Menu

Hokej

Generali play off Tipsport extraligy

HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera

3:0

konec (0:0, 2:0, 1:0) Stav série: 1:0

19.03.2022, 16:00 • WERK ARENA, Třinec • Čtvrtfinále • Patrik Czepiec

Tipsport: 1.57 4.6 5.2 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

58:28

58:28 Miloš ROMAN - 3:0

58:28

Třinec právě vstřelil branku!
Dokonáno jest. Kapitán Petr Vrána udržel puk v útočném pásmu, navázal na sebe obránce a jednoduchou přihrávkou uvolnil MILOŠE ROMANA. Tomu stačilo trefit prázdnou klec a přesně to udělal. Třinec povede v celé sérii hubeným poměrem 1:0. Asistence: Petr Vrána a Patrik Hrehorčák.

57:59

Vítkovice musí zkusit vabank, Stezka upaluje na střídačku.

56:18

Mikuláš Zbořil se zapojil do tlačenice za brankou a je vyloučen za držení. Vítkovice jsou zpátky ve hře o vyrovnání stavu.

55:14

S Robertem Flickem cloumají velké emoce, není si vědom, že by teď porušil pravidla týkající se hrubosti. Za katr ovšem musí a Třinec má necelých pět minut před koncem k dispozici přesilovku.

53:06

Vyznamenal se i Aleš Stezka! Kapitán Petr Vrána dostal od Chmielewského krásnou přihrávku do slotu. Vránovi ale zbyly oči pro pláč, protože Stezka parádně zasáhnul lapačkou.

48:35

Vrána teď dobře vybojoval kotouč za brankou a z pravého kruhu pro vhazování se zkoušel prosadit Růžička. Jeho pokus zápěstím zastavil lapačkou Stezka.

46:10

Doufejme, že Tomáš Kundrátkem teď prudkým vyhozením nezranil žádného z fanoušků. Dvouminutový trest za zdržování hry ho nemine a Vítkovice získávají šanci. Mají vůbec první přesilovku.

42:37

Volný puk minul Daňo a na druhé straně vystřelil Jakub Illéš. Tentýž muž pak narazil do Kacetla, který chvíli ležel nehybně, ale záhy se zvedá. Oceláři přežili další velkou možnost svého soupeře.

38:07

38:07 Tomáš KUNDRÁTEK - 2:0

38:07

Třinec právě vstřelil branku!
Chvíli Oceláři tahali za kratší konec provazu, jenže teď u pravého mantinelu získal kotouč po Musilově přesné přihrávce TOMÁŠ KUNDRÁTEK a propálil vše, co mu v té chvíli stálo v cestě. Aleš Stezka zřejmě na Kundrátkův pokus v první fázi neviděl, protože jeho reakce byla hodně zpožděná a puk tak bezpečně zakotvil v horním růžku branky. Oceláři znásobují své vedení a vzhledem k vyrovnanosti tohoto duelu dělají důležitý krok v cestě za prvním vítězstvím v sérii. Asistence: David Musil a Andrej Nestrašil.

35:11

Přihrávku před brankoviště vymyslel Marek Kalus a Samuel Bitten dokázal zvednout jen do lapačky. Ondřej Kacetl zjevně přepíná na play off mód.

33:12

Dominik Lakatoš nahodil kotouč na branku a Tomáš Kundrátek nechtěně tečoval. Ondřej Kacetl se roztáhl v brankovišti a neskutečným zákrokem udržel vedoucí stav pro Třinec.

30:20

30:20 Andrej NESTRAŠIL - 1:0

30:20

Třinec právě vstřelil branku!
První trefu této čtvrtfinálové série obstarává ANDREJ NESTRAŠIL. Třinecký bojovník využívá přesilovou hru po nahození Vladimíra Svačiny. Nestrašil byl dobře postavený před brankou, puk lehce tečoval a pak dokonal práci, když ze vzduchu našel volný prostor v rozhozeném postavení Aleše Stezky. Oceláři jdou do vedení a spadne z nich tlak. Asistence: Vladimír Svačina a Milan Doudera.

29:21

Po diskuzi rozhodčích se bude pokračovat v poměru pět na tři. Karel Plášil totiž vyhodil kotouč do hlediště bez cizího zavinění.

28:25

Výborně to vymyslel Martin Růžička, když křížem našel Erika Hrňu. Jenže obávaný příklep druhého jmenovaného skončil zřejmě na betonu Aleše Stezky.

27:59

Jenže Jakub Stehlík při své snaze fauloval. Dostává dvě minuty za hrubost.

27:23

Třinec má nejlepší pasáž v utkání. Od modré vypálil Kundrátek, na dorážku ovšem nedosáhl Michal Kovařčík a jeho bratra Ondřeje už stihl zastavit Stezka betonem. Stejný muž je na konci dlouhého náporu Ocelářů.

26:53

Nahození Davida Musila po komerční přestávce jemně tečoval Andrej Nestrašil a místo Stezky vůbec poprvé musí do akce tyčka.

26:48

Vyhodíte ho dveřmi, vrátí se oknem. Michal Kovařčík upaloval znovu do útočného pásma a zvládl se protlačil před branku. Aleš Stezka zasahuje betonem a pak kotouč podrží.

23:54

K ledu padá David Musil, avšak bez cizího přičinění. Petr Fridrich pak vyplaval sám před brankou, ale puk k levé tyči neumístil. Kacetl se ihned předvedl i proti Hruškovi a konečně začíná počítat zásahy.

19:59

Puk je v brance, ale ta by neměla platit. Dávno předtím, než Lukáš Kovář procpal černou pryž mezi betony brankáře Ondřeje Kacetla, zazněla siréna.

16:35

Zadovkou posunul Ondřej Kovařčík puk na svého bratra Michala. Ten pokračoval v kombinaci na Nestrašila, který připravil Ondřeji Kovařčíkovi lahůdkovou pozici. Jenže starší z obou sourozenců zasáhnul jen betony Stezky, který se parádně přesunul proti křižné přihrávce na levé křídlo.

10:45

V nadějnější pozici postupoval Bitten, ale k ničemu se nedostal. Zprava pak namířil svůj pokus na branku Jan Hruška, po něm od modré čáry našel prostor k ráně Kovář. Vítkovice měly nejnadějnější pasáž dosavadního průběhu.

08:27

Riskovat nehodlal Tomáš Kundrátek, takže poslal puk jen po mantinelu. Poté mu ovšem přece jen ujel Jan Bernovský a byla z toho první vážnější vítkovická šance. Hosty může mrzet, že útočník z třetí řady ani nezakončil, požár totiž hasil David Musil.

HC Oceláři Třinec – HC Vítkovice Ridera

3:0

konec (0:0, 2:0, 1:0) Stav série: 1:0

Zpět na online

Branky a nahrávky: 31. A. Nestrašil (Svačina, M. Doudera), 39. Kundrátek (D. Musil, A. Nestrašil), 59. Miloš Roman (P. Vrána, Hrehorčák)

HC Oceláři Třinec: Kacetl (Marek Mazanec) – Marinčin, M. Doudera, Kundrátek, D. Musil, Zahradníček, M. Zbořil – Martin Růžička (A), P. Vrána (C), Daňo – O. Kovařčík, M. Kovařčík, A. Nestrašil – Hrňa, Marcinko, Svačina – Chmielewski, Miloš Roman, Hrehorčák – Dravecký (A).
Trenér: Václav Varaďa

HC Vítkovice Ridera: Stezka (Dolejš) – A. Solovjov, R. Pedan, Jakub Stehlík, Plášil, P. Koch, L. Kovář – M. Kalus, Bitten, L. Krenželok (C) – Lakatoš, J. Hruška (A), Fridrich – Bernovský, Flick, R. Bondra – Guman, Dej, Illéš – Chlán.
Trenér: Miloš Holaň

Rozhodčí: Veselý, Šindel – Zíka, Šimánek

Průběh zápasu
1. třetina
Po 1. třetině
2. třetina
27:59 VIT 2 Jakub Stehlík, hrubost
29:21 VIT 2 Plášil, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
30:20 TRI 1:0 A. Nestrašil (Svačina, M. Doudera)
38:07 TRI 2:0 Kundrátek (D. Musil, A. Nestrašil)
Po 2. třetině
3. třetina
46:10 TRI 2 Kundrátek, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
55:14 VIT 2 Flick, hrubost
56:18 TRI 2 M. Zbořil, držení
58:28 TRI 3:0 Miloš Roman (P. Vrána, Hrehorčák)
Konec