Menu

Hokej

NHL

Columbus Blue Jackets – Anaheim Ducks

1:2

po s.n. (1:2) (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

10.12.2021, 01:08 • Nationwide Arena, Columbus • Milan Huppert

Tipsport: 2.43 4.17 2.41 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:03:53)
Statistické okénko

Střely na bránu: 34 – 26 | Přesilová hra: 0/2 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 4

Kdo se postavil do brankoviště?

Elvis Merzlikins (CBJ) – 25 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,2%, odchytal 65:00
John Gibson (ANA) – 33 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,1%, odchytal 64:37

Česká a slovenská stopa v utkání

Jakub Voráček (CBJ) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:20

Tři hvězdy utkání

1. John Gibson (ANA) – 33 zákroků
2. Alexandre Texier (CBJ) – 1+0
3. Isac Lundeström (ANA) – 1+0

Utkání přihlíželo 16 029 diváků.
Dramatické střetnutí mezi Columbusem a Anaheimem dospělo až do samostatných nájezdů, v nichž získali bonusový bod na své konto Kačeři.

Domácí poslal v 9. minutě do vedení Alexandre Texier, na jeho zásah ovšem dokázal odpovědět o dvě minuty později Isac Lundeström. V dalších dvou třetinách ani prodloužení regulérní branka nepadla, proto se šlo do nájezdů. Kačery na konci druhé série přiblížil k vítězství Zegras, ale skóroval i Voráček a zápas pokračoval. Ne na dlouho, protože třetí sérii uzavíral anaheimský Rickard Rakell a i on uspěl, forhendovou střelou pod břevno rozhodl o vítězství Ducks.

Svěřenci kouče Eakinse zvítězili podruhé v řadě, přesto v Pacifické divizi zůstávají druzí za Plameny z Calgary. Columbus získaný bod přiblížil v tabulce Metropolitní divize čtvrtému Pittsburghu na dva body.

Konec zápasu.

65:00

65:00 Rickard RAKELL - 1:2

65:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Anaheim Ducks.
Autorem vítězné branky je RICKARD RAKELL.

Rickard RAKELL

3. série 1:2

Je konec! Rickard Rakell do poslední chvíle čekal, jak se Merzlikins proti pomalé jízdě zachová. V momentě, kdy Lotyš vystrčil vyrážečku, udělal švédský forvard blafák do forhendu a ve finále zvedl puk dostatečně vysoko nad gólmanův levý beton.

Jakub VORÁČEK

3. série 1:1

Naději Columbusu na vítězství ještě udržel Jakub Voráček. Český forvard parádně vymíchal gólmana a forhendem snadno zasunul puk za brankovou čáru podél jeho pravého betonu.

Trevor ZEGRAS

2. série 0:1

Trevor Zegras výrazně přibližuje Anaheim vítězství! Na Merzlikinse jel ze svého pohledu zleva a při cestě na střed jej prostřelil mezi betony.

Alexandre TEXIER

2. série 0:0

Skóre neotevřel ani Alexandre Texier. Zakončoval bez přehnaných náznaků, forhendovou střelou minul cílové zařízení.

Troy TERRY

1. série 0:0

Neuspěl ani Troy Terry. Bekhendovým blafákem si sice roztáhl Merzlikinse, ale následně zvedl kotouč jen do břevna.

Oliver BJORKSTRAND

1. série 0:0

Jako první se rozjel domácí dánský útočník Oliver Bjorkstrand. Volil zakončení na vyrážečku, právě tou Gibson zasáhl.

Samostatné nájezdy začínají.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:38

Právě Troy Terry stál na konci akce Kačerů. Střílel z pravého kruhu na bližší tyč, Merzlikins se zaskočit nenechal a černou gumu betonem vykopl do rohu kluziště.

64:19

Domácí fanoušci ožili, protože zajímavý protiútok se rýsoval pro Jakuba Voráčka, toho však v rychlostním souboji porazil Terry.

63:42

Skvělý Merzlikins! Milano nahrával do gólové pozice Zegrasovi, ale lotyšský brankář parádně vystrčil vyrážečku a touš odpálil do bezpečí!

63:03

Hledal, hledal, ale nakonec Oliver Bjorkstrand prostor k zakončení nenašel. Na modrou přenesl hru na Hofmanna, který vypálil zápěstím nepřesně.

62:47

Výrazně těžší zákrok vytáhl hostující strážce svatyně proti ráně Domiho. Kanaďan mířil nad levý beton gólmana, Gibson v tomto případě zakročil koncem vyrážečky.

62:21

Delšího střídání hostující trojice chtěl využít Zach Werenski. Jeho sprint zachytil Milano, jenž konkurentovi znepříjemnil zakončení, slabší pokus vyrazil Gibson pravým betonem.

61:45

Rickard Rakell pod tlakem Gavrikova vyjel z útočného pásma, aby měl více prostoru na rozehrávku. Jako cíl si zvolil Terryho.

61:12

Mezi dvěma protihráči projel Trevor Zegras, ale u levého mantinelu toho moc nevymyslel. Nakonec nahrál na modrou Lindholmovi, tomu rána vůbec nesedla.

60:34

Domácí mohli startovat do přečíslení, jenže Cole Sillinger poslal příliš dlouhou nahrávku Nyquistovi, výsledkem je icing.

60:10

Prodloužení ve třech hráčích na obou stranách slibuje velké množství zajímavých šancí. Štěstí zkoušel Terry, Werenskiho neobehrál.

60:01

Začalo prodloužení.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:37

S forčekujícím Milanem si Zach Werenski poradil zadovkou na Texiera. Francouz zkusil průnik po levém mantinelu, avšak zastavil jej Benoit.

59:12

Na modré čáře si klepl o nahrávku ruský zadák Vladislav Gavrikov. bez rozmýšlení pálil z první, rozezvučel pouze mantinel za bránou.

58:39

Před bránou soupeře číhal na nahrávku Eric Robinson. Alexandre Texier jej hledal, leč Cam Fowler si splnil povinnosti na jedničku, pas vystihl.

58:19

Útok Modrokabátníků zastavil hvizd čárového rozhodčího. Oliver Bjorkstrand zpracoval dlouhou Carlssonovu nahrávku až za modrou čárou.

57:47

Boone Jenner získal pro Blue Jackets útočné pásmo, ale ne na dlouho. Werenski totiž ve snaze o nahrávku trefil nataženou hokejku Lindholma.

57:20

Zegras musel úplně zastavit, aby Sonny Milano mohl do útočného pásma. Rázem tak byl hostující útočník sám proti třem, k zakončení se neprobojoval.

56:47

Pěkné individuální akci Troye Terryho chyběla jen gólová tečka. Pěkně si hrací předmět obhodil kolem Buddyho Robinsona, ve finále ovšem zvedl touš přímo do lapačky Merzlikinse.

56:00

Trevor Zegras zvládl důležité buly a chytrým obloučkem poslal kotouč do středního pásma Jamie Drysdale. Domácí unavenu pětku neotestovali, ta stihla vystřídat.

55:39

Obránce Kevin Shattenkirk po zisku černé gumu nevymýšlel odvážné kličky a vyhodil po pravém mantinelu na zakázané uvolnění. Značně unavená pětice Ducks musí setrvat na ledě.

55:17

Gabriel Carlsson rozjel útočnou akci přes Seana Kuralyho. Člen čtvrtého útoku se natlačil až před bránu, z bezprostřední blízkosti napálil Gibsona do výstroje.

54:48

S rozehrávkou poza brány neměl gólman Elvis Merzlikins větší problémy. Počkal na srovnání řad a zapojil do hry Peekeho.

54:26

Jakub Voráček opět potvrdil, že raději nahrává, než střílí. V palebné pozici hledal v pravém kruhu Sillingra, pas na jeho osobu zastavil Fowler.

53:53

Pro změnu z levého kruhu pálil Sam Steel. Zápěstím hledal místečko u bližší tyče, cílové zařízení ovšem o značný kus minul.

53:33

Hosté znovu podnikli útočný výpad, v tomto případě ve více lidech. Isac Lundeström našel v pravém kruhu Carricka, ten rozvlnil boční síť.

52:46

Sám proti třem neměl Nicolas Deslauriers žádnou šanci uspět. Této skutečnosti si byl vědom, proto jen nahodil a odjel střídat.

52:22

Za brankou Anaheimu srdnatě bojoval o černou gumu Gustav Nyquist. Uspěl, ale zadovka naslepo se nevydařila, projela přesně mezi Danforthem a Beanem.

51:55

Jamie Drysdale vzápětí otočil hru na druhou stranu. S pukem do útočné třetiny dojel adresát nahrávky Carrick, kličkou proti Werenskimu ovšem neuspěl.

51:09

Nechybělo moc, aby Sean Kuraly ujel o úniku. Nenabral ale dostatečnou rychlost, dvojice obránců jej skřípla do kleští.

50:41

Staňte se fanoušky NHL.cz!

50:41

Sam Steel pozastavil nápřah a ještě vylepšil palebnou pozici pro Nicolase Deslaurierse, jenž mířil zajímavě mezi pravou ruku a tělo Merzlikinse, Lotyš srazil horní končetinu k boku za pět minut dvanáct.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Nadále přetrvává stav 1:1, za současné situace může, ale i nemusí rozhodovat následující gól.

49:33

Švýcarský útočník Grégory Hofmann v rychlostním souboji předčil Lettieriho, načež si stáhl puk k levé brusli a vypálil švihem přímo do výstroje brankáře.

49:01

Zach Werenski nahazoval na teč. Nikdo se neujal, takže John Gibson zaznamenal snadný zákrok lapačkou.

48:46

Okamžitě po Jennerem vyhraném vhazování střílel Zach Werenski. Gólman toho moc neviděl, ale nemusel smutnit, úspěšný blok zapsal do statistik Hampus Lindholm.

48:22

Situace dva na jednoho i na druhé straně. Justin Danforth vybídl ke skórování Maxe Domiho, jeho ránu k bližší tyči ukryl Gibson v lapačce.

47:51

Dlouho v ní nepobyli, hosté navíc ujeli do přečíslení. Isac Lundeström nahrál na vrcholek levého kruhu Silfverbergovi, jenž při nezdařilém zakončení zlomil hokejku.

47:30

U vlastní brány zklidnil hru Jake Bean. Počkal na vystřídání spoluhráčů a po pravé straně rozjela Texiera, Blue Jackets jsou znovu v útočné třetině.

46:43

Hokejisté v tmavě modrých dresech pokračují v útočném pásmu. Eric Robinson naslepo hledal mezi kruhy Nyquista, těsně před ním zasáhl Drysdale.

46:17

Ve středním pásmu nabral velkou rychlost Oliver Bjorkstrand. Místo očekávaného zakončení nahrál k levému mantinelu Hofmannovi, Kačery podržel dalším povedeným zákrokem Gibson.

45:53

Střetnutí pokračuje v rychlém tempu, prakticky se nepřerušuje. Z velkého úhlu nahazoval Sean Kuraly a Gibson kotouč zastavil vyrážečkou.

45:22

Závar před Gibsonovou svatyní nevedl k druhému gólu Columbusu. Velkou příležitostí pohrdl Jenner, volný puk napálil do ležícího gólmana.

44:44

Další útočnou akci hostujícího mužstva rozjel Sam Carrick. Žabičkou oslovil Lettieriho, toho zradilo zpracování.

44:17

Hosté překombinovali přečíslení tří proti dvěma. Milano ještě zvládl nahrát Zegrasovi, ten však nahrál za brusle Steelovi.

43:55

Ofezivu podpořil Cam Fowler. Dojel do pravého kruhu, odkud vypálil bekhendem po ledě, Merzlikins zasáhl pravým betonem.

43:25

Rychle na druhou stranu. Eric Robinson nabil do pravého kruhu Seanovi Kuralymu, ránu z první vyrazil Gibson vyrážečkou.

42:59

Lehce navrch začíná mít Anaheim. Troy Terry vyzval k souboji jeden na jednoho Werenskiho, uspěl domácí zadák.

42:22

Kevin Shattenkirk sice vypíchl kotouč Kuralymu, jenže pak nad pukem sám ztratil kontrolu, volný hrací předmět poslal do střední třetiny Hofmann.

41:58

Protože čárový signalizoval Kačerům ofsajd, měl Andrew Peeke moře volného času. Zvolil pas po mantinelu na Domiho.

41:21

S napadajícím Isacem Lundeströmem si domácí defenziva hravě poradila, Zach Werenski přenesl hru na nikým neatakovaného Carlssona.

40:44

Na druhý pokus domácí získali útočné pásmo. Justin Danforth nahrál od levého mantinelu mezi kruhy Sillingerovi, jeho rána prosvištěla nad horní tyčkou.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. na vhazování uspěl Cole Sillinger, načež Nyquist trefil svým nahozením jenom rozhodčího.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:02.
Ve druhé třetině se skóre nezměnilo, stále platí stav 1:1. Domácí se sice radovali z vedoucího gólu poté, co ve 21. minutě rozvlnil síť Zach Werenski, avšak hostující kouč si vzal coach challenge a uspěl, střelec se totiž na počátku akce nacházel v postavení mimo hru. Chuť si mohl domácí zadák spravit těsně před odchodem do kabin, ránu ze slibné pozice ovšem Gibson vyrazil parádním zákrokem pravým betonem. Třetí dvacetiminutovka nejspíše nabídne, alespoň v úvodu, opatrnou hru z obou stran, protože v této fázi může každá, i menší chybička rozhodnout.
Střely na bránu po 2. třetině: 24 – 17.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

Odvážný průnik Jacku Roslovicovi nevyšel. Zkusil uspět proti trojici protihráčů, podle očekávání ale vůbec nevystřelil.

39:12

Ve snaze obhodit si protihráče po mantinelu Sam Steel poslal hrací předmět na domácí střídačku. Smutně zvedl hlavu ke stropu arény, vhazování proběhne ve středovém kruhu.

38:35

38:35 Gibson zastavil nadějný pokus Werenskiho pravým betonem

38:35

Jeden gól Zachovi Werenskimu sebrala trenérská výzva, nyní mu radost ukradl John Gibson! Gólman se skvěle roztáhl v brankovišti a změně skóre zabránil pravým betonem.

38:14

Skvěle Isac Lundeström přečetl skutečnost, že Jenner bude hrát zadovkou na Werenskiho. Švédský útočník pas zastavil a bezpečně vyhodil.

37:36

John Gibson zasáhl, zřejmě ani sám nevěděl jak. Zakončení Jennera vyhlavičkoval za bránu, kam dojel nejrychleji spoluhráč Lindholm.

37:04

Tvrdá rána Jakea Beana od modré se od zadního mantinelu odrazila na síť Gibsonovy brány. Z té puk vydoloval Cam Fowler a vyhodil přes všechny čáry do bezpečí.

36:28

Hodně kuriózní faul Kevina Shattenkirka. Tomu spadl pod nohy spoluhráč Silfverberg, obránce pak ve snaze vyhnout se kolegovi trefil vysokou holí do obličeje Jakuba Voráčka.

36:18

Vladislav Gavrikov nahrál černou gumu za bránu Roslovicovi, který váhal příliš dlouho, čistým hitem jej odstavil Jamie Drysdale.

35:31

Pozor si musel dávat i Merzlikins. Po levém mantinelu se na něj řítil Vinni Lettieri, křižnou střelu ovšem nasměroval přímo do jeho lapačky.

35:00

Hra se rychle přesunula do útočného pásma Blue Jackets. Na teč nahazoval Andrew Peeke, ale nikdo se neujal, takže si Gibson připsal zákrok z kategorie jednodušších.

34:36

V obranné činnosti pomohl Columbusu Elvis Merzlikins. Za bránou zastavil prudké nahození Lundeströma, načež nahrál volnému Werenskimu.

34:08

Jakub Voráček udržel na zádech Terryho a na modrou posunul puk k Peekemu, jeho dělovku ukryl Gibson v lapačce.

33:44

O hokejku přišel Sam Carrick a dožadoval se odpískání faulu. Neuspěl, Nyquist si podle můžu v pruhovaném počínal v rámci pravidel.

33:12

Elvis Merzlikins zasahovat nemusel. Střílet sice zkoušel Buddy Robinson, nicméně práci za Lotyše odvedl obětavě blokující Andrew Peeke.

32:46

Odvážná rozehrávka Samu Steelovi vyšla. Mezi dvěma protihráče našel ve středním pásmu u levého mantinelu Rakella, jenž touš zavezl do útočné třetiny.

32:20

V útočném pásmu zahrál vysokou holí Jakob Silfverberg, a protože jako další hrál Vinni Lettieri, přerušil rozhodčí hru a vykázal ji do střední třetiny.

31:51

Vyhození Roslovice sebral do rukavice Hampus Lindholm. Poradil si i s dotírajícím Danforthem, hru přenesl na volného kolegu Mansona.

31:25

Sonny Milano nahrával po modré čáře a měl velkou smůlu, že puk nakonec vyletěl až za ni, Drysdale ke kotouč dojel příliš pozdě.

30:37

Nicméně tlak Larsenových svěřenců pokračuje. Z velkého úhlu si věřil na zakončení Texier, mezeru v postoji Gibsona ovšem hledal marně.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Skóre mezi Columbusem a Anaheimem ukazuje nerozhodný výsledek, domácím právě skončila přesilová hra.

29:35

Na led naskočila druhá útočná formace Blues Jackets a na první pokus útočné pásmo nezískala, Roslovice zastavil Fowler.

29:03

Tentokráte na svá bedra vzal zodpovědnost Grégory Hofmann. Táhlou střelu zápěstím z levého kruhu zblokoval Drysdale, načež vyhodil Terry.

28:31

Jako první vystřelil ve druhé přesilovce Columbusu český útočník Jakub Voráček. Mířil mezi betony Gibsona, ten mezeru včas zakryl.

28:09

Domácí mají příležitost uskočit do vedení v početní převaze. Menší dvouminutový trest vyfasoval Josh Manson, na obranné modré podrazil Jennera.

27:46

Oliver Bjorkstrand pokračoval v útoku, byť jel proti dvěma protihráčům. Šťastně propasíroval kotouč na hokejku Hofmanna, překvapený Švýcar však promáchl.

27:22

Do levého kruhu dostal nabito Troy Terry. Nejproduktivnější hráč Anaheimu sbírku bodů nerozšířil, Merzlikinse napálil do pravého betonu.

26:47

Vhazování v obranném pásmu Trevor Zegras zvládl, načež mohl v klidu vyhodit Jamie Drysdale. Stalo se, po opálení kotouče do středního pásma hosté bleskově vystřídali.

26:28

Delší pasáž hry bez přerušení ukončil Jamie Drysdale, jenž pod tlakem vyhodil na zakázané uvolnění, Trevor Zegras nezvládl vymazat manko na Peekeho.

25:45

Čtvrtá lajna Modrokabítníků dostává hodně prostoru a kouči Larsenovi se za to chce odvděčit druhým gólem. Sean Kuraly vypálil nad břevno.

25:17

Do útrob stadiónu zamířil Adam Boqvist, s největší pravděpodobností půjde o zdravotní problém. To by byla pro Blue Jackets velká komplikace, pokud by mohli točit jen pět beků.

24:44

Gibson tentokráte v roli rozehrávače, když za bránou zastavil nahození Werenskiho a černou gumu přenechal Fowlerovi.

24:17

Za bránou soupeře úřadoval Grégory Hofmann. Zkusil obtočení a zasunutí touše k pravé tyčce, kde ovšem narazil na Gibsonův beton.

23:58

Domácí ostřelují soupeřovu klec z každé pozice. Max Domi dostal nahrávku k pravému mantinelu a prostor u levé tyčky minul jen těsně.

23:23

John Gibson připsal na konto třináctý úspěšný zásah. Výborně zmenšil střelecký úhel Danforthovi, jehož vychytal lapačkou.

22:57

V levém kruhu si počkal na přihrávku od Robinsona Sean Kuraly. Neotálel a pálil z první, černou gumu nasměroval o kousek nad horní tyč.

22:24

Oliver Bjorkstrand si už chystal puk pro vystartování do přečíslení, jenže pak mu klepl přes hokejku Troy Terry a černou gumu uzmul po sebe.

21:40

Nahození Jakea Beana měla k úspěchu hodně daleko. Obránce Columbusu trefil prvního před sebou stojícího protihráče.

21:06

Grégory Hofmann střílel okamžitě po přejetí útočné modré čáry. Zápěstím mířil do horních pater brány, Gibson schoval touš v lapačce.

20:52

20:52 Gól Werenskiho neplatil pro ofsajd

20:52

Je to tak! Zach Werenski se skutečně provinil postavením mimo hru, takže gól neplatí a skóre zůstává nerozhodné!

20:52

Hostující trenér Eakins zkouší coach challenge kvůli údajnému ofsajdovému postavení skórujícího Werenskiho a opakované záběry ukazují, že výzva nejspíše bude úspěšná!

20:52

Úvod druhé dvacetiminutovky vrací domácím těsný jednobrankový náskok! ZACH WERENSKI na modré odvážnou kličkou vyřadil ze hry Silfverberga a přiblížil se blíže bráně, aby následně zápěstím propálil Gibsona k pravé tyči.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Buly opanoval Boone Jenner a bez většího rozmýšlení touš zavezl do útočné třetiny.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:04.
První třetina zápasu mezi Columbusem a Anaheimem nabídla dvě branky, po jedné na každé straně. Vedení se ujali domácí, když v 9. minutě zakončoval pohlednou kombinaci čtvrtého útoku střelou do prázdné brány Alexandre Texier. Kačeři se nepříznivým stavem nenechali rozhodit a poměrně záhy vyrovnali, v 11. minutě proměnil samostatný únik skvěle provedeným bekhendovým blafákem Isac Lundeström. Zatím se potvrzují papírové předpoklady, jež očekávaly vyrovnanou bitvu. Bojuje se skutečně o každý centimetr ledu.
Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 11.

20:00

První třetina skončila.

19:53

Domácí v závěru úvodního dějství vybojovali vhazování v útočné třetině. Jenner vyhrál buly na Werenskiho, který minul Gibsonovu klec.

19:23

Parádní hit Alexandrea Teiera proti Mansonovi, který skončil na ledě. Tak tvrdý náraz od francouzského forvarda viditelně nečekal.

18:57

Jakob Silfverberg si vyměnil touš s Lundeströmem, načež střílel z první z levého kruhu, Merzlikins včas vykopl levý beton.

18:30

Přesilová hra Anaheimu je minulostí. Elvis Merzlikins během oslabení nemusel zasahovat ani jednou, tato početní převaha se Anaheimu opravdu nepovedla.

17:39

Boone Jenner dokonce v oslabení vystartoval do brejku. Ale protože se mu nedostalo podpory, tak útok vzdal a jen nahodil na Gibsona.

17:20

První minuta přesilové hry Kačerům vůbec nevyšla. Hosté mají velké problémy udržet útočnou třetinu, domácí již dvakrát vyhodili.

16:26

První přesilovou hru si zahraje hostující Anaheim. Za svatyní Merzlikinse hrál proti pravidlům Andrew Peeke, Terryho zastavil za cenu držení.

16:12

Další akci rozjel zpoza vlastní brány Jamie Drysdale. Nahodil za bránu soupeře, kam nejrychleji dojel bránící Peeke.

15:47

Nicolas Deslauriers získal puk pevně do svého držení, načež vypálil na levé rameno Merzlikinse, ten s vypětím všech sil vytěsnil černou gumu nad břevno.

15:18

S nahozením Cama Fowlera od modré čáry neměl Elvis Merzlikins žádné větší problémy. Lotyš udržel černou gumu ve výstroji, Terry čekal na vypadnuvší touš marně.

14:55

Situaci dvou proti dvěma řešil Grégory Hofmann střelou. Mezi střelce se švýcarský útočník nezapsal, rozvlnil jenom boční síť.

14:17

Švédský útočník a autor vyrovnávacího gólu Lundeström rozjel rychlý brejk přes Silfverberga, jenž se sice natlačil před bránu, ale ztratil pojem o puku.

13:46

Zach Werenski zkusil dlouhou nahrávkou vyslat do úniku Roslovice. Výborně zareagoval Isac Lundeström, pas uzmul pro sebe.

13:19

O přerušení hry se postaral gólman na druhé straně, a sice Elvis Merzlikins. Nebezpečné zakončení Zegrase udržel pod levým betonem.

12:47

Hostující gólman Gibson musel zasahovat po střele od modré čáry, kterou vyslal Andrew Peeke. Mezeru mezi betony si pokryl.

12:09

Jakub Voráček za brankou zvedl puk na čepel hole a hodil jej před bránu soupeře, kde viděl Roslovice, toho ovšem výborně pokryl Cam Fowler.

11:44

Nicméně to byli domácí, kteří mohli znovu uzmout těsný náskok na svou stranu, lež Sean Kuraly nasměroval forhendovou ránu o kousek vedle pravé tyče.

11:00

Začínáme tak prakticky od nuly. Každopádně psychická výhoda je momentálně na straně kačerů, kteří mohou těžit z laufu po vyrovnávací trefě.

10:23

10:23 Isac LUNDESTRÖM - 1:1

10:23

Anaheim právě vstřelil branku!
Dlouho si Columbus vedení neužil, je opět vyrovnáno! Po chybné rozehrávce Sillingera vystartoval do brejku ISAC LUNDESTRÖM a počínal si nekompromisně. Merzlikinse si roztáhl bekhendovým blafákem, načež mu puk poslal mezi betony. Bez asistence.

10:02

Další úspěšný zákrok na konto Johhna Gibsona. Stihl se zorientovat a ránu Beana od levého mantinelu nadvakrát udržel v lapačce.

09:39

Hokejisté v tmavě modrých dresech jsou při chuti. Na Gibsona nahazoval puk Zach Werenski a Grégory Hofmann černou gumu ztečoval těsně vedle pravé tyčky.

09:12

Navýšit skóre okamžitě chtěl Oliver Bjorkstrand. Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost, ale Kevin Shattenkirk ho zastavil čistým hitem.

08:02

08:02 Alexandre TEXIER - 1:0

08:02

Columbus právě vstřelil branku!
Nakonec je to čtvrtý útok Blue Jackets, který se zasloužil o vedoucí branku! Kuraly nahrál zpoza brány k pravému mantinelu Robinsonovi, jenž neotálel a do levého kruhu přenesl hru na ALEXANDREA TEXIERA, francouzský útočník bez problémů trefil odkrytou pravou polovinu Gibsonovy brány. Asistence: Eric Robinson a Sean Kuraly.

07:45

Aktivita třetí útočné lajny Columbusu pokračovala. Gustav Nyquist nabil na modrou čáru krajanu Boqvistovi, jeho dělovku vytáhl Gibson pravým ramenem.

07:32

Justin Danforth mohl střílet, ale ještě hledal před bránou lépe postaveného Sillingera, ten ze vzduchu puk trefit nedokázal.

06:51

Zákrok i pro Elvise Merzlikinse. Z velkého úhlu prověřil pozornost lotyšského brankáře Manson, domácí strážce svatyně touš udržel v lapačce.

06:23

Nedorozumění mezi Roslovicem a Voráčkem nevedlo ke ztrátě puku. První jmenovaný nastartoval po levé lajně třetího z útoku Domiho, jeho ránu z levého kruhu Gibson vytáhl nad břevno.

05:44

Hra může pokračovat! Aktivní Oliver Bjrokstrand hledal žabičkou rozjetého Jennera, tomu ovšem vůbec nevyšlo zpracování.

05:11

Problém s tvrzeným sklem znamená menší prodlevu. Doufejme, že půjde jen o menší starost a ne o problém, který by zabral desítky minut.

04:57

Hraje se nahoru dolů, takový úvod střetnutí se fanouškům musí líbit. Obtočení brány zkoušel Buddy Robinson, v klíčovou chvíli ale ztratil kontrolu nad pukem.

04:19

John Gibson udržel čisté konto, a to dokonce nadvakrát. Nejprve vyrazil pokus Hofmanna od pravého mantinelu a zvládl i dorážku Bjorkstranda.

03:34

Hru otočil Jakob Silfverberg. Zodpovědnost vzal na sebe a střílel z vrcholku pravého kruhu, cílové zařízení jen těsně přestřelil.

03:20

Situaci tři na tři nevyřešili Modrokabátníci podle představ. Oliver Bjorkstrand hledal napříč středním pásmem Danfortha, pas na jeho osobu vystihl Shattenkirk.

02:39

Těsně před rozjetým Robinsonem výborně zakročil Gibson. Brankář lehce povyjel a černou gumu bez problémů schoval pod lapačkou.

02:07

O přerušení hry se postaral Oliver Bjorkstrand. Puk nahodil do útočného pásma, jenže jej zvedl příliš vysoko a skončil v ochranné síti.

01:48

Výbornou práci odvedl Vladislav Gavrikov. Ruský zadák odcouval společně s Milanem, jehož kličku po mantinelu přečetl a soupeři puk vypíchl.

01:23

Střetnutí začalo ve velkém tempu. Oba týmy si vyměnili po jednom rychlém brejku, nicméně brankáři zasahovat nemuseli.

00:41

Jenže domácí útočné pásmo nezískali a na opačnou stranu vystartoval Trevor Zegras. Talentovaný Američan na Merzlikinse nevyzrál, neuspěl ani dorážející Milano.

00:10

Zápas mezi Columbusem a Anaheimem právě začal! Úvodní buly opanoval Boone Jenner, takže útočit mohou domácí.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Bean, Werenski (A), Peeke, Gavrikov, A. Boqvist, G. Carlsson – O. Bjorkstrand, Jenner (C), Hofmann – J. Voráček, Roslovic, Domi – Danforth, Sillinger, Nyquist (A) – Texier, Kuraly, E. Robinson.
Trenér: Brad Larsen

Anaheim Ducks: J. Gibson (Stolarz) – Drysdale, H. Lindholm, Manson (A), Fowler (A), Shattenkirk, Benoit – Rakell, Zegras, Milano – T. Terry, Steel, Lettieri – Silfverberg (A), Lundeström, D. Grant – B. Robinson, S. Carrick, Deslauriers.
Trenér: Dallas Eakins.
Česká a slovenská stopa v utkání

Jakub Voráček (CBJ)
Anaheim Ducks

Kačeři, na rozdíl od soupeře, prožívají parádní sezóny. Minulý rok patřili k nejhorším týmům, nyní jsou po 27 odehraných zápasech v Pacifické divizi druzí, lépe je na tom pouze o dva body Calgary. Anaheim v posledních pěti utkáních třikrát slavil vítězství a dvakrát prohrál, v doposud posledním střetnutí zvítězil na ledě Buffala 2:0. Týmové produktivitě celku vévodí čtyřiadvacetiletý Američan Troy Terry s 24 body.
Columbus Blue Jackets

Hokejisté Columbusu jsou v Metropolitní divizi na prvním nepostupovém, tedy 5. místě. za čtvrtým Pittsburghem zaostávají o tři body, avšak mají odehráno o jedno utkání méně. Svěřenci kouče Larsena v posledních zápasech nemají vůbec dobrou formu, když v předešlých šesti případech porazili pouze San Jose a naposledy prohráli výsledkem 4:5 s Torontem. nejproduktivnějším hráčem je dánský útočník Oliver Bjorkstrand s 21 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Columbusem a Anaheimem.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Columbus Blue Jackets – Anaheim Ducks

1:2

po s.n. (1:2) (1:1, 0:0, 0:0 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 9. Texier (E. Robinson, Kuraly) – 11. Lundeström, rozh. náj. Rakell

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Oliver Bjorkstrand (CBJ)
0:0   Troy Terry (ANA)
2. série:
0:0   Alexandre Texier (CBJ)
0:1   Trevor Zegras (ANA)
3. série:
1:1   Jakub Voráček (CBJ)
1:2   Rickard Rakell (ANA)

Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Tarasov) – Bean, Werenski (A), Peeke, Gavrikov, A. Boqvist, G. Carlsson – O. Bjorkstrand, Jenner (C), Hofmann – J. Voráček, Roslovic, Domi – Danforth, Sillinger, Nyquist (A) – Texier, Kuraly, E. Robinson.
Trenér: Brad Larsen

Anaheim Ducks: J. Gibson (Stolarz) – Drysdale, H. Lindholm, Manson (A), Fowler (A), Shattenkirk, Benoit – Rakell, Zegras, Milano – T. Terry, Steel, Lettieri – Silfverberg (A), Lundeström, D. Grant – B. Robinson, S. Carrick, Deslauriers.
Trenér: Dallas Eakins

Rozhodčí: Meier, Pochmara – Berg, Cherrey

Diváci: 16 029

Průběh zápasu
1. třetina
08:02 CBJ 1:0 Texier (E. Robinson, Kuraly)
10:23 ANA 1:1 Lundeström
16:26 CBJ 2 Peeke, držení
Po 1. třetině
2. třetina
20:52 CBJ neuznaná branka
28:09 ANA 2 Manson, podrážení
36:28 ANA 2 Shattenkirk, vysoká hůl
Po 2. třetině
3. třetina
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
65:00 ANA 1:2 Rakell (rozh. náj.)
po s.n.