Menu

Fotbal

Anglická Premier League

Southampton FC – Arsenal FC

1:0

konec (1:0)

16.04.2022, 16:00 • St. Mary's Stadium, Southampton • 33. kolo • Michal Břuchanský

Tipsport: 4.07 3.74 1.95 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (18:07:22)
Statistiky:
Střely na branku: 3 – 6
Střely mimo: 1 – 12
Držení míče: 24 % – 76 %
Rohové kopy: 6 – 8
Ofsajdy: 2 – 0
Fauly: 6 – 6
Žluté karty: 2 – 1.
Pro Gunners je to už čtvrtá prohra za pět posledních kol. V honbě za poháry klesli za Manchester United na šesté místo, kdežto Southampton si první výhrou od začátku března zajistil posun na dvanáctou příčku.
Naprostá dominance Arsenalu k bodům nevedla. Londýňané schytali tvrdou lekci z efektivity, když jim z ojedinělé příležitosti vstřelil rozhodující gól Jan Bednarek. Artetova družina ve druhé půli držela míč v 83 % procentech času. V zakončení ale byla zcela neplodná, Forster vychytal Smithe-Rowea, Saku i všechny ostatní a stal se hlavním strůjcem tříbodového úspěchu.

90+6

Konec zápasu.

90+6

Forster si vychutnal zákrok proti neškodné hlavičce Martinelliho. Teď už není pochyb o tom, že Arsenal odjede z St. Mary's Stadium s prázdnou.

90+5

Faulem na Ödegaarda dal Shane Long závdavek k nařízení poslední standardky. Za nesportovní zdržování si k tomu vykoledoval žlutou kartu.

90+4

Xhaka už měl plné zuby nekonečného obléhání velkého vápna. Balón se pohyboval z jedné strany na druhou, dokud ho Švýcar nenapálil nad břevno.

90+3

Standardku z rohu vápna tradičně vyrobil James Ward-Prowse. Zkusil střelu na přední tyč, kterou Ramsdale na druhý pokus zkrotil.

90+2

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Mohamed Elyounoussi, přichází Valentino Livramento.

90+1

V hostujícím táboře už panuje velká frustrace z dosavadního vývoje zápasu. Za podražení Elyounoussiho u rohu velkého vápna vyfasoval Ben White žlutý trest.

90

Digitální tabule čtvrtého rozhodčího zveřejnila informaci o pětiminutovém nastavení.

89

Ralph Hasenhüttl bude kouskovat závěrečné minuty ještě jedním střídáním. Do hry vstoupí nadějný obránce Livramento.

88

Nketiaha zády bráně neposlechlo zpracování. Long se napodruhé faulu na svou osobu dočkal a Saints budou šetřit cenné sekundy.

87

Romeu se postavil do dráhy Lokongovy přihrávky. Domácí si však balonu dlouho neužili, Shane Long si podle Bankese šel až moc ochotně pro faul.

86

Lokonga si ve vápně vybral Martinelliho, ovšem Brazilec se neúspěšně pokoušel propálit obranný val postavený před Forsterem.

85

Forster je jasně nejlepším hráčem Southamptonu ve druhé půli. Nyní vytáhl z brány Xhakovu solidní střelu zpoza šestnáctky.

84

Elyounoussi neměl v protiútoku moc dostupných variant. Zkusil přihrát na Romeua, který byl rychle obestoupen hráči Arsenalu.

83

Oriol Romeu si nepočínal v rámci pravidel. Poslal k zemi Lokongu a Saints musí opět zapomenout na nějakou klidnější pasáž.

Southampton FC – Arsenal FC

1:0

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 44. Bednarek (M. Elyounoussi)

Karty:   56. Broja (SOT), 90+5. S. Long (SOT) – 90+1. White (ARS)

Držení míče: 24 % : 76 %.
Střely na branku: 3:6. Střely mimo: 1:12. Rohy: 6:8. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 6:6.

Southampton FC: Forster – Walker-Peters, Bednarek, Lyanco, Perraud – S. Armstrong (82. Redmond), Valery, Romeu, M. Elyounoussi (90+2. Livramento), Ward-Prowse (C) – Broja (74. S. Long).
Náhradníci: Caballero – Ch. Adams, A. Armstrong, Livramento, S. Long, Redmond, Salisu, J. Stephens, Tella.

Trenér: Ralph Hasenhüttl

Arsenal FC: Ramsdale – Soares (60. Smith-Rowe), White, Gabriel, N. Tavares (70. Pépé) – Ödegaard (C), Lokonga, Xhaka – Saka, Nketiah, Martinelli.
Náhradníci: Leno – Alnaní, Giraud-Hutchinson, Holding, Ogungbo, Pépé, Smith-Rowe, Swanson, M. Azeez.

Trenér: Mikel Arteta

Rozhodčí: Bankes – Davies, Wood

Diváci: 31 465