Menu

Hokej

Generali play off Tipsport extraligy

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

1:2

konec (0:0, 0:1, 1:1) Stav série: 1:1

19.04.2022, 17:00 • WERK ARENA, Třinec • Finále • Michal Samiec (@MichalSamiec)

Tipsport: 2.15 4.0 3.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Už teď je jasné, že série se do Třince ještě jednou přesune. Těšíme se u textového online přenosu ze zápasu číslo pět, který se hraje ve Werk areně v úterý 26. dubna 2022 od 17 hodin. Do té doby se mějte hezky. (19:41:39)
Statistiky utkání:

Střely na branku 31:29
Střely mimo 8:6
Zblokované střely 18:9
Hity 7:7
Vhazování 34:37
Trestné minuty 4:8
Druhé utkání tedy kořistí Sparty Praha. Třetí třetina nabídla zápletku tohoto utkání. Třinečtí byli aktivnější, tlačili se za vyrovnávací brankou, ale zhruba šest minut před koncem přidali hosté druhý gól. Řepíkovu aktivitu proměnil v gól Pavelka a hosté odskočili do dvoubrankového vedení. Třinečtí ale neskládali zbraně a po vyloučení Sobotky a odvolání brankáře využil situaci šest na čtyři brankou Hrňa. Ve zbývajících zhruba devadesáti sekundách se už domácím vyrovnat nepodařilo, do Prahy – kde série pokračuje v pátek 22. a v sobotu 23. dubna – se finále přesouvá za stavu 1:1 na zápasy.
Nejlepší hráči zápasu: Ondřej Kacetl – Michal Řepík

Konec zápasu.

59:59

Vhazování skončilo remízou, což hostujícím hráčům stačilo. Druhý zápas pro Spartu.

59:59

Po šavlované v obranném pásmu Sparty se puk dostává do hlediště, ale na časomíře už svítí pouze 1,5 sekundy. To budou mít domácí složité.

59:41

Oceláři byli v útočném pásmu, ale Douderovi střela nesedla a Řepík následně dostal puk do střední třetiny.

59:06

Domácí nezachytili modrou čáru a hosté dostali puk až do obranné třetiny Třince.

58:50

Zásah sparťanské střídačky a vhazovat se bude opět před Hudáčkem.

58:45

Puk se dostal do útočné třetiny třineckých hokejistů, ale je z toho obratem zakázané uvolnění Sparty.

58:28

58:28 Erik HRŇA - 1:2

58:28

Třinec právě vstřelil branku!
Ocelářům se podařilo tento zápas dostat nadostřel! Nestrašil vybruslil z levého rohu s pukem na holi a křížně vyzval ke skórování ERIKA HRŇU, který se umí z těchto pozic na pravém kruhu prosadit. Asistence: Andrej Nestrašil, Martin Růžička. Stav utkání 1:2.

58:06

Doudera nabil doprava Hrňovi, ale jeho střelu dokázal přesunující se Hudáček vyrazit.

57:37

Kacetl na půl cesty – Třinec předpokládá hru šest na čtyři.

57:37

Třinečtí budou mít situaci ještě vylepšenou. V obranném rohu zabránil v pohybu Vladimír Sobotka (SPA) Michalu Kovařčíkovi a je vykázán na dvě minuty za nedovolené bránění.

57:24

Hosté vyhráli buly, ale Moravčíkova přihrávka na Sobotku byla velmi nepřesná a je z toho icing.

57:16

Kacetl zamířil zpět do branky, ale dá se očekávat, že Oceláři jej povolají zpět na střídačku výměnou za šestého hráče, pokud se jim po buly podaří získat kotouč pod svou kontrolou v útočné třetině.

57:16

Oceláři se nastěhovali do útočné třetiny a v tom okamžiku zamířil Kacetl na střídačku. Domácí to budou zkoušet s šesti hráči v poli. Po přerušení si domácí kouč vybral oddechový čas.

56:56

Růžička s Vránou nedokázali zachytit puk ve střední třetině a pro Spartu se zčistajasna zrodila situace dva na jednoho. Horák, který dostal puk na osu kluziště, ale netrefil branku.

56:15

Řepík s Formanem zahrozili na druhé straně a následně získali pásmo pro hostující tým.

55:34

Po vyhraném buly v útočné třetině se o pohotové zakončení snažil Dravecký. Oceláři drží pásmo.
Dnešní utkání je vyprodané – zápas sleduje 5 400 diváků.

55:23

Hra bude pokračovat po druhé komerční přestávce třetí třetiny.

55:23

Šance domácích! Zbořil dostal puk na modrou, popojel si a jeho střelu Hudáček vyrazil před sebe. Zde byl Chmielewski, ale nepovedlo se mu pod vyjetým brankářem dostat puk do sítě.

54:50

Třinečtí se dlouho drželi v pásmu a dokázali i vystřídat. Následně nepovedený Chmielewského pokus o přihrávku umožnil sparťanům dostat se s pukem dál od vlastní branky.

54:05

Musilovo nahození, které se snažil před Hudáčkem tečovat Nestrašil zahájilo ofenzivní snažení Ocelářů po druhé inkasované brance.

53:41

53:41 Tomáš PAVELKA - 0:2

53:41

Sparta právě vstřelila branku!
Řepík získal ve středním pásmu puk, projel do útočné třetiny kolem Romana a zkoušel zakončit. Třinecký gólman byl na první pokus připraven, ale na dorážku TOMÁŠE PAVELKY po zemi byl krátký. Asistence: Michal Řepík. Stav utkání 0:2.

52:50

Zakázané uvolnění Třince přesune hru před Kacetla.

52:30

Těžký boj o puk v útočném pásmu Třince, nerýsovala se vážná šance, ale Svačina prakticky z rohu vyzkoušel pozornost Hudáčka a puk se odrazil od tyče!

51:55

Třinečtí bránící hráči zaváhali už na útočné modré, následně chtěl chybu ve středním pásmu skokem po puku vyřešit Marcinko, ale nepovedlo se a to vytvořilo šanci pro Spartu. Thorell unikal na Kacetla úplně sám, ale třinecký brankář si na jeho zakončení počkal a chytil puk do lapačky.

51:12

Dlouhou Douderovu přihrávku vystihl ve střední zóně Chlapík a následně sám přešel přes třineckého beka do zakončení. Kacetl vykopl do strany.

50:45

Hosté vyhráli buly a vyhazují Řepíkem. Hosté i tohle oslabení ubrání.

50:37

Přesilovky dnes Ocelářům nejdou. Až po minutě dvacet se Třinečtí rozestavěli v pásmu a vznikla z toho jedna zablokovaná a jedna střela, se kterou si Hudáček poradil. Autorem obou byl Kundrátek.

49:45

Oceláři se po boji dostali k puku, ale následně Marcinko nepřesně rozehrál a Řepík vyhodil.

49:12

Forman se dostal za sparťanskou brankou na puk a vyhodil až za Kacetla.

48:57

Martin Růžička zavážel útočnou akci Ocelářů do pásma, ale přitom Adam Polášek (SPA) zabránil v pohybu Michalu Kovařčíkovi. Je zde přesilovka Třince pro nedovolené bránění hostujícího beka.

48:33

Domácí se snaží rozjet útočnou aktivitu, ale mohou žehrat na nepřesnosti.

47:59

Chmielewski nepřebruslil Jurčinu a je z toho zakázané uvolnění.

47:38

Dvě solidní šance domácích, které vznikly po Adámkových střelách. Nejprve se přes Nestrašila dostal do zakončení Michal Kovařčík a pak zakončoval prvně jmenovaný. Hudáček odolal.

47:22

Michal Kovařčík získal v útočném pásmu puk a poslal jej na modrou, odkud z první střílel Adámek. Hudáček odrazil puk do ochranné sítě tak, aby se k případné dorážce nedostal Růžička. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.

46:49

Hosté nevyužili druhou přesilovku v zápase a domácí rozjíždějí akci zpoza vlastní branky.

46:26

Puk získal i Hrňa a snažil se prosadit přes Sobotku, ale alespoň ušetřil domácím nějaký čas.

45:52

Velká šance Třince! Situaci dva na jednoho vyřešil Roman přihrávkou z levého křídla na Hrehorčáka, jehož střelu z první vyrazil Hudáček betonem.

45:07

Thorell zakončoval z předbrankového prostoru. Vyraženou střelu od Kacetlova betonu ještě ze vzduchu sklepával, ale netrefil třineckou branku.

44:27

První přesilovku ve třetí třetině nabídl hostům Tomáš Marcinko (TRI), který za Hudáčkovou brankou podrazil Poláška.

44:23

Růžička zpoza branky poslal puk do předbrankového prostoru, odkud zakončoval Hrehorčák, byl ale zablokován Jurčinou.

44:00

Sparťané posunuli puk pouze za třineckou branku a domácí rozjíždějí další akci.

43:47

Kovařčíkovi si vyměňovali puk kolem pravého hrazení, následně střílel od modré Adámek. Puk srazil Forman. Následně podél hrazení na druhé straně posílá Řepík kotouč na zakázané uvolnění.

43:27

Adámek nezachytil vyhození Sparty z vlastního pásma a je z toho zakázané uvolnění.

43:00

Chmielewski po přechodu do útočné třetiny předal do tandemu Růžičkovi, ale jeho střelu do zadních skel srazil Jurčina.

42:30

Rychlý přesun Sparty do útočné třetiny zastavil ofsajd.

42:02

Chlapík jen lehce po zemi posunul z předbrankového prostoru puk na třineckou branku a domácí gólman musel zasáhnout betonem.

41:47

Domácí teď velmi vysoko napadali a Svačina málem dostal puk do předbrankového prostoru, kde byl úplně volný Marcinko. Následně nepřesný pas Hrni zpoza branky vystěhoval domácí z pásma.

41:02

Třinečtí bojují o puk po vyhraném vhazování kolem mantinelů, ale Sobotka vytížené obraně vypomohl a hosté získávají puk.

40:38

Zakázané uvolnění Sparty přestěhuje hru před Hudáčka.

40:33

Domácí jsou aktivní v útočné třetině. Růžičkova přihrávka na Vránu propadla až na modrou na Musila, ale jeho střela byla velmi nepřesná.

40:01

Hlavní rozhodčí Pešina zahájil třetí dvacetiminutovku vhazováním mezi hole Petra Vrány a Vladimíra Sobotky. Úspěšnější byl hostující první centr.

40:01

Začala třetí třetina.
Utkání bude pokračovat zhruba za tři minuty poslední dvacetiminutovkou. Jako první aktéři se vracejí na led rozhodčí.
Statistiky po druhé třetině:

Střely na branku 16:19
Střely mimo 6:3
Zblokované střely 10:8
Hity 3:5
Vhazování 23:25
Trestné minuty 2:4
Druhá třetina začne cca v 18:57.
Po čtyřiceti minutách platí v Třinci stejné skóre jako včera, Sparta vede jednobrankovým rozdílem. Na rozdíl od včerejšího zápasu padl úvodní gól až ve druhé dvacetiminutovce. Ve třinácté minutě dostal puk zpoza branky před brankoviště Řepík – jeho první pokus Kacetl zázračně kryl, ale na dorážku z úhlu byl krátký. Hosté mohli vést o dvě branky, ale Šmerhovu dorážku z brankoviště Kacetl výtečným zákrokem vyrazil. Byla k vidění také vyloučení a to celkem tři – Oceláři hráli dvě přesilovky a Sparta jednu, ale se všemi oba týmy naložily mizerně.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Druhá polovina přesilovky byla ze strany Sparty nepovedena. S ohlášeným návratem třineckého hráče ještě střílel do mlýnice před branku, kde operoval Horák, Řepík.

39:15

Kaše nepřesnou přihrávku podél mantinelu poslal na Douderu a ten opět vyhazuje.

38:40

Zbořilovi se nadvakrát daří vyhodit a sparťané rozjíždějí svou akci od vlastní branky.

38:24

Po srážce Marinčinovy a Chlapíkovy hole končí puk v hledišti.

38:06

Opticky vypadá sparťanská přesilovka nebezpečněji než ta od třineckých hráčů. Viděli jsme dvě nepřesné střely Chlapíka. Následně puk propadl do neutrální zóny.

37:34

A právě David Musil (TRI) je za držení Šmerhy prvním třineckým hráčem, který v tomto zápase ochutná, jaké to je sedět na trestné lavici.

37:27

Nestrašil zachytil puk na modré, ale s jeho centrem do předbrankového prostoru si bratři Kovařčíkovi neporadili. Na druhé straně bojuje za brankou s Musilem Šmerha.

36:58

Moravčík ztratil puk na obranné modré, ale Chmielewski toho nevyužil a sám se nechal právě Moravčíkem odzbrojit. Následně končí sražený puk v hledišti. Vhazuje se po levici sparťanského brankáře.

36:08

Čtvrtá třinecká formace získala útočné pásmo a následně se snažil zpoza Hudáčkovy branky nahrnout kotouč do brankoviště Roman. Chvíli se tam o něj přetahoval se sparťanskou obranou, ale nakonec hostující brankář kryje.

35:26

Třinečtí se snaží o aktivní hru, ale momentálně marně hledají recept na sparťanskou obranu. Následně Řepík vystaven při dlouhé přihrávce z vlastního pásma do ofsajdu.

34:21

Neuvěřitelný zákrok Ondřeje Kacetla! Po nahozeném puku od modré čáry, který třinecký brankář odrazil jen před sebe, měl před sebou Šmerha už prakticky prázdnou branku, ale domácí gólman dokázal hbitým zákrokem puk zastavit.

33:41

Kotouč v ochranné síti a vhazovat se bude před Kacetlem.

33:27

Chmielewského odražený puk dokázal betonem zastavit Hudáček. Hosté rychle dostávají hru do útočné třetiny.

33:04

Vrána s Růžičkou drželi puk v útočné třetině, ale následně nedokázali přesně najít Chmielewského.

32:44

Na druhé straně se trochu lacino dostal k puku Růžička, ale jeho pohotovou střelu ještě pohotověji srazil do ochranné sítě Pavelka. Hra bude pokračovat po druhé komerční přestávce druhé třetiny.

32:28

32:28 Michal ŘEPÍK - 0:1

32:28

Sparta právě vstřelila branku!
Stejně jako včera otevírají skóre hosté. Do obrovské šance se dostal před třineckou brankou MICHAL ŘEPÍK, kterého v první velké šanci Kacetl lapačkou vychytal, ale vyražený puk z velkého úhlu dokázal sparťanský kapitán do branky nakonec dostat. Asistence: Miroslav Forman, Adam Polášek. Stav utkání 1:0.

32:06

Na jedné straně bojoval úporně o puk za brankou soupeře Forman, na druhé Hrehorčák. Ani jeden neuspěl.

31:38

Další ofsajd Třince. Sledujeme pasáž plnou nepřesností.

31:28

Doudera poslal puk podél hrazení, ten objel celé útočné pásmo, ale následně na druhé modré jej nedokázal zachytit Marinčin.

31:18

Doudera poslal puk na Svačinu na modré čáře, ale ten se vystavil do ofsajdu.

31:01

Ofsajd Ocelářů a vhazovat se bude ve střední třetině.

30:36

Šmerha teď byl aktivní v útočné třetině, ale přes nahozené puky se hosté k brance nedostali. Následně Adámek vysunul hru do pro Třinec bezpečné zóny.

30:05

Krátká pasáž Ocelářů v útočném pásmu. Růžička s pukem na holi vyjel z rohu a pokusil se skrz brankoviště překonat Hudáčka, následně střílí od modré Kundrátek a hostující brankář puk chytá.

29:39

Buchtele teď bojoval s Musilem před třineckou brankou o puk, ale nakonec Třinečtí využili početní převahy kolem své klece a vypadá to, že vyvezou puk.

29:22

Tečovaný Douderův pas do střední zóny končí tentokrát na třinecké střídačce.

29:15

Marcinko byl při napadání trefen střelou Jurčiny od modré čáry a následně vyhodil puk na icing.

29:00

Němeček couval k modré čáře v útočném pásmu proti napadajícímu Marcinkovi, ale nakonec po střetu jejich holí puk končí na sparťanské střídačce. Vhazuje se v útočném pásmu Sparty. První komerční pauza druhé třetiny.

28:17

Vidíme fragment zápasu, kdy se drží na puku spíše hosté. Do útočné třetiny se pokusil dostat Michal Kovařčík, který ale byl na pravém puntíku pro vhazování odzbrojen.

27:20

Hrajeme kompletní na obou stranách a posílení z této pasáže vyjdou hosté. Situaci dva na dva řešil nebezpečnou, ale nepřesnou střelou z osy útočného pásma Kaše.

26:52

Další ztráta puku domácích v útočném pásmu a velká šance Sparty! Na levé křídlo dostal puk z druhé vlny najíždějící Moravčík, vytáhl si Kacetla, ale ten jeho pokus lapil do rukavice. Oceláři jsou zatím nebezpečnější sami sobě v této početní výhodě.

26:16

Třinečtí zaváhali při střele a Řepík vyvezl puk. Následně se snažil nahrát Sobotkovi, který mohl jet sám na Kacetla, ale při přejímce na útočné modré neudržel puk.

25:50

Douderovu střelu od modré zblokoval Vrána tak, že Moravčík mohl z první vyhodit puk až za Kacetla.

25:20

Třinečtí opět zaváhali při rozehrávce a k puku a střele se dostal Horák. Pokus to nebyl nebezpečný, resp. byl zblokován do rohu.

24:58

Za hákování třineckého hráče je vyloučen David Kaše (SPA). Třinečtí hráči mají k dispozici druhou přesilovku v této třetině i zápase.

24:50

Ondřej Kovařčík nahrál zpoza branky na najíždějícího Chmielewského, který na puk dosáhl, ale zakončil jen do betonu Hudáčka. Byl při tom ale faulován!

24:43

Další zakázané uvolnění a vhazuje se opět před Hudáčkem.

24:35

Kaše nebyl u puku dřív než Adámek a je pískáno zakázané uvolnění.

24:22

K Romanovi, který byl před Hudáčkem, vyplaval puk od sparťanských obránců, hostující brankář ale střelu zblízka nadvakrát kryje.

24:09

Svačinovu střílenou přihrávku do slotu neusměrnil Roman a s odklepaným návratem Dvořáčka na led získávají puk hosté.

23:28

Třinečtí se drželi v útočné třetině, ale střela Svačiny z pravého křídla nebyla pro Hudáčka kritická. Následně přihrávka Marcinka z rohu přeskakuje Svačinovi hůl.

22:25

První šanci ale měli hosté! Horák s Moravčíkem ujeli do situace dva na jednoho, ale Doudera padl na led a přihrávku na druhého jmenovaného znemožnil.

22:08

Hrňa dostal z obranného rohu puk rychle na Svačinu ve střední třetině, kterého fauloval při přebírce puku David Dvořáček (SPA). Třinečtí hokejisté hrají první přesilovku v zápase.

21:50

Nahozený puk kryje Hudáček v lapačce a vhazovat se bude před jeho brankou.

21:40

Moravčíkova bomba od modré byla velmi nepřesná a po odrazu od zadních skel se puk dostal do neutrální zóny.

21:02

Chlapík s Kašem za třineckou brankou nic nevymysleli. Naopak Michal Kovařčík zajistil rychlou obrátku hry. Ani ve třinecké útočné třetině se nic nebezpečného nestalo.

20:31

Chmielewski teď držel dlouho puk v útočné třetině. Nakonec vybruslil od levého mantinelu a vystřelil, ale jeho pokus odrazil Chlapík do ochranné sítě.

20:01

Úvodní buly z ruky rozhodčího Robina Šíra vyhrál třinecký kapitán.

20:01

Začala druhá třetina.
Hráči se vracejí na led. Druhá třetina začne za minutu.
Statistiky po první třetině:

Střely na branku 9:11
Střely mimo 2:0
Zblokované střely 2:4
Hity 1:2
Trestné minuty 0:0
Druhá třetina začne cca v 17:59.
V úvodní dvacetiminutovce jsme neviděli branku, ani mnoho gólových příležitostí. Hrál se velmi opatrný hokej, oba týmy se bojí dopustit vyloučení nebo nějaké chyby z propadnutí ve vlastním pásmu a hraje se zabezpečeně. Uvidíme, co s tím udělá další průběh zápasu. V první třetině byl k vidění náznak šance Chmielewského, kdy se před brankou snažil ještě dorážet Vrána. Sparta měla víc ze hry ve druhé polovině úvodní třetiny, ale mnoho vážných příležitostí neměla – za šance můžeme označit dvě tečovaná nahození od modré čáry, která ale gólem neskončila.
Po přerušení došlo ještě ke strkanici před třineckou střídačkou, Chlapíkova rukavice tam vylétla do košíku Davida Musila, ale rozhodčí nakonec shromáždění rozpouštějí.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Nenápadná střela a možná největší šance Sparty v první třetině! Němeček od modré čáry poslal nahozený puk na třineckou branku, který byl opět tečovaný a domácí brankář jej musel vidět na poslední chvíli. Přesto máchl lapačkou a kotouč sebral.

19:35

Kaše ztratil v útočné třetině puk a rýsovala se akce tři na dva pro Kovařčíkovu formaci. Domácí útočníci si ale neporadili v útočné třetině.

18:56

Při dalším pobytu Sparty v útočné třetině střílel Němeček a Chlapík, ale jedna střela byla zblokovaná a druhá nepřesná.

18:20

Chmielewski najížděl s pukem na holi a Vránou v tandemu do útočné třetiny, ale domácí kapitán byl rychlejší než jeho spoluhráč a je z toho ofsajd.

17:52

Třinečtí ztratili ve vlastním pásmu puk a Moravčík jej po modré poslal na Dvořáka. Jeho bombu z první někdo před Kacetlem tečoval a domácí brankář neměl zdání, jak kotouč odrazil do bezpečí.

17:27

Dvořák získal ve střední třetině puk a protože byli třinečtí hráči nakumulovaní u své střídačky, otočil rychle hru na Řepíka. Ten si najel do třetiny a zkusil vystřelit, ale jeho pokus do ochranné sítě tečoval Musil.

16:49

Domácím se nepodařil kontr a hosté se snažili využít situace tři na dva na druhé straně. Nepovedlo se jim to, ale získali útočnou třetinu.

16:19

Růžička si nerozuměl v obranné třetině s Nestrašilem a na modré čáře získal puk Němeček. Byla z toho nebezpečná střela sparťanského obránce a pak ještě z druhé strany Dvořáčka. Domácí brankář kryje a bude se vhazovat po jeho levé ruce.

15:16

Ondřeji Kovařčíkovi utekl v útočné třetině puk a málem z toho byla akce Chlapíka na druhé straně. Se Zbořilem ale Chlapíka dojel a odzbrojil.

14:50

Hrehorčák dojížděl vysoký puk, ale proti Jurčinovi jej v rohu útočného pásma nezískal. Hosté pak ukvapeně rozehráli a je z toho další icing.

14:25

Pavelka se snažil rychle přenést hru křížným pasem skrz střední třetinu na Řepíka, který měl dost místa na pravé straně, ale pas byl příliš prudký. Řepík pouze protečoval a kotouč kryje Kacetl v lapačce.

14:11

Zakázané uvolnění Sparty a opět se vhazuje před Hudáčkem.

13:57

Marcinko zavezl puk do útočné třetiny a dal do pravé strany na Hrňu. Jeho svižnou střelu Hudáček bez problémů kryje a je k vidění vhazování po jeho levé ruce.

13:43

Šmerha s Thorellem drželi puk v útočné třetině a následně centr před brankou se snažil ještě usměrnit na Kacetla Polášek. Domácí brankář přikrývá a je vyhlášená druhá komerční pauza první třetiny.

12:57

Chlapík opět obrán o puk a Nestrašil jen nahodil a šel s celou pětkou střídat. Vysoký skákající puk ale nadělal Hudáčkovi trable. Nic z toho ale nakonec není.

12:26

Chlapík se snažil šikovně uvolnit, ale jeho centr před branku sebral Nestrašil a tentokrát domácí otáčejí hru.

11:54

Oceláři sice rozbili protiútok Sparty ve střední třetině, ale pak si nepozoruměli a Polášek překazil jejich akci. Hosté otáčejí hru.

11:16

Hosté vyhráli buly v obranném pásmu a rychle přešli do útoku. Situaci tři na dva řešil Němeček pukem do strany na Dvořáčka, jehož švih skryl Kacetl do lapačky.

11:07

Musil uhájil svůj náskok před Dvořáčkem a je pískáno zakázané uvolnění hostů.

10:38

Dravecký se Svačinou zavezli puk do útočné třetiny, ale tam nic pro domácí nevzniklo. Hosté s pukem na holi to zkoušejí přes precizní obranu středního pásma.

09:54

Michal Kovařčík prohrál buly, ale získal za brankou puk, a tak se chvíli jeho formace snažila o to vytvořit tlak v útočném pásmu.

09:37

Teď se pravděpodobně chvíli nebude hrát. Čárový rozhodčí jel k ledařům pro led, aby byla opravena díra v ledu u mantinelu, která by mohla způsobit nebezpečné situace.

09:37

Chmielewski napadal vysoko Poláška, který pak nepřesně rozehrál a na branku unikal Ondřej Kovařčík. Cestu do nájezdu měl zavřenou, ale poslal puk před branku. Následně vznikla před Hudáčkem menší potyčka Chmielewski – Matuškin.

08:52

Němeček nahodil puk do třetiny, tam jej ale získal Bakoš. Snažil se rozehrát na Romana, toho ale na modré zastavil Němeček. Nakonec ze situace ale nic pro Spartu nebude.

08:20

Roman vyhrál buly, Hrehorčák udělal s pukem na holi otočku kolem své osy a poslal puk na branku. Hudáček kryje a celá situace se opakuje.

08:16

Svačina zatáhl puk do útočné třetiny a protože měl obsazené kolegy z pětka, tak zkusil z velkého úhlu pozornost Hudáčka. Ten puk přikryl a vhazuje se před jeho brankou.

07:57

Marinčin dvakrát zastavil Thorella, a tak s pukem na holi budou moci z vlastního pásma vyjet domácí hráči.

07:45

Domácí se snaží o tlak i po vystřídání s Kovařčíkovou formací. A v tlaku budou moci pokračovat – kotouč se otřel o ochrannou síť a bude se vhazovat v útočné třetině domácího týmu.

07:02

První velká šance utkání. Chmielewski dostal puk na levé křídlo, nabruslil si až do slotu a snažil se zakončit, ale jeho pokus Hudáček ustál, stejně jako dorážky Vrány.

06:46

Oceláři se ve vlastním pásmu dostali pod tlak hostujících hráčů, ale ti to vozili po mantinelech.

06:25

Je vyhlášená první komerční přestávka utkání.

05:59

Dvořáčkovu svižnou střelu z pravé strany Kacetl lemem lapačky vyrazil před sebe a následně se k dorážce snažil dostat Němeček, ale byl zablokován.

05:28

Doudera tentokrát rozehrávkou nenašel Romana a je opět pískáno zakázané uvolnění. Hra je v úvodní třetině zatím hodně rozkouskovaná.

04:50

Marcinko s Hrňou v situaci dva na dva roztáhli třetinu a Hrňa dostal nabito na pravou stranu. Jeho svižná střela z první byla ale nepřesná.

04:37

Dvakrát se na Svačinu snažili dostat puk domácí obránci. Po Zbořilově přihrávce se ještě kotouč dostal zpět do obranné třetiny Třince, ale po Douderově vysokém pasu je pískáno zakázané uvolnění.

03:53

Dvořák promáchl ve vlastním pásmu, a tak se dostali k puku v útočné třetině domácí. Střelu od modré čáry bez problémů zlikvidoval Hudáček a na druhou stranu se hru snaží vyvézt Kaše.

02:52

Kacetl neudržel nahození Jurčiny od modré čáry, ale kotouč zamířil do rohu a odtud třinečtí obránci jej následně dokázali dostat do bezpečných míst hřiště.

02:29

Roman s Bakošem získali puk pro Douderu na modrou čáru, ale ten trefil pouze Dvořáčka a musí sprintovat do vlastního pásma.

02:11

Šmerha se střetl na modré s Marcinkem, ale domácí byli vystaveni do ofsajdu.

01:46

Další přerušení z důvodu technického přestupku. Ofsajd hostujících hráčů.

01:41

Hrňa za brankou lacino získal puk na Poláškovi, ale k rozvinutí útočné aktivity se také nedostal.

01:10

Kaše zavezl puk do pásma, ale ani on, ani Polášek nerozvinul akci. Oceláři vyvážejí kotouč.

00:57

Další zakázané uvolnění Sparty. Vhazuje se opět po pravici Hudáčka.

00:40

Doudera drží puk za brankou a oba týmy poprvé mění lajny.

00:12

První přerušení utkání bylo způsobeno zakázaným uvolněním hostů.

00:01

Hlavní rozhodčí Pešina zahájil druhé utkání finálové série. Úspěšnější byl hostující první centr Sobotka.

00:01

Utkání právě začalo.
Na ledě, po kterém krouží kvarteto rozhodčích a právě na něj nastupují i hostující hráči, je promítán předzápasový program. Utkání bude zahájeno po státní hymně, která je pevnou součástí finálových zápasů.
Trenér domácích Ocelářů Václav Varaďa mohl být po včerejším zápase číslo jedna spokojený a neměl potřebu dělat změny v sestavě. Domácí hokejisté tedy nastupují v totožné sestavě jako v prvním zápase. Naopak hostující trenérská dvojice Josef Jandač – Miloslav Hořava do zápasového line-upu zasáhla. V brance a obranné sedmičce k žádným změnám nedošlo. V útoku ale ano – z první formace zůstal na svém místě pouze kapitán Řepík, Horák s Thorellem se posunuli do třetí pětky, kde s nimi bude hrát Šmerha, který včera vůbec nehrál. V první formaci bude hrát ještě Sobotka (včera ve druhé) a Forman (včera ve třetí). Po hromadě zůstala pouze čtvrtá lajna a ze včerejší dvanáctky útočníků dnes nenastupuje Doležal.
Úvodní sestavy:

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, M. Zbořil – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Chmielewski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Bakoš, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).
Trenér: Václav Varaďa

HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – David Němeček, Matuškin, T. Pavelka, A. Polášek (A), Tomáš Dvořák, Moravčík, Jurčina – M. Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Chlapík, D. Kaše, Buchtele – Šmerha, R. Horák, E. Thorell – Dvořáček, Vitouch, J. Strnad.
Trenér: Josef Jandač, Miloslav Hořava

Rozhodčí: Pešina, Šír – Lhotský, J. Svoboda.

Naváže Třinec na včerejší výhru?

Ohlasy z třinecké střídačky

Třinecké hráče před druhým zápasem určitě nakopne velkolepý obrat, který byl pod Javorovým k vidění ve třetí třetině. „V první třetině nám v aktivitě vepředu ubraly tři fauly, chtěli jsme na ně vletět víc. I tak jsme si vytvořili nějaké gólovky, oni ale využili přesilovku,“ viděl problémy v úvodní pasáži utkání na tiskové konferenci po zápase třinecký kouč Varaďa. „Zlomil to gól Vladimíra Svačiny, od té doby jsme byli lepším týmem a kontrolovali jsme hru. Napadalo nám to tam, duel jsme v poklidu dohráli a těšíme se na další utkání,“ vyhlíží už druhý zápas Varaďa. Gól Svačiny opravdu otočil kormidlem zápasu, druhý gól Nestrašila překlopil momentum utkání na třineckou stranu a definitivní tečku přidal po polovině třetí třetiny Chmielewski.

Bilance v Generali Česká play off: 9 zápasů, 9/0, skóre 23:8
Bilance doma: 5 zápasů, 5/0, skóre 13:2
Nejproduktivnější hráč: Petr Vrána, Andrej Nestrašil oba 6 (3+3)
Nejlepší střelec: Andrej Nestrašil, Petr Vrána, Vladimír Svačina všichni 3
Nejlepší nahrávač: Milan Doudera 5
Nejproduktivnější obránce: Tomáš Kundrátek 5 (1+4)
Vítězné góly: Andrej Nestrašil 2
Góly v přesilovce: Andrej Nestrašil, Erik Hrňa oba 2
Body v přesilovce: Erik Hrňa 3 (2+1)
Statistiky brankářů: Ondřej Kacetl 9 z. – 8/0, úsp. 96,41 %, prům. 0,80 g/z, 3 SO a Marek Mazanec 1 z. – 1/0, úsp. 83,33 %, prům. 1,82 g/z, 0 SO
Ohlasy ze sparťanské střídačky

Sparťany po prvním zápase mohou mrzet především laciné chyby, které vedly k otočení vývoje utkání domácími hráči. Jednu z nich vyrobil před třetím, zřejmě klíčovým gólem Chmielewského střelec první branky utkání Maxim Matuškin. „Začali jsme dobře. Prvních čtyřicet minut bylo z naší strany dobrých,“ viděl pozitiva ve hře Pražanů ruský obránce, ale pokračuje: „Udělali jsme bohužel několik chyb, které dokázali potrestat. Inkasovali jsme góly po zbytečných chybách, ale takový je hokej. To se stává, nesmíme sklápět hlavy,“ burcuje před druhým utkáním Matuškin. „To se nám vymstilo, góly padly po dost velkých chybách. Hlavně první dva, ty byly laciné,“ viděl podobně klíčové okamžiky zápasu lodivod Sparty Josef Jandač.

Bilance v Generali Česká play off: 11 zápasů, 8/3, skóre 34:24
Bilance venku: 5 zápasů, 2/3, skóre 9:14
Nejproduktivnější hráč: Filip Chlapík 14 (5+9)
Nejlepší střelec: David Tomášek 6
Nejlepší nahrávač: Filip Chlapík 9
Nejproduktivnější obránce: Adam Polášek, Tomáš Pavelka oba 5 (3+2)
Vítězné góly: Filip Chlapík, Roman Horák ml. oba 2
Góly v přesilovce: Filip Chlapík 3
Body v přesilovce: Filip Chlapík 6 (3+3)
Statistiky brankářů: Július Hudáček 7 z. – 5/2, úsp. 92,35 %, prům. 1,75 g/z, 0 SO a Matěj Machovský 5 z. – 3/1, úsp. 92,19 %, prům. 2,23 g/z, 1 SO
První zápas finálové série

První zápas dopadl jednoznačně lépe pro třinecké hokejisty. Čtyřicet minut se zápas vyvíjel lépe pro hostující hráče, kteří v první třetině jednoznačně ovládli led třinecké arény, k čemuž zásadně přispěly i tři přesilovky na jejich kontě, ale zhruba od poloviny utkání se hra vyrovnávala a ve třetí dvacetiminutovce měli navrch Slezané. Ti během šesti minut díky brankám Svačiny, Nestrašila a Chmielewského obrátili a zápas už nepustili.

18. dubna 2022: HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha 4:1 (0:1, 0:0, 4:0)
Branky a nahrávky: 45. Svačina (Marinčin, M. Doudera), 49. A. Nestrašil (O. Kovařčík, Kundrátek), 51. Chmielewski (Martin Růžička), 58. Marcinko – 10. Matuškin (E. Thorell, Chlapík)..
Přesně dvacet čtyři hodin po úvodním buly prvního finálového zápasu série mezi HC Oceláři Třinec a HC Spartou Praha začne i utkání číslo dvě. Druhý zápas se tedy hraje v úterý 19. dubna 2022 v 17 hodin a stejně jako první zápas ho bude hostit třinecká WERK ARENA. Nechte se zápasem provést prostřednictvím našeho textového online přenosu!
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Oceláři Třinec – HC Sparta Praha

1:2

konec (0:0, 0:1, 1:1) Stav série: 1:1

Zpět na online

Branky a nahrávky: 59. Hrňa (A. Nestrašil, Martin Růžička) – 33. M. Řepík (M. Forman, A. Polášek), 54. T. Pavelka (M. Řepík)

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, M. Adámek, M. Zbořil – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Chmielewski – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Bakoš, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).
Trenér: Václav Varaďa

HC Sparta Praha: J. Hudáček (Machovský) – David Němeček, Matuškin, T. Pavelka, A. Polášek (A), Tomáš Dvořák, Moravčík, Jurčina – M. Řepík (C), Sobotka (A), M. Forman – Chlapík, D. Kaše, Buchtele – Šmerha, R. Horák, E. Thorell – Dvořáček, Vitouch, J. Strnad.
Trenér: Josef Jandač, Miloslav Hořava

Rozhodčí: Pešina, Šír – Lhotský, J. Svoboda

Diváci: 5 400 (vyprodáno)

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
22:08 SPA 2 Dvořáček, podrážení
24:58 SPA 2 D. Kaše, hákování
32:28 SPA 0:1 M. Řepík (M. Forman, A. Polášek)
37:34 TRI 2 D. Musil, držení
Po 2. třetině
3. třetina
44:27 TRI 2 Marcinko, podrážení
48:57 SPA 2 A. Polášek, nedovolené bránění
53:41 SPA 0:2 T. Pavelka (M. Řepík)
57:37 SPA 2 Sobotka, nedovolené bránění
58:28 TRI 1:2 Hrňa (A. Nestrašil, Martin Růžička)
Konec