Menu

Hokej

Mistrovství světa do 18 let

USA – Lotyšsko

13:3

konec (6:1, 3:0, 4:2)

28.04.2022, 19:30 • Čtvrtfinále • Helena Hegeďová

USA postupují do semifinále po jednoznačném vítězství 13:3 nad Lotyšskem. K výhře vykročili hned v první třetině, kterou ovládli poměrem 6:1 a ve své krasojízdě pokračovali Spojené státy až do samého konce. Lotyši se ovšem také uměli ozvat, což dokazují tři vstřelené góly.

Ode mě je to pro dnešek vše a přeji vám příjemný zbytek čtvrtečního večera. (22:03:46)
Třemi nejlepšími hráči Lotyšska na turnaji byli vyhlášeni:
Deivs Rolovs
Rainers Darzinš
Dans Ločmelis
Nejlepšími hráči utkání byli vyhlášeni:
Za Lotyšsko Sandis Vilmanis.
Za USA Ryan Leonard.

Konec zápasu.

59:46

Lotyšsko právě vstřelilo branku! Poslední slovo mají ve čtvrtfinále mezi USA a Lotyšskem právě Lotyši. Hráči USA už v závěrečných sekundách možná trochu zvolnili tempo, a tak na levém křídle útočného pásma zůstal zcela nehlídán MARTINS KRUKLITIS. Vybral si vhodnou střeleckou pozici a z ostrého úhlu prudkou střelou propálil Mustelika. Asistence: Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis.

58:46

Američané jsou stále v útočné třetině. Jasný gól sebral jednomu z hráčů USA brankář Feldbergs u pravé tyče.

57:32

Spojené státy právě vstřelily branku! Spojené státy podržely kotouč za lotyšskou brankou, aby pak mohl Logan Cooley právě z tohoto prostoru přihrát na vrchol levého kruhu. Odtud pálil RYAN CHESLEY, jenž se prudkou ranou z první trefil k vzdálenější tyči. Asistence: Logan Cooley, Cutter Gauthier.

57:17

Luciusova střela od modré se od betonů lotyšského gólmana odrazila zpět do hry. Z levého křídla dorážel ještě Stramel, který trefil Feldbergsovo pravé rameno.

56:56

Hraje se v útočném pásmu USA. Američanům dvanáct branek nestačí a stále kombinují před brankovištěm soupeře.

55:36

Spojené státy právě vstřelily branku! Will Smith prošel středem útočného pásma a zvolil si pozici blíže pravému kruhu, protože na opačné straně třetiny se mu nabízel SEAMUS CASEY. A právě ten přihrávku dostal a kotouč z první zametl za přemisťujícího se gólmana. Na tuto změnu neměl lotyšský brankář šanci zareagovat včas. Asistence: Will Smith, Cole Spicer.

53:40

Nazar přihrál z levého křídla kotouč do předbrankového prostoru. K zakončení se přihlásil Brindley, jenže jej zradila rovnováha, a nakonec střílel z kleku. Pokus směřoval k pravé tyči, kde ještě na dorážku čekal jeden z jeho spoluhráčů, ale Feldbergs si prostor u brankové konstrukce pohlídal

52:31

Lotyšsko právě vstřelilo branku! Lotyši se přece jen radují. U mantinelu byli sice těsně bráněni americkými hráči, jenže Dansu Ločmelisovi se povedlo jednoho ze soupeřů obehrát přihrávkou z otočky. A přesně tato nahrávka naslepo směřovala do předbrankového prostoru, kde kotouč tečoval EMILS VECKAKTINŠ. Asistence: Dans Ločmelis, Sandis Vilmanis.

52:27

Až nyní se na levém křídle uvolnil Vilmanis, nejvýraznější lotyšský hráč v dnešním utkání. Zakončením z kruhu přestřelil.

51:32

Lotyšsko hraje v plném počtu. Tlak USA ovšem neopadá.

51:19

Leddy z vrcholu levého kruhu trefuje tyč. Puk se odráží zpět do hry, kde se jej opět chopili Američané.

50:30

Howardova rána od modré zaduněla o zadní mantinel. Odražený kotouč získal jeho spoluhráč na pravém křídle, ovšem Howard měl najednou v mezikruží opravdu hodně prostoru a hlavně žádného bránícího hráče před sebou. Proto se po přihrávce uchýlil ke střele z první. Jeho pokus končí v Feldbergsově lapačce.

49:52

Lotyši se osvobozují. Jejich vyhození podél mantinelu míří až za americkou branku. Hráči USA ještě v této početní výhodě nevyslali přesnou střelu na branku.

49:32

Vyloučení v týmu Lotyšsko:
Emils Veckaktinš – 2 min., podrážení.

48:57

Američané se drží v útočném pásmu a Feldbergse pravidelně zaměstnávají. Od modré čáry střílel Brzustewicz, z pravého kruhu pak dorážel McGroarty, jenž v dnešním zápase útočí na hattrick.

47:48

Spojené státy právě vstřelily branku! USA velmi rychle po desáté brance přidávají i tu jedenáctou. RYAN LEONARD se z levého kruhu trefil přesně do vzdálenějšího horního rohu, čímž kompletuje hattrick. Asistence: Will Smith.

47:14

Spojené státy právě vstřelily branku! Spojené státy skórují podesáté v tomto utkání. Isaac Howard a GAVIN BRINDLEY se ocitli v přesile v přdbrankovém prostoru a druhý jmenovaný po přihrávce skrz brankoviště zakončoval ke zcela odkryté levé tyči. Feldbergs se po kotouči ještě natahoval, ale marně. Asistence: Isaac Howard, Frank Nazar.

46:48

Do zakončení se dostali také Lotyši. Od pravé tyče střílel Strazdinš a jeho pokus skončil pod Muszelikovým levým betonem. Puk ale z hranice brankoviště našel ještě Streikišs, ten ovšem nedokázal kotouč nad beton dezorientovaného gólmana zvednout.

46:12

Obraz hry se nemění. Spicer objel branku a své zakončení nasměroval mezi gólmanovy betony. Lotyšský brankář byl připraven a kotouč přikrývá lapačkou. Hra je přerušena.

45:01

USA se usadily v útočném pásmu a kombinují. Leddyho přihrávka od modré ovšem nejprve neprošla na Stramela a přesný ve své akci nebyl ani McGroarty. Spojené státy tedy jsou v pásmu, ale Feldbergs příliš moc práce nemá.

43:42

Smith získal kotouč ve středním pásmu a vyslal do přečíslení dva na jednoho Howarda s Nazarem. První jmenovaný z levého křídla přestřelil.

41:44

Gauthier byl u pravé tyče připraven na přihrávku, nebo střelu, kterou by mohl tečovat. Skrz brankoviště mu nakonec přihrál Snuggerud, ale gólman Feldbergs se stihl včas přemístit.

40:56

Týmy USA se usadil v útočném pásmu a McGroarty vytáhl lotyšského gólmana z brankoviště, ale střelou z bezprostřední blízkost jej následně nepřekonal. A neskóroval ani jeho spoluhráč, jenž stál na hranici modrého půlkruhu a měl před sebou zcela prázdnou bránu.

40:18

Američané ihned po vyhraném vhazování ve středovém kruhu zamířili do útoku. Lucius ovšem mířil vysoko nad.

40:01

Začala třetí třetina.
Máme za sebou čtyřicet minut posledního čtvrtfinálového zápasu mistrovství světa do 18 let. O osudu utkání ovšem rozhodly už jeho úvodní minuty a hlavně první třetina, po které spojené státy vedly 6:1. Ve druhém dějství USA své vedení ještě navýšili a nyní vedou o osm branek.
Třetí třetina začne cca v 21:20.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:36

Spojené státy právě vstřelily branku! Seamus Casey vybojoval kotouč v souboji na hranici středního a amerického obranného pásma. Kotouč poslal vedle sebe, kde si jej všiml Tyler Duke. Následovala dlouhá a přesná přihrávka na FRANKA NAZARA směrem k útočnému pásmu. Nazar se tak po pravém křídle dostal až před gólmana. Měl dost času na zpracování a zamíchání s kotoučem. Feldbergs navíc v klíčovém okamžiku ve svém brankovišti nepatrně podklouzl a Nazar zakončil kolem jeho levé brusle. Asistence: Tyler Duke, Seamus Casey.

38:43

Spojené státy hrají v plném počtu.

38:25

Livšics tečoval kotouč v předbrankovém prostoru za rozpohybovaného gólmana. Muszelik mu ovšem nenabídl žádnou skulinku, kterou by mohl puk propadnout.

37:32

USA vyhodily kotouč na druhou stranu kluziště, ale Lotyši se rychle dostali zpět. Z pravého kruhu zakončoval opět Bulans, tentokrát pokus Muszelik vyráží pravým betonem.

37:08

Ločmelisovu střelu z vrcholu levého kruhu blokuje Powell, který se chystal položit také do Bulansova zakončení z pravého křídla, což nakonec nemusel, protože střela letěla mimo a skončila na zadním mantinelu. USA v tuto chvíli už hrají ve čtyřech.

36:43

Vyloučení v týmu USA:
Ryan Leonard – 2 min., držení.

36:29

Darzinš si nabruslil těsně k levé tyči, ke které se ovšem Muszelik velmi těsně přitiskl a druhý gól ve své síti nepovolil. Darzinš následně neustál souboj s Leddym za brankou a ztěžka se zvedá z ledu.

35:52

Američané se osvobozují. Lotyši zatím v této početní výhodě nevyslali žádnou nebezpečnou střelu.

35:07

Vyloučení v týmu USA:
Hunter Brzustewicz – 2 min., hákování.

34:44

Spojené státy právě vstřelily branku! Jenže Spojené státy se velmi rychle vrátily a konkrétně to byl RYAN LEONARD, který za sebou nechal lotyšského obránce a v pohybu poslal kotouč mezi brankářovy betony. Asistence: Devin Kaplan.

34:27

Duke přihrával z levého kruhu na Kaplana do mezikruží, ale tomu kotouč přeskočil hokejku. Lotyši se tak bleskově vydávají do protiútoku, protože puk získali.

33:40

Gauthierovi nevadilo, že se do útoku vydává sám proti dvěma bránícím hráčů. Oba obránce přebruslil, obešel a ocitl se sám před Feldbergsem. Lotyšský gólman zachoval klid a americkému forvardovi vypíchl kotouč hokejkou, takže Gauthier vůbec nezakončil.

32:52

Velmi povedeným zákrokem se však nyní prezentoval také Muszelik, který na poslední chvíli vleže zastavil střelu Vilmanise do horních pater branky.

32:34

Feldbergs se dostává do permanence a v krátkém časovém sledu předvedl jeden povedený zákrok lapačkou a dva betonem. Všechny proti zakončení Nazara.

31:38

Darzinš a Vilmanis řídili lotyšské přečíslení, ale přihrávku na třetího najíždějícího hráče získali Američané. Vedoucí celek tak okamžitě přesměrovává hru zpět do svého útočného pásma.

31:26

Simanovičs a Polakovs odvedli dobrou práci, když v předbrankovém prostoru ve dvou bránili tři americké hráče. Stálo u nich ale také štěstí, protože Stramel z mezikruží nastřelil spojnici břevna a levé tyče.

30:45

Obraz hry se už delší dobu nemění. Hraje se v útočném pásmu USA, ovšem k založení útočné kombinace se Spojené státy až tak často nedostávají.

28:57

Na konci americké souhry stál Chesley, jenž vypálil z vrcholu levého kruhu. Prudká rána se zastavila o Feldbergsovy betony, hráči USA pokračují ve svém náporu.

27:35

K zakončení z mezikruží se nakonec odhodlal Leonard. Jeho pokus nebyl úplně přesný, ale i přesto končí v Feldbergsově lapačce a hra je přerušena. Následuje komerční přestávka.

27:06

Američané jsou na kotouči, ale nedaří se jim udržet v útočném pásmu. Volí proto nahození ze střední třetiny.

25:14

Druhou branku Lotyšska měl na hokejce Strazdinš, jenže pokusem bez přípravy z bezprostřední blízkosti přestřelil pravý horní roh americké brány.

24:40

Spojené státy právě vstřelily branku! Logan Cooley stál i na začátku této kombinace, která už americkou radostí končí. Z mezikruží přihrál na pravé křídlo Charliemu Leddymu, ten přenechal puk Jimmyu Snuggerudovi, který ještě našel CUTTERA GAUTHIERA, jenž poslal lotyšského gólmana střelu z levého kruhu. Tu nasměroval přesně mezi tyč a přitisknutý beton Ze strany USA to byla pohledná kombinace.. Asistence: Jimmy Snuggerud, Charlie Leddy.

24:15

Cooley získal Borozinskisovu křižnou přihrávku, která postrádala razanci. Právě proto ji americký útočník získal na svou hokejku a mohl se vydat dopředu. V individuálním zakončení ovšem neuspěl.

23:11

Výjimkou byl teď Nazar, jenž prošel po levém křídle kolem dvou bránících hráčů. Sám nezakončil a poslal zadovku do mezikruží. Tam stál pouze Brindley, který s touto přihrávkou nepočítal a musel kotouč nejprve zpracovat. Tím přišel o možnost zakončovat k odkryté levé tyči.

21:57

K vidění je hodně chyb ve středním pásmu. Oba týmy střídavě zakládají útoky ze svých třetin, ale ani jeden z nich se nemůže dostat za červenou čáru.

20:52

Na rozdíl od první třetiny je herní tempo poněkud pomalejší a ani hráči Spojených států se při svém útoku nedostávají do zakončení. Jeden z obránců USA zaváhal v blízkosti modré čáry a hráči v bílo-červené kombinaci dostávají kotouč do středního pásma.

20:11

Lotyši přes americkou obranu neprošli do útočného pásma a jejich ofenziva vedená podél mantinelu tak ztroskotala. USA začínají rozehrávkou zpoza vlastní branky.

20:01

Začala druhá třetina.
Druhá třetině bude následovat po minutové přestávce.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Spojené státy jsou v pěti a hned se nastěhovaly do útočného pásma. Zde ovšem Lotyši dobře brání a Američané se ke střele nedostávají.

19:14

USA hrají v plném počtu. Lotyši nebyli v přesilovce daleko od vstřelení branky a jejich kombinace i střely vypadaly velmi nadějně.

19:05

Lotyšská přesilovková kombinace se jeví jako velmi povedená. Končí u Vilmanise, jehož střela z pravého kruhu trefila Muszelika.

18:17

Američané vyhodili, ale Lotyši se velmi rychle vrátili zpět. Puk léta kolem Muszelikovi branky, ale Darzinš v předbrankovém prostoru jej ze vzduchu nedokázal správně usměrnit.

17:32

Lotyši kombinují v útočném pásmu. Bukarts z levého kruhu zamířil mimo. Následně se Bukarts mohl dostat ještě do jedné střelecké příležitosti, při které by zakončoval k odkryté pravé tyči, ale křižná přihrávka na něj neprošla.

17:14

Vyloučení v týmu USA:
Cruz Lucius – 2 min., podrážení.

17:00

Lotyši buly vyhráli a okamžitě nahazují do útočného pásma. Kotouč končí na zadním mantinelu a oba týmy o něj svádí sprinterský souboj.

16:54

Vše je připraveno. Vhazovat se bude ve středním pásmu, kde hra skončila.

16:54

Týmy jsou zpět na ledě. Zraněný sudí se do hry nevrátí, místo něj do utkání zasáhne jeden ze švédských rozhodčích.

16:54

Mezi střídačkami byl zraněn jeden z čárových rozhodčích, který odchází za přítomnosti zdravotníků do útrob zimního stadionu. Oba týmy odchází z ledu. Zbytek první třetiny se dohraje až po přestávce.

15:33

Spojené státy právě vstřelily branku! RYAN LEONARD trestá chybu v soupeřově rozehrávce. Jeden z Lotyšů rozehrával zpoza branky, ale jeho přihrávka skončila na hokejce Leonarda, který se z vrcholu kruhů sjel do mezikruží a prudkou ranou poslal puk do pravého horního rohu. Asistence: Bez asistence.

13:32

Lotyšsko právě vstřelilo branku! Lotyši po krátké poradě snižují náskok USA. Gólmana Muszelika překvapil svým celkem nenápadným zakončením z větší vzdálenosti SANDIS VILMANIS, který ve středním pásmu obral o kotouč jednoho ze soupeřů, přebruslil obranou dvojici a přesně zamířil. Asistence: Bez asistence.

12:52

Spojené státy právě vstřelily branku! Tak tohle byla naprostá paráda, kterou předvedl LOGAN COOLEY. Ten získal kotouč za brankou po přihrávce Cuttera Gauthiere a zpoza branky také předvedl florbalové zakončení zvané Michigan. Za úspěšné provedení triku si vysloužil potlesk celého stadionu. Asistence: Cutter Gauthier, Jimmy Snuggerud.

12:24

Střídání v týmu Lotyšsko:
ze hřiště odchází Deivs Rolovs, přichází Linards Feldbergs.

12:24

Spojené státy právě vstřelily branku! Nyní už se to ale USA povedlo. Po krátké spolupráci s Rutgerem McGroartym za vlastní brankou poslal Cruz Lucius puk z rohu kluziště do předbrankového prostoru, kde jej nadvakrát dorazil do branky CHARLIE STRAMEL. Asistence: Cruz Lucius, Rutger McGroarty.

11:38

Rolovs odklidil Luciusovu střelu z větší vzdálenosti do rohu kluziště. Američané si přihrávají v útočném pásmu, některé jejich pasy ale nejsou vůbec přesné a USA musí s novou kombinací začínat velice často.

10:20

Spojené státy se usadily v útočném pásmu a kombinují. Favorit svého soupeře opět drží pod tlakem.

08:48

Lotyši mohli snížit a gólově se přiblížit svému soupeři. Veckaktinš s Bukartsem se ocitli v přečíslení dva na jednoho, které z pravého křídla zakončoval první jmenovaný. Kotouč se otřel o Muszelikovu lapačku a skončil v brankovišti, kde ještě dorážel Darzinš. Ani jeho střela v brance neskončila.

07:40

Spojené státy právě vstřelily branku! Lotyšský tým nedokázal vyhodit kotouč do středního pásma, což má za následek už třetí branku Američanů. Lane Hutson stejně jako u prvního gólu vybídl RUTGERA MCGROARTYHO, jenž se z bezprostřední blízkosti z první k levé tyči nemýlil. Asistence: Lane Hutson.

07:36

Chesley v předbrankovém prostoru neprošel přes Strazdinše, Lotyši se ovšem nedokázali osvobodit a tlak USA pokračuje.

06:58

Stále se hraje v útočném pásmu USA, ale Lotyši svého soupeře drží u mantinelu v okolí modré čáry.

05:29

Spojené státy právě vstřelily branku! Spojené státy bleskově přidávají druhou branku. Gavin Brindley vybojoval kotouč u mantinelu a přihrál na vrchol pravého kruhu, kde stál osamocený SEAMUS CASEY. Ten se dvěma bruslařskými kroky přiblížil k lotyšské brance a trefil se přesně do bližšího horního rohu. Asistence: Gavin Brindley, Frank Nazar.

04:05

Spojené státy právě vstřelily branku! Lane Hutson získal prostor po přechodu do útočného pásma po levém křídle a nabídl puk nehlídanému RUTGERU MCGROARTYMU. Druhý jmenovaný americký útočník čekal u levé tyče, odkud kotouč doklepl okolo brusle lotyšského gólmana až za brankovou čáru. Asistence: Lane Hutson, Charlie Leddy.

03:10

Bulansovi dlouhá rozehrávka zpoza vlastní branky nevyšla, ale přesná nebyla ani souhra Američanů. Blízko útočné modré čáry sebral kotouč Strazdinš, ke střele z pravého křídla se ovšem nedostal.

02:03

Lotyši se zatím dostali nejdál do středního pásma. Právě tam nyní převzal puk jeden z amerických útočníků, který vybídl Howarda k úniku. To se mu nakonec nepovedlo, ale Howard i přesto zakončil k pravé tyči. Rolovs si tento prostor hlídá.

01:11

Nahození McGroartyho končí na betonech lotyšského brankáře. Hráči USA operují v těsné blízkosti soupeřovy brány a snaží se o zakončení od brankové konstrukce.

00:10

Stramel v přečíslení dva na jednoho přenechal kotouč Luciusovi. Ten se snažil nahrát zpět, ale místo toho kotouč zamířil na pravý beton gólmana Rolovse. Američané začali s útokem velice brzy.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

USA: Muszelik (Augustine) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
Trenér: Adam Nightingale

Lotyšsko: Rolovs (Feldbergs) – Bulans, Mackevičs, Urbanovičs, Kruklitis, Simanovičs, Laškovs, Kurbaka – Darzinš, Ločmelis, Vilmanis – Veckaktinš, Bukarts, Livšics – Mateiko, Rullers, Borozinskis – Strazdinš, Zvagulis, Polakovs – Streikišs.
Trenér: Olegs Sorokins

Rozhodčí: Kohlmueller, Langin – Laguzov, Wyonzek.
Utkání začne jako obvykle o pár minut později. Přibližně v 19:38.
USA

Američané ukázali svou sílu hned v prvním zápase proti Kanadě. Svého soupeře nepustili ani jednou do vedení a nasázeli mu hned osm branek.

Ofenziva týmu USA se připomněla i o den později proti českému týmu, ten ovšem dokázal zámořskému rivalovi vzdorovat nejstatečněji. Češi se dostali do vedení, které si přenesli do druhé třetině. V prostředním dějství ovšem polevili, čehož Američané dokázali využít a rozhodli čtyřmi brankami. Následně už se výsledek jen korigoval.

Nejvíce branek vstřelili hráči Spojených států do sítě Německa. Ve svém posledním zápase základní části Američané zcela dominovali a prosadili se dohromady desetkrát.

Výsledky ve skupině:
Kanada – USA 3:8 (0:2, 3:4, 0:2)
USA – Česko 6:2 (0:1, 4:0, 2:1)
USA – Německo 10: 2 (3:0, 5:0, 2:2)

Nejproduktivnější hráči USA v základní skupině byli:
Isaac Howard (5+1)
Logan Cooley (2+3)
Cruz Lucius (1+4)
Lotyšsko

Hned úvodní hrací den Lotyši překvapili, když porazili Švédsko 3:2. Outsider se do vedení dostal už v první třetině a jednobrankový náskok držel až do 27. minuty. Švédové dokázali odpověď také na druhý lotyšský gól, ale na ten třetí už nedosáhli.

Krok držel lotyšský výběr i s Finskem. Po první třetině bylo skóre vyrovnané 1:1, Finové ovšem výrazněji odskočili ještě před polovinou zápasu a Lotyšsko už neskórovalo.

V úterý tak na Lotyše čekal souboj se Švýcary, který by je v případě výhry mohl vyhoupnout na druhé místo tabulky. Přetahovaná ale vyzněla lépe pro Švýcarsko, které zvítězilo těsně 4:3. Z nadějí Lotyška na velmi dobré umístění ve vyrovnané skupině tak zbylo jen poslední místo.

Výsledky ve skupině:
Lotyšsko – Švédsko 3:2 (1:0, 2:2, 0:0)
Finsko – Lotyšsko 4:1 (1:1, 2:0, 1:0)
Švýcarsko – Lotyšsko 4:3 (1:2, 2:1, 1:0)

Nejproduktivnější hráči Lotyšska v základní skupině byli:
Rodžers Bukarts (0+3)
Eriks Mateiko (2+0)
Dario Mackevičs, Martins Kruklitis (oba 0+2)
Zdravím všechny hokejové fanoušky u online přenosu ze zápasu čtvrtfinále mistrovství světa do 18 let. V Landshutu se proti sobě obě od 19:30 postaví týmy USA a Lotyšska. Spojené státy suverénně ovládly skupinu A, Lotyši vyhráli jen jednou a stejně jako Švýcaři tak v základní části turnaje získali tři body. Při rovnosti bodů rozhodl vzájemný zápas těchto dvou týmů a Lotyšsko tak i přes senzační výhru na Švédskem skončilo na posledním místě skupiny B.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:30.

USA – Lotyšsko

13:3

konec (6:1, 3:0, 4:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 5. McGroarty (Hutson, Leddy), 6. Casey (Brindley, Nazar), 8. McGroarty (Hutson), 13. Stramel (Lucius, McGroarty), 13. Cooley (Gauthier, Snuggerud), 16. Leonard, 25. Gauthier (Snuggerud, Leddy), 35. Leonard (Kaplan), 40. Nazar (Duke, Casey), 48. Brindley (Howard, Nazar), 48. Leonard (Smith), 56. Casey (Smith, Spicer), 58. Chesley (Cooley, Gauthier) – 14. Vilmanis, 53. Veckaktinš (Ločmelis, Vilmanis), 60. Kruklitis (Ločmelis, Vilmanis)

USA: Muszelik (Augustine) – Hutson, Chesley, Duke, Casey, Powell, Leddy, Brzustewicz – Gauthier, Cooley, Snuggerud – Howard, Nazar, Brindley – McGroarty, Stramel, Lucius – Leonard, Spicer, Kaplan – Smith.
Trenér: Adam Nightingale

Lotyšsko: Rolovs (13. Feldbergs) – Bulans, Mackevičs, Urbanovičs, Kruklitis, Simanovičs, Laškovs, Kurbaka – Darzinš, Ločmelis, Vilmanis – Veckaktinš, Bukarts, Livšics – Mateiko, Rullers, Borozinskis – Strazdinš, Zvagulis, Polakovs – Streikišs.
Trenér: Olegs Sorokins

Rozhodčí: Kohlmueller, Langin – Laguzov, Wyonzek

Průběh zápasu
1. třetina
04:05 USA 1:0 McGroarty (Hutson, Leddy)
05:29 USA 2:0 Casey (Brindley, Nazar)
07:40 USA 3:0 McGroarty (Hutson)
12:24 USA 4:0 Stramel (Lucius, McGroarty)
12:24 LAT -Rolovs +Feldbergs (Střídání)
12:52 USA 5:0 Cooley (Gauthier, Snuggerud)
13:32 LAT 5:1 Vilmanis
15:33 USA 6:1 Leonard
17:14 USA 2 Lucius, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
24:40 USA 7:1 Gauthier (Snuggerud, Leddy)
34:44 USA 8:1 Leonard (Kaplan)
35:07 USA 2 Brzustewicz, hákování
36:43 USA 2 Leonard, držení
39:36 USA 9:1 Nazar (Duke, Casey)
Po 2. třetině
3. třetina
47:14 USA 10:1 Brindley (Howard, Nazar)
47:48 USA 11:1 Leonard (Smith)
49:32 LAT 2 Veckaktinš, podrážení
52:31 LAT 11:2 Veckaktinš (Ločmelis, Vilmanis)
55:36 USA 12:2 Casey (Smith, Spicer)
57:32 USA 13:2 Chesley (Cooley, Gauthier)
59:46 LAT 13:3 Kruklitis (Ločmelis, Vilmanis)
Konec