Menu

Fotbal

Německý pohár

RB Lipsko – 1. FC Union Berlín

2:1

konec (0:1)

20.04.2022, 20:45 • Red Bull Arena, Lipsko • Semifinále • Tomáš Reiner (@ReinyTom)

Semifinálový zápas v Lipsku byl dnes dramatický až do závěrečného hvizdu. Sheraldo Becker sice poslal Union v polovině prvního poločasu do vedení, jenže po hodině hry vyrovnal z penalty André Silva a v momentě, kdy už každý očekával prodloužení, otočil vývoj zápasu na stranu Lipska střídající útočník Emil Forsberg. Lipsko tedy postupuje do finále německého poháru! Konečný výsledek tohoto utkání. RB Lipsko 2 Union Berlín 1. (22:47:20)

90+5

Konec zápasu.

90+5

Mohamed Simakan a Sven Michel společně svedli skluz a skončili v zámezí, kde do sebe začali strkat a vyvolali zbytečné vášně. Oba viděli kartu. Lipsko je ve finále!

90+3

Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Grischa Prömel, přichází Kevin Möhwald.

90+3

Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Paul Jaeckel, přichází Kevin Behrens.

90+2

90+2. Emil FORSBERG - 2:1

90+2

Lipsko právě vstřelilo branku!
Lipsko napřáhlo na levé straně šestnáctky k prudké přízemní střele ze druhé vlny a jeden z hostů dokázal míč na brankové čáře odvrátit patou, jenže domácí vrátili míč do ohně a po nádherném centru z pravé strany vymetl EMIL FORSBERG hlavou pravý horní roh brány! Lipsko dokonalo v nastaveném čase obrat a je blízko!

90+1

Nad rámec devadesáti minut byly nastaveny 3 minuty.

90

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Joško Gvardiol, přichází Marcel Halstenberg.

90

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází André Silva, přichází Yussuf Poulsen.

87

Hráči obou celků jako by čekaly na prodloužení a vypadá to na hodně opatrný konec devadesáti minut.

85

Union rozehrál v rychlém sledu dva rohové kopy na pravé straně hrací plochy, ani druhý centr ale nic nepřinesl. Byl příliš dlouhý a zamířil do území nikoho.

83

Sven Michel se nádherně uvolnil na pravé straně šestnáctky a z ostrého úhlu napřáhl k prudké střele, která byla domácími hráči sražena na rohový kop.

82

Vypadalo to teď, že se jeden z hostů ocitne uprostřed šestnáctky v obrovské šanci, jeden z obránců Lipska ale zahrál hlavou na poslední chvíli malou domů, takže nic.

80

Rani Khedira fauloval unikajícího Emila Forsberga a za kosu zezadu viděl od hlavního rozhodčího žlutou kartu.

78

Bastian Oczipka rozehrával v blízkosti střídaček a byl nepříjemně napadán, nakonec to byl ale napadající Benjamin Henrichs, kdo utržil ostrý úder a zůstal ležet.

77

Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Taiwo Awoniyi, přichází Sven Michel.

77

Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Sheraldo Becker, přichází Andreas Voglsammer.

73

Domácí Emil Forsberg si naběhl na ose hřiště na krásný přetažený centr z pravé strany a pohotově se opřel do míče ze vzduchu, jeho volej ale minul levou tyč brány.

71

Taiwo Awoniyi předvedl na pravém křídle skvělý sprint a uvnitř šestnáctky napřáhl k technické střele levačkou, která minula o kus vzdálenější levou tyč domácí brány.

70

Do konce zápasu zbývá odehrát dvacet minut, a pokud byste po vyrovnání čekali drtivý tlak domácího Lipska, tak byste se šeredně spletli. Union drží alespoň remízu.

67

Lipsko mělo na levém křídle výhodu rohového kopu, následný centr ale žádné nebezpečí nepřinesl – 1:1.

64

Střídání v týmu 1. FC Union Berlín: ze hřiště odchází Genki Haraguchi, přichází Andras Schäfer.

62

Střídání v týmu RB Lipsko: ze hřiště odchází Dominik Szoboszlai, přichází Emil Forsberg.

61

61. André SILVA - 1:1

61

Lipsko právě vstřelilo branku!
ANDRÉ SILVA napálil míč z penalty doprostřed brány a Lipsko srovnalo krok! Stav utkání je 1:1.

60

60. Paul Jaeckel si počínal v šestnáctce špatně a udělal penaltu!

60

Christopher Nkunku se snažil prosadit na pravé straně šestnáctky a zezadu ho skopl k zemi Paul Jaeckel, což potvrdilo video! Penalta pro Lipsko!

57

57. Taiwo Awoniyi mohl zvýšit, ve skluzu na míč ale nedosáhl!

57

Sheraldo Becker na levém křídle dostal přihrávku do běhu a poté poslal míč na vzdálenější pravou tyč, kde mohl skórovat do prázdné brány Taiwo Awoniyi, jenže na míč ve skluzu těsně nedosáhl!

55

Dani Olmo nyní zkusil vypálit na ose hřiště ze střední vzdálenosti a jeho táhlá přízemní střela zamířila pouze doprostřed brány, kde byl připravený Frederik Rönnow.

53

André Silva si naběhl uprostřed šestnáctky na krásný centr z levé strany a ve výskoku chtěl hlavičkovat, místo zakončení ale přišel faul na brankáře a pískalo se.

50

Dominik Szoboszlai se snažil prosadit na levé straně šestnáctky a zdálo se, že se bude zahrávat alespoň rohový kop, jenže rozhodčí ukázal na odkop od brány.

48

48. Joško Gvardiol a jeho velmi nebezpečná hlavička po centru!

48

Joško Gvardiol si naběhl uprostřed šestnáctky na krásný centr z pravého křídla a jeho následná hlavička minula vzdálenější pravou tyč brány!

46

Lipsko na nic nečekalo a po rozehrání druhého poločasu poslalo dopředu dlouhý kolmý pas, Christopher Nkunku se ale k míči nedostal a navíc se nacházel v ofsajdu.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 21:46.

Union dokázal favorita zaskočit, když se v polovině prvního poločasu pohárového utkání prosadil Sheraldo Becker a poslal tým z hlavního města Německa do vedení. Lipsko toho příliš mnoho nepředvedlo, ale krátce před přestávkou pálil ze středu šestnáctky v obrovské šanci těsně mimo André Silva a málem srovnal. Skóre po poločase. Lipsko 0 Union Berlín 1.

45+1

První poločas skončil.

45+1

Nad rámec prvního poločasu byla nastavena 1 minuta.

45

Red Bull se dostal na pravém křídle k poměrně nebezpečnému centru, na přední tyči ale zasáhl Frederik Rönnow. Vypadá to, že už se nic nestane.

43

Robin Knoche předvedl v blízkosti středového kruhu ostrý šlapák, a přestože ještě stačil nohu stáhnout, kartě neunikl. Podle mého soudu přísné napomenutí.

42

Blíží se konec prvního poločasu a Lipsko touží vyrovnat ještě před přestávkou, pokud tak chce ale učinit, musí s vyloženou šancí naložit lépe než před pár okamžiky.

40

Fotbalisté Lipska rozehráli na levém křídle standardní situaci a na vzdálenější pravou tyč přilétl krásný centr, který vyboxoval po vyběhnutí z brány Frederik Rönnow.

37

37. André Silva mohl dovést kombinační akci k dokonalosti!

37

Lipsko rozjelo nádhernou kombinační akci na jeden dotek a André Silva se ocitl uprostřed šestnáctky v obrovské šanci, jeho přízemní střela ale těsně minula pravou tyč! Hosté tedy přežili.

35

Konrad Laimer fauloval, což by bylo v pořádku, nešlo o vážný zákrok, jenže poté přišly protesty a žlutá karta.

34

Fanoušci Unionu začali skákat v hledišti jako jeden muž a vytváří na stadionu neskutečnou atmosféru! Nemělo by to být ovšem naopak?

33

Lipsko rozjelo přímočarou akci na pravé straně hřiště a po zpětném stříleném centru vybojovalo rohový kop. Pak přišla hlavička, byla ovšem příliš slabá. Zatím křeč.

30

Lipsko se marně snaží se zápasem něco udělat, nyní ovšem mělo šanci zahrozit po rozehrání standardní situace. Domácí ale situaci rozehráli nakrátko – 0:1.

25

25. Sheraldo BECKER - 0:1

25

Union Berlin právě vstřelil branku!
SHERALDO BECKER parádně načasoval náběh na vzdálenější levou tyč a po přetaženém a krásném přízemním pasu z pravé strany hřiště pak zamířil přízemní střelou ke vzdálenější pravé tyči – 0:1!

24

Velice rád bych Vám popsal nějakou zajímavou situaci, jenže Lipsko nemůže prolomit pevnou obranu Unionu Berlín, a stejným způsobem to platí i opačně. Stále 0:0.

21

Taiwo Awoniyi chtěl na pravém křídle vysunout parťáka, jeho kolmá přihrávka do šestnáctky ale byla vystižena hráči Lipska. Stále čekáme na první velkou šanci duelu.

18

Christopher Nkunku se pokusil na pravé straně šestnáctky nasimulovat penaltu, jenže se svým úmyslem neuspěl a rozhodčí nechal hru plynout. Penalta by se ale stejně nepískala kvůli ofsajdu.

17

Union se během posledních okamžiků zápasu výrazně osmělil a začíná být směrem kupředu nebezpečný.

15

Christopher Trimmel rozehrál na pravé straně hřiště rohový kop a na přední tyči se ocitl v šanci Grischa Prömel, z úhlu ale trefil jen boční síť!

12

Dominik Szoboszlai si teď na levé straně šestnáctky zpracoval diagonální pas z pravého křídla a z úhlu napřáhl ke střele, která málem trefila rohový praporek.

11

Christopher Nkunku si nabíhal za obranu na dlouhý kolmý pas vzduchem, jenže byl fantasticky pokryt a následný útok ze druhé vlny zhatila nepřesná přihrávka.

8

Union předvedl kloudnou kombinaci na pravém křídle a do šestnáctky přilétl centr, jenže před bránou nebyl nikdo z hostů a Peter Gulácsi stáhl míč ze vzduchu.

7

Úvod zápasu je z obou stran hodně opatrný. Lipsko má ovšem velkou územní převahu. Favoritem jsou domácí.

4

Ačkoliv Berlín přešel do útoku dva na čtyři, na ose hřiště se přesto dokázal dostat k prudké přízemní střele zpoza šestnáctky, pokus hostů byl ale před vápne zablokován.

2

Grischa Prömel se snažil prosadit na levém křídle, jenže Lipsko ho rychle u postranní čáry zastavilo a navíc vybojovalo autové vhazování. Domácí mají převahu.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan, Orban, Gvardiol – Laimer – Henrichs, Dani Olmo, Szoboszlai, Angeliño – Nkunku, André Silva.
Náhradníci: Martínez – Poulsen, Hugo Novoa, Josep Martínez, Raebiger, Mukiele, Halstenberg, Forsberg, Kampl, Adams.
Trenér: Domenico Tedesco

1. FC Union Berlín: Rönnow – Jaeckel, Knoche, Baumgartl – Trimmel (C), Haraguchi, Khedira, Prömel, Oczipka – Becker, Awoniyi.
Náhradníci: Jensen – Heintz, Ryerson, Möhwald, Voglsammer, Behrens, Gießelmann, Michel, Schäfer.
Trenér: Urs Fischer

Rozhodčí: Dr. Felix Brych. Asistenti: Mark Borsch, Stefan Lupp. Čtvrtý rozhodčí: Robert Hartmann. VAR: Gunter Perl. AVAR: Dr. Justus Zorn.

Union Berlín

Union Berlín se potkal s Lipskem celkem pětkrát, a ať už to bylo v první nebo druhé Bundeslize, vždy svému soupeři podlehl. Ve třech z pěti vzájemných zápasů navíc vyšel střelecky naprázdno. V lize se mu ovšem daří a možná trochu překvapivě taktéž bojuje o účast v evropských pohárech. Týmu z hlavního města patří v lize šesté místo a do semifinále postoupil přes St. Pauli.

RB Lipsko

Lipsko je v současné chvíli nezastavitelné. Fotbalisté domácího týmu naposledy prohráli 5. února s Bayernem Mnichov a od té doby neprohráli šestnáctkrát za sebou, což je nevídaná věc. Red Bull už je v Evropské lize v semifinále a dělí ho jediný krok od finále německého poháru. RB Lipsko je v letošním roce na domácí půdě neporaženo a do semifinále postoupilo přes Hannover.

RB Lipsko postoupilo v Evropské lize do semifinále a v německém poháru je blízko finále. Soupeřem aktuálně třetího celku Bundeligy bude Union Berlín. Řekli byste si, že půjde o jednoznačnou záležitost, jenže hráči z hlavního města hrají také výborně a také usilují o účast v evropských pohárech. V Bundeslize jsou nyní šestí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 20:45.

RB Lipsko – 1. FC Union Berlín

2:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 61. Silva (pen.), 90+2. Forsberg – 25. Becker

Karty:   35. Laimer (RBL), 90+5. Simakan (RBL) – 43. Knoche (UNB), 80. Khedira (UNB), 90+5. Michel (UNB)

Držení míče: 65 % : 35 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 9:14.

RB Lipsko: Gulácsi (C) – Simakan, Orban, Gvardiol (90. Halstenberg) – Laimer – Henrichs, Dani Olmo, Szoboszlai (62. Forsberg), Angeliño – Nkunku, André Silva (90. Poulsen).
Náhradníci: Martínez – Poulsen, Hugo Novoa, Josep Martínez, Raebiger, Mukiele, Halstenberg, Forsberg, Kampl, Adams.

Trenér: Domenico Tedesco

1. FC Union Berlín: Rönnow – Jaeckel (90+3. Behrens), Knoche, Baumgartl – Trimmel (C), Haraguchi (64. Schäfer), Khedira, Prömel (90+3. Möhwald), Oczipka – Becker (77. Voglsammer), Awoniyi (77. Michel).
Náhradníci: Jensen – Heintz, Ryerson, Möhwald, Voglsammer, Behrens, Gießelmann, Michel, Schäfer.

Trenér: Urs Fischer

Rozhodčí: Dr. Felix Brych. Asistenti: Mark Borsch, Stefan Lupp. Čtvrtý rozhodčí: Robert Hartmann. VAR: Gunter Perl. AVAR: Dr. Justus Zorn