Menu

Hokej

Krajská liga: Ústecký kraj

HC Slovan Louny – Piráti Chomutov

7:12

konec (0:6, 5:3, 2:3) Stav série: 0:2

13.03.2022, 17:00 • 2. kolo • Kateřina Kundertová

Piráti vyhráli bez ztráty bodu všechny zápasy v základní části, neztratili v play-off a pouze v zelených číslech si došli pro pohár.

V Lounech to od začátku vypadalo dost jednoznačně, což se ve druhé a částečně ve třetí třetině proměnilo v malinké drama, jenomže vysoký náskok Chomutova už domácí nedohnali.

Piráti vyhrávají a můžou se chystat na kvalifikaci. (19:14:07)

Konec zápasu.

59:49

Piráti právě vstřelili branku!
Piráti skórují i v oslabení tří proti pěti a paradoxně byl na hrotu akce obránce MICHAL ŽIŽKA, jehož v přečíslení dvou proti jednomu našel před úplně prázdnou bránou Freiberg. Asistence: Petr Freiberg.

59:37

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Huňady – 2 min., podrážení).

59:10

Chomutovští fanoušci si maximálně užívají výjezdu v době, kdy Mežnar nezužitkoval únik.

58:57

Hra je přerušena kvůli zásahu střídačky, vhazuje se ve středovém kruhu.

58:25

Louny už to bez brankáře nezkouší, přestože by tím mohli umocnit přesilovku.

58:07

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Kostourek – 2 min., podrážení).

57:43

Charvát zpět v bráně.

57:43

Piráti právě vstřelili branku!
DOMINIK FERBAS vyvezl kotouč, projel střední pásmo a těsně za modrou zamířil přesně do odkryté kelce. Asistence: František Mála a Patrik Huňady.

57:29

Szakal byl velmi aktivní před bránou, tlačil do Hanuljaka, ale ke gólu se nedostal.

57:19

Louny jsou v šesti s odkrytými zády.

57:19

Zakázané uvolnění Chomutova.

56:24

Oddechový čas pro hosty.

56:24

Slovan právě vstřelil branku!
Louny už ztrácí jenom tři branky. Martin Dittrich šel do úniku, v němž složil mezi kruhy vyjetého Hanuljaka. Prázdné brány využil ADAM SZAKAL, jenž neměl před sebou žádnou překážku, aby donutil Chomutov k oddechovému času. Asistence: Martin Dittrich

55:58

Slovan právě vstřelil branku!
Hanuljakovi nezůstal kotouč mezi betony, ale naopak vypadl do prostoru, kde si ho sebral MARTIN DITTRICH a z levé strany možná i přes obránce zapadlo do klece. Asistence Adam Szakal.

55:13

Charvát si opět poradil se soupeři, kteří před ním byli osamocení. Kůs také zkusil střelu, tu však domácí brankách vyrazil.

54:49

Chlouba se dostal do úniku, ale tentokrát to gólem nekončí. Charvát však přerušil hru, takže Piráti mají pásmo.

54:25

Ofsajd Chomutova.

53:35

Piráti se sami připravují o pásmo.

52:55

Piráti právě vstřelili branku!
Piráti využívají signalizovanou výhodu. Mála ze středního pásma našel v útočném výpadu ERIKA MEŽNARA, jenž z osy a mírně tísněný obráncem našel vrchní rok branky. Asistence: František Mála a Patrik Huňady.

51:38

Tohle byla motanice formace Kůs–Chlouba–Rindoš, jenomže střelu posledního jmenovaného zastavil Charvát. Kotouč v brankovišti odpravili do bezpečí domácí obránce.

50:47

Ofsajd Loun.

50:31

Freiberg v hlavní roli. Nejprve dorážel a poté si vybruslil z rohu do kruhu, odkud to zkoušel znovu, ale pouze tím získal pásmo.

50:01

Kotouč skončil přes hůl Chomutova na trestné, takže se vhazuje ve středním pásmu.

49:10

Hartman povedeným sólem získal pásmo, následně Kůs zkusil lehce nahodil před bránu, kde se pohyboval Chlouba, ale kotouč skončil na těle domácího obránce.

48:05

Rindoš se dostal do samostatného úniku, měl spoustu času, protože jel opravdu sám, zvolil střelu, ale mezeru mezi betony domácího brankáře nenašel. Charvát přerušil hru.

47:26

Hra je teď hodně nepřesná. Nejprve měly nerušené prvá útoku Louny, následně Chomutov, ale ani jeden tým se nedostal k dobrému ohrožení brány.

46:20

Mežnar se po levém křídle dostal až po bránu, kde to zkoušel nevyzpytatelným bekhendem, jenomže rána mu nesedla, což v tomto případě znamenalo netrefení branky.

45:33

Kůs posunul dopředu Rindoše, jemuž však v rychlosti nevyšlo zpracování a následně ani zakončení, takže Charvát je nyní nepřekonaný.

45:10

Mežnar našel Freiberga před bránou, kde se vysoký útočník snažil doplácat puk do brány, ale až na Charváta ho přes obránce nedostal.

44:19

Martin Dittrich to zkoušel z úhlu bekhendem, ale Hanuljak byl dobře přitisknutý u své levé tyčky, takže ani takhle šance nemá gólové parametry.

43:26

Šafařík vletěl do pásma a napřáhl se až ke střepu, jeho bombu však Hanuljak viděl, takže ji bez problémů vyrazil.

42:02

Řezníček se protáhl mezi obránci a hledal mezi kruhy Kostourka, jenomže Louny kotouč zastavily.

40:40

Piráti zaváhali v rozehrávce, takže Louny získaly možnost útoku, jenomže se k zakončení nedostaly.

40:01

Začala třetí třetina.
Ve druhé třetině pokračovaly gólové hody, tentokrát jsme za dvacet minut viděli osm branek, z čehož vyplynul průběžný stav 5:9.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Louny drží kotouč a tuhle třetinu už dohrajeme ve skóre nezměněném.

38:36

Slovan právě vstřelil branku!
Louny těží z tlaku do brány, na hranci brankoviště byl vezmi důrazný DOMINIK TARANT, jenž prospal kotouč do sítě Chomutova. Asistence: Martin Dittrich.

38:01

Slovan právě vstřelil branku!
Už se zdálo, že Piráti přečkají přečíslení Loun bez újmy, jenomže Gebeltova vyražená střela našla VLASTIMILA SALAČE, jenž s dorážkou za roztaženého Hanuljaka neměl problém. Asistence: Miroslav Gebelt a Marek Šafařík.

37:15

Zakázané uvolnění také u Pirátů, vhazuje se po levici chomutovské jedničky.

36:40

Piráti motají Louny pásmu, které několikrát dobře udrželi. Charvát však i se štěstím všechny pokusy vyrazil. Na druhou stranu vyrazil Szakal, jenomže na Hanuljaka byl krátký. Hra přerušena.

35:48

Ofsajd domácích.

35:27

Piráti právě vstřelili branku!
Přečíslení dvou proti jednomu končí dalším gólem Chomutova. Mála našel z levé strany přes vracejícího se obránce PATRIKA HUŇADYHO, jenž se před odkrytou bránou nezmýlil. Asistence: František Mála.

34:53

Slovan právě vstřelil branku!
Teď mělo lounské duo štěstí, ale přesto střílí třetí gól svého celku. Šafařík našel doprava VLASTIMILA SALAČE, který si vyškrábl kotouč zpod bruslí obránce a zakončil do vrchních pater branky. Asistence: Marek Šafařík a Daniel Dittrich.

34:19

Kotouč končí po teči v ochranné síti, takže se vhazuje před Charvátem.

33:43

Další icing domácích, kteří už potřebují vystřídat.

33:30

Řezníček opět uháněl sám na bránu, ale dobře ho dostoupil obránce, takže chomutovskému útočníkovi bekhendový pokus nevyšel. Následně Louny vyhazují na icing.

32:27

Piráti právě vstřelili branku!
Hattrick je tady. Kůs si ve středním pásmu vzal puk, za modrou vysunul na ose ROMANA CHLOUBU, jenž střelou zápěstím na pravou stranu dokonal hattrick. Asistence: Jaroslav Kůs.

31:35

Kostourek dobře udržel pásmo a posunul na Ferbase, jenž hledal Freiberga, jenomže akce skončila nepřesností.

31:10

Zakázané uvolnění domácích.

30:56

Mežnar po levé křídle spěchal do útoku, měl volnou hůl a dostal se i k zakončení, jenomže Charvát si vyjel před brankoviště, takže díky zmenšení úhlu dobře zakročil.

30:13

Huňady hledal Málu, který zblízka prověřil Charváta, ten však byl na svém místě, takže drží rozdíl pěti branek.

30:01

Trochu sporně se nepíská ofsajd Loun, ale pro štěstí Chomutova Hanuljak byl pozorný a bez problémů nadvakrát přerušil hru.

29:00

Další nepřesnosti a spousta hry ve středním pásmu, přes které se chtěly týmy dostávat do útoku, jenomže nic z toho nebylo.

28:30

Hra se přesunula ze strany na stranu, bez toho aniž by se oba celky dostaly ke střele. Lounům nevyšel dlouhý pas, avšak bez icingu. Řezníček se na druhé straně dostal jenom k zašlápnutí puku u mantinelu.

27:08

Slovan právě vstřelil branku!
Znovu stejné lounské duo. Salač ze spodní hranice levého kruhu našel doprava svého parťáka MARKA ŠAFAŘÍKA, jenž přidává druhý zásah v duelu. Asistence: Vlastimil Salač a Miroslav Gebelt.

26:28

Piráti právě vstřelili branku!
Tohle byla pěkná akce Chomutova. ROMAN CHLOUBA se po ideálním pasu dostal do samostatného úniku, položil si brankáře a forhendový blafák zakončil do úplně prázdné brány. Asistence: Martin Hartman a Josef Rindoš.

25:55

Freiberg přidržel za modrou střelu, pak vypálil do betonů domácího brankáře, před nímž číhali další Piráti, ale k dorážce se nedostali.

25:17

Zakázané uvolnění Slovanu.

24:00

Mežnar spěchal do samostatného úniku, překonal Charváta, jenomže nastřelil pouze tyčku.

23:44

Slovan právě vstřelil branku!
Piráti teď byli v obraně nedůslední. MAREK ŠAFAŘÍK byl mezi kruhy sám, takže měl dost času, aby zamířil přesně. Asistence: Vlastimil Salač.

22:29

Kostourek se dostal k odraženému kotouči u pravé tyčky, mohl střílet do odkryté brány, ale kotouč netrefil.

21:55

Huňady hledal při rychlém útoku Málu, který však zadovku už nezacílil přesně. Na opačnou stranu vyrazili domácí, kteří se dostali k ohrožení Hanuljaka, ten si připsal úspěšný zákrok.

21:05

Šafařík se z úhlu tlačil do zakončení, ale Hanuljak byl pozorný. Do útoku můžou jít opět hosté. Tempo je však dost vlažné.

20:28

Chlouba z pravé strany našel Bártka, který doslova sestřelil Rindoše, ten s bolestivou grimasou odjíždí na střídačku.

20:01

Začala druhá třetina.
Oba celky se v úvodu oťukávaly, ani jeden z nich nechtěl udělat chybu, až se tento obraz hry změnil v demolici. Piráti se za úvodních dvacet minut prosadili šestkrát, takže můžeme říct, že je v podstatě po zápase. Tohle by mohli ztratit jenom v případě absolutního výpadku.

Dobrý duel zatím hraje Jaroslav Kůs, jenž se po nucené pauze kvůli drobnému operačnímu zákroku vrátil ve skvělé formě.

Prostřední třetina začne přibližně v 17 hodin a 49 minut.

20:00

První třetina skončila.

19:59

Piráti právě vstřelili branku!
JAROSLAV KŮS se v pravém kruhu dostal k odraženému kotouči, který povedenou ránou vrátil do klece. Tohle je skvělý návrat chomutovského forvarda do sestavy po drobném operačním zákroku. Bez asistence.

19:46

Kůs hledal křižně přes celé pásmo Chloubu, jenž však puk nezpracoval, takže se ke střele nedostal. Akce v útočném pásmu však pokračovala.

18:55

Řezníček uháněl sám na bránu, za zády měl soupeře i Freiberga, takže zvolil střelu, kterou však zastavil pěkným zákrokem Charvát. Hra je přerušena vhazuje se v obranném pásmu Loun.

17:42

Martin Dittrich se po Knoblochově dobré akci dostal ke střele z vrcholu kruhů. Jeho pokus sice letěl na zadní mantinel, ale nepříjemně se odrážel před bránu, kde byl Hanuljak pozorný.

16:36

Piráti už jsou opět nastěhovaní před Charvátem, kde se však k vážnému ohrožení nedostali a musí o možnost útoku opět usilovat.

16:06

Hosté v plném počtu.

15:54

Piráti byli střídat, takže bylo v útočném pásmu více prostoru, ale obránci dostoupili soupeře včas, takže k žádnému ohrožení branky hostů nedostali.

15:04

Puk je opět u lounské branky. Piráti se zatím dobře brání a Slovan jenom těžko hledá cestu do útoku.

14:35

Po Kaplanově střele se Piráti osvobodili, což za pár vteřinek znovu opakovali, když Hanuljak nabral puk a vyhodil ho přes všechny čáry.

14:06

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Hartman – 2 min., napadení).

13:37

Mála měl třikrát puk na holi přibližně mezi kruhy, neustále ho vracel do brány, ale Charvát byl pozorný a poslední pokus vyrazil do rohu.

12:40

Kaplan pouze nahodil ze středního pásma, Louny nyní nejsou nebezpečné.

11:59

Střídání v týmu HC Slovan Louny: ze hřiště odchází Dorn, přichází Charvát.

11:59

Piráti právě vstřelili branku!
JAROSLAV KŮS po levé straně pronikl do pásma a celkem z ostrého úhlu se napřáhl ke gólové ráně, která vyhání lounského brankáře z brankoviště. Piráti jsou na koni, tohle vypadá dost jednoznačně. Asistence: Kamil Charousek.

11:44

Piráti právě vstřelili branku!
Buly je dneska klíčové, tentokrát ho vyhrál Radim Řezníček. PETR FREIBERG se hned po vyhraném buly napřáhl nad levým kruhem, jehož schovaná rána propadla do branky. Asistence: Radim Řezníček.

11:30

Kostourek se protáhl mezi obránci a hledal ještě za sebe své spoluhráče, jenomže kotouč poskočil, takže se Freiberg k zakončení nedostal.

10:28

Oddechový čas pro domácí.

10:28

Piráti právě vstřelili branku!
Tohle bylo hezké a navíc velmi krutá rána pro Louny, které velmi rychle znovu inkasují. Kůs vyhrál buly za svého soka a posunul doprava mezi kruhy na ROMANA CHLOUBU, jenž se z blízkosti nezmýlil. Asistence: Jaroslav Kůs.

10:06

Piráti právě vstřelili branku!
Piráti vedou o dva góly. ROBERT BÁRTEK hledal z vrcholu levého kruhu před bránou Milana Kostourka, který však kotouč nezasáhl. Černá guma však poskočila a propadla Dornovi do klece, tohle byl asi vlastní gól. Bez asistence.

09:46

Kostourek se protáhl kolem pravého mantinelu a dojel až téměř za branku, odkud hledal Freiberga, ale jemu střela příliš nesedla.

08:59

Tohle bylo hezké, ale Kůs má po návratu trochu smůlu na holi. Huňady hledal zprava doleva Kůse, jenž však na konci přečíslení dvou proti jednomu neuspěl. Následně to zkoušel útočník se 33 ještě jednou, ale Dorn přerušil hru.

08:22

Hraje se v pěti na obou stranách.

07:33

Bártek se za modrou napřáhl až ke stropu, ale netrefil branku. Po vyklizení pásma se Piráti rychle vrátili a branku mohl ohrozit Mežnar, jenomže u pravé tyčky už neměl moc času.

07:15

Šedivý dostal dobrou přihrávku k pravému mantinelu, odkud rychle vypálil. Hanuljak se rychle přesunul a kotouč lapil.

06:55

Hra se přesunula ze strany na stranu bez jakéhokoliv ohrožení klece.

06:22

Minutu a 25 vteřin se bude hrát ve čtyřech na obou stranách. Vhazuje se u Dorna.

06:22

Vyloučení v týmu HC Slovan Louny (M. Dittrich – 2 min., sekání).

06:00

Piráti se rychle osvobozují.

05:47

Vyloučení v týmu Piráti Chomutov (Černý – 2 min., držení hole).

05:23

Piráti právě vstřelili branku!
Kůs začal výborně výpad dopředu, obešel obránce a sám měl gól na holi, což však kýženým cílem nedopadlo. Následně našel z rohu na vrcholu levého kruhu Chloubu, jehož ránu tečoval FRANTIŠEK MÁLA. Asistence: Roman Chlouba a Jaroslav Kůs.

05:03

Kůs hledal od pravého mantinelu mezi kruhy Málu, který však netrefil puk ideálně, takže se následně Louny osvobozují.

04:45

Vyloučení v týmu HC Slovan Louny (Kaplan – 2 min., nedovolené bránění).

04:32

Zakázané uvolnění domácích.

03:55

Chomutovská brána je mimo základní postavení. Vhazovat se bude před střídačkou hostů.

03:24

Šedivého rána od modré Hanuljakovi moc nesedla, pouze ji vyrazil do rohu, jenomže hlavní sudí se upískl a přerušil hru – okamžitě se omlouval. Vhazuje se u Hanuljaka.

2:45

Piráti dobře napadají, drží pásmo a kombinují. Kostourek hledal křižně spoluhráče, ale k němu se kotouč nedostal, protože lounská obrana byla pozorná.

01:54

Martin Dittrich šel takřka sám na bránu, ale za modrou si nezpracoval dobře kotouč, takže se k ohrožení branky nedostal. Na druhou stranu vyrazil Kostourek, ale Dorn byl pozorný.

01:12

Piráti nahodili na Dorna a získali pásmo, kde budou moci pokračovat v útočném snažení.

00:45

Šafařík trochu vystrašil Hanuljaka, když se od jeho bruslí odrazil kotouč vyslaný Salačem. Brankář hostů byl pozorný.

00:01

Utkání právě začalo.
Ještě jednou vás vítám u textového přenosu ze zápasu Louny vs. Chomutov.

Úvodní sestavy:

HC Slovan Louny: Dorn (Charvát) – Kaplan, Kašpar, Šedivý, Knobloch – Velhartický, Szakal, Csonka, Šafařík, Tarant, M. Dittrich, Salač, Gebelt, D. Dittrich.
Trenér: Petr Zinek

Piráti Chomutov: Hanuljak (D. Svoboda) – Žižka, Charousek, Hartman, Dominik Badinka, Ferbas, Bártek, Novák – Kůs, Josef, Rindoš, Černý, Chlouba, Řezníček, Freiberg, Mežnar, Mála, D. Šilar, Huňady, Kostourek.
Trenér: Patr Martínek

Rozhodčí: Biedermann, Domský – Kurtin, Cícha.
Dobrý den, vítám vás u dnešního textového přenosu ze druhého finále krajské ligy v Ústeckém kraji. Chomutov tak může dneska ovládnout kraj a začít se chystat na kvalifikaci.

Piráti měli v základní části stoprocentní bilanci, kterou tak zákonitě mají i proti Lounům, a to s celkovým skóre 52:14. Slovan skončil v dlouhodobé části druhý, takže se nejlépe nasazení dostali přes semifinále až do finálových bitev. Favorit je však jasný, Piráti se netají vysokými ambicemi v podobě postupu do druhé ligy. Cokoliv jiného by bylo pro klub, fanoušky i samotné hráče velkým zklamáním.

Úvodní finálové střetnutí na ladě Pirátů odpálil na přelomu první třetiny Erik Mežnar dvěma rychlými góly (později dokonal hattrick), což určilo ráz zápasu. Chomutovští se později dostali do čtyřgólového vedení, které si v dalším průběhu hlídali a došli si pro první finálový bod.

Chomutov – Louny 7:3 (2:0, 2:1, 3:2)
Branky: 9., 11. a 45. Mežnar, 23. Rindoš, 37. Kostourek, 47. Chrpa, 52. Huňady – 49. a 55. Salač, 40. Szakal.
Vyloučení: 3:6. Využití: 2:1. Střely na branku: 56:28. Diváci: 1789 (nejvíc v sezóně).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

HC Slovan Louny – Piráti Chomutov

7:12

konec (0:6, 5:3, 2:3) Stav série: 0:2

Zpět na online

Branky a nahrávky: 24. Šafařík (Salač), 28. Šafařík (Salač, Gebelt), 35. Salač (Šafařík, D. Dittrich), 39. Salač (Gebelt, Šafařík), 39. Tarant (M. Dittrich), 56. M. Dittrich (Szakal), 57. Szakal (M. Dittrich) – 6. Mála (Chlouba, Kůs), 11. Bártek, 11. Chlouba (Kůs), 12. Freiberg (Řezníček), 12. Kůs (Charousek), 20. Kůs, 27. Chlouba (Hartman, Josef Rindoš), 33. Chlouba (Kůs), 36. Huňady (Mála), 53. Mežnar (Mála, Huňady), 58. Ferbas (Mála, Huňady), 60. Žižka (Freiberg)

HC Slovan Louny: Dorn (12. Charvát) – Kaplan, Kašpar, Šedivý, Knobloch – Velhartický, Szakal, Csonka, Šafařík, Tarant, M. Dittrich, Salač, Gebelt, D. Dittrich.
Trenér: Petr Zinek

Piráti Chomutov: Hanuljak (D. Svoboda) – Žižka, Charousek, Hartman, Dominik Badinka, Ferbas, Bártek, Novák – Kůs, Josef Rindoš, Černý, Chlouba, Řezníček, Freiberg, Mežnar, Mála, D. Šilar, Huňady, Kostourek.
Trenér: Patr Martínek

Rozhodčí: Biedermann, Domský – Kurtin, Cícha

Průběh zápasu
1. třetina
04:45 LOU 2 Kaplan, nedovolené bránění
05:23 CHM 0:1 Mála (Chlouba, Kůs)
05:47 CHM 2 Černý, držení hole
06:22 LOU 2 M. Dittrich, sekání
10:06 CHM 0:2 Bártek
10:28 CHM 0:3 Chlouba (Kůs)
11:44 CHM 0:4 Freiberg (Řezníček)
11:59 CHM 0:5 Kůs (Charousek)
11:59 LOU -Dorn +Charvát (Střídání)
14:06 CHM 2 Hartman, napadení
19:59 CHM 0:6 Kůs
Po 1. třetině
2. třetina
23:44 LOU 1:6 Šafařík (Salač)
26:28 CHM 1:7 Chlouba (Hartman, Josef Rindoš)
27:08 LOU 2:7 Šafařík (Salač, Gebelt)
32:27 CHM 2:8 Chlouba (Kůs)
34:53 LOU 3:8 Salač (Šafařík, D. Dittrich)
35:27 CHM 3:9 Huňady (Mála)
38:01 LOU 4:9 Salač (Gebelt, Šafařík)
38:36 LOU 5:9 Tarant (M. Dittrich)
Po 2. třetině
3. třetina
52:55 CHM 5:10 Mežnar (Mála, Huňady)
55:58 LOU 6:10 M. Dittrich (Szakal)
56:24 LOU 7:10 Szakal (M. Dittrich)
57:43 CHM 7:11 Ferbas (Mála, Huňady)
58:07 CHM 2 Kostourek, podrážení
59:37 CHM 2 Huňady, podrážení
59:49 CHM 7:12 Žižka (Freiberg)
Konec