Menu

Hokej

KHL

SKA Petrohrad – CSKA Moskva

3:2

po prodl. (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)

22.12.2021, 17:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • Vojtěch Adamek

Tipsport: 2.44 3.8 2.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Mockrát Vám děkuji za pozornost, já se s Vámi pro dnešek loučím a budu se těšit u dalšího kola KHL. S přáním hezkého večera, Vojtěch Adamek (20:06:28)
Statistiky dnešního utkání:
Střely: 32:32
Úspěšnost buly: 52 % : 48 %
Bloky: 24:13
Hity: 13:15
Přesilovky/využití: 4/0 : 3/0
Žádný Čech ani Slovák nenastoupil do dnešního utkání.
V dnešním utkání jsme tedy viděli hned pět branek. Do vedení se nejdříve dostali domácí hokejisté, kteří první dvě třetiny naprosto democimovali svého soupeře. CSKA ve třetí periodě předvedlo nádherný hokej a povedlo se jim dohnat dvougólové manko domácího celku. V následném prodloužení rozhodl Nikita Gusev, jehož střela byla naprosto výstavní, dokonce i někteří příznivci CSKA zatleskali tomuto ruskému kouzelníkovi.

Konec zápasu.

61:28

61:28 Nikita GUSEV - 3:2

61:28

Petrohrad právě vstřelil branku!
Velmi povedenou ránou se prezentoval NIKITA GUSEV, který vymetl v hostující brance všechny pavučinky a touto nádhernou střelou připisuje Petrohradu druhý bod v dnešním utkání. Asistence: Mikko Lehtonen

61:05

Po neúspěšném prvním pokusu zůstávají petrohradští i nadále u kotouče, nyní se budou snažit napodruhé dostat kotouč za záda gólmana Fedotova.

60:36

Domácí hokejisté se snaží dostat do obranného pásma svého soupeře, zatím se jim nedaří vyzrát nad defenzivním trojlístkem moskevského CSKA.

60:07

Úvodní vhazování do začátku prodloužení vyhrávají hokejisté domácího celku.

60:01

Začalo prodloužení.
Statistiky třetí třetiny:
Střely: 6:14
Úspěšnost buly: 38 % : 62 %
Bloky: 10:2
Hity: 3:2
Přesilovky/využití: 0/0 : 0/0
Ve třetí periodě jsme byli svědky fantastického zmrtvýchvstání ze strany hostujícího celku, kterému se podařilo srovnat dvougólové manko. Jeden bod již tedy vybojovali hokejisté obou celků, i nadále nám ovšem chybí vítěz, který si připíše extra bod do ligové tabulky, rozhodnout tak bude muset prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:44

V samotném závěru drží kotouč ve své moci domácí hokejisté, nedaří se jim ovšem vytvořit žádnou příležitost, díky které by strhli vedení na svou stranu v základní hrací době.

59:22

Zakázané uvolnění domácího celku, hra se tak přesune před svatyni Petrohradu.

59:01

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:45

Nepřesnost v rozehrávce hostujícího celku využil Andrej Kuzmenko, jeho jedovatou ránu ovšem dokázal zblokovat hostující gólman.

58:19

Ani jeden z celků nechce zbytečně prohrát toto utkání v samotném závěru, minimálně bod by si každý celek chtěl připsat do ligové tabulky.

57:49

V ofsajdovém postavení se ocitl domácí Vorobjov, vhazovat se tak bude ve středním pásmu.

57:20

Hrají se poslední tři minuty základní hrací doby, domácí hokejisté drží kotouč ve svém vlastním obranném pásmu, uvidíme, zda si ještě vytvoří nějakou tu větší příležitost k zakončení.

56:51

Do rozehrávky domácího celku se nyní zapojil i Lars Johansson, čímž rozhodně zpestřil dění na ledové ploše.

56:22

Hokejisté Petrohradu jsou v posledních minutách velmi zaraženi, rozhodně nečekali takovéto zmrtvýchvstání ze strany svého soupeře.

55:53

Dalo by se tvrdit, že následující autor branky nejspíše zařídí svému celku dva body, uvidíme, zda poznáme našeho střelce v základní hrací době či budeme muset čekat až do prodloužení.

55:24

Zakázané uvolnění domácího celku, hra se tak přesune před branku Larse Johanssona.

54:55

Domácí hokejisté se snaží pomocí konstruktivní rozehrávky překonat obranu hostujícího celku, zatím ovšem marně.

54:26

Domácí hokejisté se snaží vytvořit tlak na branku svého soupeře, rádi by si vytvořili příležitost, díky které by strhli vedení na svou stranu.

53:57

Hra se nám nyní přelévá ze strany na stranu, euforie hostujících hokejistů nějak polevila, prosadí se tedy opět domácí?

53:28

Tečovaná rána Poltapova míří vysoko nad branku soupeře, následovat tak bude vhazování před brankou Larse Johanssona.

52:59

Hostující hokejisté by velmi rádi dokonali svůj fantastický obrat, mají před sebou sedm minut, ve kterých bychom již mohli nalézt vítěze.

52:30

Domácím příznivcům se ani trochu nelíbí uznání této branky, jsou přesvědčeni, že se jeden z hostujících hokejistů provinil faulem.

52:01

52:01 Pavel KARNAUCHOV - 2:2

52:01

CSKA právě vstřelilo branku!
Příznivci hostujícího celku se mohou radovat, jelikož PAVEL KARNACUHOV využil zaváhání obránce Petrohradu a svou ránou překonává brankáře Johanssona. Asistence: Konstantin Okulov

51:56

Domácí hokejisté drží kotouč ve svém vlastním obranném pásmu, pomocí rychlých přihrávek se snaží vyčkat na zaváhání hostujícího celku.

51:27

Domácí hokejisté se snaží pomocí konstruktivní rozehrávky překonat obranu hostujícího celku, zatím ovšem marně.

50:58

Kapitán Andronov se snažil ohrozit branku svého soupeře, tam ovšem stál strážce Fedotov, který ladným pohybem lapačkou zablokoval tuto ránu.

50:29

V samostatním úniku Nikita Gusev zvolil tvrdou ránu, jelikož mu chyběla potřebná rychlost, jeho střela ovšem končí pouze v lapačce hostujícího gólmana.

50:01

Máme před sebou posledních deset minut závěrečné třetí periody, uvidíme, zda domácí hokejisté dokáží uhájit své těsné vedení.

49:39

Domácí hokejisté si nedokázali pohlídat ofsajdové postavení, i proto sudí signalizuje vhazování ve středním pásmu.

49:10

Velmi povedený zákrok nyní vytáhl domácí Lars Johansson, tomu se povedlo zneškodnit dělovku z pravé strany hřiště, kterou na něj vyslal hostující Sergej Plotnikov.

48:41

Hostující hokejisté jsou v průběhu třetí periody rozhodně aktivnějším týmem na hrací ploše, uvidíme, zda defenzivní činnost Petrohradu odolá tlaku ze strany soupeře.

48:12

Domácí hokejisté se snaží obléhat branku svého gólmana, bohužel se jim nedaří osídlit obranné pásmo CSKA Moskvy.

47:43

Nepřesnost v rozehrávce hostujícího celku končí zakázaným uvolněním, pozorný tak opět bude muset být Ivan Fedotov.

47:14

Hra se nám v posledních momentech velmi přiostřuje, sudí zatím svou roli v tomto klání zvládají velmi obstojně.

46:45

Domácí hokejisté se snaží obléhat branku svého gólmana, bohužel se jim nedaří osídlit obranné pásmo CSKA Moskvy.

46:16

Nordström se nedokázal udržet na nohou, po nepříjemném pádu můžeme spatřit nepříliš usměvavou grimasu v jeho tváři, tenhle pád rozhodně musel bolet.

45:47

Dalekonosná rána bránicího obránce domácího celku končí vysoko nad moskevskou brankou, tuto střelu jemně tečoval hostující Dahlbeck.

45:18

Hostující hokejisté se nyní dokázali dostat do obranného pásma svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou pětici soupeře.

44:48

Další obrovská potyčka se strhla před brankou hostujícího celku, i tentokrát se nejspíše vylučovat nebude, sudí jsou v dnešním utkání velmi shovívaví.

44:19

Grigorenko se nedokázal dostat skrze bránicího obránce, ke kotouči se tka opět dostávají hokejisté domácího celku.

43:50

Domácí hokejisté drží kotouč ve své moci, pomocí krátkých přihrávek se snaží o vytvoření nějaké té kulišárny, díky které by se opět dostali do dvougólového vedení.

43:21

Zakázané uvolnění hostujícího celku, hra se přesune před branku Ivana Fedotova.

42:52

Alexander Volkov nedokázal udržet kotouč v obranném pásmu soupeře, i proto se celé mužstvo domácího Petrohradu musí vrátit do středního pásma.

42:23

Hostující hokejisté se po vstřelené brance nachází v herní pohodě, moc dobře vědí, že jedna branka je otázka několika vteřin.

41:54

Lars Johansson skvělým obranným zákrokem vystavil stopku střele Guskova, následovat ovšem bude vhazování před jeho svatyní.

41:25

Tohle je rozhodně velký šok pro domácí hokejisty a naopak obrovská vzpruha pro hostující CSKA, uvidíme, jak bude vypadat následující průběh periody.

40:46

40:46 Konstantin OKULOV - 2:1

40:46

CSKA právě vstřelilo branku!
Hostující hokejisté vlétli do třetí periody přesně tak, jak potřebovali. Po chybě Sedova se k zakončení dostal KONSTANTIN OKULOV, který chladnokrevně překonal ležícího gólmana soupeře. Asistence: Sergej Plotnikov a Vladislav Kameněv

40:36

Domácí hokejisté se po malé chvilce okamžitě dostávají ke kotouči a hledají skulinku do obranného pásma svého soupeře.

40:07

Hosté vyhráli úvodní vhazování třetí třetiny.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky druhé třetiny:
Střely: 15:9
Úspěšnost buly: 59 % : 41 %
Bloky: 2:5
Hity: 8:7
Přesilovky/využití: 1/0 : 2/0
Ve druhé třetině jsme byli svědky naprosté nadvlády domácího celku. Petrohrad si dokázal vytvořit hned několik příležitostí k zakončení a dvě z nich proměnil vstřelenou brankou. Tohle rozhodně není nejpovedenější utkání hostujícího celku, uvidíme, s jakou strategií přijde Sergej Fedorov, který nyní musí své svěřence dostatečně připravit na třetí periodu.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:45

Závěr druhé periody se již bude pouze dohrávat ve středním pásmu, domácí hokejisté se nakonec rozhodli nevytvářet další příležitosti k zakončení.

39:22

Domácí hokejisté i v závěru druhé periody obléhají branku svého soupeře, třetím gólem by přidali hřebíček do rakve hostujícího CSKA.

39:01

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:49

Zakázané uvolnění hostujícího celku, hra se tak přesune před branku Ivana Fedotova.

38:20

Domácí hokejisté drží kotouč ve svém vlastním obranném pásmu, pomocí rychlých přihrávek se snaží vyčkat na zaváhání hostujícího celku.

37:52

Domácí i hosté jsou již v plném počtu.

37:19

Tvrdý souboje mezi domácím Kemppainenem a hostujícím Karnauchovem dopadl lépe pro hostujícího hokejistu, ten se okamžitě snaží vytvořit příležitost, pomocí které by se hokejistům CSKA podařilo snížit vedení Petrohradu.

36:50

Nyní se podařilo hostujícím hokejistům přejít do obranného pásma svého soupeře, Grigorenko se dokonce pokusil o střelu, tu ovšem s přehledem kryje domácí gólman Johansson.

36:21

Situace 4 na 4 opět více vyhovuje domácím hokejistům, zejména Nikita Gusev vypadá, že je přesně ve svém živlu.

35:52

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Mat Robinson – 2 min., hrubost).
Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Vladislav Kameněv – 2 min., vysoká hůl).

35:33

Zakázané uvolnění hostujícího celku, hra se přesune před branku Ivana Fedotova.

35:04

Petrohradští i nadále obléhají branku svého soupeře, tlak ze strany domácího celku je naprosto enormní, tohle hosté zkrátka vydržet nemohou.

34:35

Hostujícím hokejistům se nedaří vymanit ze sevřeního svého soupeře, před brankou Larse Johanssona se neobjevili již nějakou tu minutu.

34:03

Hosté v plném počtu.

33:29

Tlak ze strany domácího celku i nadále vzrůstá, před chvíli dělovka Burdasova skončila těsně vedle pravé tyče.

33:02

Hokejistům hostujícího celku se povedlo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu Bogdana Kiseleviče.

32:32

Hokejisté domácího celku opět obléhají branku svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat bránicí čtveřici svého dnešního soupeře.

32:03

Vyloučení v týmu CSKA Moskva (Bogdan Kiselevič – 2 min., krosček).

31:49

31:49 Danila MOISEJEV - 2:0

31:49

Petrohrad právě vstřelil branku!
Profesorsky si nyní počínal DANILA MOISEJEV, který z bezprostřední blízkosti prostřelil hostujícího gólmana a zvyšuje tak vedení domácího Petrohradu. Asistence: Nikita GUsev a Danil Pylenkov

31:27

Velmi obětavě se Komarov položil do dělovky hostující Kaliničenka, následovat bude vhazování v obranném pásmu domácího celku.

30:58

Hostující hokejisté se až nyní dokázali vymanit ze sevření svého soupeře, přesto je kotouč v držení hokejistů Petrohradu.

30:29

Domácí hokejisté se snaží vytvořit tlak na branku svého soupeře, rádi by si vytvořili příležitost, kterou by dokázali proměnit v dvougólovou pojistku.

30:01

Máme za sebou polovinu základní hrací doby.

29:43

Sudí překvapivě nikoho nevylučoval, i proto můžeme v tomhle fantastickém tempu pokračovat v druhé polovině druhé periody.

29:14

Nyní se strhla pořádná šarvátka před brankou hostujícího celku, uvidíme, jak si s ní poradí hlavní sudí.

28:45

28:45 Alexandr VOLKOV - 1:0

28:45

Petrohrad právě vstřelil branku!
Po šťastném odrazu se dostal kotouč k ALEXANDERU VOLKOVOVI, ten se příliš nerozpakoval a tvrdou ránou překonal gólmana hostujícího celku, čímž otevřel gólový účet v dnešním klání. Asistence: Nikita Sedov a Valentin Zykov

28:37

Velmi tvrdě poslal Robinson k zemi hostujícího Plotnikova, ten je již opět na nohou, a proto se ani nemusí přerušovat.

28:08

I nadále se snaží hokejisté Petrohradu obléhat branku svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou pětici moskevského CSKA.

27:39

Domácí hokejisté se dopustili zakázaného uvolnění, hra se tak přesune před svatyni švédského gólmana.

27:10

Domácí hokejisté se snaží pomocí konstruktivní rozehrávky překonat obranu hostujícího celku, zatím ovšem marně.

26:41

Příznivci obou celků horlivě podporují svůj tým, atmosféra na stadionu je ve zkratce úžasná.

26:12

Domácí Lars Johansson byl povalen k zemi hostujícím Kameněvem, tito dva se již podruhé v dnešním utkání dostali do velmi blízkého kontaktu.

25:43

Zatím jsme stále nebyli svědky žádné větší brankové příležitosti, tu největší má za tím na svém kontě hostující Grigorenko, který byl ovšem vychytán skvělým Larsem Johanssonem.

25:14

Do rozehrávky hostujícího celku se zapojil také gólman Fedotov, čímž zpestřil dění na ledové ploše.

24:45

Domácí stratég, Valeri Bragin, o něčem hovořil s hlavním sudím, těžko odhadnout podle reakce, zda se bavili o čaji po páté či nikoliv.

24:16

Bardakov se snažil ohrozit branku svého soupeře, tam ovšem stál strážce Fedotov, který ladným pohybem lapačkou zablokoval tuto ránu.

23:47

Domácí hokejisté si nedokázali pohlídat ofsajdové postavení, i proto sudí signalizuje vhazování ve středním pásmu.

23:18

Do parádní pozice pro zakončení se dostal hostující Grigorenko, avšak fantastickým zákrokem jej vychytal domácí Lars Johansson.

22:49

Domácí hokejisté obléhají branku svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou pětici moskevského CSKA.

22:20

Jedovatou ránou se prezentoval domácí Nikita Gusev, ani on ovšem nedokázal dostat kotouč za záda hostujícího gólmana Fedotova.

21:51

Hostující hokejisté se nemohou dostat skrze střední pásmo, obrana Petrohradu funguje na jedničku.

21:22

Hosté v plném počtu.

21:05

Dalekonosná rána Galimova končí velmi těsně vedle pravé tyče, u kotouče jsou ovšem i nadále hokejisté domácího Petrohradu.

20:36

I nadále pokračuje přesilová hra domácího celku, ten se samozřejmě snaží vytvořit příležitost, díky které by strhl vedení na svou stranu.

20:07

Domácí hokejisté vyhráli úvodní vhazování druhé třetiny.

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky první třetiny:
Střely: 10:9
Úspěšnost buly: 55 % : 45 %
Bloky: 12:6
Hity: 2:6
Přesilovky/využití: 2/0 : 2/0
V první třetině jsme viděli velmi vyrovnaný souboj dvou gigantů. O něco lépe herně vypadali domácí hokejisté, kteří si ovšem nedokázali vytvořit žádnou příležitost, se kterou by si Ivan Fedotov nevěděl rady. Hostujícím hokejistům trvalo, než se konečně dostali do zápasu na plné obrátky, i proto věřím, že následující perioda konečně přinese gólovou nadílku.

20:00

První třetina skončila.

19:45

I nadále se hraje zejména v obranném pásmu hostujícího celku, gólman Fedotov musí být po celou dobu v naprostém pozoru. Domácí hokejisté by velmi rádi v samotném závěru využili svou přesilovou hru.

19:22

Vyloučení v týmu CSKA Moskva (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě).

19:01

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:22

Hosté v plném počtu.

18:20

V této krátké přesilové hře se domácí hokejisté snaží vytvořit příležitost, pomocí které by konečně strhli vedení na svou stranu, zatím ovšem bez jakéhokoliv úspěchu.

17:55

Domácí v plném počtu.

17:29

Domácím hokejistům tento počet hráčů na ledě sedí o něco více, jsou to právě oni, kdo se snaží obléhat branku svého soupeře.

17:00

Přesilovka hostujícímu celku příliš dlouho netrvala, po faulu Gilmoura budeme svědky situace 4 na 4.

16:22

Vyloučení v týmu CSKA Moskva (John Gilmour – 2 min., držení).

16:15

Hostující hokejisté mají k dispozici již druhou přesilovou hru v dnešním utkání, uvidíme, zda se jim nyní povede lépe, než v té předchozí.

15:55

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Nikita Kamalov – 2 min., hákování).

15:33

Právě zmiňovaný gólman moskevského celku si nyní připsal velmi důležitý zákrok, podařilo se mu totiž zneškodnit střelu Alexandra Volkova.

15:04

Zakázané uvolnění hostujícího celku, hra se po delší době přesune k brance Ivana Fedotova.

14:35

Galimov se nedokázal dostat skrze bránicího Gilmoura, ten pomocí bravurního obranného zákroku získal kotouč pro svůj celek.

14:06

Nepřesnost v rozehrávce hostujícího celku využil Andrej Kuzmenko, jeho jedovatou ránu ovšem dokázal zblokovat hostující gólman.

13:37

Zakázané uvolnění domácího celku, hra se opět přesune do obraného pásma Petrohradu.

13:08

Své první oslabení domácí hokejisté hravě přežili, hosté si nedokázali vytvořit dostatečný tlak, ze kterého by přišla nějaká větší příležitost k zakončení.

12:40

Domácí v plném počtu.

12:09

Velmi povedený zákrok nyní vytáhl domácí Lars Johansson, tomu se povedlo zneškodnit dělovku z pravé strany hřiště, kterou na něj vyslal hostující Okulov.

11:38

Domácím hokejistům se povedlo vyhodit kotouč skrze všechna pásma, díky čemuž získali cenné vteřinky do konce trestu Georgije Soljannikova.

11:09

Hostující hokejisté obléhají branku svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou čtveřici svého soupeře.

10:40

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Georgij Soljannikov – 2 min., podrážení).

10:06

Hosté budou hrát přesilovku, nyní to zkouší v šesti.

09:47

Nepřesnou ránou se prezentoval hostující Kameněv, u kotouče se ovšem i nadále nachází hokejisté hostujícího celku.

09:18

Tvrdý souboj ve středu hřiště skončil vítězstvím domácího Kemppainena, ten se tak rychle snaží vytvořit příležitost pro domácí.

08:49

Moskevští hráči si nepohlídali své ofsajdové postavení, a proto je jejich rozvíjející se akce najednou u konce.

08:20

Hostující hokejisté se nyní dokázali dostat do obranného pásma svého soupeře, pomocí krátkých přihrávek se snaží rozpohybovat obrannou pětici soupeře.

07:51

Do velmi zajímavého úniku se dostal hostující Nordström, na poslední chvíli ovšem dokázal zasáhnout gólman Petrohradu, a proto se ještě skóre nemění.

07:22

Do rozehrávky hostujícího celku se nyní zapojil i gólman Fedotov, čímž rozhodně zpestřil dění na ledové ploše.

06:53

Kuzmenko si nedokázal pohlídat své ofsajdové postavení, a proto sudí jasně signalizuje vhazování ve středním pásmu.

06:24

Nepřesnost v rozehrávce hostujícího celku končí zakázaným uvolněním, pozorný tak opět bude muset být Ivan Fedotov.

05:55

Hostující hokejisté zatím toho příliš nepředvedli, rozhodně zůstávají za očekáváním, které do nich experti vkládali před začátkem tohoto klání.

05:26

Zakázané uvolnění domácího celku, hra se opět přesune před branku Larse Johanssona.

04:57

Dalekonosná rána bránicího obránce domácího celku končí vysoko nad moskevskou brankou, tuto střelu jemně tečoval hostující Dietz.

04:28

Domácí hokejisté nyní pořádně zesilují tlak na branku svého soupeře, další zákrok si musel připsat Ivan Fedotov.

03:59

Nikita Gusev nedokázal nalézt skulinku mezi betony hostujícího gólmana, ten si tak připisuje další ukázkový zákrok.

03:30

Na straně druhé se prezentoval Ivan Fedotov bravurním zákrokem, zuby si na něm vylámal domácí Galimov.

03:01

Hokejisté Petrohradu kombinují ve svém vlastním obranném pásmu, zatím se jim nedaří dostat skrze zahuštěný střed ledové plochy.

02:32

Domácí hokejisté se snaží obléhat branku svého gólmana, bohužel se jim nedaří osídlit obranné pásmo CSKA Moskvy.

02:03

První obranný zákrok si připisuje domácí gólman, ten si musel poradit s dalekonosnou ránou kapitána Adronova.

01:34

Kameněv povalil gólmana soupeře na zem, sudí okamžitě přerušuje hru, ale vylučovat se nebude! Johansson si s Kameněvem podali ruce, i to svědčí o tom, že je situace vyřešená.

01:05

Hokejisté domácího celku se poprvé v klání dostávají ke kotouči, snaží se překonat bránicí val svého soupeře.

00:36

Kotouč se odrazil na lavičku domácího celku, i proto se bude vhazovat před gólmanem Johanssonem.

00:07

Hostující hokejisté vyhráli úvodní vhazování první třetiny.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SKA Petrohrad: Lars Johansson (D. Nikolajev, Samonov) – N. Sedov, M. Robinson (A), Kamalov, M. Lehtonen, Soljannikov, Pylenkov, Lisov – Burdasov (C), Kemppainen, Kuzmenko – Danila Moisejev, M. Vorobjov, N. Gusev (A) – V. Zykov, L. Komarov, Alexandr Volkov – Cicjura, E. Galimov, Bardakov – K. Marčenko.
Trenér: Valeri Bragin

CSKA Moskva: Ivan Fedotov (J. Kiseljov, Reideborn) – Dahlbeck, D. Dietz (A), Blažijevskij, Gilmour, Kiselevič, M. Ibragimov, Kaliničenko – Nordström, Andronov (C), Sorkin – Okulov, Kameněv, S. Plotnikov (A) – Wallmark, P. Karnauchov, Grigorenko – Poltapov, M. Guskov, Světlakov – Mingačov.
Trenér: Sergej Fedorov

Rozhodčí: Olenin, Ravodin – Gordenko, Sysjev.
Do dnešního utkání nenastoupí žádný Čech ani Slovák.
Vzájemná utkání v letošní sezóně:
CSKA Moskva : SKA Petrohrad 4:0
CSKA Moskva : SKA Petrohrad 3:1
CSKA MOSKVA
2. místo Západní konference, 40 zápasů, 55 bodů, skóre 99:86


Hosté v loňské sezóně podlehli až v samotném finále s Omskem. Do poslední fáze vyřazovacích bojů je ovšem asi nikdo netipoval, byť v základní části neměli konkurenci.

Hostujícím hokejistům se velmi daří, mají za sebou povedené utkání s finským Jokeritem, kde dokázali odvrátit nepříznivý stav a nakonec si připsal i důležité dva body do ligové tabulky.

CSKA našlo svou hvězdu zejména v Sergeji Plotnikovi, který se svými 24 kanadskými body (15+9) velmi pomáhá svému celku. Opomenout nesmíme ani gólmanskou dvojici Ivan Fedotov (92,91 % úspěšnost) a Adam Reideborn (90,55 %). Oba dva tito gólmani patří k nejlepším z celého ročníku a několikrát dopomohli hostům k získání bodíků do ligové tabulky.
SKA PETROHRAD
1. místo Západní konference, 40 zápasů, 56 bodů, skóre 123:84


Domácí celek je rozhodně jedním z žhavých kandidátů na zisk Gagarinova poháru, v letošním ročníku jim to ovšem nelepí tolik, jako jsme od nich zvyklí z předešlých let. Přesto domácí suverénně vedou ligovou tabulku a již vyhlížejí blížící se vyřazovací část..

V posledním utkání domácí dokázali porazit moskevský Sparta, velmi dobré utkání odehrál Nikita Gusev, který připravil hned dvě branky Petrohradu. Tento navrátilec neuspěl ve své zámořské misi, každopádně v KHL válí stejně jako kdysi.

Hvězdičkou domácího celku je ovšem Andrej Kuzmenko (17+28), tento ruský útočník si v letošním ročníku připsal již 45 kanadských bodů, což jej vyšvihlo na druhou příčku ligové produktivity v celé KHL.
Přeji Vám krásné páteční odpoledne, vítám všechny hokejové fanoušky KHL u páteho kola. Dnes se podíváme na zápas mezi SKA Petrohradem a CSKA Moskvou, utkáním Vás bude provázet Vojtěch Adamek
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

SKA Petrohrad – CSKA Moskva

3:2

po prodl. (0:0, 2:0, 0:2 - 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 29. Alexandr Volkov (N. Sedov, V. Zykov), 32. Danila Moisejev (N. Gusev, Pylenkov), 62. N. Gusev (M. Lehtonen) – 41. Okulov (S. Plotnikov, Kameněv), 53. P. Karnauchov (Okulov)

SKA Petrohrad: Lars Johansson (D. Nikolajev, Samonov) – N. Sedov, M. Robinson (A), Kamalov, M. Lehtonen, Soljannikov, Pylenkov, Lisov – Burdasov (C), Kemppainen, Kuzmenko – Danila Moisejev, M. Vorobjov, N. Gusev (A) – V. Zykov, L. Komarov, Alexandr Volkov – Cicjura, E. Galimov, Bardakov – K. Marčenko.
Trenér: Valeri Bragin

CSKA Moskva: Ivan Fedotov (J. Kiseljov, Reideborn) – Dahlbeck, D. Dietz (A), Blažijevskij, Gilmour, Kiselevič, M. Ibragimov, Kaliničenko – Nordström, Andronov (C), Sorkin – Okulov, Kameněv, S. Plotnikov (A) – Wallmark, P. Karnauchov, Grigorenko – Poltapov, M. Guskov, Světlakov – Mingačov.
Trenér: Sergej Fedorov

Rozhodčí: Olenin, Ravodin – Gordenko, Sysjev

Diváci: 6098

Průběh zápasu
1. třetina
10:40 PET 2 Soljannikov, podrážení
15:55 PET 2 Kamalov, hákování
16:22 MOS 2 Gilmour, držení
19:22 MOS 2 příliš mnoho hráčů na ledě
Po 1. třetině
2. třetina
28:45 PET 1:0 Alexandr Volkov (N. Sedov, V. Zykov)
31:49 PET 2:0 Danila Moisejev (N. Gusev, Pylenkov)
32:03 MOS 2 Kiselevič, krosček
35:52 PET 2 M. Robinson, hrubost
MOS 2 Kameněv, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
40:46 MOS 2:1 Okulov (S. Plotnikov, Kameněv)
52:01 MOS 2:2 P. Karnauchov (Okulov)
Po 3. třetině
Prodloužení
61:28 PET 3:2 N. Gusev (M. Lehtonen)
po prodl.