Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Real Betis – Elche CF

0:1

konec (0:0)

19.04.2022, 21:00 • Estadio Benito Villamarín (Sevilla) • 33. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.47 4.46 8.03 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Betis si výrazně zkomplikoval boj o kvalifikaci do příštího ročníku Ligy mistrů. Na domácí půdě nepotvrdil roli favorita a Elche podlehl nejtěsnějším možným rozdílem 0:1.

Hostům vyšla taktika vytrvalého bránění a spoléhání na rychlé protiútoky. Rozhodujícím momentem střetnutí se stala akce z 82. minuty, kdy Gumbau obloučkem po pravé straně vyslal Josana, ten nahrál před bránu Tetemu Morentemu, který z bezprostřední blízkosti vyzrál na Silvu. Domácí na inkasovaný gól nenašli odpověď, v nastaveném čase naopak ještě přišli o vyloučeného Paula Akouokoua.

Svěřenci kouče Rodrígueze se díky vítězství vzdálili z třináctého místa sestupovým pozicím na rozdíl devíti bodů. Betis zůstává pátý s tříbodovým mankem na trojici celků před sebou. (23:01:51)
Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 9:14.

90+8

Konec zápasu.

90+7

Hosté podnikli zajímavý protiútok, kdy tři hráči v černém směřovali proti jedinému obránci. Akci ovšem Tete Morente zhatil v zárodku nepřesným přenesením hry doprava k Millovi.

90+6

Zřejmě poslední příležitost Betisu na vyrovnání zhatil Borja Iglesias. Věřil si proti dvěma protihráčům, ale důvěra v sebe sama mu nevyšla, o kulatý nesmysl přišel.

90+5

Posledního protihráče před sebou měl Gerard Gumbau. Viditelně neměl dostatek sil, takže místo kličky na Bartru nabral směr levá lajna, kde podržel cenné vteřinky.

90+4

Alex Moreno chtěl odčinit zaváhání při inkasovaném gólu, kdy vůbec nezachytil pohyb asistujícího Josana. Zleva vyslal zajímavý balón na zadní tyč, odkud Youssouf Sabaly po rychlém zpracování pálil o kousek vedle vzdálenější tyče.

90+3

Třešničku na mizérii Betisu dal Paul Akouokou. Po skluzu Olazy na svou osobu neustál situaci nervově a ležícího protihráče kopl do břicha. Arbitr Alberola inkriminovaný moment velmi dobře viděl a záložníka vyloučil.

90+2

Z levé strany šestnáctky centroval do pokutového území Cristian Tello. Iglesias hlavičkový souboj prohrál, posléze při snaze zasáhnout odražený míč Sergio Canales promáchl.

90+1

Dalekonosná rána Teteho Morenteho byla propagačního charakteru. Balón netrefil vůbec dobře, přízemní pokus doputoval o několik metrů vedle pravé tyče.

90

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby šest minut.

89

Opět si o slovo řekl Joaquín, který pro změnu sám centroval od pravé lajny. Chtěl balón přetáhnout na Cristiana Tello, mimo jeho dosah míč přizvedl Lucas Olaza.

88

Joaquín prokličkoval mezi dvěma protihráči, aby vzápětí zvládl posunout balón na Sabalyho, jeho dlouho letící centr schoval gólman Badía v rukavicích.

87

Střídání v týmu Elche CF: ze hřiště odchází Kike Pérez, přichází Pere Milla.

86

Křeče trápí Kikeho Peréze, který tak s největší pravděpodobností bude muset střídat. Lze očekávat, že si pár vteřin na trávníku poleží, další ztracené vteřiny se hodí.

85

Elche je při chuti. Psychická výhoda je bezpochyby na jeh straně, zatímco domácí favorit marně hledá motivaci. Byl velkým favoritem, nyní to vypadá, že více jak bod nemá šanci vybojovat.

84

Žlutá karta na obě strany. Kousek za polovinou hřiště hrál proti pravidlům Kike Pérez, načež faulovaný Alex Moreno neudržel nervy na uzdě, trest proto putoval i na jeho konto.

82

Elche právě vstřelilo branku!
Neuvěřitelné, další akce Elche končí gólem a jasně horší mužstvo je rázem blízko třem bodům! Gumbau vymyslel po pravé straně parádní oblouček na Josana, který nejenže udržel míč ve hře, ale ještě vymyslel parádní pas před bránu na TETEHO MORENTEHO a ten z bezprostřední blízkosti propálil bezmocného Silvu.

82

Pokud by Elche udeřilo z ojedinělé akce, zasadilo by Betisu zřejmě smrtící ránu. Dobře však zapracoval Marc Bartra, který zvládl zblokovat solidní ránu Gutiho.

Real Betis – Elche CF

0:1

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 82. Morente (Josan)

Karty:   49. Guardado (RBE), 84. Moreno (RBE) – 26. Palacios (ELC), 79. E. Badía (ELC), 84. K. Pérez (ELC)   90+3. Akouokou (RBE)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 3:1. Střely mimo: 10:4. Rohy: 2:3. Ofsajdy: 4:5. Fauly: 9:14.

Real Betis: Rui Silva – Sabaly, Pezzella, Bartra, Miranda (81. Moreno) – Akouokou, Guardado (C) (58. Joaquín) – Canales, Fékir (81. W. Carvalho), Juanmi (73. Tello) – José (73. Iglesias).
Náhradníci: C. Bravo – Bellerín, W. Carvalho, González, Iglesias, Joaquín, Moreno, Rodri, G. Rodríguez, Ruibal, V. Ruiz, Tello.

Trenér: Manuel Pellegrini

Elche CF: E. Badía – Palacios (46. Josan), Roco, Verdú (C) (59. Barragán), González, Mojica (71. Olaza) – K. Pérez (87. P. Milla), Guti, Gumbau – Ponce, Fidel (59. Morente).
Náhradníci: Casilla, López – Barragán, Bigas, Josan, Marcone, P. Milla, Olaza, Pastore, Piatti, Morente.

Trenér: Francisco Rodríguez

Rozhodčí: Alberola – Sobrino, Hernández