Menu

Hokej

Reprezentace žen

Česko – Dánsko

4:0

konec (0:0, 3:0, 1:0)

05.11.2021, 16:00 • Libor Kult (@@LiborKult)

Konec zápasu. (18:15:05)

Česko právě vstřelilo branku!
Zatímco prodloužení pro sebe uzmuly Dánky, v nájezdech si lépe počínaly Češky. Ten rozdílová proměnila KRISTÝNA PÁTKOVÁ.

5. série 2:1

Kristýna Pátková provedla nájezd podobně jako její spoluhráčka Hymlárová a poslal puk bekhendem pod horní tyč.

5. série 1:1

Holmová PETERSOVÁ neproměňuje.

4. série 1:1

Lédlová neproměňuje.

4. série 1:1

Sofia Blüthgenová Skriverová si počínala podobně jako před ní Hymlárová, jen zvolila bekhendové zakončení za beton Peslarové.

3. série 1:0

Klára Hymlárová provedla pěkný blafák a bekhnedem poslal puk pod břevno.

3. série 0:0

Søndegaardová JENSENOVÁ neproměňuje.

2. série 0:0

Čajanová neproměňuje.

2. série 0:0

Weisová HANSENOVÁ neproměňuje.

1. série 0:0

Tejralová neproměňuje.

1. série 0:0

Jakobsenová neproměňuje.

Samostatné nájezdy začínají.
Nakonec uvidíme i nájezdy.

60:15

Dánsko právě vstřelilo branku!
Z prodloužení uběhla jen chvilka, než Weisová Hansenová našla zlevana druhé straně úplně volnou NICOLINE SØNDEGAARDOVOU JENSENOVOU a tam mířila přesně. Asistence: Michelle Weisová Hansenová.

60:01

Začalo prodloužení.
Oba týmy se domluvily ještě na prodloužení, takže se bude ještě hrát.
Češky porazila v generálce na olympijskou kvalifikaci Dánky, když Seveřankám v odvetě nedovolily skórovat. Oba týmy se proti sobě postavily posedmé v historii a pošesté se z vítězství radovaly Češky, které čeká v příštím týdnu tady v Chomutově turnaj o postup pod pět kruhů, kam by se Češky rády premiérově probojovaly.

Konec zápasu.

59:43

Weisová Hansenová to zkusila ještě jednou od modré, tentokrát zasáhla lapačka Peslarové.

59:21

Dánky se rychle přehnaly přes střední pásmo a Weisová Hansenová měla na levé straně modré čáry chvíli času vystřelit. Než se odhodlala, stihla k ní přijet Lédlová a vložit do jejího pokusu hůl.

58:54

Češky hned po buly vyhodily přes všechny čáry, takže Dánky musí začít za vlastní brankou.

58:28

Peslarové sice přejela před brankovištěm soupeřka, ale domácí brankářka si s pokusem od modré poradila a přerušila hru.

58:06

Vyloučení v týmu Česko (Lucie Gruntová – 2 min., hákování).

57:49

Dánky nyní vyvezly puk do středního pásma.

57:35

Tejralová udržela v souboji v rohu puk, jenže Češky se ke střele nedostaly.

56:47

Češky opět spřádaly útočné plány, jenže střela netrefila branku a následně puk vyjel do středního pásma.

55:11

Lásková objela branku a z levé strany hledala u protější tyče najíždějící Serdar, která by střílela do odkryté dánské klece, jenže obránkyně ji na poslední chvíli čistě zablokovala hůl.

54:47

Russellová vlétla po levém křídle do pásma, přebruslila bránící hráčku, ale Peslarovou nepřekonala.

54:09

Mrázová ustála souboj u levého mantinelu a vyjela si před branku do střelecké pozice. Její bekhend však Sellbergová Jensenová vyrazila na zadní mantinel.

52:25

Češky stále drží pásmo, ale ani Lorencová nemířila z levé strany přesně. Sellbergová Jensenová stihla vytěsnit její pokus lapačkou nad branku.

51:52

Češky po buly udržely útočné pásmo, u modré čáry se několikrát překřížily, až to na sebe vzala Lásková, která však netrefila z osy branku.

51:07

Lásková nahodila od pravého mantinelu směrem k brance, Pátková její pokus tečovala, ale puk se zastavil o betony dánské brankářky. Vhazuje po levici Sellbergové Jensenové.

50:15

Nyní už jsou Dánky v útočném pásmu a ohrožují Peslarovou. Brixová Nielsenová však z pravého kruhu skulinu mezi betony Peslarové nenašla.

49:25

Češky hned po buly vyhodily až k dánské brance až doposud nedovolily hostujícímu týmu návrat do útočného pásma, nyní dokonce proběhne vhazování před Sellbergovou Jensenovou.

48:36

Vyloučení v týmu Česko (Veronika Lorencová – 2 min., nedovolený zásah tělem).

48:24

V ponechané výhodě střílely Dánky, ale jejich pokus minul branku a následně přišly o pásmo, aniž by se Češky dotkly kotouče.

47:22

Hosté v plném počtu.

47:01

Dánky teď velmi dobře brání a nepouští Češky do střeleckých pozic.

46:28

Domácí hokejistky si špatně přihrály po modré, takže se samy připravily o útočné pásmo.

46:09

Lédlová nahodila od modré a před brankou se snažila dorážet Bukolská, kterou však dánská obrana udržela na distanc, takže domácí útočníci se ke kotouči neprodrala.

45:39

Pejšová chtěla střílet z pravého kruhu, jenže zřejmě zlomila hůl, takže kotouč jí sjel. Domácí hráčka pustil hokejku a odjela střídat. Češky však i nadále drží pásmo.

45:22

Vyloučení v týmu Dánsko (Josephine Asperupová – 2 min., nedovolené bránění).

45:01

Dánky vyhrály buly a uháněly kupředu, jenže je zastavil ofsajd.

44:50

Češky opět útočily, ale ke střele se neprobojovaly. Dánky však ve snaze dostat puk ze svého obranného pásma vypíchly kotouč na vlastní střídačku.

43:31

Po klidnější pasáži vystrčily růžky opět Češky. Erbanová z mezikruží ale minula, následně si Sellbergová Jensenová poradila se střelou Serdar a přerušila hru.

41:12

Tejralová se pokusila zaskočit dánskou brankářku z pravé strany z hodně ostrého úhlu, ale Sellbergová Jensenová byla pozorná.

40:41

Česko právě vstřelilo branku!
Rychlý úvod třetí třetiny obstarává KATEŘINA MRÁZOVÁ, kterou krásnou přihrávkou od levého mantinelu našla osamocenou mezi kruhy Čajanová. Domácí útočnice tváří v tvář Sellbergové Jensenové převedla povedený bekhendový blafák. Asistence: Sára Čajanová.

40:01

Začala třetí třetina.
Český tým sice v úvodu druhé třetiny nevyužil dlouhou přesilovku pět na tři, ale mrzet to hráčky Tomáše Paciny nemuselo, neboť se v dalším průběhu dějství prosadily Tereza Radová, Klára Hymlárová a Karolína Erbanová. Češka tak za úvodní čtyřicet minut nastřílely tři góly stejně jako v den starém utkání. Třetí dějství započne přibližně v 17:28.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:49

Dánky dobře napadají, takže Češky už ve druhé třetině vystřelit nejspíš nestihnou, protože se stále neprodraly skrz střední pásmo.

39:14

Dánky sice dostaly puk z vlastního pásma, jenže Češky jim žádné velké útočné rejdy nedovolily a už rozehrávají zpoza vlastní branky.

38:52

Lédlová vzala puk ve středním pásmu, rozjela se a po pravé straně vbruslila do útočného pásma, kde objela branku, jenže bekhendem mezírku mezi betony Sellbergové Jensenové nenašla.

37:47

Po buly dostaly Dánky kotouč do útočného pásma, jenže nedržely ho na hokejkách. Českou akci táhla po pravém křídle Radová, jež ale po přejetí modré u mantinelu přišla o kotouč.

37:26

Serdar se ve středním pásmu u dánské střídačky otočila a chtěla bekhendem poslat puk o mantinel k útočné modré. Kotouč však vyletěl mimo hřiště. Po komerční přestávce se bude vhazovat ve středním pásmu blíže české brance.

36:47

Češky zpacifikovaly další dánský výpad, ale musí rozehrávat obezřetně, aby ve vlastním pásmu neztratily puk kvůli chybné rozehrávce.

35:27

Česko právě vstřelilo branku!
Po další akci se dostal puk před dánskou branku ke někdejší rychlobruslařské olympioničce KAROLÍNĚ ERBANOVÉ, která jej nekompromisně poslala do sítě. Asistence: Daniela Pejšová a Aneta Lédlová.

34:31

Až nyní podnikly Češky zajímavý kontr do týlu soupeřek. Na konci střílela Hymlárová do poloodkryté branky, jenže na levé straně byla hodně v úhlu. Navíc se Sellbergová Jensenová rychle přesunula.

33:35

Nyní je k vidění pasáž, v níž se oba týmy marně snaží překonat útočnou modrou.

32:31

Domácí v plném počtu.

32:22

Dánky se po buly ve středním pásmu rychle vrátily do pásma, které ale dlouho neudržely. Češky opět vyhodily až k dánské brance.

32:03

Češky krátce po buly vyhodily ven z pásma a nyní o něj Dánky přichází vlastní vinou kvůli postavení útočící hráčky v brankovišti.

30:44

Vyloučení v týmu Česko (Alena Mills – 2 min., hákování).

30:31

Hned po komerční přestávce český tým střídání brankářky. Zechovská přenechává místo Peslarové.

30:31

Teď byly nebezpečné rovněž Dánky. Weisová Hansenová nahodila od modré, Zechovská vyrazila puk před sebe, kde dorážela Høeghová Perssonová, avšak kotouč do branky neprocpala. Náznak potyčky po přerušení zastavil hvizd rozhodčí.

28:28

Česko právě vstřelilo branku!
Zechovská vyhlavičkovala ránu Russellové, což založilo gólovou akci, na jejímž konci si KLÁRA HYMLÁROVÁ ve srovnání s prvním gólem prohodila pozici s Radovou a zblízka navýšila české vedení. Asistence: Tereza Radová.

27:09

Po buly česká defenziva zablokovala dánskou střelu, čehož využila Bukolská. Ta si ve středním pásmu narazila puk o mantinel kolem obránkyně, jenže následně střílela z levého kruhu na bližší tyč nepřesně. Sellbergová Jensenová sice zasáhla, ale puk nejspíš i tak směřoval mimo.

26:52

Dánky podnikly rychlý výpad po pravém křídle, odkud se jedna z útočnic dostala až k levé tyči Zechovské. Z tohoto místa přihrávala „do ohně“ a moc nechybělo, aby si Tejralová nešťastně srazila puk do vlastní branky. Zechovská naštěstí pro Češky srazila betony včas k sobě.

26:22

Dánky inkasovaný gól spíš povzbudil. Teď zle dotíraly na Zechovskou, která ale skrumáž před svou brankou ustála a ukryl puk ve výstroji.

25:26

Česko právě vstřelilo branku!
Domácí tým jde do vedení z celkem nenápadné akce. TEREZA RADOVÁ dostala přihrávku na pravé křídlo do jízdy, sjela si mezi kruhy a přesnou střelou otevřela skóre utkání. Asistence: Klára Hymlárová a Dominika Lásková.

25:02

Český tým se do útočného pásma neprobojoval, nyní musí začít akci za vlastní brankou.

24:19

Češky opět nevystřelily a navíc puk doklouzal až do jejich obranného pásma, kde Zechovská vyjela z branky, aby rozehrála mezi kruhy na jednu z obránkyň.

23:58

Dánky vybojovaly ve vlastním pásmu puk, který však vyhodily na zakázané uvolnění, takže se hra znovu stěhuje do jejich obranného pásma.

23:36

Po dlouhém boji v rohu po levici dánské brankářky získaly puk Češky, jenže ke střele se nedostaly.

21:59

Krátce po skončení přesilovky našla Mrázové z pravého kruhu před brankou úplně volnou Hymlárovou, jenže ta nikým neatakovaná trefila jen hrudník Sellbergové Jensenové.

21:30

Mrázová střílela z levého kruhu na vzdálenější tyč, kterou však minula a puk po mantinelu vyjel z pásma.

21:17

Hostující tým je v čtyřech.

21:03

Dánky ušetřili v obranném pásmu českého týmu cenné vteřiny, navíc domácí hokejistky se při přechodu útočné modré dopustily ofsajdu.

20:24

Češky se po úvodním vyhraném vhazování snažily usadit v útočném pásmu, jenže přihrávka Mills od zadního mantinelu našla jen dánskou hokejku a hostující útočnice vyvezla puk až k Zechovské.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dějství gól nepřineslo, přestože oba týmy se objevily v zajímavých pozicích. České reprezentantky ale vstoupí do prostřední části s přesilovkou pět na tři, která bude trvat ještě 76 vteřin, pokud soubor Tomáše Paciny nedá gól. Druhá třetina začne přibližně v 16:43.

20:00

První třetina skončila.

19:54

Česky mají velkou příležitost otevřít skóre zápasu, neboť budou mít k dispozici minutu a dvacet tři vteřin přesilovku pět na tři.

19:54

Vyloučení v týmu Dánsko (Josephine Asperupová – 2 min., podrážení).

19:46

Češkám se zatím přesilovka nedaří. Po buly přišly o pásmo a zatím se do něj marně snaží vrátit.

19:17

Vyloučení v týmu Dánsko (Mia Bauová Hansenová – 2 min., hákování).

18:05

Domácí v plném počtu.

17:48

Weisová Hansenová dostala od zadního mantinelu přihrávku mezi kruhy, odkud z první pálila na českou branku. Domácí obrana stihla vložit do její střely hůl, takže puk skončil na zadním mantinelu.

17:08

To se poměrně rychle změnilo poté, co si Høeghová Perssonová vyměnila puk s Holmovou Petersovou a u pravé tyče Zechovská se snažil zasunout puk za brusli domácí brankářky, která se ale dobře roztáhla a předvedla povedený zákrok.

16:59

Dánky dobře drží pásmo, ale jejich přesilovce chybí střelba.

16:05

Vyloučení v týmu Česko (Alena Mills – 2 min., hákování).

15:57

Hosté v plném počtu.

15:38

Znovu to zkusila Mrázová z pravé strany, ale dánská brankářka se stihla přesunout, takže zabránila prvnímu gólu zápasu. Následně hostující hráčky dostaly puk do středního pásma.

15:01

Češky se vrátily do pásma, kde však hostující obrana zblokovala střelu Čajanové z levého kruhu a následně pálil z druhé strany na bližší tyč Mrázová, jenže minula.

14:17

Dánky hned po buly vyhodily přes všechny čáry, takže Češky musí začít přesilovku u vlastní branky.

13:57

Vyloučení v týmu Dánsko (Emma Elizabeth Russellová – 2 min., faul kolenem).

13:32

Ofsajd Dánek.

13:02

Česká obrana po předchozí akci nedostala kotouč do bezpečí, takže od modré mohla střílet Normannová Refsgaardová, jejíž pokus vypadl Zechovské z lapačky, ale puk se snesl vedle pravé tyče domácí branky.

12:37

Funchová Østergaardová přihrávala z levého křídla na osu, kde se ke kotouči nakonec dostala Pearlová Friis-Hansenová, s jejímž pokuse z otočky si Zechovská poradila.

11:55

Češky držely pásmo, jenže Lásková přihrála od pravého mantinelu za sebe do míst, kde žádná ze spoluhráček nestála, takže domácí tým přišel o pásmo.

11:15

Češky po buly vykombinovaly dobrou pozici pro Kolowratovou, která střílela z vrcholu pravého kruhu. Sellbergová Jensenová však dobře viděla a ránu si pohlídala lapačkou. Vhazuje se po levici dánské brankářky.

10:57

Na druhé straně střílela z pravého kruhu Radová, jíž rána úplně nesedla, přesto nadělala před dánskou brankou pořádný zmatek, která nakonec vyřešila Sellbergová Jensenová přikrytím puku pod lapačku.

09:49

Češky nezvládly rozehrávku za vlastní brankou, kde se zmocnila puku Brixová Nielsenová a hledala od zadního mantinelu spoluhráčku před brankou. Příložník Zechovské vystavil případné dánské šanci stopku.

08:53

Andersenová znovu zachytila na modré vyhození Češek, jenže ani tentokrát její rána do sítě neprošla. Zechovská byla pozorná.

07:16

Češkám nevyšlo vyhození z vlastního obranného pásma, které zachytila Andersenová. Její pokus vyrazila Zechovská před sebe a poradila si i s následnou střelou Ernstové.

06:28

Erbanová se prokličkovala od levého mantinelu na osu útočného pásma, jenže její bekhend minul branku.

05:42

Dánky znovu nedovolily Češkám střelu na branku a posunuly puk do středního pásma. Češky nakonec začaly akci až ve vlastní třetině, jenže na útočné modré se dopustily dalšího ofsajdu.

05:01

Dánky přece jen vytlačily domácí tým do středního pásma, odkud se ale Češky rychle vrátily do útočné třetiny kluziště.

04:41

Češky drží pásmo, ale zatím kombinují jen podél mantinelů.

03:30

Lásková střílela z pravého kruhu, ale její pokus zbrzdila hostující obrana, takže puk pomalu doklouzal k Sellbergové Jensenové, která ho bez potíží ukryla pod lapačku.

03:10

Domácí v plném počtu.

03:05

Krátce po střele Dánek české reprezentantky vyhodily až k dánské brance. Hostující soubor, ale rychle otočil hru. Krátce před koncem českého oslabení ale skončily v brance útočnice a obránkyně, takže klec opustila své místo a vhazuje se pravici domácí gólmanky.

02:26

Dánky držely pásmo, ale ke střele se dostaly až nyní, kdy Holmová Petersová pálila z vrcholu levého kruhu mimo.

01:30

Češky po buly vyhazovaly z vlastní třetiny, ale obránkyně dánského týmu zachytila puk na modré čáře. Hostující tým ale nic kloudného nevymyslel, takže Češky měly prostor znovu se pokusit vyhodit puk. Ten ale skončil na domácí střídačce, takže se vhazuje před českou brankou.

01:10

Vyloučení v týmu Česko (Lenka Serdar – 2 min., hákování).

00:50

Dánky posunuly kotouč do středního pásma, kde ho vybojovali domácí hokejistky, které však při postupu do útočného pásma zastavil ofsajd.

00:27

Kolowratová zavezla puk po pravém křídle do útočného pásma, jenže v rohu o něj Češky přišly, ani by vystřelily.

00:01

Utkání právě začalo.
Zazněly hymny obou zemí a týmy se pozdravily na modrých čarách, takže utkání za malou chvíli začne.
Úvodní sestavy:

Česko: Zechovská (Peslarová) – Tejralová, Pejšová, Kolowratová, Seroiszková, Lásková, Čajanová, Radová – Serdar, Mills, Erbanová, Hymlárová, Lédlová, Mrázová, Gruntová, Lorencová, Bukolská, Pátková, Sarnovská.

Dánsko: Sellbergová Jensenová (Repstock-Rommeová) – Normannová Refsgaardová, Andersenová, Asperupová, Skottová Dahlová, Hammerová Mørchová – Laveová Gludová, Jakobsenová, Bauová Hansenová, Høeghová Perssonová, Russellová, Brixová Nielsenová, Søndegaardová Jensenová, Blüthgenová Skriverová, Holmová Petersová, Ernstová, Weisová Hansenová, Oksbjergová, Pearlová Friis-Hansenová, Funchová Østergaardová.

Rozhodčí: Novotná – Svobodová, Smetková.
Česko vs. Dánsko

Chomutovská ROCKNET ARÉNA uvidí po čtyřiadvaceti hodinách odvetu souboje dvou ženských reprezentací, které se chystají na olympijskou kvalifikaci. Zatímco Češky zůstanou pod vrcholky Krušných hor, kde se postupně utkají s Norskem, Polskem a Maďarskem, Dánky pocestují do německého Füssenu, kde na ně čekají domácí reprezentantky, Rakušanky a Italky.

V první přípravě na kvalifikaci uspěly svěřenkyně Tomáše Paciny, které zvítězily 3:1 i díky dvěma trefám Denisy Křížové, jež zapsala i asistenci. Jednalo se o pátou výhru Češek v šestém vzájemné střetnutí se sokyněmi z Jutského poloostrova.

První chomutovský duel:

Česko – Dánsko 3:1 (2:0, 1:1, 0:0)
Branky:
1. a 8. Křížová, 39. Neubauerová – 30. Andersenová.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.

Česko – Dánsko

4:0

konec (0:0, 3:0, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 26. Radová (Hymlárová, Lásková), 29. Hymlárová (Radová), 36. Erbanová (Pejšová, Lédlová), 41. Mrázová (Čajanová), rozh. náj. Pátková – 61. Jensenová (Hansenová)

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Jakobsenová (DEN)
0:0   Tejralová (CZE)
2. série:
0:0   Weisová Hansenová (DEN)
0:0   Čajanová (CZE)
3. série:
0:0   Søndegaardová Jensenová (DEN)
1:0   Hymlárová (CZE)
4. série:
1:1   Blüthgenová Skriverová (DEN)
1:1   Lédlová (CZE)
5. série:
1:1   Holmová Petersová (DEN)
2:1   Pátková (CZE)

Česko: Zechovská (31. Peslarová) – Tejralová, Pejšová, Kolowratová, Seroiszková, Lásková, Čajanová, Radová – Serdar, Mills, Erbanová, Hymlárová, Lédlová, Mrázová, Gruntová, Lorencová, Bukolská, Pátková, Sarnovská.

Dánsko: Sellbergová Jensenová (Repstock-Rommeová) – Normannová Refsgaardová, Andersenová, Asperupová, Skottová Dahlová, Hammerová Mørchová – Laveová Gludová, Jakobsenová, Bauová Hansenová, Høeghová Perssonová, Russellová, Brixová Nielsenová, Søndegaardová Jensenová, Blüthgenová Skriverová, Holmová Petersová, Ernstová, Weisová Hansenová, Oksbjergová, Pearlová Friis-Hansenová, Funchová Østergaardová.

Rozhodčí: Novotná – Svobodová, Smetková

Průběh zápasu
1. třetina
01:10 CZE 2 Serdar, hákování
13:57 DEN 2 Russellová, faul kolenem
16:05 CZE 2 Mills, hákování
19:17 DEN 2 Hansenová, hákování
19:54 DEN 2 Asperupová, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
25:26 CZE 1:0 Radová (Hymlárová, Lásková)
28:28 CZE 2:0 Hymlárová (Radová)
30:31 CZE -Zechovská +Peslarová (Střídání)
30:44 CZE 2 Mills, hákování
35:27 CZE 3:0 Erbanová (Pejšová, Lédlová)
Po 2. třetině
3. třetina
40:41 CZE 4:0 Mrázová (Čajanová)
45:22 DEN 2 Asperupová, nedovolené bránění
48:36 CZE 2 Lorencová, nedovolený zásah tělem (ženy)
58:06 CZE 2 Gruntová, hákování
Konec
Prodloužení
60:15 DEN 4:1 Jensenová (Hansenová)
Samostatné nájezdy
CZE 5:1 Pátková (rozh. náj.)
Konec