží nastřelil spojnici břevna a levé tyče.

24:40

Spojené státy právě vstřelily branku! Logan Cooley stál i na začátku této kombinace, která už americkou radostí končí. Z mezikruží přihrál na pravé křídlo Charliemu Leddymu, ten přenechal puk Jimmyu Snuggerudovi, který ještě našel CUTTERA GAUTHIERA, jenž poslal lotyšského gólmana střelu z levého kruhu. Tu nasměroval přesně mezi tyč a přitisknutý beton Ze strany USA to byla pohledná kombinace.. Asistence: Jimmy Snuggerud, Charlie Leddy.

17:14

Vyloučení v týmu USA:
Cruz Lucius – 2 min., podrážení.

16:54

Mezi střídačkami byl zraněn jeden z čárových rozhodčích, který odchází za přítomnosti zdravotníků do útrob zimního stadionu. Oba týmy odchází z ledu. Zbytek první třetiny se dohraje až po přestávce.

15:33

Spojené státy právě vstřelily branku! RYAN LEONARD trestá chybu v soupeřově rozehrávce. Jeden z Lotyšů rozehrával zpoza branky, ale jeho přihrávka skončila na hokejce Leonarda, který se z vrcholu kruhů sjel do mezikruží a prudkou ranou poslal puk do pravého horního rohu. Asistence: Bez asistence.

13:32

Lotyšsko právě vstřelilo branku! Lotyši po krátké poradě snižují náskok USA. Gólmana Muszelika překvapil svým celkem nenápadným zakončením z větší vzdálenosti SANDIS VILMANIS, který ve středním pásmu obral o kotouč jednoho ze soupeřů, přebruslil obranou dvojici a přesně zamířil. Asistence: Bez asistence.

12:52

Spojené státy právě vstřelily branku! Tak tohle byla naprostá paráda, kterou předvedl LOGAN COOLEY. Ten získal kotouč za brankou po přihrávce Cuttera Gauthiere a zpoza branky také předvedl florbalové zakončení zvané Michigan. Za úspěšné provedení triku si vysloužil potlesk celého stadionu. Asistence: Cutter Gauthier, Jimmy Snuggerud.

12:24

Střídání v týmu Lotyšsko:
ze hřiště odchází Deivs Rolovs, přichází Linards Feldbergs.

12:24

Spojené státy právě vstřelily branku! Nyní už se to ale USA povedlo. Po krátké spolupráci s Rutgerem McGroartym za vlastní brankou poslal Cruz Lucius puk z rohu kluziště do předbrankového prostoru, kde jej nadvakrát dorazil do branky CHARLIE STRAMEL. Asistence: Cruz Lucius, Rutger McGroarty.

08:48

Lotyši mohli snížit a gólově se přiblížit svému soupeři. Veckaktinš s Bukartsem se ocitli v přečíslení dva na jednoho, které z pravého křídla zakončoval první jmenovaný. Kotouč se otřel o Muszelikovu lapačku a skončil v brankovišti, kde ještě dorážel Darzinš. Ani jeho střela v brance neskončila.

07:40

Spojené státy právě vstřelily branku! Lotyšský tým nedokázal vyhodit kotouč do středního pásma, což má za následek už třetí branku Američanů. Lane Hutson stejně jako u prvního gólu vybídl RUTGERA MCGROARTYHO, jenž se z bezprostřední blízkosti z první k levé tyči nemýlil. Asistence: Lane Hutson.

05:29

Spojené státy právě vstřelily branku! Spojené státy bleskově přidávají druhou branku. Gavin Brindley vybojoval kotouč u mantinelu a přihrál na vrchol pravého kruhu, kde stál osamocený SEAMUS CASEY. Ten se dvěma bruslařskými kroky přiblížil k lotyšské brance a trefil se přesně do bližšího horního rohu. Asistence: Gavin Brindley, Frank Nazar.

04:05

Spojené státy právě vstřelily branku! Lane Hutson získal prostor po přechodu do útočného pásma po levém křídle a nabídl puk nehlídanému RUTGERU MCGROARTYMU. Druhý jmenovaný americký útočník čekal u levé tyče, odkud kotouč doklepl okolo brusle lotyšského gólmana až za brankovou čáru. Asistence: Lane Hutson, Charlie Leddy.

USA – Lotyšsko

13:3

konec (6:1, 3:0, 4:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. McGroarty (Hutson, Leddy), 6. Casey (Brindley, Nazar), 8. McGroarty (Hutson), 13. Stramel (Lucius, McGroarty), 13. Cooley (Gauthier, Snuggerud), 16. Leonard, 25. Gauthier (Snuggerud, Leddy), 35. Leonard (Kaplan), 40. Nazar (Duke, Casey), 48. Brindley (Howard, Nazar), 48. Leonard (Smith), 56. Casey (Smith, Spicer), 58. Chesley (Cooley, Gauthier) – 14. Vilmanis, 53. Veckaktinš (Ločmelis, Vilmanis), 60. Kruklitis (Ločmelis, Vilmanis)

USA: Muszelik (Augustine) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
Trenér: Adam Nightingale

Lotyšsko: Rolovs (13. Feldbergs) – Bulans, Mackevičs, Urbanovičs, Kruklitis, Simanovičs, Laškovs, Kurbaka – Darzinš, Ločmelis, Vilmanis – Veckaktinš, Bukarts, Livšics – Mateiko, Rullers, Borozinskis – Strazdinš, Zvagulis, Polakovs – Streikišs.
Trenér: Olegs Sorokins

Rozhodčí: Kohlmueller, Langin – Laguzov, Wyonzek

Průběh zápasu
1. třetina
04:05 USA 1:0 McGroarty (Hutson, Leddy)
05:29 USA 2:0 Casey (Brindley, Nazar)
07:40 USA 3:0 McGroarty (Hutson)
12:24 USA 4:0 Stramel (Lucius, McGroarty)
12:24 LAT -Rolovs +Feldbergs (Střídání)
12:52 USA 5:0 Cooley (Gauthier, Snuggerud)
13:32 LAT 5:1 Vilmanis
15:33 USA 6:1 Leonard
17:14 USA 2 Lucius, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
24:40 USA 7:1 Gauthier (Snuggerud, Leddy)
34:44 USA 8:1 Leonard (Kaplan)
35:07 USA 2 Brzustewicz, hákování
36:43 USA 2 Leonard, držení
39:36 USA 9:1 Nazar (Duke, Casey)
Po 2. třetině
3. třetina
47:14 USA 10:1 Brindley (Howard, Nazar)
47:48 USA 11:1 Leonard (Smith)
49:32 LAT 2 Veckaktinš, podrážení
52:31 LAT 11:2 Veckaktinš (Ločmelis, Vilmanis)
55:36 USA 12:2 Casey (Smith, Spicer)
57:32 USA 13:2 Chesley (Cooley, Gauthier)
59:46 LAT 13:3 Kruklitis (Ločmelis, Vilmanis)
Konec