Menu

Hokej

Slovenský pohár

HC Prešov – DOXXbet Vlci Žilina

1:6

konec (0:1, 1:4, 0:1)

08.02.2022, 18:00 • ICE aréna Prešov • Finále • Ivan Harčár sk

Tipsport: 1.57 5.0 4.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Prešov ako účastník Tipos extraligy totálne vybuchol vo finále pohára a prenecháva trofej Žilinčanom po výsledku 1:6. Vlci zažívajú obrovskú radosť a tešia sa aj s malou skupinkou sediacou za ich bránkou. Za Šarišanov dokázal skórovať iba Albert Michnáč. Hosťom pohár zabezpečili dvomi gólmi Jakub Cíger a po jednom pridali Safaralejev, Markovič, Drtina a Šimon Petráš. Nasleduje dekorovanie víťazov, ktorými sú hráči prvoligového lídra VLCI ŽILINA. Ďakujem pekne za pozornosť. Dočítania priatelia. (20:18:56)

Koniec zápasu.

59:51

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:51

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Markovič – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

56:35

Vlci zo Žiliny natoľko zaujali a oslovili svojou hrou prešovských divákov, ktorí ich v jednom úseku hromadne povzbudzovali. Pohľad na striedačku Prešova hovorí za všetko.

56:08

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

54:08

Hosťujúci brankár Škorvánek s prehľadom vyriešil situáciu. Nastavil lapačku, do ktorej zapadla prešovská strela a Žilka sa tak nemohol pokúšať o dorážku.

53:48

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (S. Hudec – 2 min., držanie).

52:02

Prešov ešte vkladá do tejto časti hry nejakú snahu, ale jeho koncovky vôbec nemajú gólové parametre. Z jeho strany je to skôr o pokusoch.

50:00

Pred nami je záverečných desať minút riadnej hracej doby. Predĺženie absolútne neprichádza do úvahy. Žilina ovláda prešovský ľad vysoko 6:1 a kontroluje hru i výsledok bez problémov.

48:38

Po tomto žilinskom presnom zásahu začali diváci kričať "Bokroš von". Pred pár týždňami ho ešte vychvaľovali, keď sa Prešovu darilo a zbieral víťazstvá.

48:01

Vlci Žilina dali gól! Žilinčania demolujú extraligového nováčika a ešte mu venovali jeden kúsok v bránke. ŠIMON PETRÁŠ nekompromisne rozvlnil sieť bezmocného Petríka z pravého kruhu. Asistencie: Jakub Jakubík a Marek Drtina.

46:16

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Čacho – 2 min., hrubosť).
Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (S. Hudec – 2 min., hrubosť).

46:16

Dlho sme nevideli prerušenú hru. Až teraz. A to kvôli tomu, že sa zrodila ďalšia šarvátka pred Stanislavom Škorvánkom. Tentoraz sa to nezaobíde bez vylúčenia.

42:08

Žilinčania podnikli rýchly útok na Romana Petríka. Zakončenie ulovil v lapačke.

41:13

Sledujeme hromadnú šarvátku pri bráne Žiliny! Pustili sa do seba všetci hráči! Rozhodcovia to nechajú tak a nebude sa vylučovať!

40:01

Striedanie v tíme HC GROTTO Prešov: z ihriska odchádza Bespalov, prichádza R. Petrík.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 19:46.
Úplný výbuch Šarišanov v druhej tretine. Žilina dominovala v presilovkách, keď ich využila až tri. Prešov zrejme už iba odohrá poslednú tretinu a trofej tak poputuje pod Dubeň. Uvidíme.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:24

Vlci Žilina dali gól! Môžeme konštatovať, že o víťazovi Slovenského pohára je v tomto momente rozhodnuté. MAREK DRTINA pridáva piaty klinec do rakvy Prešova. Fanúšikovia hromadne pískajú. Asistencie: Jakub Cíger a Jaroslav Markovič.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

37:39

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Žilka – 2 min., hákovanie).

35:50

Vlci Žilina dali gól! Hostia spod Dubňa sa čoraz viac približujú k zisku pohára. Opäť slávili úspech v početnej výhode a potvrdzujú, že sú silní v tejto činnosti. JAKUB CÍGER strieľa svoj druhý gól v stretnutí. Asistencie: Marek Drtina a Patrik Koyš.

34:57

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (A. Nauš – 2 min., podrazenie).

34:41

Stanislav Škorvánek bol na ľade a prevaľoval sa po chrbte, aby zabránil gólu! Útočiaceho hráča vytlačil z dobrej pozície na zakončenie!

33:58

Hra je prerušená. Po jednej z domácich striel vyletel puk na ochrannú sieť.

32:17

Vlci Žilina dali gól! Ďalšia žilinská presilovka znamená gól a návrat k dvojgólovému vedeniu prvoligového lídra. Drtina strieľal, JAROSLAV MARKOVIČ tečoval a reakcia Bespalovova bola oneskorená, nakoľko mal aj zakrytý výhľad. Asistencie: Marek Drtina a Patrik Koyš.

31:35

Východniari zvládli úvodnú minúta z oslabenia. Žilina sa chce opäť rýchlo usadiť za útočnou modrou čiarou a darí sa jej to.

30:35

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (D. Jendroľ – 2 min., hákovanie).

30:00

Začala sa druhá polovica finálového súboja pri Toryse. Prešov stiahol náskok súpera na jeden gól a prehráva tesne 1:2. Zároveň to vyzerá, že domáci prišli o Bretta Welychku, ktorý krívajúc zamieril do kabíny.

29:39

Tím Grotto Prešov dal gól!
Prešovský zimný štadión prvý raz buráca. Postaral sa o to český útočník ALBERT MICHNÁČ, ktorého strela sa odrazila od pravej tyčky a zatrepotala sa v sieti. Asistencia: Erik Rajnoha.

29:23

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

27:23

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (M. Halama – 2 min., podrazenie).

Reklamná prestávka.

26:52

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

26:50

Šimun išiel do koncovky z bekhendu! Minul cieľ!

26:05

Prešovskí hokejisti pridali na obrátkach a veľmi rýchlo zaznamenali návrat pred žilinskú bránku. Diváci už začínali húkať, ale šancu Čacha z pravej strany zneškodnil Škorvánek.

25:35

Škorvánek sa vyznamenal pri príležitosti Šarišanov! Prešov stále ešte neskóroval!

24:52

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Drtina – 2 min., zdržiavanie hry / zašľapovanie puku).

24:52

János Vas robil všetko pre to, aby zakončil presne! Viackrát šermoval po puku a pokračoval v tom, aj keď jeden zo Žilinčanov ležal na ľade! Šimon Petráš mu uštedril krosček! Na trestnú lavicu ale ide Drtina!

23:56

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

22:57

Šarišania sú celkom aktívni v tejto početnej výhode. Smerom na bránku letel jeden puk, ktorý v konečnom dôsledku neohrozil Stanislava Škorvánka.

21:56

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (Skladaný – 2 min., hákovanie).

21:17

Striedanie v tíme HC GROTTO Prešov: z ihriska odchádza R. Petrík, prichádza Bespalov.

21:17

Vlci Žilina dali gól! Raketovo využitá presilovka žilinských Vlkov. JAKUB CÍGER prekonal Petríka, ktorý odchádza na striedačku a do brány sa postaví jednotka Nikita Bespalov. Asistencia: Patrik Koyš.

21:08

Vylúčenie v tíme HC GROTTO Prešov (Glazkov – 2 min., hákovanie).

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 18:50.
Úvodná časť pohárového finále skončila. Žilina bola aktívnejšia, čo korunovala vedúcim gólom na 1:0 zásluhou bývalého hráča Michaloviec Safaralejeva. Prešov koncom tretiny nezúročil presilovku.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:06

Žilina hrá s piatimi hráčmi.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

17:29

Prvá aktivita v tejto presilovke od Prešovčanov. Puk, ktorý išiel tesne nad ľadom, schmatol do lapačky Maroš Mikoláš. Publikum si žiada vyrovnanie.

17:06

Vylúčenie v tíme Vlci Žilina (M. Halama – 2 min., nedovolené bránenie).

16:16

Výborné prešovské striedanie. Východniari to viac rozprúdili v pásme a miestami bolo hosťom teplo. Prešovčania sa stále snažia ísť naproti vyrovnávajúcemu gólu.

15:23

Nádej na gól živil za domácich ďalší Kanaďan Jonathan Charbonneau. Skúsil paľbu z väčšej diaľky a netrafil Mikolášovu bránu.

14:24

Welychka vystihol rozohrávku mladého Šmídu a začínala sa tvoriť domáca kontra. Kanadský legionár sa však nepresadil v strednej tretine a prišiel o puk.

13:49

Vlci dôrazne napádajú Prešovčanov v ich obrannej tretine. Extraligový nováčik je momentálne vykoľajený a kopil aj drobné chyby.

10:56

Veľká šanca Prešova! Z prečíslenia neposlal puk do hosťujúcej svätyne Jakub Žilka!

10:16

Welychka napriek nízkej postave si vie pokryť puk a je celkom na ňom dominantný. To teraz uplatnil pred Marcom Halamom a Prešov sa aj vďaka tomu zdržal v útočnom pásme. Chýbala už iba strela do priestoru brány.

09:38

Žilina sa vydala na útočný výpad, ktorý uzavrela strelou na Petríka. Prešovský gólman hru prerušil.

08:49

Mikoláš si hľadal výhľad spoza viacerých hráčov pred sebou. Napokon sa východniarom podarilo vyslať nemastný – neslaný pokus, ktorý ani neputoval na bránku.

07:59

Toto bola veľmi dlhá prihrávka hostí do útočného pásma. Turan sa zmocnil puku a pokúšal sa ho zaviezť na druhú stranu plochy. Neprekonal strednú tretinu.

06:47

Vas bol pomerne blízko k ohrozeniu Maroša Mikoláša. V tomto prípade svoju rolu zohrávali centimetre, pretože maďarský útočník netečoval puk.

Reklamná prestávka.

06:03

Marco Halama pretlačil v súboji pri mantineli Valenta. Následne z toho nehrozila gólová príležitosť Vlkov.

05:19

Domáci hokejisti majú v tejto chvíli problém s poslednou žilinskou formáciou.

03:53

Vlci Žilina dali gól! Prvoligový líder už vyhráva na východe republiky. Z buly nasledovala presná nahrávka a gólová strela z hokejky IGORA SAFARALEJEVA. Asistencie: Sebastián Šmída a Vladimír Vybiral.

03:50

Hosťujúci najlepší strelec Šimon Petráš využil chvíľku nepozornosti v prešovskej defenzíve. Ulovil puk na hokejku a vyskúšal to z otočky. Našiel iba dobre postaveného Petríka.

02:40

Šarišania si postrážili svoje územie. Skladaný ešte sa ocitol pred bránku, ale ohroziť Petríka sa mu nepodarilo.

01:55

K prvému vážnejšiemu útoku si našli cestu aj Žilinčania. Roman Petrík však avizoval rozhodcom, že má posunutú bránku. Hra je prerušená a vhadzuje sa po jeho ľavej ruke.

01:20

Žilinský brankár Mikoláš bol v pozore a vyplatilo sa to. Charbonneau prihrával medzi kruhy, odkiaľ vystrelil jeden z domácich hráčov.

00:38

Úvodná akcia prešovských hokejistov. Welychka zakončoval z bezprostrednej blízkosti. Mikoláš sa hodil za pukom a ukryl ho lapačkou.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.

Slušne zaplnená a tmavá prešovská ICE aréna privítala na ľadovej ploche oboch aktérov dnešného finále Slovenského pohára! Už len veríme, že budeme sledovať kvalitný súboj!
Úvodné zostavy:

HC GROTTO Prešov: R. Petrík – Rajnoha, F. Fekiač, Glazkov, Turan, D. Jendroľ, Ľalík, Bakala – J. Sýkora, Vas, Welychka – Michnáč, Čacho, Charbonneau – Šimun, V. Fekiač, Žilka – A. Nauš, Valent, P. Halama.
Trenér: Ernest Bokroš.

Vlci Žilina: Mikoláš – J. Nahálka, Petran, Jakubík, Drtina, Pišoja, S. Hudec, Myšiak, J. Kocúr – Macek, M. Halama, Š. Petráš – Safaralejev, Šmída, Vybiral – Cíger, Markovič, Koyš – Lopušan, Skladaný, S. Rehák.
Trenér: Stanislav Škorvánek st.

Rozhodca: Rojík, J. Konc ml. – Staššák, Knižka..
Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní finálového zápasu JOJ ŠPORT Slovenského pohára medzi Prešovom a Žilinou.

Prešov
sa do finále preštrikoval z prvej priečky skupiny B, kde postupne zdolal Košice, Michalovce aj Martin. V semifinále narazil na úradujúceho majstra HKM Zvolen, ktorý sa však rozhodol nasadiť do pohárových duelov juniorov a hráčov zo žiarskej farmy.

Žilina prešla svoju skupinu A s jedným zaváhaním, ktorého sa dopustila na domácom ľade so Spišskou Novou Vsou. Vlci mali podľa mena najväčšieho semifinálového protivníka, ale aj Oceliari zvolili nasadzovanie mladíkov, čo nerobilo aktuálnemu prvoligovému lídrovi zdolať ich.

Výsledky HC GROTTO Prešov v Slovenskom pohári:

Košice – Prešov 4:5
Martin – Prešov 4:5
Prešov – Michalovce 3:1
Prešov – Zvolen 4:1
Zvolen – Prešov 0:3

Výsledky Vlci Žilina v Slovenskom pohári:

Žilina – Spišská Nová Ves 2:3
Žilina – Zvolen 7:3
Skalica – Žilina 2:11
Žilina – Košice 9:0
Košice – Žilina 1:6
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

HC Prešov – DOXXbet Vlci Žilina

1:6

konec (0:1, 1:4, 0:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 30. Michnáč (Rajnoha) – 4. Safaralejev (Šmída, Vybiral), 22. Cíger (Koyš), 33. Markovič (Drtina, Koyš), 36. Cíger (Drtina, Koyš), 40. Drtina (Cíger, Markovič), 49. Š. Petráš (Jakubík, Drtina)

HC Prešov: R. Petrík (22. Bespalov – 41. R. Petrík) – Rajnoha, F. Fekiač, Glazkov, Turan, D. Jendroľ, Ľalík, Bakala – J. Sýkora, Vas, Welychka – Michnáč, Čacho, Charbonneau – Šimun, V. Fekiač, Žilka – A. Nauš, Valent, P. Halama.
Trenér: Ernest Bokroš.

DOXXbet Vlci Žilina: Škorvánek – J. Nahálka, Petran, Jakubík, Drtina, Pišoja, S. Hudec, Myšiak, J. Kocúr – Macek, M. Halama, Š. Petráš – Safaralejev, Šmída, Vybiral – Cíger, Markovič, Koyš – Lopušan, Skladaný, S. Rehák.
Trenér: Stanislav Škorvánek st.

Rozhodčí: Rojík, J. Konc ml. – Staššák, Knižka.

Průběh zápasu
1. třetina
03:53 ŽILINA 0:1 Safaralejev (Šmída, Vybiral)
17:06 ŽILINA 2 M. Halama, nedovolené bránění
Po 1. třetině
2. třetina
21:08 PEN 2 Glazkov, hákování
21:17 ŽILINA 0:2 Cíger (Koyš)
21:17 PEN -R. Petrík +Bespalov (Střídání)
21:56 ŽILINA 2 Skladaný, hákování
24:52 ŽILINA 2 Drtina, zdržování hry / zašlapování puku
27:23 ŽILINA 2 M. Halama, podrážení
29:39 PEN 1:2 Michnáč (Rajnoha)
30:35 PEN 2 D. Jendroľ, hákování
32:17 ŽILINA 1:3 Markovič (Drtina, Koyš)
34:57 PEN 2 A. Nauš, podrážení
35:50 ŽILINA 1:4 Cíger (Drtina, Koyš)
37:39 PEN 2 Žilka, hákování
39:24 ŽILINA 1:5 Drtina (Cíger, Markovič)
Po 2. třetině
3. třetina
40:01 PEN -Bespalov +R. Petrík (Střídání)
46:16 PEN 2 Čacho, hrubost
ŽILINA 2 S. Hudec, hrubost
48:01 ŽILINA 1:6 Š. Petráš (Jakubík, Drtina)
53:48 ŽILINA 2 S. Hudec, držení
57:51 ŽILINA 2 Markovič, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
Konec