Menu

Fotbal

Francouzská Ligue 1 Uber Eats

Stade Brestois 29 – Olympique Lyon

2:1

konec (1:0)

20.04.2022, 21:00 • Stade Francis-Le Blé, Brest • 33. kolo • Petr Šatalík

Tipsport: 4.42 4.16 1.79 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (23:03:22)
Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:12.
V souboji Brestu s Lyonem se nám tak ve francouzské lize zrodilo překvapení, když domácí mužstvo z Bretaně dokázalo nad Olympiquem zvítězit 2:1! Mužstvo trenéra Der Zakariana vedlo již po půli 1:0. V 72. minutě sice srovnal na 1:1 Moussa Dembélé, jenže už o dvě minuty později domácí zase vedli, když jim hubený náskok vrátil přesnou hlavičkou po rohovém kopu a centru na přední tyč Irvin Cardona. Les Gones se sice v závěru hnali za vyrovnáním, ale ve finále mohli být rádi, že ještě další branku neobdrželi, protože zakončení Steva Mouniého skončilo na tyčce. V závěru nedokázal srovnat Tino Kadewere a tak Brest udrží v Bretani všechny tři body!

Brest si tak polepší ve středu Ligue 1 a definitivně odmítá boj o sestup v letošním ročníku.

Lyon naopak postihla citelná ztráta v honbě za evropskými poháry. Štrasburk i Monako dnes zvládly vyhrát a ztráta Olympiqu je tak už sedmibodová, zdá se, že svěřenci Petera Bosze zůstanou v následujícím ročníku bez účasti v pohárové Evropě.

90+3

Konec zápasu.

90+3

90+3. Kadewere odmítl vyrovnání

90+3

Lyonu dochází čas na srovnání. A nyní jeho naděje nejspíš definitivně pohřbil Tino Kadewere, jehož zakončení po centru z pravé strany na zadní tyč těsně minulo klec Brestu!

90+2

Po pravém křídle pádí kupředu s míčem Julien Faussurier, jemuž sice defenziva Lyonu balon ukopla, ale záložník Brestu se stejně vrací na vlastní polovinu hřiště za bouřlivého jásotu domácích tribun.

90+1

Sudí Stinat nastavuje ještě tři minuty nad rámec základní hrací doby. Ronaël Pierre-Gabriel v předchozí situaci dostal míč dokonce na aut a Brest nyní posílá balon za půlící čáru, kde ho má Jean-Kévin Duverne.

90

Ronaël Pierre-Gabriel zapracoval směrem dozadu a sráží přihrávku Olympiqu na levém křídle na rohový kop.

89

Snad dvacet fotbalistů nyní bylo ve vápně Brestu, střílený centr z pravé strany se však od hrudi Moussy Dembélého odráží jen do náruče Marca Bizota, jenž si s míčem samozřejmě rád lehne na zem.

88

Mohlo být hotovo! Steve Mounié dostal z levé strany přihrávku na malé vápno a ranou přes Damiena Da Silvu napálil ostrým projektilem levou tyč svatyně Lyonu! Při Julianu Pollersbeckovi nyní stáli všichni svatí!

88

Junior Castello Lukeba nyní na půlící čáře zezadu podkopl stojnou nohu Juliena Faussuriera, jenž se skácel k zemi. Sudí Stinat píská faul.

87

Vysoký míč jde nyní do šestnáctky Brestu, defenziva celku z Bretaně si však zvládla napoprvé poradit sama a napodruhé jí vypomohl gólman Marco Bizot.

86

Jean-Kévin Duverne poslal centr na vzdálenější tyč, kde na balon těsně nedoskočil Steve Mounié a Julian Pollersbeck rychle rozehrává od své klece.

85

Thiago Mendes nyní šlápl na patu Harísi Belqeblovi a Brest bude zahrávat standardní situaci asi z pětatřiceti metrů. Míč si taví Jean-Kévin Duverne.

85

Damien Da Silva byl nyní v osobním souboji držen za dres, což sudí Stinat odpískal, stoper Lyonu mu to však i tak ještě pro jistotu šel ukázat názorně. Může být rád, že mohl odejít bez karty.

84

Olympique se tlačí po pravém křídle kupředu, Lucas Paquetá se zbavil dvou soupeřů a Bradley Barcola centroval do šestnáctky Brestu, tam se však Moussa Dembélé k zakončení neprobil.

83

Střídání v týmu Olympique Lyon: ze hřiště odchází Tetê, přichází Tino Kadewere.

83

Lucas Paquetá poslal balon z rohu velkého vápna Brestu něčím mezi střelou a centrem ke vzdálenější tyči celku z Bretaně. Pro jeho spoluhráče však byla přihrávka příliš vysoká, spíše šlo o zakončení.

Stade Brestois 29 – Olympique Lyon

2:1

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 28. Mounié (pen.), 74. Cardona (Faussurier) – 72. M. Dembélé (Tetê)

Karty:   30. Faussurier (BST), 58. Satriano (BST) – 18. Tetê (LYO), 55. Mendes (LYO)

Držení míče: 33 % : 67 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 15:12.

Stade Brestois 29: Bizot – Pierre-Gabriel, Chardonnet (C), Duverne, Brassier – Faussurier, Belqebla, Lasne, Honorat (56. Cardona) – Mounié, Satriano (75. Magnetti).
Náhradníci: Larsonneur – Uronen, Agoumé, Bilajlí, Del Castillo, H. Mbock, Magnetti, Saïd, Cardona.

Trenér: Michel Der Zakarian.

Olympique Lyon: Pollersbeck – Gusto, Da Silva, Lukeba, Emerson – Faivre, Mendes, Paquetá – Tetê (83. Kadewere), M. Dembélé (C), Aouar (70. B. Barcola).
Náhradníci: Bonnevie – Henrique, Lomami, Keita, Reine-Adélaïde, Kadewere, B. Barcola.

Trenér: Peter Bosz.

Rozhodčí: J. Stinat – B. Parinet Le Tellier, A. Auger.