Menu

Fotbal

Španělská LaLiga

Sevilla FC – Real Betis

2:1

konec (2:0)

27.02.2022, 16:15 • Estadio Ramón Sánchez Pizjuán (Sevilla) • 26. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 2.27 3.27 3.59 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji za pozornost a přeji hezký zbytek večera. (18:25:39)
Statistiky zápasu:

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:2.
Střely mimo: 5:5.
Rohy: 4:4.
Ofsajdy: 7:2.
Fauly: 13:16.
Betis předvedl ve druhém poločase výrazně lepší výkon, ztrátu z prvního dějství ale dohnat nedokázal. Hosté si vytvořili několik výborných příležitostí, buď ale domácí podržel brankář Búnú nebo je zradila koncovka. Největší šanci měl v 80. minutě Moreno, zblízka z voleje ale minul odkrytou domácí branku. Gólu se Betis nakonec dočkal, když ho v úplném závěru vstřelil krásnou střelou z přímého kopu Sergio Canales, na vyrovnání však už bylo pozdě. Sevilla tak díky skvělému prvnímu poločasu uspěla v sevillském derby.

Díky této výhře Sevilla snížila ztrátu z druhého místa na vedoucí Real Madrid na 6 bodů. Naopak, třetímu Betisu odskočila už na rozdíl 8 bodů.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Žlutou kartu za nesportovní chování dostává Fernando (Sevilla FC).

90+4

Real Betis právě vstřelil branku!
Hosté střílejí alespoň čestný gól! K rozehrávce přímého kopu se postavil SERGIO CANALES a krásnou střelou zakroutil míč nechytatelně k levé tyči domácí branky. Bez asistence.

90+3

Žlutou kartu za podražení Ruibala ostrým skluzem zezadu dostává Munír (Sevilla FC). Betis bude mít přímý kop ze skvělé střelecké pozice.

90+1

Tlak Betisu se přece jen začíná stupňovat, na obrat v zápase je už ale zřejmě pozdě. Téměř všichni domácí hráči jsou v nebo v blízkosti svého pokutového území.

90

Bude se hrát ještě pět minut.

89

Obléhání šestnáctky Sevilly ale k ničemu zatím nevede. Domácí se velmi disciplinovaně brání a nepouští hosty do nebezpečných prostorů.

88

Ten po dlouhém zpoždění nakopl míč na útočnou polovinu, kde ho bez problémů získali hosté. Ti hned přenesli hru na polovinu Sevilly.

87

Žlutou kartu za zdržování hry při rozehrávce přímého kopu dostává Ludwig Augustinsson (Sevilla FC).

84

Na trávníku zůstává s křečí ležet Rakitić. Hra je přerušena.

83

Sevilla zatím zvládá závěr utkání skvěle. Hostům vůbec nepůjčuje míč a domácí si ho přihrávají na vlastní polovině.

82

Střídající Augustinsson se hned zapojil do rozehrávky domácích nákopem na hrot útoku na dalšího střídajícího hráče Mira. Před ním míč odkopl do bezpečí Akouokou.

81

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Júsuf Nasírí, přichází Rafa Mir.

81

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Marcos Acuňa, přichází Ludwig Augustinsson.

80

Bellerín si naběhl na Joaquínovu přihrávku na pravou stranu šestnáctky a obloučkem na zadní tyč našel volného Morena. Tomu se ale zakončení nepovedlo a z voleje zblízka poslal míč mimo odkrytou domácí branku.

78

Sevilla má míč pod kontrolou, svou kombinací ve středu pole a na vlastní polovině ale spíše natahuje čas. Hosté musí za přihrávajícími domácími běhat po celé hrací ploše.

77

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Guido Rodríguez, přichází Paul Akouokou.

77

Žlutou kartu dostává také Aitor Ruibal (Real Betis), jenž také podrazil Acuňu. Ten si toho za poslední minuty vytrpěl víc než dost...

76

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Joan Jordán, přichází Óliver Torres.

75

Žlutou kartu za podražení rozběhnutého Acuňi dostává Guido Rodríguez (Real Betis).

74

Domácí při malé domů brankáři Búnúovi pořádně zariskovali, míč ale udrželi. Po překonání presujících hráčů Betisu se dostali na útočnou polovinu.

72

Ze série soubojů o míč vyšli vítězně fotbalisté Betisu, kteří tak mohli rozehrát svůj postupný útok. Jordán však na konci krátké kombinace hostů zastavil kolmici na Iglesiase.

71

Hra jakoby se v posledních minutách trochu uklidnila. Oba týmy se snaží probít středem pole, ani jednomu se to ale nedaří.

70

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Borja Iglesias, přichází Willian José.

68

Iglesias se snažil v šestnáctce Sevilly obejít trojici hráčů domácího týmu, míč mu ale odskočil a skončil v rukou brankáře Búnúa.

67

Žlutou kartu za zdržování hry při odkopu od své branky dostává Jásín Búnú (Sevilla FC).

66

Joaquínův pas na pravou stranu šestnáctky Sevilly sklepl Bellerín do druhé vlny na Ruibala, jenž poslal míč tvrdou střelou těsně nad branku domácího týmu.

65

Munír hlavou sklepával v šestnáctce Betisu Navasův centr z pravé strany na Nasírího, ten se ale do zakončení přes dvojici obránců nedostal.

64

Sevilla odpovídá svým útokem, kterým se bez větších problémů dostala k pokutovému území Betisu.

63

Tello si navedl míč z levé strany do šestnáctky a zakroutil ho pod břevno, domácí brankář Búnú ale dokázal jeho ránu skvělým zákrokem vyrazit.

62

Sevilla získala rohový kop, centr z něj však odhlavičkoval do zámezí Moreno. Po špatné rozehrávce domácích se pak míče zmocnili obránci Betisu.

60

Bartra znovu jako poslední obránce odkopl míč před rozběhnutým Nasírím alespoň do středu pole, odkud ho domácí hned vrátili zpět k šestnáctce hostů.

59

Sevilla po aktivním úvodu Betisu do druhého dějství vyrovnala hru a teď jsou to domácí, kdo má hrací předmět pod kontrolou.

58

Joaquín potáhl míč na levou stranu šestnáctky, odkud ho posunul do druhé vlny na dobíhajícího Bartru. Ten vypálil z první mimo Búnúovu branku.

57

Joaquín se pokusil překvapit domácího brankáře přímou střelou z rohu, Búnú si ale dal pozor a střelu chytil.

56

Ti hned přenesli hru na levé křídlo, kde se snažil o průnik Moreno. Jeho centr srazil kapitán Sevilly Navas na rohový kop.

55

Nasírí se dostal přes dva protihráče, Bartra mu ale míč jako poslední obránce Betisu odkopl. Po autovém vhazování ho pak získali hosté.

53

Corona poslal míč krásným centrem mezi obránce Betisu, kam si naběhl Nasírí. Hlavičkou ze záklonu ale poslal míč vysoko nad Bravovu branku.

52

Kombinace Sevilly pokračuje, hostům se ale pomalu daří vytláčet domácí do středu pole. Míč mají nicméně nadále pod kontrolou.

51

Poprvé ve druhém poločase se povedlo domácím míč podržet na svých kopačkách a dostat se i na útočnou polovinu. Hosté se zatáhli k vlastní šestnáctce.

50

Aktivní presink vytlačil hosty až do středu pole. Odtamtud přišel nákop na Bellerína, jenž při svém náběhu fauloval Acuňu.

49

Joaquín rozehrál tento roh centrem do šestnáctky, střídající Gudelj ale míč odhlavičkoval. Odražený míč za šestnáctkou získali hosté, kteří pokračují v tlaku na obranu Sevilly.

48

Betis začal druhý poločas velmi aktivně a získal i rohový kop. Ten rozehráli domácí nakrátko a Ruibalův tečovaný centr z křídla musel vyrazit na roh brankář Búnú.

47

Joaquín se zapojil do hry rozehrávkou přímého kopu na útočné polovině, ten ale obrana Sevilly vyřešila. Následný centr se snažil hlavou zasáhnout Ruiz, míč ale v těžké pozici usměrnil výrazně mimo domácí branku.

46

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází Nabil Fékir, přichází Joaquín.

46

Střídání v týmu Real Betis: ze hřiště odchází William Carvalho, přichází Aitor Ruibal.

46

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Diego Carlos, přichází Nemanja Gudelj.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:21.
Sevilla předvedla v prvním poločase výborný výkon a úplně zaslouženě odchází do šatny s dvoubrankovým náskokem. Domácí byli aktivnější, měli územní převahu a svým presinkem často nedovolili soupeři ani dostat se přes půlící čáru. Viděli jsme ale i tak spíše boj typický pro derby než rychlý fotbal ze strany na stranu. Z něj vyčnívají dva gólové momenty. O první se po faulu brankáře Brava na Nasírího postaral z penalty Ivan Rakitić. Druhý přišel poté, co odkop domácího gólmana Búnúa doletěl až za obranu Betisu na rozběhnutého Muníra, jenž překonal gólmana Betisu.

Statistiky po 1. poločase:

Držení míče: 50 % : 50 %
Střely na branku: 3:0
Střely mimo: 2:1
Rohy: 3:0
Ofsajdy: 5:1
Fauly: 7:11

45+5

První poločas skončil.

45+4

Závěr prvního poločasu se odehrává na polovině Sevilly. Domácí obránci posunuli míč malou domů k brankáři Búnúovi, jenž ho má pod kontrolou.

45+3

Fékirův centr tečoval v šestnáctce domácích jeden z nabíhajících hráčů Betisu, míč ale jen prodloužil při jeho letu mimo hrací plochu.

45+2

Až teď se to hostům konečně povedlo, když míč potáhl na útočnou polovinu Moreno. Nasírí ho podrazil, a tak hosté získávají standardku.

45+1

Betis má nadále obrovské problémy s rozehrávkou a pořád se není schopen dostat přes půlící čáru.

45

Bude se hrát ještě čtyři minuty.

44

Tello podkopl na pravé straně vlastní poloviny Coronu. Přímý kop pro Sevillu.

43

Betis druhá inkasovaná branka zjevně zaskočila. Hostům se vůbec nedaří rozehrát svůj útok a s velkými problémy drží míč na svých kopačkách na vlastní polovině.

41

Sevilla právě vstřelila branku!
Domácí odskakují už do dvoubrankového náskoku! Odkop brankáře Búnúa doletěl za obranu Betisu na rozběhnutého MUNÍRA, jenž si míč potáhl do šestnáctky a střelou po zemi ke vzdálenější tyči prostřelil brankáře Brava. Asistence: Jásín Búnú.

40

Betis v posledních minutách vyrovnal hru a teď drží hrací předmět na svých kopačkách ve středu pole. Domácí jsou seřazeni v obranném postavení.

38

Fékir ale pořád bojuje. Teď svým pasem přenesl hru na levé křídlo na Tella, ten ale neměl možnost potáhnout míč dále do útoku, a tak ho posunul dozadu na spoluhráče.

37

Iglesias fauloval v hlavičkovém souboji ve středu pole Delaneyho. Joaquín je za postranní čárou už připraven na střídání.

36

Coronův centr z pravé strany si zpracoval v šestnáctce Betisu Munír, byl ale otočen zády k brance, a tak nemohl okamžitě vystřelit. Když se pak ke střele dostal, tak byla zblokována.

35

Ani pokus Sevilly o založení útoku nepřinesl žádný úspěch. Zápas je plný zbytečných ztrát míče...

34

Další rozehrávka Betisu se skončila ztrátou míče ve středu pole. Sevilla posunula míč dozadu na obránce.

33

Fékir i po ošetření kulhá. Za autovou čárou se už rozcvičuje Joaquín...

32

Podobnou standardku získali na druhé straně i fotbalisté Sevilly. Rakitićův centr z přímého kopu odhlavičkoval do bezpečí Bellerín.

31

Za centrem ze standardky Betisu si nabíhal Iglesias, jenž ale při svém náběhu fauloval jednoho z bránících hráčů Sevilly.

30

Střídání v týmu Sevilla FC: ze hřiště odchází Alejandro Gómez, přichází Munír.

29

Fékir je ošetřován, hra je tedy přerušena. Mezitím připravují domácí vynucené střídání Gómeze, jenž má svalové problémy.

28

Žlutou kartu dostává Marcos Acuňa (Sevilla FC), jenž velmi ostrým skluzem podkopl Fékira. Přímý kop pro Betis.

27

Sevilla vytlačila kombinující hosty za půlící čáru, ti se ale vrátili k šestnáctce domácích a pokračují v obléhání.

26

Betis se hned po výkopu po inkasované brance nastěhoval na útočnou polovinu a snaží se postupnou kombinací dostat k pokutovému území Sevilly.

24

Sevilla právě vstřelila branku!
Domácí otevírají skóre! Míč si na bílý bod postavil IVAN RAKITIĆ a střelou po zemi ho poslal rutinérsky k levé tyči. Brankář Bravo skočil doprava, takže neměl šanci zasáhnout.

23

Faul brankáře Brava ještě zkoumal VAR, ten ale potvrdil verdikt hlavního rozhodčího.

22

Corona nakopl míč na útočnou polovinu, kde se za míčem rozběhl Nasírí. Ten se i se štěstím dostal přes obránce do šestnáctky a tam ho podrazil vybíhající brankář Bravo. Penalta pro Sevillu!

21

Canales si narazil míč na levé straně s Tellem, do šestnáctky se ale neprokličkoval. Domácí kulatý nesmysl získali, možný protiútok ale zastavil zbytečným faulem Corona.

20

Canales vysunul na levé křídlo Morena, jenž se snažil proniknout do šestnáctky Sevilly přes Navase. Míč mu ale odskočil a nakonec skončil za brankovou čárou.

19

Obránci Betisu si míč přihrávají na vlastní polovině a do své rozehrávky zapojili malou domů i brankáře Brava. Míč mají navzdory presinku domácích pořád pod kontrolou.

17

Betis se po rozehrávce od svého brankáře dostal k šestnáctce Sevilly, Iglesias si ale přihrávku na křídlo nezpracoval a domácí odkopli míč zpět až k Bravovi.

16

Domácí okamžitě přenesli hru na opačnou stranu a jejich útok skončil centrem Navase z pravé strany, který s přehledem chytil gólman Betisu Bravo.

15

Vůbec poprvé v utkání měli hosté možnost rozehrát postupný útok. Ten se jim ale nepovedl a skončil se ztrátou míče už ve středu pole.

14

Držení míče: 72 % : 28 %

13

A žlutou kartu za nesportovní chování dostává také Joan Jordán (Sevilla FC).

13

Žlutou kartu za nesportovní chování dostává Sergio Canales (Real Betis).

12

Fékir fauloval Coronu ve středu pole a následně vznikla velká šarvátka, do které se zapojili téměř všichni hráči v poli. Hra je teď přerušena.

12

Rakitićův centr na přední tyč se hostům konečně povedlo odvrátit do bezpečí jinak, než odkopem na další roh.

11

Tento roh rozehrála Sevilla nakrátko, také Navasův centr ale hosté odhlavičkovali na další rohový kop.

11

Centr z rohu Sevilly odhlavičkoval Rodríguez na další roh, tentokrát z opačné strany.

10

Tu rozehrála Sevilla po zemi na levé křídlo, odkud přišel centr do šestnáctky. Ten se odrazil ke Coronovi, jehož střela byla sražena na roh.

9

Sevilla vstoupila do utkání velmi aktivně a opět donutila hosty k chybě v rozehrávce. Canales srazil na levé straně vlastní poloviny na trávník Gómeze, Sevilla tak bude mít k dispozici standardku.

8

Gómez obral Bellerína o míč při jeho rozehrávce a bez váhání vystřelil. Bellerín ještě stihl jeho ránu zblokovat.

7

Gómez nacentroval z levého křídla na přední tyč, kde se protlačil před obránce Nasírí. Ten míč tečoval, brankář Bravo ale dokázal tuto střelu vyrazit.

5

Hosté hned nakopli míč na hrot útoku na Iglesiase, ten ale v souboji o něj fauloval Acuňu. Domácí rozehráli stejně rychle, nákop na opačnou stranu se ale stal kořistí brankáře Brava.

4

Až teď se Betis konečně dostal k hracímu předmětu, protože Nasírí si zpracovával přihrávku mezi obránce v ofsajdovém postavení.

3

Míč ale nadále zůstává pod kontrolou Sevilly, která ho zatím vůbec nepůjčila hostům. Ti jsou zataženi do obranného postavení u vlastní šestnáctky.

2

Sevilla se postupně dostala na útočnou polovinu. Za míčem se do šestnáctky tlačil Jordán, jenž spadl ve velmi diskutabilním souboji s Carvalhem. Hlavní rozhodčí nechává hru pokračovat.

1

Výkop utkání měli domácí, kteří s míčem zacouvali před napadajícími hosty až k vlastní šestnáctce.

1

Utkání právě začalo.
Domácí budou hrát v bílých dresech, Betis v zeleno-bílých.
Oba tímy právě vybíhají na hrací plochu, sevillské derby se tak o malou chvíli začne.
Úvodní sestavy:

Sevilla FC: Búnú – Navas (C), Fernando, Diego Carlos, Acuňa – Jordán, Delaney, Rakitić – J. M. Corona, Nasírí, A. Gómez.

Náhradníci: Dmitrović, Díaz – G. Montiel, Augustinsson, Gudelj, Munír, Mir, Ó. Torres, Cruz, Carmona, Romero, Salas.

Trenér: Julen Lopetegui

Real Betis: C. Bravo – Bellerín, Bartra, V. Ruiz, Moreno – G. Rodríguez, W. Carvalho – Canales (C), Fékir, Tello – Iglesias.

Náhradníci: Robles, Rui Silva – González, Akouokou, José, Pezzella, Joaquín, Guardado, Ruibal.

Trenér: Manuel Pellegrini

Rozhodčí: del Cerro Grande – Munuera, Jiménez.


Vzájemné zápasy

Vzájemná bilance ve španělské LaLize mluví ve prospěch Sevilly, která vyhrála ze 101 vzájemných zápasů 48, prohrála 30 a nerozhodným výsledkem se skončilo 23 utkání. V posledních letech je výrazně úspěšnějším týmem také Sevilla, protože s Betisem prohrála v lize naposledy ještě v září 2018. Sevilla vyhrála i první vzájemný souboj v této sezoně v listopadu 2021 (2:0), v poháru zhruba před měsícem ale prohrála s Betisem 1:2 a vypadla.

Posledních 5 vzájemných ligových zápasů:
10. 11. 2019: Betis – Sevilla 1:2
11. 6. 2020: Sevilla – Betis 2:0
2. 1. 2021: Betis – Sevilla 1:1
14. 3. 2021: Sevilla – Betis 1:0
7. 11. 2021: Betis – Sevilla 0:2


Real Betis

Betis je ve skvělé formě a z posledních šesti zápasů prohrál jediný. V tabulce je hned za svým městským rivalem na třetím místě. Jelikož ztrácí pět bodů, v případě dnešní výhry se může Seville přiblížit. Naopak, Betis má před pátou Barcelonou náskok 4 bodů. Stejně jako Sevilla, i Betis odehrál dvojzápas v Evropské lize, ve kterém si poradil se Zenitem Petrohrad (venku 3:2, doma 0:0). Ve srovnání se Sevillou hraje Betis obecně ofenzivnější fotbal, proto má výrazně horší obranu (30 inkasovaných branek), současně ale vyšší útočnou produktivitu (47 vstřelených branek). V té je tahounem Betisu Juanmi, jenž zažívá svou životní sezonu a na kontě má už 12 gólů.

Posledních 5 ligových zápasů:
Betis – Alavés 4:0
Espanyol – Betis 1:4
Betis – Villarreal 0:2
Levante – Betis 2:4
Betis – Mallorca 2:1


Sevilla FC

Sevilla v lize neprohrála od konce listopadu, místo výher ale v posledních kolech získává body jen za remízy, a tak její ztráta na vedoucí Real Madrid začíná narůstat. Před tímto derby ztrácí na Real z druhého místa tabulky 9 bodů. Kromě ligových zápasů v únoru odehrála Sevilla i dvojzápas proti Dinamu Záhřeb v Evropské lize (3:1 doma, 0:1 venku), ve kterém si vybojovala postup do osmifinále. V něm se utká s West Hamem. Sevilla v lize těží hlavně ze skvělé obrany (se 17 inkasovanými brankami má nejlepší obranu v soutěži) a výborné domácí bilance, když doma v tomto ročníku ještě neprohrála.

Posledních 5 ligových zápasů:
Valencia – Sevilla 1:1
Sevilla – Celta Vigo 2:2
Osasuna – Sevilla 0:0
Sevilla – Elche 2:0
Espanyol – Sevilla 1:1
Vítejte u on-line přenosu ze zápasu Sevilla FC – Real Betis. Sevillské derby v rámci 26. kola španělské LaLigy začíná v 16:15.

Sevilla FC – Real Betis

2:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 24. Rakitić (pen.), 41. Munír (Búnú) – 90+4. Canales

Karty:   13. Jordán (SEV), 28. Acuňa (SEV), 67. Búnú (SEV), 87. Augustinsson (SEV), 90+3. Munír (SEV), 90+4. Fernando (SEV) – 13. Canales (RBE), 75. G. Rodríguez (RBE), 77. Ruibal (RBE)

Držení míče: 46 % : 54 %.
Střely na branku: 3:2. Střely mimo: 5:5. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 7:2. Fauly: 13:16.

Sevilla FC: Búnú – Navas (C), Fernando, Diego Carlos (46. Gudelj), Acuňa (81. Augustinsson) – Jordán (76. Ó. Torres), Delaney, Rakitić – J. M. Corona, Nasírí (81. Mir), A. Gómez (30. Munír).
Náhradníci: Dmitrović, Díaz – G. Montiel, Augustinsson, Gudelj, Munír, Mir, Ó. Torres, Cruz, Carmona, Romero, Salas.

Trenér: Julen Lopetegui

Real Betis: C. Bravo – Bellerín, Bartra, V. Ruiz, Moreno – G. Rodríguez (77. Akouokou), W. Carvalho (46. Ruibal) – Canales (C), Fékir (46. Joaquín), Tello – Iglesias (70. José).
Náhradníci: Robles, Rui Silva – González, Akouokou, José, Pezzella, Joaquín, Guardado, Ruibal.

Trenér: Manuel Pellegrini

Rozhodčí: del Cerro Grande – Munuera, Jiménez

Diváci: 37 250