Menu

Hokej

Tipsport Liga (SR) play-off

DOXXbet Vlci Žilina – HK 32 Liptovský Mikuláš

2:1

konec (1:1, 0:0, 1:0) Stav série: 1:0

17.04.2022, 16:00 • Zimný štadión Žilina • Baráž • Filip Kosnáč sk

Tipsport: 2.21 4.35 2.61 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Liptovský Mikuláš síce vyslal na bránu o dosť viac striel ako Žilina, ale hosťom je to málo platné, pretože domáci sa tešia z víťazstva 2:1 v prvom zápase barážovej série o účasť v Tipos Extralige pre budúcu sezónu. O všetkom rozhodla presilová hra 5 na 3, ktorú domáci zužitkovali zásluhou Petrana a víťazstvo už dokázali vo zvyšku tretej tretiny ubrániť. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte príjemnú Veľkonočnú nedeľu! (18:20:14)

Koniec zápasu.

59:50

Petran vyhodil puk cez všetky k čiary až do rohu a o víťazstve Žiliny je definitívne rozhodnuté.

58:45

Liptovský Mikuláš už hrá v šiestich, keďže Lietava zamieril na striedačku a domáci musia brániť iba v štyroch.

58:22

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Šidlík – 2 min., nedovolené bránenie).

56:42

Liptovský Mikuláš mal jedinečnú príležitosť pokúsiť sa vyrovnať v presilovej hre, ale zahral ju veľmi zle, preto je Žilina už veľmi blízko k prvému víťazstvu v barážovej sérii, navyše vhadzovať sa bude iba v strednom pásme po hre s vysokou hokejkou.

53:51

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Halama – 2 min., podrazenie).

52:50

Sporný zákrok domáceho hráča, ale rozhodca nepískal, a tak sa Žilina dostala do prečíslenia a Šmída celú situáciu to zobral na seba, ale Lietava zachránil hostí.

51:38

Trochu zúfalé zakončenie Saliju od modrej čiary, ktoré opäť raz končí iba v lapačke pripraveného Škorvánka.

50:33

Liptovský Mikuláš zvyšuje obrátky v útočnom pásme, ale zatiaľ to nestačí aj vďaka pozornej obrane domácich, ktorá dokázala puk tečovať na ochrannú sieť.

48:55

Žilina si musí dávať pozor na zbytočné zakázané uvoľnenia, ktorému sa v tejto chvíli nevyhla a hra sa vráti pred Škorvánka.

48:16

Handlovský sa sám dostal do útočného pásma a vyskúšal pozornosť Škorvánka, ktorý dokázal puk schovať do lapačky.

47:47

Hostia prežili zvyšnú časť v oslabení o jedného hráča, ale už sa Liptovský Mikuláš potrebuje tlačiť do útoku, teraz sa však puk odrazil na domácu striedačku.

44:09

Vlci Žilina dali gól! Domáci využívajú ponúknutú príležitosť v podobe presilovej hry 5 na 3, keď ju zohrali dokonale a Petráš nabil smerom k modrej čiare MARCELOVI PETRANOVI, ktorý parádnou delovkou prestrelil Lietavu!

43:49

Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (Ventelä – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

42:31

Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš (Cebák – 2 min., podrazenie).

41:05

Elo dostal výbornú prihrávku na modrú čiaru do plnej rýchlosti a dostal sa do bekhendového zakončenia, ktoré sa odrazilo od hornej tyčky domácej brány.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Liptovský Mikuláš mal herne navrch v druhej tretine, ale nedokázal sa priblížiť k prvému víťazstvu v barážovej sérii, pretože Škorvánek viackrát podržal Žilinu. Domáci sa dostávali k strelám len sporadicky, preto potrebujú zlepšiť svoj herný prejav, ak chcú strhnúť vyrovnaný zápas na svoju stranu. Tretia tretina sa začína približne o 17:40.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:26

Žilina sa dopustila netaktického zakázaného uvoľnenia v poslednej minúte, keď nebola pod tlakom, a tak je tu ešte malá šanca pre Liptovský Mikuláš v druhej tretine.

37:48

Jansons stratil puk pri zakladní útoku a Salija sa dostal do streleckej príležitosti, ale s jeho nie príliš nebezpečným zakončením si na dvakrát Škorvánek poradil.

35:15

Čas plynul rýchlejšie, pretože sa hralo dlhšie bez prerušenia, až do nastrelenia Hovorku, ktoré zachytil Škorvánek a vhadzovať sa bude pred domácou bránkou.

32:43

Konečne sa hra presunulu aj pred Lietavu, ktorý si musel tiež pripísať zákrok po nahodení Slobodu od modrej čiary, potom sa strhla ešte menšia mela pred brankárom hostí.

31:47

Hovorka dokázal puk posunúť na pravú stranu, kde bol Handlovský v dobrej pozícii, ale Škorvánek opäť zakročil a puk ešte odpálil do bezpečia hokejkou.

30:59

Paločkovi puk na strelu vôbec nesadol, preto ho Škorvánek ľahko schoval do lapačky, ale hostia aspoň získali buly v útočnom pásme.

28:25

Hra je prerušená po tom, čo jeden z domácich hráčov trafil puk v strednom pásme vysokou hokejkou, ale Žilina sa v druhej tretine musí zatiaľ hlavne brániť.

26:07

Liptovský Mikuláš pokračuje naďalej v útočnom snažení, teraz zakončil nebezpečne bekhendom Shiksatdarov, ale Škorvánek najprv vyrazil puk ramenom a až na druhýkrát ho dokázal prikryť.

25:11

Prihrávka k modrej čiare na Saliju, ktorý na nič nečakal a vyslal tvrdú strelu, ktorá však skončila iba v Škorvánkovej lapačke.

24:08

Veľká príležitosť pre Cebáka, ktorý bol osamotený v strede a prihrávkou ho uvoľnil Paločko, ale bekhednové zakončenie sa hosťujúcemu obrancovi vôbec nevydarilo.

21:12

Jednoduchý zákrok pre Lietavu, pretože strela Tibenského z medzi kruhov letela iba do stredu brány, ale brankár hostí radšej puk nepustil a hru prerušil.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Úvodná tretina prvého barážového zápasu medzi Žilinou a Liptovským Mikulášom priniesla dva gólové okamihy. Domáci otvorili skóre celkom rýchlo zásluhou Petráša, ale od toho momentu sa prebral aj Liptovský Mikuláš. Žilina napriek tomu mohla navýšiť vedenie, ale prečíslenie nevyriešila ideálne a krátko na to strelil vyrovnávajúci gól Handlovský. Ďalší priebeh zápasu tak sľubuje ešte veľmi zaujímavé hokejové divadlo. Druhá tretina sa začína približne o 16:52.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:42

Kriškova strela bola zblokovaná a domáci sa dokonca dostali do rýchleho protiútoku, ktorý však skončil iba nepresnou prihrávkou a puk sa ocitol na ochrannej sieti.

17:04

Hra sa po vyrovnávajúcom góle trochu otvorila, hostia sa dostali pod menší tlak, a preto radšej vyhodili puk cez všetky čiary.

13:05

Liptovský Mikuláš dal gól!
Hostia však asi zaslúžene vyrovnávajú, pretože zatiaľ boli strelecky aktívnejší, ale Žilinu do tejto chvíle držal Škorvánek. Teraz však už nemal šancu proti strele Kuraliho od pravého mantinelu a LUKÁŠ HANDLOVSKÝ bol nikým nekrytý pred Škorvánkom, takže dokázal puk tečovať nechytateľne pre domáceho brankára! Asistencia: Kurali

12:15

Tentokrát domácim nevyšiel prechod cez stredné pásmo, takže bol z toho ofsajd a vhadzovať sa bude v strednom pásme.

11:18

Obrovská šanca z ničoho nič pre domácich, keď sa Žilinčania dostali do prečíslenia dvoch proti jednému, Markovič sa neulakomil a ešte prihral spoluhráčovi, ktorý mu puk chcel vrátiť, ale hra bola prerušená kvôli pousunutej bránke Lietavu.

10:23

Pekný individuálny prienik Walegu, ktorý obkorčuľoval domácu bárnku, ale už prihrávkou nenašiel nikoho zo spoluhráčov a domáci radšej vyhodili puk na zakázané uvoľnenie.

09:44

Útok hostí bol zbrzdený žilinskou obranou, nakoniec sa píska postavenie mimo hry.

03:22

Vlci Žilina dali gól! Úvod ako hrom v podaní domácich, ktorí sa pustili do súpera hneď od začiatku a gólovo sa presadila prvá formácia, keď skóre stretnutia otvára ŠIMON PETRÁŠ forhendovým zakončením po krásnej individuálnej akcii a to je určite studená sprcha pre Liptovský Mikuláš!

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Vlci Žilina: Škorvánek (Mikoláš) – Jansons, Šidlík, Macek, Halama, Petráš – Petran, Sloboda, Safaraleev, Šmída, Tibenský – Drtina, Hřebíček, Mikula, Markovič, Koyš – Rehák, Lopušan, Cíger, Linet, Vybiral
Trenér: S. Škorvánek

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Lietava (Klimčák) – Cebák, Ventelä, Kriška, Hovorka, Handlovský – Kurali, Salija, Shiksatdarov, Elo, Uhrík – Pavúk, Mezovský, Paločko, Walega, Haluška – Dunčko, Droppa, Deherpataky, Babka, Ďuriš
Trenér: P. Mikula

Rozhodca: Konc J. – Rojík P..
Vitajte pri sledovaní prvého barážového stretnutia o účasť v budúcej sezóne Tipos Extraligy, v ktorom sa stretne Liptovský Mikuláš ako posledné mužstvo po základnej časti s víťazom play-off SHL, ktorým sa stala Žilina, keď otočila finálovú sériu s Martinom z 0:2 na 4:2. Aj barážová séria sa hrá na štyri víťazné zápasy, pričom výhodu má víťaz SHL, pretože Žilina začína sériu na svojom ľade a v prípade rozhodujúceho siedmeho zápasu bude mať tiež k dispozícii domáce prostredie. Liptovský Mikuláš v rámci prípravy na baráž odohral dva prípravné zápasy proti Kladnu v zostave s Jágrom, ale neuspel ani raz. Súčasná forma tak asi viac hovorí v prospech Žiliny, ktorá sa túži vrátiť do elitnej spoločnosti po troch rokoch.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

DOXXbet Vlci Žilina – HK 32 Liptovský Mikuláš

2:1

konec (1:1, 0:0, 1:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 4. Petráš, 45. Petran (Petráš) – 14. Handlovský (Kurali)

DOXXbet Vlci Žilina: Škorvánek (Mikoláš) – Jansons, Šidlík, Macek, Halama, Petráš – Petran, Sloboda, Safaraleev, Šmída, Tibenský – Drtina, Hřebíček, Mikula, Markovič, Koyš – Rehák, Lopušan, Cíger, Linet, Vybiral
Trenér: S. Škorvánek

HK 32 Liptovský Mikuláš: Lietava (Klimčák) – Cebák, Ventelä, Kriška, Hovorka, Handlovský – Kurali, Salija, Shiksatdarov, Elo, Uhrík – Pavúk, Mezovský, Paločko, Walega, Haluška – Dunčko, Droppa, Deherpataky, Babka, Ďuriš
Trenér: P. Mikula

Rozhodčí: Konc J. – Rojík P.

Průběh zápasu
1. třetina
03:22 ŽILINA 1:0 Petráš
13:05 LMI 1:1 Handlovský (Kurali)
Po 1. třetině
2. třetina
Po 2. třetině
3. třetina
42:31 LMI 2 Cebák, podrážení
43:49 LMI 2 Ventelä, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
44:09 ŽILINA 2:1 Petran (Petráš)
53:51 ŽILINA 2 Halama, podrážení
58:22 ŽILINA 2 Šidlík, nedovolené bránění
Konec