Menu

Fotbal

Španělský pohár

SD Eibar – RCD Mallorca

1:2

konec (1:0)

05.01.2022, 16:00 • Estadio Municipal de Ipurúa (Eibar) • 1/32 finále • Petr Šatalík

Tipsport: 2.14 3.07 3.47 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mne je to pro dnešek vše. S konstatováním, že RCD Mallorca postoupila mezi nejlepších 16 mužstev španělského Copa del Rey se s vámi loučím a přeji hezký zbytek dne. Někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (18:03:26)
Statistiky utkání

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 1:2.
Střely mimo: 4:6.
Rohy: 2:4.
Ofsajdy: 2:3.
Fauly: 8:13.
Zápas mezi Eibarem a Mallorcou tak končí vítězstvím Rumělek v poměru 2:1! V první půli přitom hosté nepředvedli zhola nic, čím by soupeře ohrozili, Armeros působili naprosto v pohodě, byli dominantním celkem a zdálo se, že si postup pohlídají. Druhá pětačtyřicítka však přinesla úplně jiný fotbal, Mallorca v něm měla zřetelně navrch, brankami Gayi Martineze a Ángela Rodrigueze otočila vývoj utkání a postupuje mezi nejlepších 16 mužstev španělského poháru!

90+5

Konec zápasu.

90+5

Eibaru zbývá čas na poslední útok, už má jenom půl minuty. K míči se dostal Ángel Rodriguez, který ho táhne k rohovému praporku.

90+4

Correa nacentroval na levou stranu šestnáctky, tam hlavou vracel míč před bránu soupeře Cristian. Balon však po jeho hlavičce dopadl jen na horní síť svatyně Mallorcy.

90+4

Hostující celek se dostal ještě k autovému vhazování, pak ale přišel útočný faul a brankář Cantero posílá balon vysokým odkopem co nejdál od své klece.

90+3

Mallorca poslala míč do pravého křídla pro Ángela Rodrigueze, který udělal vůbec nejlepší možnou věc pro Rumělky, získal rohový kop.

90+3

Sastre musel znovu vhazovat na pravé krajní lajně, Eibaru se nyní nedaří usadit na útočné polovině a zahájit závěrečný nápor.

90+2

Fotbalisté Mallorcy posílají balon daleko od své šestnáctky. Je jasné, že nyní už vše sázejí především na pevnou obranu, Oliván dobře zastavil útok Armeros na pravé krajní čáře.

90+1

Sudí Ortiz nastavuje pět minut nad rámec základní hrací doby. Eibar tak má ještě poměrně dost času na vyrovnávací branku. Nyní bude zahrávat standardku z půlící čáry.

90

Gólman Rumělek Román vykopává nepříliš ochotně na středový kruh, kde jsme viděl několik hlavičkových soubojů. Eibar získal míč a posílá ho dozadu brankáři Canterovi, jenž vykopává daleko od své svatyně.

90

Míč doletěl z rukou Correy do šestnáctky Mallorcy, jenže odtamtud se dostal za koncovou lajnu skoro u rohového praporku.

89

Sastre hází aut u vlastního pokutového území, celá desítka fotbalistů Eibaru už presuje rozehrávku soupeře a dotlačila svůj celek k autovému vhazování u rohového praporku.

88

Aketxe se postavil k rozehrání nadějné standardní situace, jenže svou ránu narval jen do postavené zdi. To musí fandy Eibaru hrozně mrzet.

87

Před vápnem Mallorcy došlo k souboji, kde Sastre přidržel za dres Rahmaniho a Eibar tak bude mít standardní situaci z dokonalé pozice. Pět metrů za vápnem soupeře na ose hřiště!

87

Eibar chtěl projít na ose hřiště k bráně soupeře, ale Mallorca tento prostor správně zahustila. Další akci Armeros rozjíždí obránce Etxeita.

86

Brankář Rumělek Román vykopává na levou lajnu, kde bude míč vracet do hry autovým vhazováním Sastre. Kouč Eibaru Garitano se hodně zlobí u postranní čáry a žene svůj tým kupředu.

SD Eibar – RCD Mallorca

1:2

konec (1:0)

Zpět na online

Branky: 45. Blanco – 69. Gaya Martinez, 82. Á. Rodriguez

Karty:   37. Cristian (EIB), 40. Blanco (EIB), 76. Munoz (EIB) – 62. Sastre (MLR)

Držení míče: 48 % : 52 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:6. Rohy: 2:4. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 8:13.

SD Eibar: Cantero – Cristian, Etxeita, Burgos (63. Arbilla), Correa – Atienza (83. Sol) – Rahmani, Expósito (63. Munoz), S. Álvarez (C), González (72. Aketxe) – Blanco (72. Llorente).
Náhradníci: Yoel – Munoz, Sol, Aketxe, Arbilla, P. Álvarez, Tono, Tejero, Trencho, Llorente, Zabala.

Trenér: Gaizka Garitano.

RCD Mallorca: Román – Oliván, Gaya Martinez, Russo (46.-73. Valjent) (73. Battaglia), Sastre – Sevilla (C) (46. de Galarreta), Sedlar – Llabrés Expósito, D. Rodriguez, Mboula (60. Diedhiou) – Prats (60. Á. Rodrigue).
Náhradníci: Reina – Giaquinto, Á. Rodriguez, Sánchez, Diedhiou, Maffeo, Costa, Nino, de Galarreta, Battaglia, Valjent.

Trenér: Luis Garcia.

Rozhodčí: Ortiz – Villasenor, Estévez – Fuente.