Menu

Hokej

Generali play off Tipsport extraligy

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

1:2

konec (0:0, 0:1, 1:1) Stav série: 1:1

19.04.2022, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Finále • Michal Samiec (@MichalSamiec)

Tipsport: 2.15 4.0 3.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

58:28

58:28 Erik HRŇA - 1:2

58:28

Třinec právě vstřelil branku!
Ocelářům se podařilo tento zápas dostat nadostřel! Nestrašil vybruslil z levého rohu s pukem na holi a křížně vyzval ke skórování ERIKA HRŇU, který se umí z těchto pozic na pravém kruhu prosadit. Asistence: Andrej Nestrašil, Martin Růžička. Stav utkání 1:2.

57:37

Třinečtí budou mít situaci ještě vylepšenou. V obranném rohu zabránil v pohybu Vladimír Sobotka (SPA) Michalu Kovařčíkovi a je vykázán na dvě minuty za nedovolené bránění.

57:16

Oceláři se nastěhovali do útočné třetiny a v tom okamžiku zamířil Kacetl na střídačku. Domácí to budou zkoušet s šesti hráči v poli. Po přerušení si domácí kouč vybral oddechový čas.

56:56

Růžička s Vránou nedokázali zachytit puk ve střední třetině a pro Spartu se zčistajasna zrodila situace dva na jednoho. Horák, který dostal puk na osu kluziště, ale netrefil branku.

55:23

Šance domácích! Zbořil dostal puk na modrou, popojel si a jeho střelu Hudáček vyrazil před sebe. Zde byl Chmielewski, ale nepovedlo se mu pod vyjetým brankářem dostat puk do sítě.

53:41

53:41 Tomáš PAVELKA - 0:2

53:41

Sparta právě vstřelila branku!
Řepík získal ve středním pásmu puk, projel do útočné třetiny kolem Romana a zkoušel zakončit. Třinecký gólman byl na první pokus připraven, ale na dorážku TOMÁŠE PAVELKY po zemi byl krátký. Asistence: Michal Řepík. Stav utkání 0:2.

52:30

Těžký boj o puk v útočném pásmu Třince, nerýsovala se vážná šance, ale Svačina prakticky z rohu vyzkoušel pozornost Hudáčka a puk se odrazil od tyče!

51:55

Třinečtí bránící hráči zaváhali už na útočné modré, následně chtěl chybu ve středním pásmu skokem po puku vyřešit Marcinko, ale nepovedlo se a to vytvořilo šanci pro Spartu. Thorell unikal na Kacetla úplně sám, ale třinecký brankář si na jeho zakončení počkal a chytil puk do lapačky.

48:57

Martin Růžička zavážel útočnou akci Ocelářů do pásma, ale přitom Adam Polášek (SPA) zabránil v pohybu Michalu Kovařčíkovi. Je zde přesilovka Třince pro nedovolené bránění hostujícího beka.

45:52

Velká šance Třince! Situaci dva na jednoho vyřešil Roman přihrávkou z levého křídla na Hrehorčáka, jehož střelu z první vyrazil Hudáček betonem.

45:07

Thorell zakončoval z předbrankového prostoru. Vyraženou střelu od Kacetlova betonu ještě ze vzduchu sklepával, ale netrefil třineckou branku.

44:27

První přesilovku ve třetí třetině nabídl hostům Tomáš Marcinko (TRI), který za Hudáčkovou brankou podrazil Poláška.

37:34

A právě David Musil (TRI) je za držení Šmerhy prvním třineckým hráčem, který v tomto zápase ochutná, jaké to je sedět na trestné lavici.

34:21

Neuvěřitelný zákrok Ondřeje Kacetla! Po nahozeném puku od modré čáry, který třinecký brankář odrazil jen před sebe, měl před sebou Šmerha už prakticky prázdnou branku, ale domácí gólman dokázal hbitým zákrokem puk zastavit.

32:28

32:28 Michal ŘEPÍK - 0:1

32:28

Sparta právě vstřelila branku!
Stejně jako včera otevírají skóre hosté. Do obrovské šance se dostal před třineckou brankou MICHAL ŘEPÍK, kterého v první velké šanci Kacetl lapačkou vychytal, ale vyražený puk z velkého úhlu dokázal sparťanský kapitán do branky nakonec dostat. Asistence: Miroslav Forman, Adam Polášek. Stav utkání 1:0.

26:52

Další ztráta puku domácích v útočném pásmu a velká šance Sparty! Na levé křídlo dostal puk z druhé vlny najíždějící Moravčík, vytáhl si Kacetla, ale ten jeho pokus lapil do rukavice. Oceláři jsou zatím nebezpečnější sami sobě v této početní výhodě.

24:58

Za hákování třineckého hráče je vyloučen David Kaše (SPA). Třinečtí hráči mají k dispozici druhou přesilovku v této třetině i zápase.

24:50

Ondřej Kovařčík nahrál zpoza branky na najíždějícího Chmielewského, který na puk dosáhl, ale zakončil jen do betonu Hudáčka. Byl při tom ale faulován!

22:25

První šanci ale měli hosté! Horák s Moravčíkem ujeli do situace dva na jednoho, ale Doudera padl na led a přihrávku na druhého jmenovaného znemožnil.

22:08

Hrňa dostal z obranného rohu puk rychle na Svačinu ve střední třetině, kterého fauloval při přebírce puku David Dvořáček (SPA). Třinečtí hokejisté hrají první přesilovku v zápase.

19:55

Nenápadná střela a možná největší šance Sparty v první třetině! Němeček od modré čáry poslal nahozený puk na třineckou branku, který byl opět tečovaný a domácí brankář jej musel vidět na poslední chvíli. Přesto máchl lapačkou a kotouč sebral.

07:02

První velká šance utkání. Chmielewski dostal puk na levé křídlo, nabruslil si až do slotu a snažil se zakončit, ale jeho pokus Hudáček ustál, stejně jako dorážky Vrány.

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

1:2

konec (0:0, 0:1, 1:1) Stav série: 1:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 59. Hrňa (A. Nestrašil, Martin Růžička) – 33. M. Řepík (M. Forman, A. Polášek), 54. T. Pavelka (M. Řepík)

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, M. Zbořil – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Chmielewski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Bakoš, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).
Trenér: Václav Varaďa

HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – David Němeček, Matuškin, T. Pavelka, A. Polášek (A), Tomáš Dvořák, Moravčík, Jurčina – M. Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Chlapík, D. Kaše, Buchtele – Šmerha, R. Horák, E. Thorell – Dvořáček, Vitouch, J. Strnad.
Trenér: Josef Jandač, Miloslav Hořava

Rozhodčí: Pešina, Šír – Lhotský, J. Svoboda

Diváci: 5 400 (vyprodáno)

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
22:08 SPA 2 Dvořáček, podrážení
24:58 SPA 2 D. Kaše, hákování
32:28 SPA 0:1 M. Řepík (M. Forman, A. Polášek)
37:34 TRI 2 D. Musil, držení
Po 2. třetině
3. třetina
44:27 TRI 2 Marcinko, podrážení
48:57 SPA 2 A. Polášek, nedovolené bránění
53:41 SPA 0:2 T. Pavelka (M. Řepík)
57:37 SPA 2 Sobotka, nedovolené bránění
58:28 TRI 1:2 Hrňa (A. Nestrašil, Martin Růžička)
Konec