Menu

Hokej

NHL

Winnipeg Jets – Washington Capitals

2:5

konec (0:0, 1:2, 1:3)

18.12.2021, 02:00 • Canada Life Centre, Winnipeg • Igor Mainka (@igor_mainka)

Tipsport: 2.2 4.17 2.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Z mé strany je to vše. Děkuji vám za pozornost a přeji příjemně prožitý víkend. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (05:19:10)
Nové koště v podobě trenéra Davea Lowryho bodově nezametlo, dva body si z Kanady odváží Washington, který v Metropolitní divizi odskočil od Rangers na rozdíl jednoho bodu a vrátil se do čela celé ligy.

Winnipeg je po prohře na 11. místě Západní konference s 31 body. Stejný počet má i desáté Los Angeles a dvanácté San Jose.

Další zápas sehrají jestřábi v noci z neděle na pondělí doma proti Los Angeles. Winnipeg hraje v neděli od 21 hodin proti St. Louis.
Česká a slovenská stopa

Vítek Vaněček (Washington)
40 zákroků, 2 OG, úsp. 95,2%, čas na ledě 60:00 ¨
*1. hvězda zápasu
Martin Fehérváry (Washington)
účast na ledě 2:1 (+1), 2 trestné minuty, 1 střela, 2 hity, 1 zblokovaná střela, čas na ledě 20:51
Statistiky zápasu

Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 42:39. Hity: 26:16.
Kdo se postavil do brankoviště?

Connor Hellebuyck (Winnipeg)
34 zákroků, 3 OG, úsp. 91,9%, čas na ledě 59:14
Vítek Vaněček (Washington)
40 zákroků, 2 OG, úsp. 95,2%, čas na ledě 60:00
Tři hvězdy zápasu:

1. Vítek Vaněček (Washington)
40 zákroků, úspěšnost 95,2%, čas na ledě 60:00
2. Nikolaj Ehlers (Winnipeg)
2 asistence, účast na ledě 2:2 (-1), čas 19:18
3. Conor Sheary (Washington)
vítězný gól, účast na ledě 1:0 (+1), čas 17:19
Washington vyváží z kanadského města dva body za vítězství 5:2. Velmi ofenzivní utkání nakonec rozhodla třetí třetina. Domácí ve třetí třetině dorovnali dvougólové manko, ale v polovině třetí části Capitals ukázali důraz před brankovištěm a získali klíčové vedení na svou stranu. V závěrečných minutách už hosté pouze dvěma góly do prázdné branky upravili výsledek na konečných 2:5.

Konec zápasu.

59:09

59:09 Alexandr OVEČKIN - 2:5

59:09

Washington právě vstřelil branku!
ALEXANDR OVEČKIN se nakonec dočkal gólu, když od útočné modré čáry poslal puk do opuštěné branky! Asistence: Daniel Sprong, John Carlson – 2:5!

58:40

Domácí opět v tlaku a s prázdnou brankou, ale Vaněček musel zasághnout pouze proti bekhendové střele Scheifeleho z mezikruží.

57:20

57:20 Michael SGARBOSSA - 2:4

57:20

Washington právě vstřelil branku!
Domácí odvolali brankáře, jenže z následného protiútoku po neúspěšně zakončené akci se prosadil střelou do prázdné branky MICHAEL SGARBOSSA! Asistence: Brett Leason, Nick Jensen – 2:4!

57:18

Morrissey zkoušel vystřelit přes Jensena, ale Vaněček měl beton u levé tyčky a puk vyrazil.

56:45

Harkins zkoušel projít mezi kruhy, ale těsně za modrou jej zastavili dva hráči v bílých dresech.

56:04

Stanleyho střelu zpoza kruhů vyrazil Vaněček na zadní mantinel.

55:04

Domácí se snaží tlačit na pilu a zavřít svého soupeře v útočném pásmu. Washington naopak hraje jednoduše a vyhazuje puky do středního pásma.

54:21

Nahození ze středního pásma končí u brankáře Vaněčka. Ten raději nebude rozehrávat.

54:03

Toninato střílel z pravé strany, ale velký úhel nedával domácímu hráči šanci na úspěch.

53:23

Nahození Pionka od středu modré čáry schoval ve výstroji brankář Vaněček. Ten si musel o pár sekund dříve dát pozor na rozjetého Harkinse, který se snažil z bezprostřední blízkosti vystřelit skákající kotouč na branku, ale nepovedlo se mu to.

52:24

Ihned po buly si najel z levé strany před Vaněčka Morrissey, zkusil forhendovou kličku, ale puk za klečícího gólmana Washingtonu nezasunul. Vaněček lapačkou poslal puk mimo branku i dojíždějícího Schmidta.

Vypadá to, že dnes překonáme hranici 80 střel. Aktuálně Washington vede na střely 35:34.

52:18

Vaněček si nakonec připsal zákrok, postaral se o to střelou téměř z nulového úhlu zakončující Connor.

52:03

Dubois dostal přihrávku od levého mantinelu mezi kruhy, ale ideální možnost pro střelu prováhal.

51:09

Protas zkusil poslat skákavý kotouč na Hagelina, který si najížděl k levé tyči, ale chybělo kousek přesnosti.

50:27

Oshie zkoušel projet kolem branky a přihrát některému ze spoluhráčů najíždějících si do slotu, ale za brankou přišel o puk.

49:09

49:09 Conor SHEARY - 2:3

49:09

Washington právě vstřelil branku!
Capitals rozjeli v útočném pásmu kolotoč, Oshie přihrál na modrou Cholowskimu, jeho střela se odrazila od zadního mantinelu k levé tyči, odkud Schultz kopl puk do brankoviště a tam se nejrychleji zorientoval CONOR SHEARY, který dohrál puk do prázdné branky! Asistence: Justin Schultz, Dennis Cholowski – 2:3!

48:30

Zajímavá akce Washingtonu, hosté jeli do útočného pásma v situaci dva na dva, Sgarbossa krátkou přihrávkou vybídl ke střele Leasona, který napálil puk do brankáře Hellebuycka.
Dubois se zjevil mezi kruhy, kde zkusil bekhendem vystřelit přes dva bránící hráče. To se mu povedlo, Vaněček vyrazil puk vedle sebe, kde byl jako první Copp, který dorazil puk k českému brankáři.

47:38

Ovečkin mohl poslat Washington do vedení, zpoza branky mu přihrál Sprong, ale Ovečkin trefil jen betony domácího brankáře.

47:21

Zakázané uvolnění domácího celku. Třetí třetina nabízí hokej nahoru dolů.

46:47

Další dvě dobré příležitosti měli hosté. Střelu Hagelina po přihrávce Ellera i pokus Leasona vyrazil brankář Hellebuyck.

46:08

Toninato se ukázal v jiném světle než jako faulující hráč. Jeho střela z levé strany prolétla kolem pravé tyče.

45:38

Ovečkinovi vjel do útočného pásma předčasně Eller. Rozhodčí kvůli ofsajdu vykázali hru do středního pásma.

45:12

Po dlouhé přihrávce Protase nahodil puk od modré čáry Orlov, ale kotouč nedolétl k domácímu brankáři.

43:47

Těžké chvíle nyní zažil Hellebuyck! Před domácím gólmanem to hodně hořelo! Hagelin našel zpoza branky volného Leasona, který z první vystřelil na domácí branku. Hellebuyck si poradil s první střelou i s dalšími pokusy hráčů Washingtonu.

43:03

Vaněček vytáhl fantastický zákrok. Nahození od modré čáry tečoval před českým brankářem Scheifele, puk se od něj odrazil znovu k domácímu hráči, který však nedokázal doklepnout kotouč do odkryté branky.

42:03

42:03 Josh MORRISSEY - 2:2

42:03

Winnipeg právě vstřelil branku!
Dvě velké šance Vaněček přežil, Stastneho střelu z pravé strany zblokoval bránící hráč, stejně jako pokus Ehlerse od levého mantinelu. Ehlers nakonec našel za kruhy JOSHE MORISSEYE, který prudkou střelou propálil Vaněčka! Asistence: Nikolaj Ehlers, Nate Schmidt – 2:2!

41:38

Nepřesnou přihrávku Dillona od modré čáry zachytil hráč Washingtonu a vyhodil puk.

41:10

Winnipeg rozjíždí akci od vlastní branky.

40:46

Ehlers rozjel rychlý protiútok z vlastního pásma, ale na obranné modré byl při kličce podražen Orlovem. Domácí pokračovali v útoku, který vyústil v nepřesnou střelu z levé strany. Orlova čeká dvouminutový trest.

40:25

Hned v úvodu třetí části se důrazem prokázal Sprong, který sebral soupeři mezi kruhy puk, vystřelil, Hellebuyck jeho první střelu vyrazil a následně si poradil i s dorážkou stejného hráče.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina nám nabídla i góly. Zatímco domácí své příležitosti zahazovali do Vaněčka, hosté trestali. První trest přišel z hole Leasona, druhý z hokejky Spronga. Po druhém gólu Winnipeg přidal na aktivitě, přestřílel soupeře a zaslouženě snížil, když se tvrdou střelou pod horní tyčku prosadil Dillon.

Nevím, zda hráčům Washingtonu docházejí síly, každopádně třetí třetina bude hodně zajímavá a začne za nějakých 12 minut. Protáhněte se, uvařte si kávu, čaj a za pár minut pokračujeme.

40:00

Druhá třetina skončila.

38:45

Nahození Dillona od modré čáry vylétlo k zadnímu mantinelu. Puk následně nějakou záhadou doskákal mezi kruhy, kde se zjevil Connor, ale ani on rychlou střelou nedostal puk do Vaněčkovy branky.

38:35

Svečnikov si najel na přihrávku z levé strany a vystřelil po ledě na Vaněčka. Český gólman je zatím úspěšný, výjimkou byla střela Dillona.

37:48

Nepovedená střela Dillona od modré čáry neměla rychlost, ani přesnost. Následně stejný hráč se snažil zachytit puk před modrou čárou, ale neuspěl – ofsajd.

37:02

Další zákrok Vaněčka, který chytil do lapačky střelu Ehlerse z pravé strany.

36:28

Morrissey si nabruslil do pravého kruhu a poté vystřelil, Vaněček jeho střelu vyrazil.

35:04

Protas zkusil střílet z bezprostřední blízkosti domácí branky, ale minul.

34:32

34:32 Brenden DILLON - 1:2

34:32

Winnipeg právě vstřelil branku!
Domácí snižují! BRENDAN DILLON dostal křížný pas od Ehlerse a prudkou střelou zpoza levého kruhu napálil puk pod horní tyčku! Asistence: Nikolaj Ehlers – 1:2! Pro Dillona to je první gól v sezóně.

33:59

Ehlers si najel s pukem mezi kruhy a následně vypálil do klubka hráčů clonících Vaněčkovi. Český brankář puk se štěstím vyrazil vedle branky.

33:32

Stastny dostal přihrávku zpoza branky od Ehlerse, ale bleskovou střelou trefil jen Vaněčka.

33:16

Po přihrávce Pionka od modré čáry zkusil střílet z levého kruhu Connor, ale jeho střelu srazil bránící Orlov do ochranné sítě.

32:32

Hráčům v bílých dresech se povedlo vyhodit puk.

32:12

Fehérváry fauloval zezadu domácího Ehlerse, kterého zahákoval. Rozhodčí si toho všimli a slovenského obránce vyloučili na dvě minuty.

31:13

DeMelo dostal přihrávku od pravého mantinelu z hole Ehlerse, najel si před branku a pokusil se o střelu po zemi, jenže tam byl připravený Vaněček.

30:37

Svečnikov si najel z pravého kraje až před Vaněčka, ale ani on nevyzrál na českého brankáře.

29:52

Vaněček si připsal další výborný zákrok, když se před ním zjevil zcela sám Lowry, který zkusil poslat puk do horní poloviny branky, ale trefil jen hruď bývalého mládežnického reprezentanta.

28:43

28:43 Daniel SPRONG - 0:2

28:43

Washington právě vstřelil branku!
Capitals z protiútoku přidali druhý gól! Po přihrávce z pravého kraje modré čáry se zjevil v levém kruhu DANIEL SPRONG, zamíchal s pukem a rychlou střelou nedal Hellebuyckovi šanci! Asistence: Alexej Protas – 0:2!

28:33

28:33 Vítek Vaněček (WSH)

28:33

Vaněček se znovu předvedl! Parádní zákrok! Gustafsson si dojel před brankou volný kotouč, otočkou se zbavil soupeře a přihrál k levé tyči rozjetému Scheifelemu, který bleskovou střelou nechal vyniknout Vaněčka!

28:01

Lowry se otočil u mantinelu a rychle vystřelil na branku stráženou českým gólmanem, ten zatím puk za svá záda nepustil.

27:35

Hostům se povedlo vyhodit puk až v závěru početní nevýhody.

27:10

Domácí hrají přesilovku daleko lépe, Pionkovu střelu od modré čáry do klubka hráčů prošla až k Vaněčkovi, který kotouč vyrazil.

26:23

Po přihrávce od levého mantinelu vypustil Copp ze své hole prudkou střelu po ledě, brankáře Vaněček stihl zareagovat a puk vyrazil.

25:51

Zbytečné vyloučení McMichaela, který v souboji o puk vysekl Dillonovi hokejku z ruky. Washingtonského hráče čeká dvouminutový trest, Winnipeg první přesilová hra.

25:33

Pionkova tvrdá rána od modré čáry prolétla kolem washingtonské branky.

25:13

Jensen si rychlým průnikem po pravém křídle získal prostor ke střele a pokusem přes obránce zkusil překvapit Hellebuyka, ten se nedal.

23:11

23:11 Brett LEASON - 0:1

23:11

Washington právě vstřelil branku!
Z gólu se radují Capitals a konkrétně čtvrtá řada. Irwin nepřesným nahozením orazil puk o zadní mantinel, u pravého mantinelu se zmocnil puku Sgarbossa, přihrál rozjetému BRETTU LEASONOVI, který si najel mezi kruhy do střelecké pozice a prudkou střelou zápěstím prostřelil Hellebuycka! Asistence: Michael Sgarbossa, Matt Irwin – 0:1!

22:56

Ehlers přihrál na levou stranu Stastnemu, ten se skládal na střelu, ale puk téměř netrefil.

22:10

Ehlersova střela přes obránce nadělala Vaněčkovi práci, přesto Vaněček si v chumlu hráčů našel kotouč a střelu domácího hráče vyrazil.

21:23

Nahození od modré čáry tečoval před brankářem Vaněčkem Scheifele, přesto si český gólman se změnou směru kotouče poradil.

20:59

Šance na druhé straně, Toninato přihrál puk k levé tyči Lowrymu, ale ten ani nadvakrát neprostřelil klečícího Vaněčka.

20:28

Lehké nahození Carlsona od pravé modré čáry zamířilo na branku, ale Hellebuyck puk betonem vyrazil vedle branky.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina nezačala příliš dobře, ale s přibývajícím časem se tempo stupňovalo. Oba celky si vytvořili některé zajímavé možnosti, hosté měli výhodu dvou přesilových her, bohužel výsledek se od začátku utkání nezměnil. Uvidíme, co nám ukážou hráči po přestávce.

20:00

První třetina skončila.

19:58

Tak Vaněček si připsal ještě jeden zákrok, když se po buly dostal ke střele od modré čáry Pionk a český gólman jeho ránu vyrazil.

19:56

19:56 Vítek Vaněček (WSH)

19:56

Domácí měli ještě šanci v poslední vteřině zápasu. Domácí ujeli do přečíslení dva na jednoho, Copp přihrál z levé strany na pravou Toninatovi, který vypálil z pravého kruhu přímo do přesouvajícího se Vaněčka.

19:37

Capitals zkusili vytvořit v útočném pásmu chaos, ale ani to nevedlo k úspěchu.

19:01

Hostům se nedaří projít přes modrou čáru, Ovečkin čeká u mantinelu na své spoluhráče.

18:09

Tvrdá střela Ovečkina z levého kruhu do domácí branky neprošla.

17:47

Toninato si chtěl vybruslit v obranném pásmu od mantinelu, puk mu ujel od hokejky k Ovečkinovi, kterého následně zahákoval. Toninato tak podruhé v zápase míří na trestnou lavici.

17:27

Hagelin získal puk na modré čáře, postavil si jej k tělu, napřáhl a prudce vystřelil na branku. Hellebuyck na kotouč dobře viděl a nepříjemnou střelou zneškodnil.

16:02

Dillonovo nahození od modré čáry vzrušilo domácí příznivce, ale puk minul prostor mezi třemi tyčemi.

15:26

Ovečkin vystřelil zápěstím od pravého mantinelu, ale puk se odrazil od jednoho z domácích hráčů do rohu hřiště.

14:52

Stastny zkazil rychlou kombinaci nepřesným pasem z mezikruží k levé tyči, kde číhal Svečnikov.

13:48

Connor zkusil vystřelit z mezikruží přes Carlsona, ale zkušený obránce puk odrazil vedle branky.

13:00

Nahození od červené čáry končí v lapačce brankáře Vaněčka. Na českého gólmana střílel Toninato.

12:08

Hosté se na pár sekund nastěhovali v útočném pásmu, ale bez úspěšného střeleckého pokusu.

10:25

Hosté z ničeho nic ujeli do přečíslení dva na jednoho, Protas se odhodlal z pravé strany ke střele, jenže brankář Hellebuyck byl pozorný a puk vyrazil vedle branky.

10:11

Stanley vystřelil po buly z levého kruhu, jenže Vaněček byl pozorný a pokus letící mírně na ledem vyrazil.

09:59

Ehlers zablokoval střelu Irwina z mezikruží. Domácí hráč na chvíli ležel na ledě, proto sudí přerušil hru.

09:49

Irwinovu střelu od modré čáry zlikvidoval domácí gólman.

08:58

Krásná akce Washingtonu, ale Ovečkin selhal před prázdnou brankou, když nedorazil do branky křížnou přihrávku Ellera z pravé strany.

08:30

Oshie se z ničeho nic dostal k odraženému kotouči od rohu hřiště a prudce vypálil zpoza pravého kruhu, brankář Hellebuyck kotouč vyrazil nad branku.

07:41

Ehlersovi uskočil před modrou čárou puk od hokejky a vystavil svůj celek do ofsajdu.

07:12

Hosté se pokusili na chvíli usadit v útočném pásmu, zakroužili kolem mantinelu a následně vyjeli z pásma.

06:13

Po buly se zjevil zcela sám před Vaněčkem Ehlers, ale z bezprostřední blízkosti neprocedil kotouč přes betony českého brankáře.

06:07

Domácí první oslabení přežili.

05:27

Eller zkusil překvapit Hellebuycka z pravé strany, z velkého úhlu hledal skulinku mezi gólmanem a tyčí, ale domácí strážce velmi dobře pokryl branku.

04:56

Washingtonu se nedaří usadit v útočném pásmu, hosté velmi dobře brání.

04:13

Domácí dokázali puk vyhodit do útočného pásma.

03:34

Washington si zahraje první přesilovou hru. Toninato zahákoval Carlsona a musí si odsedět dvouminutový trest.

01:44

Další zákrok předvedl český gólman, tentokrát zneškodnil střelu Svečnikova.

00:59

První zákrok si připsal Vaněček, který hasil velkou šanci Ehlerse po přihrávce z pravé strany. Ehlers střílel z první, ale fantastický zákrok českého brankáře uchránil hosty od ztráty gólu.

00:23

Ovečkin se snažil projet z pravé strany před branku a rychlou kličkou překvapit domácího brankáře, ale puk mu uskočil vedle branky.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – N. Schmidt, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Stanley, DeMelo – Ehlers, Scheifele (A), P. Stastny – J. Svečnikov, Dubois, Connor – Toninato, Lowry (A), Copp – Vesalainen, D. Gustafsson, Harkins.

Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, Cholowski, Irwin – Oshie, Eller, Ovečkin (C) – Sprong, McMichael, Sheary – Malenstyn, Hagelin, Protas – Sgarbossa, Leason (A).

Rozhodčí: Luxmore, Hebert – Rody, Smith.
Krásnou noc u zápasu mezi Washingtonem a Winnipegem. Favorita dnešního utkání je těžké určit, neboť do kabiny hostů z hlavního města USA dorazil Covid-19. Z tohoto důvodu dnes budou chybět Kuzněcov, Backström, Hathaway, Dowd a van Riemsdyk. Navíc zranění jsou Mantha s Wilsonem. Do branky Capitals se postaví Vítek Vaněček.

Domácí mají na listině zraněných pouze Wheelera.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 02:00.

Winnipeg Jets – Washington Capitals

2:5

konec (0:0, 1:2, 1:3)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 35. Dillon (Ehlers), 43. Morrissey (Ehlers, N. Schmidt) – 24. Leason (Sgarbossa, Irwin), 29. Sprong (Protas), 50. Sheary (J. Schultz, Cholowski), 58. Sgarbossa (Leason, Nick Jensen), 60. Ovečkin (Sprong, Carlson)

Winnipeg Jets: Hellebuyck (Comrie) – N. Schmidt, Morrissey (A), Pionk, Dillon, Stanley, DeMelo – Ehlers, Scheifele (A), P. Stastny – J. Svečnikov, Dubois, Connor – Toninato, A. Lowry (A), Copp – Vesalainen, D. Gustafsson, Harkins.
Trenér: Peter Laviolette.

Washington Capitals: Vaněček (Samsonov) – Carlson (A), Fehérváry, Nick Jensen, D. Orlov, J. Schultz, Cholowski, Irwin – Oshie, Eller, Ovečkin (C) – Sprong, McMichael, Sheary – Malenstyn, Hagelin, Protas – Sgarbossa, Leason (A).
Trenér: Dave Lowry.

Rozhodčí: Luxmore, Hebert – Rody, Smith

Diváci: 14039

Průběh zápasu
1. třetina
03:34 WPG 2 Toninato, hákování
17:47 WPG 2 Toninato, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
23:11 WSH 0:1 Leason (Sgarbossa, Irwin)
25:51 WSH 2 McMichael, sekání
28:43 WSH 0:2 Sprong (Protas)
32:12 WSH 2 Fehérváry, hákování
34:32 WPG 1:2 Dillon (Ehlers)
Po 2. třetině
3. třetina
40:46 WSH 2 D. Orlov, podrážení
42:03 WPG 2:2 Morrissey (Ehlers, N. Schmidt)
49:09 WSH 2:3 Sheary (J. Schultz, Cholowski)
57:20 WSH 2:4 Sgarbossa (Leason, Nick Jensen)
59:09 WSH 2:5 Ovečkin (Sprong, Carlson)
Konec