Menu

Hokej

NHL

St. Louis Blues – Winnipeg Jets

3:4

po prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)

14.03.2022, 00:10 • Enterprise Center, St. Louis • Petr Šatalík

Tipsport: 2.21 4.17 2.68 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek již vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (02:55:47)
Dnešní utkání sledovalo 18 096 diváků.
Tři hvězdy utkání

Pierre-Luc Dubois (WPG) 1+1
Vladimir Tarasenko (STL) 1+2
Kyle Connor (WPG) – 1+2
Kdo se postavil do brankoviště

Jordan Binnington (STL) – 33 zákroků, 4 OG, procentuální úspěšnost 89,2 %, odchytal 62:16

Connor Hellebuyck (WPG) – 28 zákroků, 3 OG, procentuální úspěšnost 90,3 %, odchytal 61:43
Československá stopa

Do utkání nezasáhl žádný Čech ani Slovák.
Statistiky utkání:

Střely na bránu: 31 – 37
Využití přesilových her: 1/2 – 0/2
Vyhraná buly: 20 – 31
Hity: 20 – 19
Trestné minuty: 4 – 14
Duel mezi St. Louis a Winnipegem tak nakonec končí výhrou Jets 4:3 v prodloužení. Tryskáče udělaly výrazný krok k zisku bodů z tohoto duelu již v třetím dějství, kdy dvěma rychlými brankami v rozmezí 63 sekund překlopily duel na svou stranu. Jenže do konce utkání zbývalo něco málo přes dvě minuty, když se do puku opřel Brayden Schenn, jenž srovnal na 3:3 a poslal duel do prodloužení. V tom už ale zase dominovali hosté a po přečíslení dva na jednoho finálním zásahem rozetnul tento střet Pierre-Luc Dubois, který zařídil bonusový bodík pro Winnipeg.

Konec zápasu.

62:25

62:25 Pierre-Luc DUBOIS - 3:4

62:25

Winnipeg právě vstřelil branku!
Winnipeg vítězí v prodloužení! Jets se dostali do situace dva na jednoho, Nikolaj Ehlers na levé straně vyčkal do ideálního možného momentu na křižnou přihrávku, kdy předložil kotouč před PIERRA-LUCA DUBOISE, jenž ostrou ranou skóroval dřív, než se Jordan Binnington stihl proti jeho pokusu přemístit a posílá tak bonusový bodík do šatny Winnipegu! Asistence: Nikolaj Ehlers, Kyle Connor.

61:37

Blues šli do situace tři na jednoho, jenže David Perron na pravém kruhu zvolil střelu, kterou jen trefil dobře postaveného Connora Hellebuycka.

61:16

Winnipeg má kotouč i nadále na vlastních čepelích. Mark Scheifele zpracovává přihrávku na levém hrazení, ale nyní padá na led.

60:31

Nikolaj Ehlers si najel na levý kruh a vyslal tvrdý projektil, který Jordanu Binningtonovi propadl za záda a brankář St. Louis se po něm musel vrhnout, aby neskončil v jeho síti.

60:27

Kyle Connor vjíždí do třetiny Blues. nicméně prostor k zakončení nemá a tak předává kotouč doleva na Nikolaje Ehlerse.

60:01

Začalo prodloužení.
V třetím dějství padly tři góly, Jets nejprve nejdřiv během 63 sekund otočili skóre ve svůj prospěch, jenže 131 sekund před třetí sirénou srovnal Brayden Schenn a nás tak nyní čeká prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:31

Justin Faulk rozehraje i další výpad St. Louis. Ten se však proměnil v prosté nahození za klec Winnipegu, kde bude hrát Neal Pionk.

59:05

Nate Schmidt drží touš v obranném pásmu Jets a po pravé straně ho posílá až za klec Blues, kde ho sbírá Justin Faulk.

58:39

Buly před klecí Blues dopadlo lépe pro Jets, jenže střela Joshe Morrisseyho se proměnila jen v nahození puku do rohu hrací plochy.

58:26

Pierre-Luc Dubois vydoloval kotouč na pravé straně a ranou z mezikruží prověžil Jordana Binningtona, jenž jeho ostrý projektil krotí svou vyrážečkou!

57:49

57:49 Brayden SCHENN - 3:3

57:49

St. Louis právě vstřelilo branku!
Něco málo přes dvě minuty zbývalo z třetí třetiny, když Blues srovnávají na 3:3! BRAYDON SCHENN dostal kotouč od brankové čáry na vrchol levého kruhu a v poloze klečícího střelce poslal ostrý projektil na zadní tyč do sítě Jets, čímž srovnává skóre. A my začínáme zase od začátku! Asistence: Jordan Kyrou, Vladimir Tarasenko.

57:38

Brayden Schenn sbírá kotouč u hrazení a už vysouvá kupředu Vladimira Tarasenka, Jordan Binnington spěchá na střídačku!

57:26

Prudký přihrávka kupředu a Ivan Barbašev se dostává přes útočnou modrou. Jeho rána z vrcholu kruhů však mezi tři tyče svatyně Winnipegu nemířila.

57:03

Colton Parayko spěchá napadat k hrazení, kde se Mark Scheifele snaží rozehrát akci Jets. Úspěšnější byl obránce Blues.

56:26

Brandon Saad dostal přihrávku na vrchol kruhů a jeho rána se odráží od pravé tyče svatyně Winnipegu!

56:04

Torey Krug rozjíždí další výpad Bluesmanů, David Perron dostával střílený pas na brankoviště Jets, jenže puk nedokázal zasáhnout a Connor Hellebuyck mohl zůstat v klidu.

55:27

Jordan Kyrou vystřelil od pravého hrazení na bližší tyč, jenže tu měl Connor Hellebuyck bezpečně pokrytou a vyráží puk do bezpečí.

55:05

Winnipeg okupuje útočné pásmo a Paul Stastny nyní pálil z pravé strany ke vzdálenější tyči, kde musel Jordan Binnington zasáhnout vyrážečkou.

54:37

Vhazování před svatyní Blues vyhráli hokejisté Winnipegu a Mark Scheifele se snaží zbavit svého osobního strážce kličkami za klecí Blues.

54:04

Winnipeg se nyní rychle přehnal přes útočnou modrou a Paul Stastny přihrával křižně na Blakea Wheelera, jemuž ale k zakončení dva kroky chyběly.

53:37

Kyle Connor se hnal ke kleci St. Louis z levého křídla, jenže než zpracoval puk, byl už tak blízko, že by střela neměla smysl, a tak si ji rozmyslel.

53:15

Pierre-Luc Dubois má na zádech nalepeného Ryana O'Reillyho, kterému ale s pukem pláchl za svou branku a tím se ho zbavil.

52:40

Po zákroku Jordana Binningtona se v rohu kluziště u klece St. Louis strhla rozmíška, kterou honem přijíždějí krotit všichni sudí. Jansen Harkins totiž po odpíská napálil puk do sítě Blues. Vylučovat se nebude.

52:37

Nyní kotouč Toreymu Krugovi na modré čáře přeskočil hůl a Bluesmani kvůli tomu musí vyklidit útočné pásmo.

52:05

Niko Mikkola dostal trochu prostoru na levé straně a jeho ránu z vrcholu kruhů vyráží Connor Hellebuyck do bezpečí. Následně zahráli Jets na icing.

51:39

Bluesmani nahazují kotouč za klec Jets. Jordan Kyrou se následně vydal napadat do tohoto prostoru, hrací předmět však nezískal.

51:05

Kyle Connor vyjel na ose hřiště mezi kruhy a ranou k levé tyči se snažil pokořit Jordana Binningtona, jenž ovšem vytrčil svůj beton v pravý čas!

50:37

Jordan Binnington musí za svou klec, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou, která ale nevyšla a puk má Nate Schmidt.

50:17

Brenden Dillon dostal kotouč na modrou čáru, předal ho na Neala Pionka a jeho tvrdou střelu z osy hřiště vyráží Jordan Binnington do rohu hrací plochy.

49:58

Nikolaj Ehlers se nakonec dostal k zakončení na levé straně útočného pásma. Z bezprostřední blízkosti však Jordana Binningtona na přední tyči neprocedil.

49:27

Kyle Connor se ve středu hřiště šikovně otočil a vysílá na zteč Nikolaje Ehlerse, jenž jde vpřed po levé straně.

48:58

Vladimir Tarasenko otáčí hru na druhou stranu a po pravém hrazení se okamžitě žene kupředu, cestu mu zastoupil Josh Morrissey.

48:16

Connor Hellebuyck zastavuje nahození za svou klec vlastní holí a rozehrává doprava, kde postupuje vpřed Adam Lowry.

47:58

Jevgenij Svečnikov nyní ztratil kotouč na útočné modré a kupředu tak mohou hráči St. Louis Blues.

47:33

47:33 Kyle CONNOR - 2:3

47:33

Winnipeg právě vstřelil branku!
Během 63 sekund otáčí Jets zápas na svou stranu a vedou 3:2! Neal Pionk poslal kotouč KYLEU CONNOROVI, jenž si s pukem vybruslil na levý kruh a parádní ranou zápěstím umístil svůj projektil přesně do bližšího vinglu! Winnipeg jde poprvé v utkání do vedení a činí tak ve velice vhodný moment! Asistence: Neal Pionk.

46:30

46:30 Mark SCHEIFELE - 2:2

46:30

Winnipeg právě vstřelil branku!
Tlak Jets vyvrcholil srovnáním na 2:2! Blake Wheeler nahodil puk z rohu kluziště do brankoviště Blues, kde ho Jordan Binnington nezachytil a MARK SCHEIFELE měl pak už snadnou pozici, když kotouč lehce doklepl do odkryté svatyně St. Louis, čímž srovnal skóre. Asistence: Blake Wheeler, Logan Stanley.

46:08

Paul Stastny se už žene do útočného pásma, nyní vypálil od modré čáry a jeho pokus prošel mezi betony Jordana Binningtona! Jenže puk vypadl vedle levé tyče svatyně Blues.

45:37

Brayden Schenn uspěl na vhazování, St. Louis se dostává přes obrannou modrou a Jordan Kyrou spěchá za klec soupeře napadat rozehrávku Jets.

45:18

Pierre-Luc Dubois pěkně zavezl kotouč za útočnou modrou, kde ho předal doleva na Kylea Connora, jehož pokus ale Jordan Binnington přikryl lapačkou a následně hrací předmět přisunul svým bekům, lépe řečeno Ryanu O'Reillymu.

44:51

Pierre-Luc Dubois se na pravé straně hnal až příliš rychle do třetiny soupeře a sudí mu pískají postavení mimo hru.

44:36

Winnipeg nyní mocně tlačí, Mark Scheifele se dostal na ose hřiště k bekhendovému zakončení, ale Jordan Binnington vyráží i jeho pokus.

44:04

Nevěřím, že by Andrewovi Coppovi něco bylo, nejspíš půjde o úpravu výstroje, myslím, že bude brzy zpět. Na ledě už se ale zase hraje, Alexej Toropčenko se však s pukem za útočnou modrou neudržel.

43:30

Oskar Sundqvist nyní tvrdým hitem sestřelil ve středu hrací plochy Andrewa Coppa k ledu a útočník Jets následně naštvaně odchází do šaten!

43:15

Andrew Copp následně vyjel od zadního hrazení do brankoviště Blues, kde chtěl bekhendovým pokusem překvapit Jordana Binningtona, což se mu ale nepovedlo.

43:06

Adam Lowry tlačí soupeře na hrazení ve snaze získat puk, což se mu skutečně daří a za klecí ho předává na Andrewa Coppa.

42:28

Kyle Connor se na levém kruhu dostal ke střele, která však skončila jen na vzdálenější tyči svatyně Blues, navíc Jordan Binnington ránu lehce posunul lapačkou, takže vlastně předvedl úžasný zákrok!

42:04

Pierre-Luc Dubois spěchá po pravém hrazení přes útočnou modrou, jenže tu strážil také Vladimir Tarasenko, který otáčí ru na druhou stranu.

41:27

Justin Faulk se prodral po pravém hrazení k půlící čáře a od ní napálil kotouč až za klec Connora Hellebuycka.

41:11

Následně posílají hokejisté St. Louis kotouč přes všechny čáry, což znamená zakázané uvolnění a buly po pravici Jordana Binningtona.

41:04

Mark Scheifele se s pukem dostává na pravém křídle přes útočnou modrou, jenže prostor pro kombinaci mu defenziva Blues nenechala.

40:39

Závar v brankovišti St. Louis po ráně Blakea Wheelera zkoušel vyvolat také Paul Stastny, ale Jordan Binnington už měl kotouč schovaný pod rukavicí.

40:21

Úvodní buly třetí třetiny vyhráli hokejisté Blues, kteří okamžitě poslali po pravém hrazení kotouč do třetiny soupeře, kde hraje Brandon Saad.

40:01

Začala třetí třetina.
Hráči se vrací na hrací plochu, začíná třetí třetina.
Třetí třetina začne přibližně v 1:55.
Střely na bránu v 2. třetině (celkem):

St. Louis Blues – 13 (22)
Winnipeg Jets – 12 (21)
Také druhé dějství duelu Modrásků s Tryskáči patří dějinám. Vyrovnaná hra v něm pokračovala, oba celky si vytvořily pár příležitostí a skóre se mohlo přiklonit na jednu či druhou stranu. V 31. minutě se Jets dočkali první branky a srovnání skóre. Po obrovském kiksu obrany St. Louis se Pierre-Luc Dubois a Nikolaj Ehlers dostali do situace dva na gólmana a to musí být vždycky gól, což druhý jmenovaný svým zásahem potvrdil. Srovnaný stav pak platil téměř až do sirény. 26 sekund před jejím zazněním však Vladimir Tarasenko dostal nabito na vrchol pravého kruhu a ranou mezi betony Hellebuycka vrátil Blues nejtěsnější náskok, který budou svěřenci Craiga Berubea hájit i na začátku třetí části hry.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:58

Andrew Copp ještě spěchá bojovat o kotouč do rohu kluziště za svou vlastní svatyní, ale nezdá se, že by ještě mělo k něčemu závažnému dojít.

39:34

39:34 Vladimir TARASENKO - 2:1

39:34

St. Louis právě vstřelilo branku!
Krátce před koncem druhé třetiny si berou Bluesmani vedení zpět! Brayden Schenn poslal křižný pas z levé strany na vrchol pravého kruhu a VLADIMIR TARASENKO propálil Connora Hellebuycka mezi betony! 26 sekund před druhou sirénou tak posílá St. Louis zpět do nejtěsnějšího vedení, tentokrát v poměru 2:1! Asistence: Brayden Schenn.

39:26

Logan Stanley má kotouč za svou klecí, podařilo se mu ho vyhodit k útočné čáře, kde ho však sbírá jen Niko Mikkola.

39:04

Justin Faulk rozjíždí akci St. Louis a sám spěchá za nahozeným pukem na zadní hrazení. Vydolovat kotouč zpět se mu nepovedlo.

38:34

Marco Scandella hraje na útočné modré čáře, nahazuje kotouč za klec Winnipegu, jenže tam jsou u něj první obránci Jets.

38:05

Mark Scheifele se nabízel mezi kruhy, jenže pas na něj byl zblokován. Následně pálil od modré čáry Logan Stanley, ale Jordan Binnington ukryl jeho ránu ve své náruči.

37:37

Nikolaj Ehlers rychle sbírá kotouč a míří do útočného pásma, kam ho přijel podpořit také Kyle Connor, jenž na levém kruhu přebírá puk.

37:06

Marco Scandella dostal kotouč na levou stranu k modré čáře a jeho ostrý pokus musí krotit brankář Connor Hellebuyck mezi betony. A v první chvíli si vůbec nebyl jistý, že puk skutečně má!

36:56

Na buly před klecí Blues byli úspěšnější Jets a Neal Pionk vypálil z osy hřiště od modré čáry, Jordan Binnington vyráží jeho pokus do rohu hrací plochy.

36:48

Kotouč chvilku ležel volný v brankovišti Blues, beci St. Louis již nechtěli rozehrávat, k čemu je Jordan Binnington nabádal. Příjezd Nikolaje Ehlerse však gólmana St. Louis rychle donutil schovat puk pod rukavici.

36:26

Mark Scheifele dobře dostoupil situaci a získal hrací předmět, který okamžitě posílá obloukem do středního pásma.

36:05

Jets jsou již pochopitelně kompletní, přesto se ještě brání tlaku soupeře, Brayden Schenn má kotouč na pravém kruhu a vymýšlí, co s ním udělá.

35:27

Vladimir Tarasenko střílel na klec Jets z pravého kruhu, jenže Connor Hellebuyck byl dobře postavený a jeho pokus vyráží.

35:04

Bluesmanům se početní výhoda zatím nedaří, kotouč je zase u Jordana Binningtona a přes útočnou modrou ho na levém křídle zaváží znovu Ryan O'Reilly.

34:26

A znovu letí černá pryž přes všechny čáry, Jordan Binnington ji holí zastavuje za svou klecí a přenechává k rozehrávce Justinu Faulkovi.

34:02

Krátce po vhazování pálil z levé strany bekhendem Brandon Saad, Connor Hellebuyck však jeho ráně odolal a po dalším buly vyhazují hráči Jets kotouč přes všechny čáry.

33:25

Pierre-Luc Dubois dostává dvě trestné minuty za hákování, kterého se dopustil na Ryanu O'Reillym a St. Louis tak dostává k dispozici přesilovku.

33:18

Pierre-Luc Dubois má kotouč za svatyní protivníka, snažil se touš na levém hrazení předat na Nikolaje Ehlerse, ale jeho přihrávka nebyla přesná.

33:17

Buly u útočné modré Tryskáčů vyhráli hráči Winipegu, Logan Stanley následně nahazuje touš až za klec Bluesmanů.

32:58

Hokejisté Winnipegu se snažili projít po levé straně kupředu, jenže Adama Lowryho zastavuje postavení mimo hru.

32:27

Torey Krug nahazuje kotouč z pravého hrazení až za klec Winnipegu, kam jeho spoluhráči spěchají napadat.

31:58

Neal Pionk ale zůstává na hrací ploše a u vlastní svatyně zakládá další výpad Jets, jenž ovšem končí už na půlící čáře.

31:26

Neal Pionk sbírá puk v rohu kluziště za klecí Blues, od touše ho ale odstavil Justin Faulk, jenž bekhendem vyhazuje do středu kluziště.

30:51

30:51 Nikolaj EHLERS - 1:1

30:51

Winnipeg právě vstřelil branku!
Obrovská minela defenzivy Blues! Do situace dva na gólmana šli nyní hráči Jets! Pierre-Luc Dubois na levé straně nehamounil, v mezikruží předal puk doprava na NIKOLAJE EHLERSE a ten z bezprostřední blízkosti poslal kotouč do sítě Binningtona, který se nemohl stihnout přesunout včas – srovnáno na 1:1! Asistence: Pierre-Luc Dubois, Kyle Connor.

30:37

Jordan Binnington pomůže svým bekům s rozehrávkou, po brankáři Blues hraje s pukem Justin Faulk, jenž ho vyhazuje ven ze třetiny po levém mantinelu.

30:08

Jets se ženou kupředu po levém hrazení, kotouč má Jansen Harkins, který zaváží kotouč přes útočnou modrou čáru.

29:18

Marco Scandella vypálil od hrazení na levé straně a jeho ránu tečoval v předbrankovém prostoru Tyler Bozak jen do ramene šťastného Connora Hellebuycka!

29:04

Brandon Saad si nyní rychle vybruslil na vrchol levého kruhu a jeho přízemní projektil na přední tyč zastavuje Connor Hellebuyck betonem.

28:25

Josh Morrissey vystřelil tvrdě z osy hřiště od modré čáry, Jordan Binnington jeho pokus vykopl betonem. S dorážkou přispěchal Blake Wheeler, jenž ale opět touš za gólmana Blues nedotlačil!

28:16

WInnipeg se usazuje v prostoru před klecí Blues, Blake Wheeler se snažil v předbrankovém prostoru tečovat nahozený puk z levého rohu kluziště. Neúspěšně.

27:39

Kotouč ve středu hřiště zpracoval Nikolaj Ehlers, jenž však neměl rychlost a tak jen nahodil puk do útočného pásma.

27:05

Dva hráči Jets projeli brankovištěm Jordana Binningtona, Winnipegu nyní chyběla střelba, Pierre-Luc Dubois se na pravém hrazení v ostrém úhlu k zakončení neodhodlal.

26:48

Buly ve středním pásmu dopadlo lépe pro mužstvo ze St. Louis, které se krátce dostalo k puku, který má však nyní na útočné modré Neal Pionk.

26:26

Connor Hellebuyck vyjíždí za vlastní klec, aby pomohl svým bekům s rozehrávkou, ve středu kluziště se pak potkali Logan Brown a Kristian Vesalainen, po jejich střetu letí kotouč na tribunu.

25:58

Brenden Dillon obdržel pas na vrchol kruhů, sjel si trochu mezi ně a ostře pálil, jenže jen do středu svatyně, kde byl připraven Jordan Binnington.

25:32

Kyle Connor dostal přihrávku na levý kruh a jeho ránu chytá Jordan Binnington do lapačky, následuje buly po jeho pravici.

24:58

Torey Krug dostal pas na vrchol levého kruhu a ranou na přední tyč opět prověřil Connora Hellebuycka, jenž však byl připraaven.

24:01

David Perron dostal od zadního hrazení přihrávku do předbrankového prostoru, odkud ihned pálil, jenže trefil jen Connora Hellebuycka, který se sice nestíhal zorientovat, ale přesto zapisuje zákrok!

23:49

Blake Wheeler dostal dlouhou prudkou přihrávku až na pravý kruh a jeho rána na zadní jen těsně minula svatyni za Jordanem Binningtonem!

23:26

Adam Lowry nyní dobře zapracoval za svou svatyní a získal touš pro svůj celek, následně ale nedokázal dobře rozehrát.

23:05

Dominic Toninato neuspěl na buly před vlastní svatyní a Mackenzie MacEachern spěchá s pukem do rohu hrací plochy, odkud bude hledat přihrávkou některého ze spoluhráčů.

22:34

Obrovská šance! Mackenzie MacEachern se hnal od půlky hřiště sám na klec Winnipegu, v mezikruží zkusil ránu na lapačku a Connor Hellebuyck vytáhl parádní semafor! Nádherný moment!

22:04

Blues vyrážejí kupředu po pravé straně, Brandon Saad pálil z pravé strany, jenže Connor Hellebuyck zvládl jeho ránu vytěsnit do bezpečí.

21:40

Nikolaj Ehlers se dostal k dorážce střely, kterou Jordan Binnington jen vykopl betonem do strany, do zakončení mu ovšem padl Niko Mikkola, který jeho pokus zblokoval.

21:26

St. Louis chvilku kombinovalo před svatyní Jets, jenže pak jednu z přihrávek zachytil dobře postavený Dylan DeMelo a zakládá protiútok.

20:37

Josh Morrissey se dostal k puku v rohu kluziště, jenže špatně rozehrál, takže se ke střele o chvilku později dostal Colton Parayko, Connor Hellebuyck jeho pokus vyrazil ramenem.

20:18

Úvodní buly druhého dějství vyhráli hráči Blues, Jordan Binnington vyjel z brány a svou velkou holí pomohl svým bekům v rozehrávce.

20:01

Začala druhá třetina.
Hokejisté se vrací na ledovou plochu, druhá třetina může začít.
2. třetina začne přibližně v 1:00.
Střely na bránu v 1. třetině:

St. Louis Blues – 9
Winnipeg Jets – 9
Úvodní třetina duelu Blues s Jets je za námi. Viděli jsme v ní jediný gól, o který se v 17. minutě po rychlém přenesení hry z pravé strany na levou postaral David Perron, který poslal puk rychlou střelou do sítě Winnipegu. Všichni ostatní hráči v poli si zatím vylámali zuby na kvalitních brankářích, takže St. Louis vstoupí do druhé části hry s nejtěsnějším možným náskokem. Hra je zatím poměrně vyrovnaná, nelze tvrdit, že by jeden z celků měl výraznější převahu mezi mantinely.

20:00

První třetina skončila.

19:38

Jordan Kyrou ještě dostal přihrávku na levý kruh a jeho rána šla dobře k bližší tyči, kde byl ovšem znovu včas Connor Hellebuyck, který předvedl skvělý zákrok ramenem a drží svůj tým ve hře.

19:27

Ryan O'Reilly dostal přihrávku na pravé hrazení, vyjel si na kruh a ostrou ranou na zadní tyč řádně protáhl Connora Hellebuycka, jenž osvědčil svůj beton!

18:58

Buly před svatyní Jets Adam Lowry nedokázal vyhrát, přesto se Winnipeg po chvilce vymaňuje ze sevření protivníka vyhozením do středu kluziště.

18:05

Andrew Copp se dostal s pukem na pravý kruh, kde ho předal na Blakea Wheelera, jehož pokus vyráží Jordan Binnington do bezpečí.

17:58

Justin Faulk rozehrává akci St. Louis na pravé straně v obranném pásmu, po hrazení vysouvá Ryana O'Reillyho.

17:27

Kotouč letí za klec Jets, kde o něj bojuje Jordan Kyrou s Natem Schmidtem. Útočník Blues ho udržel na holi a spěchá s ním do rohu hrací plochy.

16:48

16:48 David PERRON - 1:0

16:48

St. Louis právě vstřelilo branku!
Blues využívají přesilovou hru, otevírají skóre utkání a vedou 1:0! Vladimir Tarasenko přihrával od pravého hrazení, kotouč na ose hřiště prošel mezi bruslemi Ivana Barbaševa až na levý kruh, odkud ho DAVID PERRON ostrou ranou napálil až do sítě za Connorem Hellebuyckem – 1:0 pro St. Louis! Asistence: Vladimir Tarasenko, Torey Krug.

16:18

Blues postavili přesilovkový vzorec a kotouč posílal do brankoviště Jets z pravé strany Vladimir Tarasenko, Connor Hellebuyck připraven.

15:28

Jevgenij Svečnikov fasuje dvě minuty za sekání do Toreyho Kruga. Svečnikov následně ještě něco řekl sudímu a za to dostává osobní desetiminutový trest za nesportovní chování. Dvouminutový trest odsedí Jansen Harkins.

15:25

St. Louis se stahuje s pukem do středu kluziště, kde si přihrávky vyměňují Brandon Saad a Logan Brown.

15:14

Vhazování před svatyní Jets dopadlo lépe pro Winnipeg, Pierre-Luc Dubois však na levém hrazení přišel o puk a Bluesmani hru obrací.

14:39

St. Louis se dostalo do šance po delší době, Jordan Kyrou vypálil z vrcholu kruhů, jenže Connor Hellebuyck byl pozorný a jeho pokus vyráží před sebe.

14:26

Tryskáče stále poletují po pásmu St. Louis, nyní se ale Dominic Toninato musí vydat za klec soupeře, aby zde svedl duel o puk s Toreym Krugem.

14:01

Blues jsou kompletní, přesto se ještě musí bránit, Jordan Binnington však chytá ránu Natea Schmidta od levého hrazení.

13:37

Jets pokračují v klasické přesilovce, jenže Nikolaj Ehlers ba oravím kruhu nepropálil Nika Mikkolu, jenž mu obětavě padl do rány!

13:05

Mark Scheifele pálil z vrcholu levého kruhu na klec Blues, Jordan Binnington se ale stihl přesunout a jeho pokus zastavuje vyrážečkou, St. Louis je ve čtyřech.

12:38

Mark Scheifele neprocpal křižnou přihrávku ke svým spoluhráčům a Blues se opět osvobozují vyhozením přes všechny čáry.

12:15

Kotouč jednou letěl přes celou hrací plochu až ke kleci Jets. Nyní už je Winnipeg před klecí soupeře a staví přesilovkový vzorec.

11:46

Brandon Saad podrazil na obranné modré Joshe Morrisseyho a Winnipeg má 61 sekund přesilovky pět na tři!

11:38

Následně se Modráskům skutečně povedlo poslat kotouč přes všechny čáry a nyní si dokonce hráči Blues vyměnili pár přihrávek.

11:15

Buly před klecí Bluesmanů vyhráli hráči St. Louis, kteří ale nedokázali vyhodit, když kotouč na modré čáře zachytil Josh Morrissey.

10:47

Je tu první přesilová hra, zahrají si ji hokejisté Jets. Jordan Kyrou zahákoval Pierrea-Luca Duboise a dostává za to dvě trestné minuty.

10:40

Winnipeg má ponechanou výhodu, Connor Hellebuyck je už na střídačce a Jets hrají se šesti bruslaři na hrací ploše.

10:18

Jets drží kotouč ve své třetině a čekají na dostřídání obou mužstev. Mark Scheifele zakončoval akci na levé straně ranou z ostrého úhlu, Jordan Binnington byl pozorný.

09:48

Nate Schmidt rozehrává zpoza vlastní klece, akce Winnipegu ale měla životnost jen k útočné modré čáře, kde dobře zabojoval Justin Faulk, který získal touš.

09:05

Kupředu se ženou hokejisté Jets, Mark Scheifele nabízel bekhendem střílený pas do předbrankového prostoru, tam však žádný jeho spoluhráč nebyl.

08:49

Buly po levici Hellebuycka vyhráli hokejisté Winnipegu a Brenden Dillon zatahuje hrací předmět za svou klec, odkud bude rozehrávat.

08:26

Winnipeg se hnal na levém křídle do dalšího ofenzivního výpadu, ale Jets, konkrétně Nikolaje Ehlerse, zastavuje postavení mimo hru.

08:08

Jevgenij Svečnikov startuje po pravém křídle do pásma soupeře, na podporu mu z levé strany jede také Kristian Vesalainen.

07:39

Tyler Bozak sbírá touš v rohu kluziště za klecí Winnipegu. S rozehrávkou však příliš otálel a beci Tryskáčů se k němu stihli stáhnout.

07:08

Torey Krug sbírá touš za vlastní svatyní a prudkou přihrávkou zakládá další akci Blues, na jejímž konci byl Ryan O'Reilly, jenž však o touš přišel.

06:38

Connor Hellebuyck pomohl Joshi Morrisseymu s rozehrávkou a Winnipeg už je zase v prostoru před Binningtonem, kde se Jets usazují.

06:08

Další buly před klecí Blues skončilo úspěchem Jets, kteří se ale v pásmu delší dobu neudrželi a za pukem musí spěchat do obranného pásma Josh Morrissey.

05:37

Adam Lowry se přesto dokázal ještě jednou k puku dostat a předat ho na Nikolaje Ehlerse, jehož pokus od modré čáry končí v lapačce Jordana. Binningtona.

05:05

Hraje se opravdu hodně dlouho bez přerušením Niko Mikkola za svou klecí naremploval Adama Lowryho na hrazení a získal touš.

04:37

Pierre-Luc Dubois sjel pro puk za klec St. Louis a nahrál ho na modrou čáru, odkud za chvilku přiletěla střela, kterou se snažil v předbrankovém prostoru dorážet. Neúspěšně.

04:04

Hrajeme hodně dlouho bez přerušení, Brenden Dillon sbírá touš za vlastní klecí a chvilku ho zde podrží, obě mužstva střídají.

03:37

Mark Scheifele vybojoval kotouč na pravém kruhu a od hrazení pálil o chvíli později Neal Pionk, jeho pokus ale ke kleci Blues neprošel.

03:03

Winnipeg se opět usazuje v prostoru před Jordanen Binningtonem, kde však jeho hráči nedokázali nic velkého vymyslet. Touš má na obranné modré Josh Morrissey.

02:26

Andrew Copp dostával přihrávku na vrchol levého kruhu, odkud by mohl pálit v solidní pozici, zradilo ho ovšem zpracování.

02:04

Jets na krátkou chvilku sevřeli svého soupeře u jeho klece, nyní už ale může Colton Parayko v poklidu rozehrát zpoza své klece.

01:16

Vladimir Tarasenko nahazuje touš do třetiny protivníka, jenže tam se hráči Blues nedokázali udržet a na druhou stranu táhne akci Pierre-Luc Dubois.

01:04

O kotouč se bojovalo v pásmu Blues, na pravém kruhu ho získal Paul Stastny a jeho ránu na zadní tyč musel Jordan Binnington likvidovat vyrážečkou.

00:38

Colton Parayko vystřelil od modré čáry, jeho přízemní pokus tlumí Connor Hellebuyck ve své náruči. Následovat bude buly po jeho levici.

00:16

Úvodní buly vyhráli hokejisté St. Louis, jenže David Perron byl na levé straně příliš brzy v útočném pásmu a píská se ofsajd.

00:01

Utkání právě začalo.
Bohužel zatím nevidíme hokejisty ani na hrací ploše, pevně ale věříme, že duel odstartuje během pár minut.
Krásnou dobrou noc přeji ještě jednou všem příznivcům NHL. Jak tradiční fandové hokeje za Atlantikem vědí, utkání za velkou louží začínají s několikaminutovým zpožděním a nejinak tomu bude i v případě duelu St. Louis s Winnipegem, trpělivě prosím vyčkejte, duel začne během několika minut.
Úvodní sestavy:

St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Krug, Bortuzzo, Mikkola – Perron, R. O'Reilly, B. Schenn – Tarasenko, R. Thomas, Kyrou – I. Barbašev, L. Brown, Saad – Toropčenko, Bozak, MacEachern.
Trenér: Craig Berube.

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – DeMelo, Morrissey, Pionk, Dillon, N. Schmidt, Stanley – Wheeler, Scheifele, P. Stastny – J. Svečnikov, Dubois, Connor – Ehlers, Lowry, Copp – Vesalainen, Toninato, Harkins.
Trenér: Dave Lowry.

Rozhodčí: K. Nicholson, J. Brenk – B. O´Quinn, R. Gibbons..
Československá účast

Do zápasu nezasáhne žádný Čech ani Slovák.
Poslední vzájemný duel

29.1.22 St. Louis Blues – Winnipeg Jets 1:4

Branky a nahrávky: 7. Tarasenko (B. Schenn, Faulk) – 15. P. Stastny, 28. Connor (Dubois), 33. N. Schmidt (Scheifele, Connor), 58. P. Stastny (Pionk).

St. Louis Blues: Husso – Parayko, Mikkola, Faulk, Krug, Bortuzzo, M. Scandella – Bučněvič, R. O'Reilly (C), I. Barbašev – Tarasenko (A), R. Thomas, Kyrou – Perron, B. Schenn (A), Saad – Sundqvist, Bozak, K. Kostin.

Winnipeg Jets: Comrie – N. Schmidt, Dillon, Pionk, Heinola, Kovacevic, Chisholm – Perfetti, Dubois, Connor – Wheeler (C), Scheifele (A), Copp – Poganski, Lowry (A), P. Stastny – Vesalainen, Toninato, Harkins.
Winnipeg Jets

Tryskáče se v současné chvíli nachází na 12. pozici v Západní konferenci, na svůj účet zatím zvládly nahromadit dvaašedesát bodů. Ani Winnipeg ještě stále není úplně z boje o play-off venku. Na postupové příčky do vyřazovací fáze zatím ztrácí šest bodů, navíc má oproti Vegas na 8. místě zápas k dobru. Pokud by ale Jets opravdu chtěli pomýšlet na postup mezi elitní šestnáctku soutěže, museli by udělat vítěznou šňůru a to ne zrovna malou.
Ani forma Winnipegu není vůbec špatná, Jets vyhráli dva z posledních tří duelů. Nejprve zvítězili na vlastním kluzišti, kde v divokém duelu přestříleli Tampu Bay 7:4, následně dokázali vyhrát také v New Jersey, kde úplně odlišný duel ovládli těsným výsledkem 2:1. Předevčírem však narazili, když na ledě New York Islanders padli 2:5.
St. Louis Blues

Modráskům aktuálně náleží parádní 3. příčka Západní konference, když na své konto dosud zvládli nastřádat pětasedmdesát bodů. St. Louis tak má skvěle nakročeno do play-off, to však neznamená, že by mohlo závěr základní části vypustit. Dallas na 9. místě má jen osmibodovou ztrátu a základní fáze sezóny ještě nekončí, situace v konferenci je strašně vyrovnaná a nikdo si nemůže být ničím jistý.
Forma Bluesmanů má v poslední době gradující tendenci. St. Louis sice nejprve prohrálo na vlastním ledě s Ottawou 1:4, jenže následně znovu před svými fandy rozstřílelo poměrem 6:2 New York Rangers a předevčírem uspělo také v Nashvilleu, kde zřetelně přehrálo Predators 7:4.
Krásnou hlubokou půlnoc přeji všem příznivcům kvalitního ledního hokeje. NHL má dnes v noci na programu dalších osm duelů své základní části. My se podíváme na souboj St. Louis Blues s Winnipegem Jets.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

St. Louis Blues – Winnipeg Jets

3:4

po prodl. (1:0, 1:1, 1:2 - 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Perron (Tarasenko, Krug), 40. Tarasenko (B. Schenn), 58. B. Schenn (Kyrou, Tarasenko) – 31. Ehlers (Dubois, Connor), 47. Scheifele (Wheeler, Stanley), 48. Connor (Pionk), 63. Dubois (Ehlers, Connor)

St. Louis Blues: Binnington (Husso) – Parayko, M. Scandella, Faulk, Krug, Bortuzzo, Mikkola – Perron, R. O'Reilly (C), B. Schenn (A) – Tarasenko (A), Kyrou, I. Barbašev – L. Brown, Saad, Toropčenko – Bozak, MacEachern, Sundqvist.
Trenér: Craig Berube.

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – DeMelo, Morrissey (A), Pionk, Dillon, N. Schmidt, Stanley – Wheeler (C), Scheifele (A), P. Stastny – J. Svečnikov, Dubois, Connor – Ehlers, Lowry, Copp – Vesalainen, Toninato, Harkins.
Trenér: Dave Lowry.

Rozhodčí: Nicholson, Brenk – O´Quinn, Gibbons.

Diváci: 18 096

Průběh zápasu
1. třetina
10:47 STL 2 Kyrou, hákování
11:46 STL 2 Saad, podrážení
15:28 WPG 2+10 J. Svečnikov, sekání+nesportovní chování, odpyká Harkins
16:48 STL 1:0 Perron (Tarasenko, Krug)
Po 1. třetině
2. třetina
30:51 WPG 1:1 Ehlers (Dubois, Connor)
33:25 WPG 2 Dubois, hákování
39:34 STL 2:1 Tarasenko (B. Schenn)
Po 2. třetině
3. třetina
46:30 WPG 2:2 Scheifele (Wheeler, Stanley)
47:33 WPG 2:3 Connor (Pionk)
57:49 STL 3:3 B. Schenn (Kyrou, Tarasenko)
Po 3. třetině
Prodloužení
62:25 WPG 3:4 Dubois (Ehlers, Connor)
po prodl.