Menu

Hokej

NHL

Detroit Red Wings – New York Islanders

2:1

konec (0:0, 1:0, 1:1)

15.12.2021, 01:30 • Little Caesars Arena, Detroit • Igor Mainka (@igor_mainka)

Tipsport: 2.35 4.09 2.52 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Závěrem bych vám chtěl poděkovat za pozornost a popřát příjemný zbytek noci. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (05:52:52)
Detroit se dnešním vítězstvím posunul v tabulce Atlantické divize na čtvrté místo před Boston a ve východní konferenci je na osmém místě. Islanders se propadli na předposlední místo.

Další zápas by měli hráči Detroitu sehrát v pátek na ledě Caroliny, ale ta si nyní prochází covidovým obdobím a utkání je tak pod otazníkem.

Islanders v pátek od 1:30 přivítají na domácím ledě Boston.
Kdo se postavil do brankoviště?

Alex Nedeljkovic (DET)
33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 60:00
Ilja Sorokin (NYI)
37 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,5%, odchytal 57:57
Československá stopa

Filip Hronek (DET)
0+0, účast na ledě -1, 1 zblokovaná střela, čas na ledě 22:42
Filip Zadina (DET)
0+0, účast na ledě 0, 7 střel, 1 hit, čas na ledě 15:00
Zdeno Chára (NYI)
0+0, účast na ledě -1, 3 hity, čas na ledě 19:20
Tři hvězdy zápasu:
1. Dylan Larkin (DET) – 1+0
2. Alex Nedeljkovic (DET) – 33 zákroků, úsp. 97,1%
3. Anders Lee (NYI) – 1+0
Statistiky zápasu
Střely na branku – 39:34
Úspěšnost vhazování v procentech – 51:49
Přesilovky – 1/3 : 0/1
Trestné minuty – 2:6
Hity – 15:8
Zblokované střely – 15:13
Dramatický závěr hráčům z New Yorku body nepřinesl. Detroit vítězstvím přerušil sérii tří proher a slaví vítězství 2:1, na které si zadělal ve druhé polovině utkání. Nejprve skóre otevřel Larkin a ve třetí třetině jej prudkou střelou navýšil Rasmussen. V závěru Lee úspěšnou tečí využil hru bez brankáře, ale druhý gól už Nedeljkovic za svá záda nepustil.

Konec zápasu.

59:59

V samém závěru byl v obrovské šanci Pageau, ale Nedeljkovic jeho střelu k pravé tyči schoval do lapačky! Fantastický zákrok domácího gólmana v poslední vteřině!

59:34

Domácím se podařilo zavést puk do útočného pásma.

59:14

Lee zkusil z pravého kruhu z otočky přihrát některému ze svých spoluhráčů před brankou, ale puk doklouzal pouze k Nedeljkovicovi.

58:51

Hronek zkusil vystřelit přes celé hřiště na prázdnou branku, ale tu zhruba o půle metru minul. Vhazování před brankou Detroitu.

58:32

Larkinovo vyhození doklouzalo do útočného pásma.

58:24

Hronek vyhodil puk přes všechny čáry na zakázané uvolnění.

58:07

Trenér Trotz nechal brankáře Sorokina v brance, Islanders se snaží udržet v pásmu.

57:27

57:27 Anders LEE - 2:1

57:27

Islanders právě vstřelili branku!
Ostrované vsadili na hru bez brankáře a to se vyplatilo! Střelu Dobsona od modré čáry tečoval před Nedeljkovicem ANDERS LEE! Asistence: Noah Dobson, Brock Nelson – 2:1!

56:40

Islanders se snaží tlačit, jenže nahození Dobsona od modré čáry skončilo na prvním bránícím hráči, od kterého se puk odrazil do středního pásma.

54:57

Nepříjemné nahození Raymonda od modré čáry s problémy zkrotil Sorokin. Před brankářem Islanders dobře clonil Bertuzzi, který se společně s Raymondem zapojil do menší šarvátky u zadního mantinelu.

54:03

Wahlstrom si nabruslil do pravého kruhu a zápěstím vystřelil na druhou tyč. Prudký kotouč přelétl kolem branky až k zadnímu mantinelu.

52:55

52:55 Michael RASMUSSEN - 2:0

52:55

Detroit právě vstřelil branku!
Zdeno Chára zpětnou přihrávkou zpoza branky hledal mezi kruhy Palmieriho. Ten puk nezachytil a domácí rozjeli rychlý protiútok. Situaci dva na jednoho zakončil přesnou střelou pod horní tyč MICHAEL RASMUSSEN! Asistence: Adam Erne – 2:0!

52:39

Vhazování před brankářem Nedeljkovicem.

51:56

Raymond ve středním pásmu zastavil průnik soupeře, zavezl puk do útočné části, kde jej přenechal Larkinovi, ten z velkého úhlu zkoušel překvapit stojícího Sorokina, který se štěstím vyrazil puk vedle branky.

51:10

Po přihrávce Fabbriho z levého kruhu střílel z první Suter, ale z první trefil jen brusle bránícícího hráče. O pár sekund později na druhé straně bojiště zablokoval střelu Baileyho obránce DeKeyser.

50:34

Zadinova střela z levého kruhu pouze prolétla kolem Sorokinovy branky.

50:02

Krásnou kličkovanou předvedl Nelson, který si najel pravou stranou do útočného pásma a následně akci strhl do středu, odkud vystřelil, bohužel pro něj puk nezamířil do branky.

49:03

Nedeljkovic opět v akci. Prudkou střelu z pravé strany na něj vyslal Wahlstrom, domácí gólman kotouč schoval do lapačky a nechal přerušit hru.

47:40

Nelson střílel z nějakých deseti metrů z oblasti mezi kruhy. Střela mu příliš nesedla, puk vyskákal žabkou vedle levé tyče mimo branku.

46:26

Pageau se dostal ke křížné přihrávce od levého mantinelu, puk si zkusil zpracovat u pravé tyče, ale následným pokusem nedostal puk za ležícího Nedeljkovice.

45:47

Domácí tlačí, po přihrávce Leddyho nahodil puk na branku Hronek, ale kotouč se odrazil vedle branky. Hosté přerušili hru vyhozením puku na střídačku.

45:00

Domácí se vyhnali nepřesnou přihrávkou po mantinelu ze zámku v útočném pásmu.

43:25

Oesterle vybojoval v levém kruhu puk na soupeři a slabou střelou po ledě zkoušel překvapit Sorokina, ten se nedal, jeho betony ležely včas na zemi.

42:25

Propagační střela od pravého mantinelu neměla šanci na úspěch. Palmieriho pokus zkrotil brankář Nedeljkovic.

41:04

Nepříjemná střela Dobsona z vrcholu pravého kruhu. Nedeljkovic vyrazil puk nad sebe a Suter rukavici odpálil kotouč do středního pásma.

40:09

Hned v úvodu se Cizikas dostal k puku u levého mantinelu a nahodil jej rychle na branku. Brankář Nedeljkovic ale věděl, co se střelou a puk chytil.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhá třetina už byla mnohem zajímavější. Viděli jsme šance na obou stranách a také využitou přesilovou hru. Trochu šťastnou střelou od modré čáry se prosadil kapitán Larkin. Detroit byl v prostřední části více aktivní a zaslouženě vede nejen na střely (32:19), ale hlavně na góly (1:0).

Nyní si můžete na chvíli odpočinout a zhruba za 12 minut odstartuje třetí část, na kterou vás srdečně zvu.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:42

Střela Sala od modré čáry orazítkovala horní tyč domácí branky!

39:37

Přečíslení tři na jednoho v podání Islanders zlikvidoval brankář Nedeljkovic! Parádní zákrok domácího brankáře proti střele Beauvilliera!

39:27

Nahození Mayfielda od modré čáry minulo branku.

38:59

Další střela Zadiny, tentokrát od pravého mantinelu. I s touto ranou si brankář Sorokin poradil. Puk letící těsně nad beton chytil do lapačky.

38:41

Leddyho nahození od modré čáry se odrazilo od hráčů před brankou vedle branky. Střela Zadiny z pravého kruhu dorazila do Sorokinovy lapačky.

38:07

Fabbri z levého rohu zkusil kličkou objet ležícího hráče, ale přišel o puk.

37:13

Střelu Raymonda z pravého kruhu vyrazil Sorokin pouze před sebe, kde byl Bertuzzi, ale ten nedokázal dorazit puk pod stojícím gólmanem soupeře.

36:57

Pageauova hůl vylétla u mantinelu příliš vysoko a trefila do obličeje Larkina. Přesilová hra pro Detroit.

36:46

Nepřesný pas po mantinelu z hole hráče Islanders zamířil až za domácí branku. Icing, hra se znovu stěhuje před Sorokina.

36:39

Rasmussen si vybruslil zpoza branky k pravé tyči, kde se otočil k brance a vystřelil, ale nepříliš prudkou a přesnou střelu zneškodnil gólman Sorokin.

35:05

Smith si po buly najel k pravé tyči, odkud zkusil přihrát ještě lépe postavenému Rowneymu, který mohl uklízet puk za bezmocného Sorokina, jenže kotouč mu přeskočil hůl.

34:56

Larkin se uvolnil na pravé straně, stahovačkou se zbavil soupeře a z bodu pro vhazování vystřelil na branku. Polovysokou střelu si brankář Sorokin pokryl.

34:07

Na druhé straně hosté několikrát zahrozili. Pariseho střela od modré sice nedolétla k brance, ale mnohem přesnější byl Wahlstrom z bezprostřední blízkosti a o chvíli později také z pravého kruhu zakončující Palmieri.

33:44

Nahození Naměstnikova od modré čáry jen prosvištělo kolem branky Islanders.

33:05

Trenér Trotz se nevydržel dívat na své svěřence a vzal si oddechový čas.

33:05

Obrovská šance Zadiny, který si najel před branku, ale střelou z voleje nedokázal prostřelit brankáře Sorokina. Přihrával mu Rasmussen.

32:22

Zadina se dostal v levém kruhu k puku, který jako by nikdo nechtěl a z otočky vystřelil na Sorokina. Brankář Islanders si s jeho pokusem poradil, stejně tak o pár sekund později s další střelou českého útočníka, tentokrát z pravého kruhu.

30:58

Nepovedené nahození Hronka po buly od modré čáry minulo Sorokinovu branku. Hosté chvíli poté dostali puk do středního pásma.

30:32

30:32 Dylan LARKIN - 1:0

30:32

Detroit právě vstřelil branku!
Domácí využili přesilovou hru! DYLAN LARKIN překvapil soupeře a střelou od modré čáry přes dva hráče nachytal Sorokina, který si srazil jeho pokus do brány! Asistence: Moritz Seider, Lucas Raymond – 1:0!

29:38

Domácí si zahrají další přesilovku. Palmieri sekl u mantinelu Zadinu do hole a českému hráči přelomil hokejku. Hráč ostrovanů si půjde odpočinout na trestnou lavici.

29:27

Hronek naznačil na pravé straně střelu, přihrál dozadu Leddymu, který vypálil od modré čáry. Následně se kotouč odrazil od brankáře Sorokina k Zadinovi, který nedokázal puk rychle dorazit za gólmana Islanders.

28:33

Fabbri si na pravé straně vyměnil puk s Naměstnikovem, ale při snaze dostat se před branku upadl.

27:53

Zajímavé nahození Palmieriho z levé strany, puk prolétl kolem Naměstnikova a moc nechybělo, aby zamířil na branku. Tak se odrazil pouze od zadního mantinelu.

26:58

Po buly střílel od modré čáry Cizikas, ale domácí gólman zasahovat nemusel.

26:50

Už, když byli domácí kompletní, si najel z pravé strany mezi kruhy Bailey a ze záklonu zkusil vystřelit na branku, DeKeyser jeho střelu z výborné pozice zblokoval do ochranné sítě. Domácí diváci si hlasitě vydechli.

25:57

Naměstnikov si zkusil najet od levého mantinelu před branku, ale v poslední chvíli mu ujel puk od hole.

25:14

Vysoký nahozený kotouč ze středního pásma zamířil na soupeřovu branku, ale Sorokin byl pozorný a puk nepustil za sebe.

24:54

Domácím se podařilo vyhodit puk za modrou čáru.

24:39

Cizikas se při pokusu dostat zpoza branky k pravé tyči ocitl na zemi. Viníkem byl Oesterle, který mu vložil hůl mezi brusle. Hosté si zahrají dvě minuty v početní výhodě.

24:19

Cizikas si najel z levé strany do bližšího kruhu a střelou zápěstím poslal puk na domácí branku. Gólman Nedeljkovic jen máchl po puku a chytil jej do lapačky.

23:07

Ostrované zatlačili soupeře v útočné třetině, nahození Sala minulo branku, ale o pár sekund později se ve výborné pozici ocitl Beauvillier, ale z bezprostřední blízkosti, z úhlu netrefil odkrytou branku. Nedeljkovic skákal po puku, ale minul, podobně jako hostující hráč prázdnou branku.

22:11

Anthony Beauvillier se dostal v levém kruhu k odraženému kotouči a prudkou střelou do horní poloviny branky nechal vyniknout brankáře Nedeljkovice. Domácí gólman puk vyrazil do ochranné sítě.

21:28

Nahození Naměstnikova od modré čáry musel brankář Sorokin betonem vyrazit zpět do hry.

21:14

Hosté se brání za cenu zakázaného uvolnění. Nesnaží se hrát nějak složitě.

20:33

Po nahození Leddyho od modré čáry se puk odrazil k Hronkovi, jeho nahození se odrazilo k Zadinovi, který zpoza kruhů vypálil těsně vedle pravé tyče Sorokinovy branky.

20:01

Začala druhá třetina.
První třetina spíš nudila než bavila. Viděli jsme hodně podprůměrný hokej, přestože gólmani zneškodnili 24 střel. Sorokin 14, Nedeljkovic 10. O něco nebezpečnější byli domácí, ale výsledek odpovídá dění v první třetině. Snad nám oba celky nabídnou v dalším dějství mnohem zábavnější hokej.

20:00

První třetina skončila.

19:50

DeKeyser zpracoval přihrávku od mantinelu už za modrou čárou, domácí se tak vytáhli z útočného pásma.

19:36

Ještě jedno zakázané uvolnění v podání celku z New Yorku. Vhazování před Sorokinem.

18:55

Závěr první třetiny nabízí spoustu nepřesností na obou stranách, pohledného hokeje vidíme pomálu.

17:46

Nahození Erneho ze středního pásma odrazil Sorokin vedle branky.

17:24

Překvapivý odraz od zadního mantinelu vybídl do šance Rasmussena, který z otočky vystřelil z mezikruží, brankář Sorokin měl co dělat, aby jeho střelu schoval pod betonem.

16:42

Suter se Zadinou špatně vyřešili přečíslení dva na jednoho, Suter na levé straně zpomalil a následně mu soupeř zablokoval hůl.

16:08

V závěru přesilové hry se hostům povedlo vyhodit, navíc za domácí brankou zle zatopili Nedeljkovicovi. Ten celou situaci zvládl.

16:02

Domácí sevřeli soupeře v obranném pásmu, ale tečovaná střela Sutera z levého kruhu skončila v ochranné síti.

15:27

Puk je znovu u gólmana Detroitu.

14:55

Larkin krásně projel středem až k levé tyči a následně zkusil najít skulinku v levém rohu branky, avšak přestřelil.

14:29

Domácí vyhráli buly, jenže po krátké kombinaci Larkin přihrál svému spoluhráči mezi kruhy, ale ten byl zablokován. Hosté vyhodili puk k brance Detroitu.

14:16

Scott Mayfield zahákoval Larkina a domácí si zahrají první přesilovou hru v utkání.

14:16

Zajímavá střela Raymonda, který si najel mezi kruhy a zápěstím vystřelil na branku Sorokina. Ruský gólman puk vyrazil vedle sebe, následně rozhodčí zvedl ruku a bude vylučovat.

13:26

Hosté se po úspěšném buly vyhnali z útočného pásma.

13:16

Nedeljkovic raději přerušil hru, poté co k jeho tyčce doklouzal puk zpoza branky.

12:01

Po přihrávce Hronka a střelách Zadiny musel dvakrát zasahovat brankář Sorokin, který si poradil s první střelou i s dorážkou českého útočníka.

11:38

Leddy hledal přihrávkou z levého kruhu pokrytého Zadinu, tomu se kotouč zamotal mezi bruslemi.

11:18

Leddyho pokus o nahození puku na branku zblokoval Wahlstrom do rohu.

10:39

Domácím se nedaří kombinace, přihrávky nelítají přesně na hokejku, následně hráči v červených dresech přichází o puky v útočném pásmu.

10:00

Hosté si příliš nevěřili po průniku do útočného pásma, Leeho střela z levého kruhu byla spíš propagační, brankář Nedeljkovic puk schoval do lapačky.

09:07

Beauvillierovu střelu z pravého kruhu schoval do výstroje Nedeljkovic.

08:57

Po zpětné přihrávce Naměstnikova střílel z pravého kruhu Fabbri, ale dobře postavený Mayfield jeho střelu zblokoval.

08:13

Nahození DeKeysera od modré čáry prolétlo kolem levé tyče Sorokinovy branky, následně se puk dostal v pravém kruhu před Seidera, s jeho pokusem si brankář Islanders poradil.

07:15

Martin se zjevil sám před Nedeljkovicem, ale minul domácí branku.

06:58

Tečovaná střela Bertuzziho od modré čáry prolétla kolem branky Islanders. O pár sekund později vypálil od modré čáry Leddy, brankář Sorokin možná neviděl puk přes clonící hráče, přesto jej zasáhl a následně lapačkou přikryl.

05:29

Tvrdá střela Oesterleho od modré čáry rozezvučela betony brankáře Islanders.

04:07

Zajímavá šance Ostrovanů, Pageau přihrál z pravé strany do jízdy Palmierimu, ten se ocitl sám před Nedeljkovicem, ale puk nedokázal zasunout mezi betony, ani následně kotouč dorazit do domácí branky!

03:11

Hosté na chvíli rozjeli kolotoč v útočném pásmu, ale bez střeleckého efektu.

02:22

Na druhé straně zkusil vystřelit přes bránícího hráče Wahlstrom, ale puk se od brusle domácího hráče odrazil za Nedeljkovicovu branku.

01:44

Sorokin musel zasahovat proti střele Oesterleho od levého mantinelu.

01:36

Nepřesná přihrávka o mantinel v podání hráčů z New Yorku skončila zakázaným uvolněním.

00:28

Islanders začali aktivně, střela Dobsona od modré čáry nedošla k brankáři Nedeljkovicovi.

00:01

Utkání právě začalo.
Absence

Zranění hráči:
Detroit Red Wings: Troy Stecher, Mitchell Stephens.
New York Islanders: Ryan Pulock.

Hráči na COVID-19 listině:
New York Islanders: Mathew Barzal.

Hráči mimo soupisku:
Detroit Red Wings: Carter Rowney, Kyle Criscuolo, Marc Staal.
New York Islanders: Sebastian Aho, Ross Johnston.
Úvodní sestavy:

Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, Oesterle, Hronek, Leddy, G. Lindström, DeKeyser – L. Raymond, Dylan Larkin, Bertuzzi – Zadina, Fabbri, P. Suter – Erne, M. Rasmussen, Naměstnikov – Gagner, Veleno, Givani Smith.

New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Greene, Chára, Salo – Palmieri, Pageau, A. Lee – Bailey, Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Parise, Bellows – Clutterbuck, Cizikas, M. Martin.
TOP5 útočníků v kanadském bodování

Detroit Red Wings
24 Lucas Raymond (10+14)
22 Dylan Larkin (10+12)
18 Tyler Bertuzzi (9+9)
15 Vladislav Naměstnikov (9+6)
14 Robby Fabbri (8+6)

New York Islanders
17 Mathew Barzal (5+12)
13 Oliver Wahlstrom (8+5)
11 Brock Nelson (9+2)
9 Jean-Gabriel Pageau (4+5)
9 Josh Bailey (1+8)

TOP3 obránci v kanadském bodování

Detroit Red Wings
19 Moritz Seider (3+16)
15 Filip Hronek (3+12)
8 Nick Leddy (0+8)

New York Islanders
8 Noah Dobson (3+5)
5 Scott Mayfield (1+4)
4 Andy Greene (1+3)

Brankáři – úspěšnost

Detroit Red Wings
91,5% Alex Nedeljkovic (19 záp.)
88,9% Thomas Greiss (13 záp.)

New York Islanders
92,5% Ilja Sorokin (17 záp.)
88,4% Semjon Varlamov (7 záp.)
Československá stopa na soupiskách
Filip Hronek (DET) – 26 záp., 3+12
Filip Zadina (DET) – 28 záp., 4+6
Jakub Vrána (DET) – 0 záp., zraněný
Zdeno Chára (NYI) – 20 záp., 0+2
Richard Pánik (NYI) – 4 záp., 0+1, na farmě
Přeji vám krásnou středeční noc u online přenosu z nejlepší zámořské hokejové ligy. Detroit dnes přivítá ostrovany z New Yorku, kteří si v minulých týdnech prošli covidovou krizí, kdy několik zápasů muselo být odloženo.

Islanders v tuto chvíli mají na svém kontě 19 bodů z 23 zápasů a jsou na 14. místě Východní konfetence. V posledním zápase zvítězili doma nad New Jersey Devils 4:2

Detroit je na tom o něco lépe. Družina Filipů Hronka a Zadiny už odehrála 28 zápasů a získala 29 bodů. Jeden z nejhorších celků neprožívá povedené období, poslední tři zápasy prohrál a dostal v nich osmnáct gólů. V posledním zápase schytal od Colorada sedmičku (3:7).
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.

Detroit Red Wings – New York Islanders

2:1

konec (0:0, 1:0, 1:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 31. Dylan Larkin (Seider, L. Raymond), 53. M. Rasmussen (Erne) – 58. A. Lee (Dobson, Nelson)

Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Greiss) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Leddy, G. Lindström, Oesterle – L. Raymond, Dylan Larkin (C), Bertuzzi – Fabbri, P. Suter, Naměstnikov – Zadina, M. Rasmussen, Erne – Gagner, Rowney, Givani Smith.
Trenér: Blashill.

New York Islanders: I. Sorokin (Varlamov) – Mayfield, Pelech, Dobson, Chára, Salo, Greene – Palmieri, Pageau, A. Lee (C) – Bailey (A), Nelson, Beauvillier – Wahlstrom, Parise, Bellows – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
Trenér: Trotz.

Rozhodčí: L'Ecuyer, Chmielewski – Apperson, Baker.

Diváci: 16884

Průběh zápasu
1. třetina
14:16 NYI 2 Mayfield, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
24:39 DET 2 Oesterle, podrážení
29:38 NYI 2 Palmieri, sekání
30:32 DET 1:0 Dylan Larkin (Seider, L. Raymond)
36:57 NYI 2 Pageau, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
52:55 DET 2:0 M. Rasmussen (Erne)
57:27 NYI 2:1 A. Lee (Dobson, Nelson)
Konec