Menu

Hokej

NHL

Boston Bruins – Detroit Red Wings

5:1

konec (1:0, 2:0, 2:1)

05.11.2021, 00:08 • TD Garden, Boston • Milan Huppert

Tipsport: 1.57 4.85 4.62 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (02:55:35)
Statistické okénko

Střely na bránu: 37 – 15 | Přesilová hra: 3/5 – 1/4 | Trestné minuty: 10 – 12

Kdo se postavil do brankoviště?

Jeremy Swayman (BOS) – 14 zákroků, 1 OG, úspěšnost 93,3%, odchytal 60:00
Thomas Greiss (DET) – 32 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,5%, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa v utkání

Tomáš Nosek (BOS) – 0+1, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 12:41
David Pastrňák (BOS) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 17:38
Filip Hronek (DET) – 0+1, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 22:58
Filip Zadina (DET) – 0+0, -1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 16:18

Tři hvězdy utkání

1. Patrice Bergeron (BOS) – 4+0
2. Brad Marchand (BOS) – 0+4
3. Mike Reilly (BOS) – 1+1

Utkání přihlíželo 17 850 diváků.
Boston potvrdil roli favorita a na domácím ledě přejel Detroit vysokým rozdílem 5:1.

Zápas si podmanil Patrice Bergeron. Šestatřicetiletý kanadský útočník vstřelil čtyři z pěti gólů Medvědů a společně s Bradem Marchandem, jenž spoluhráči na všechny zásahy asistoval, byl hlavním strůjcem vítězství. Hosté vykřesali jiskřičku naděje ve 48. minutě, kdy přesilovou hru pěti proti třem využil Lucas Raymond, ta ovšem o pár vteřin později zhasla, neboť se v oslabení prosadil Mike Reilly. Domácí si zbytek střetnutí užívali a kosmeticky ještě upravil výsledek svým čtvrtým úspěchem již zmiňovaný Bergeron.

Svěřenci kouče Cassidyho zvítězili podruhé v řadě a v tabulce Východní konference poskočili na jedenáctou příčku, Detroit porážkou spadl na třináctou pozici.

Konec zápasu.

59:43

Filip Hronek odrazem o mantinel vyhodil do středního pásma a domácí se již do útoku nehrnou. Fanoušci vstávají a tleskají svým oblíbencům za předvedený výkon.

59:16

V rohu kluziště bojoval o kotouč Filip Zadina. Sám proti přesile neuspěl, puk vydoloval do své moci Derek Forbort, jemuž výrazně pomohl Brandon Carlo.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:40

Po výměně puku mezi Troyem Stecherem a Samem Gagnerem střílel prvně jmenovaný. Tvrdou střelu schytal do chráněných mít Connor Clifton.

58:22

Hru otočil Filip Hronek. Po levém mantinelu navštívil útočné pásmo, jeho nahození Jeremy Swayman raději podržel ve výstroji.

57:38

Trentu Fredericovi zkřížil cestu Moritz Seider. Německý obránce padl protihráči pod nohy a kotouč mu vypíchl z pod hole.

57:11

Proti Tayloru Hallovi po změnu zakročil Thomas Greiss. Zmenšil soupeři střelecký úhel a další kotouč mezi betony nepropustil.

56:30

Domácí hrají s velkou chutí, viditelně by rádi ještě nějaký gól přidali. Tomáš Nosek střelou zápěstí z vrcholku levého kruhu přestřelil.

55:52

55:52 Patrice BERGERON - 5:1

55:52

Bruins právě vstřelili branku!
Nezastavitelný PATRICE BERGERON střílí svůj čtvrtý gól v utkání! A hádejte, ke komu míří první asistence? Samozřejmě, že k Bradu Marchandovi. Ten našel spoluhráče napříč pásmem v pravém kruhu, následná forhendová střela propadla brankáři mezi betony. Asistence: Brad Marchand a Mike Reilly.

55:25

Z velkého úhlu střílel Craig Smith. Thomas Greiss s podobnou možností počítal a prostor u bližší pravé tyčky pohlídal na jedničku.

54:55

Za vlastní bránou počkal na vystřídání spoluhráčů německý mladík Moritz Seider. Pak přenechal touš Suterovi a sám si odjel odpočinout.

54:32

Asistenci už na kontě má, nyní Tomáš Nosek nebyl daleko ani od gólu. najel před bránu, ale již nestihl bekhendem zakončit.

53:27

Naslepo hledal Bertuzzi před bránou Raymonda. Nenašel jej, výborně totiž zapracoval navrátilec z útoku Jake DeBrusk.

53:00

Curtis Lazar bekhende zametl černou gumu před bránu. Thomas Greiss překvapení nepřipustil a hrací předmět schoval pod lapačkou.

52:14

Po zákroku Swaymana se před brankou Bruins strhla roztržka mezi čtyřmi hráči. Rozhodčí potrestali ty nejaktivnější, jimiž byli Matt Grzelcyk a Filip Hronek.

52:01

Na ledě pokračuje elitní přesilovková lajna. David Pastrňák si věřil na Marca Staala, ten jej ovšem za svá záda nepustil a Detroit osvobodil.

51:39

Dobrou práci odvedl při hře ve čtyřech Lucas Raymond. Obral váhajícího McAvoye a kotouč odpálil až za bránu Swaymana.

51:11

Patrice Bergeron po buly nahrál puk Davidu Pastrňákovi, který vystřelil bez přípravy, Thomas Greiss včas vystrčil pravé rameno.

50:34

Boston si zahraje přesilovou hru. Joseph Veleno vyhodil puk z obranného pásma mimo hru, a protože se puk nedotkl tvrzeného skla, tak musely následovat dvě minuty za zdržování hry.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Domácí sice inkasovali gól, avšak okamžitě si vzali ztracený náskok zpět, opět vedou o tři góly.

49:47

Staňte se fanoušky NHL.cz!

49:47

Rozehrávka Troyi Stechcerovi určitě nevyšla podle představ. Zachytil ji Brandon Carlo a hru udržel ve střední třetině.

49:15

Přčíslení dvou na jednoho domácí v gól nepřetavili. Jake DeBrusk vzal zodpovědnost na sebe, Thomase Geisse trefil do pravého betonu.

48:10

48:10 Mike REILLY - 4:1

48:10

Bruins právě vstřelili branku!
Domácí dlouho z inkasovaného gólu smutnit nemuseli! Nosek nastartoval do úniku Lazara, jehož forhendový blafák zastavil Greiss levým betonem, nicméně puk zůstal volný před bránou, do sítě jej napálil akci výborně doplňující MIKE REILLY. Asistence: Curtis Lazar a Tomáš Nosek.

47:46

47:46 Lucas RAYMOND - 3:1

47:46

Detroit právě vstřelil branku!
Jeremy Swayman čisté konto neudrží! Seider nahrál Hronkovi, který zvedl hlavu a nahrál před prázdnou bránu LUCASI RAYMONDOVI, mladý Švéd v jasné pozici snad ani nemohl minout. Asistence: Filip Hronek a Moritz Seider.

47:22

Filip Hronek ještě udržel útočné pásmo, v nelehké situaci posunul kotouč na Bertuzziho. Ten si ještě rozmyslel zakončení a nahrál k mantinelu Fabbrimu. Pokračuje trpělivá kombinace.

46:59

Poměrně dlouho drželi hosté útočné pásmo, avšak k žádné střele nedošlo. Jedním z důvodů byl i faul Patrice Bergerona, jenž podrazil Hronka. Hosté mají k dispozici více jak minutovou přesilovku pět na tři!

46:08

David Pastrňák se nastavil na střet s Fabbrim tak, že zvedl vysoko svou hokejku. Tak vysoko, že soka zasáhl do obličeje, za což obdržel dvouminutový trest.

45:52

Detroit poměrně brzy získal útočné pásmo zpět. Tvrdou ránu vyprodukoval od modré čáry Troy Stecher, svatyni soupeře minul o velký kus.

45:36

Charlie Coyle v rychlostním souboji předčil Raymonda. Na dlouhou hokejku posléze posunul hrací předmět za bránu Red Wings a odjel spokojeně vystřídat.

45:27

Za bránou soupeře úřadoval s pukem na holi Filip Zadina. Ve finále hledal mezi kruhy Sama Gagnera, cestě kotouče na jeho osobu zabránil Matt Grzelcyk.

44:56

Nahození Velena od levého mantinel těsně před brankou tečoval Mitchell Stephens, černá guma proskákala o kousek vedle levé tyčky.

44:24

Robby Fabbri zapojil do hry domácí střídačku, svým nahozením trefil výstroj Coylea. Puk se odrazil zpátky do hry, avšak rozhodčí zásah nehrajícího hokejisty postřehli a přerušili hru.

43:45

Od pravého mantinelu střílel Moritz Seider. Jeremy Swayman i po tomto pokusu může pomýšlet na čisté konto, zakročil lapačkou.

43:09

Charlie McAvoy se chvíli zdržel za vlastní bránou, načež rozjel po levém mantinelu Brada Marchanda, Kanaďan až do útočného pásma nedojel.

42:40

Skvěle odbráněná přesilová hra v podání Bruins, soupeře nepustili k jedinému střeleckému pokusu mezi tři tyče a udržují tříbrankový náskok.

42:06

Už se zdálo, že do brejku vystartuje Jake DeBrusk. cestu mu ovšem zkřížil Filip Hronek a český zadák udržel konkurenta na zádech.

41:45

Od levého mantinelu nahazoval před bránu Filip Zadina. Hledal nejspíše Raymonda, před nímž zakročil nataženou hokejkou Erik Haula.

41:21

A znovu Brandon Carlo. Tentokráte zastavil rozehrávku Moritze Seidera po mantinelu, německý mladík pak na vyhození nedosáhl.

40:55

Tomáš Nosek zvládl důležité vhazování a Brandon Carlo bez rozmýšlení odpálil černou gumu až za Greissovu svatyni.

40:24

Třetí třetina odstartovala faulem domácího obránce Connora Cliftona, který u vlastní střídačky podrazil rozjetého Naměstnikova.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:00.
Zápas mezi Bostonem a Detroitem se proměnil v one man show Patrice Bergerona. Kanadský útočník se postaral o všechny tři góly Bruins a jako správný kapitán vede svůj tým za vítězstvím. Zajímavý je i fakt, že všechny tři trefy vstřelil v přesilové hře. Na rozdíl dvou branek navýšil na sklonku 31. minutě křižnou střelou z pravého kruhu, stejně jako v prvním případě. Do třetice skóroval z mezikruží. Trest Seidera potrestal chytrou střelou po ledě, Greissovi proletěl puk do sítě pod betonem. Pochválit musíme i Brada Marchanda, jenž u všech tref kolegy zapsal první asistenci.
Střely na bránu po 2. třetině: 26 – 9.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:47

Sám proti dvěma neměl Erik Haula moc šancí na úspěch. Přesto zabojoval a moc nechybělo, nakonec jej však Hronek s Leddym zpacifikovali.

39:21

Karson Kuhlman nahodil od pravého mantinelu před bránu. Greiss pouze vyrazil puk pravým betonem, Curtis Lazar dorážel vedle pravé tyče.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:45

38:45 Patrice BERGERON - 3:0

38:45

Bruins právě vstřelili branku!
Čepice na led, máme tu hattrick! PATRICE BERGERON spolu s Marchandem a McAvoyem sehráli ukázkovou kombinaci v trojúhelníku, první jmenovaný akci vyšperkoval střelou z mezikruží pod pravý Greissův beton. Asistence: Brad Marchand a Charlie McAvoy.

38:17

Tvrdou dělovku vyprodukoval od modré čáry rovněž Charlie McAvoy. Thomas Greiss příliš neviděl, ale měl štěstí, černá guma ho trefila do masky.

38:01

Jeho spoluhráči z lajny mají na kontě dva body, David Pastrňák zatím žádný. Tuto skutečnost chtěl změnit střelou z levého kruhu, Greiss dostal pukem do výstroje.

37:48

Pokud Boston nevyužije početní převahu, tak Moritz Seider stráví na trestné lavici většinu času zbývajícího z druhé třetiny. Vyfasoval totiž menší trest za držení Kuhlmana.

37:34

Filipa Zadinu o modré čáry obtěžoval a nakonec hru do středního pásma dostal Jake DeBrusk. Hlavní úlohu splnil a mohl odjet vystřídat.

37:10

Kdo zakročil s velkou jistotou, to byl Jeremy Swayman. Na nahození Leddyho viděl a moc dobře věděl, že má černou gumu ve výstroji.

36:31

Střelu Curtise Lazara z velkého úhlu Thomas Greiss udržel, byť si nebyl stoprocentně jistý. Hall čekal na vypadnuvší kotouč bez úspěchu.

36:05

Nick Leddy vyhodil kotouč z obranného pásma mimo hrací plochu. K dvouminutovému trestu nedošlo, protože touš cestou zavadila o tvrzené sklo.

35:39

Zničehonic se objevil ve velké příležitost Lucas Raymond, k němuž puk doputoval odrazem od brusli protihráče. Swayman soupeři výborně zmenšil střelecký úhel a nepřipustil změnu skóre.

35:21

Svou nataženou hokejkou Derek Forbort vypíchl kotouč z pod hole Ramussena. Následně vyhodil černou gumu alespoň do střední třetiny.

34:44

Zaútočit zkusil také Detroit. Carter Rowney proti Carlovi neuspěl, domácí zadák se blýskl výborně provedenou poziční hrou.

34:19

Další útok Medvědů rozjel středem kluziště Tomáš Nosek. nahrál Kuhlmanovi, který neprojel kolem Hronka.

33:57

Po obětavém bloku DeBruska vystartoval do úniku Erik Haula. volil forhendový blafák, při němž mu puk sjel z čepele hole, takže vůbec nezakončil.

33:33

Vladislav Naměstnikov nahazoval kotouč před bránu, kde číhal Michael Rasmussen. Výborně ho pokryl Derek Forbort, zakončení švédskému útočníkovi nepovolil.

32:55

Troy Stechcer neudržel hru v útočném pásmu, na vyhození Reillyho po mantinelu nedosáhl. Měl volný prostor, protože lajna Bruins střídala.

32:28

Domácí forvard Charlie Coyle vypomohl s defenzivou. Udržel na zádech Sama Gagnera, načež zvedl hlavu a nahrál osamocenému Noskovi.

31:37

Filip Zadina nabral velkou rychlost, ale nebylo mu to nic platné, protože ztratil kontrolu nad pukem. Ten sebral pozorný Brandon Carlo.

30:52

30:52 Patrice BERGERON - 2:0

30:52

Bruins právě vstřelili branku!
Druhý přesilovkový gól Medvědů a znovu sehrál hlavní roli PATRICE BERGERON! Opět dostal do pravého kruhu přihrávku od Marchanda a zase na Greisse vyzrál křižnou střelou na vyrážečku. Asistence: Brad Marchand.

30:12

Chytré nahození Gagnera, který následně jel napadat Jeremyho Swaymana, domácí gólman si na rozehrávku netroufl a puk přikryl.

29:55

Vyhození po mantinelu v podání Staala sice David Pastrňák zachytil, ale až za modrou čárou, takže čtveřice jeho spoluhráčů musela rovněž z útočného pásma.

29:39

Tyler Bertuzzi vytrvale napadal McAvoye, jehož nakonec přiměl k chybě a sám před gólmanem rázem byl Lucas Raymond, který neuspěl. To je každopádně vedlejší, protože rozhodčí viděl v počínaní Bertuzziho nedovolené bránění a vyloučil ho na dvě minuty.

28:50

Delší dobu probíhá hra bez přerušení. Hrozící icing zrušil Curtis Lazar, když předjel pomalejšího Staala, domácí opět v útočné třetině.

28:21

David Pastrňák zahodil obrovskou tutovku! Od Marchanda dostal do levého kruhu puk před prázdnou bránu, jenže střela z první nevyšla podle představ, puk pomalu proletěl vedle pravé tyče.

27:47

Vysoko Trent Frederic napadal Nicka Leddyho, obránce se ovšem z koncentrace vyvést nenechal a rozehrál na Rasmussena.

27:25

Lucas Raymond prodloužil kotouč za bránu na Rowneyho. Člen čtvrtého útoku si rozmyslel obtočení, místo toho nepřesně nahrál Suterovi.

26:57

Nick Leddy měl prostor, proto si sjel blíže bráně. Nakonec vystřelil forhendem po ledě, Jeremy Swayman vykopl levý beton a připsal si úspěšný zákrok.

26:20

Další přečíslení domácího mužstva. Craig Smith vzal zodpovědnost na sebe, tvrdou forhendovou střelu namířil nad břevno.

25:44

Situaci tří proti dvěma řešil Taylor Hall nahrávkou pod sebe na Trenta Frederica. Ten mířil mezi Greissovy betony, ty Němec včas sklapl k sobě.

25:17

Dlouhou nahrávku Pius Suter nezachytil, ale puku se lehce dotkl, proto rozhodčí neodpískal icing. Carlo zvládl odklidit černou gumu do bezpečí před Stephensem.

24:47

Marc Staal si rozmyslel střelu, místo toho nahrál pod modré čáře Ramussenovi, jeho rána o velký kus minula bránu.

24:25

Bertuzziho nahrávku po pravém mantinelu protečoval do útočného pásma Lucas Raymond. Trent Frederic měl velký náskok před Fabbrim, hru vrátil do střední třetiny.

23:58

A další zákrok pro německého gólmana ve službách Red Wings. Ve výstroji udržel hodně pomalé nahození Taylora Halla.

23:31

Brandon Carlo posunul po mantinelu kotouč za bránu na Davida Pastrňáka, jenž po rychlém zakvedlání poslal kotouč do levého kruhu McAvoyovi, ten mezeru mezi brankářovými betony nenašel.

22:49

Po Bergeronem vyhraném vhazování střílel zápěstím Brad Marchand. Od pravé brusle zakleknuvšího Marca Staala puk vyletěl do ochranné sítě.

22:22

Taylor Hall udržel na zádech Zadinu a na modrou přihrál Mattu Grzelcykovi, jehož skryté nahození zachytil Thomas Greiss do lapačky.

21:47

Charlie McAvoy nahodil tak šikovně, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Ledy odvracel před Lazarem k Hronkovi.

21:06

Další střelecký pokus vyprodukoval Erik Haula. Z pravého kruhu vypálil bez přípravy forhendem, touš proletěl nad horní tyčí.

20:36

Dlouho se v něm hosté neohřáli. Na druhou stranu naopak vyrazil Mike Reilly, jeho nahození tečoval DeBrusk vedle brány.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Michael Rasmussen vyhrál buly a Adam Erne okamžitě nahodil do útočného pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 1:02.
Boston zatím potvrzuje papírové předpoklady a Detroit přehrává ve všech ohledech, po první třetině ovšem disponuje pouze jednogólovým vedením. Branka padla v přesilové hře, tu využil kapitán Bruins Patrice Bergeron střelou z pravého kruhu ke vzdálenější tyči. Roli diváka si poměrně často užíval i Jeremy Swayman, který musel zasahovat jen třikrát, každopádně v úvodu mu pořádně zatrnulo, když po svižném pokusu Fabbryho zazvonila pravá tyč za jeho zády. Více ovšem Rudá Křídla nepředvedla v rámci úvodní dvacetiminutovky nepředvedla.
Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 3.

20:00

První třetina skončila.

19:39

David Pastrňák na obranné modré čáře obral o černou gumu Fabbryho. Člen prvního útoku Detroitu už se chystal k zakončení.

19:16

Ojedinělý útok Red Wings táhl středem Tyler Bertuzzi. Bylo jasné, že sám proti třem protihráčům neuspěje, svižnou střelou trefil McAvoye.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:40

Přesilovka skončila, nicméně tlak Bruins pokračuje. Smithem tečované nahození Reillyho Greiss vykopl koncem pravého betonu.

18:12

Rozehrávku domácích odstartoval Jeremy Swayman ne úplně šťastně, když nahrávku po mantinelu málem zachytil Sam Gagner, nakonec jen posunul touš ke Carlovi.

17:39

Charlie McAvoy si na modré čáře našel prostor, kudy mohl vystřelit kolem clonícího Rasmussena. Puk prosvištěl těsně vedle levé tyče.

17:20

Další rychlé využití se nekonalo, avšak Boston udržuje útočné pásmo bez přerušení už minutu. Dlouhou kombinaci zakončil David Pastrňák ránou do Greissovy výstroje.

16:14

Výsledkem pokračujícího tlaku Medvědů byl nedovolený zákrok Nicka Leddyho, jenž smolně dal hokejku po tělo Coylea, ten na ní uklouzl. Dvě minuty za podrážení.

16:03

Brad Marchand si věřil na Ramussena. Za jeho záda neprojel, ale volný puk získal Pastrňák, který pobídl ke střele Grzelcyka, Greiss zasáhl levým betonem.

15:45

Hru zklidnil za vlastní bránou Marc Staal. Do tohoto prostoru ujel před napadajícím Smithem, počkal zde i na prostřídání formací.

15:12

Hru znovu otočil Jake DeBrusk. K mantinelu nahrál Grzelcykovi, ten nastřelil vnější stranu pravé části brankové konstrukce.

14:46

Po vítězném buly Stephense vystartoval do protiútoku Gagner. Napříč útočným pásmem našel Rowneyho, tomu zakončení vůbec nevyšlo.

14:25

Střelu zápěstím od levého mantinelu v podání Mikea Reillyho schoval Thomas Greiss v lapačce. Na rozehrávku si netroufl.

13:47

David Pastrňák zkusil ujet Stecherovi po pravém mantinelu, avšak obránce ho přišpendlil na mantinel, čímž mu zabránil v cestě.

13:17

Nahození Filipa Hronka ztečoval Kuhlman pouze k Ramussenovi. S jeho nahozením z velkého úhlu neměl Swayman větší problémy.

12:34

Na druhé straně došlo k zakončení mezi tři tyče. Pius Suter dostal nabito na vrcholek pravého kruhu, jeho pokus forhendem vytěsnil Swayman pravým ramenem.

12:09

O navýšení náskoku se pokusil Matt Grzelcyk. Jakožto obránce dojel až za bránu soupeře, odkud vymyslel nepřesnou nahrávku Lazarovi.

11:03

11:03 Patrice BERGERON - 1:0

11:03

Bruins právě vstřelili branku!
To byla rychlovka! Po vyhraném buly McAvoy nahrál do pravého kruhu Marchandovi, jenž sklepl pod sebe ve stejném poli stojícímu PATRICEOVI BERGERONOVI, za křižnou střelou natahoval Greiss vyrážečku marně. Asistence: Brad Marchand a Charlie McAvoy.

10:58

První trest z hostujících řad si vysloužil Vladislav Naměstnikov, když místo vystřídání hrál u vlastní střídačky bez helmy, což rozhodčím neuniklo.

10:46

Rowney si vyměnil puk s Gagnerem a střílel z mezikruží. Svižná rána rozezvučela plexisklo za Swaymanovou bránou.

10:11

Charlie McAvoy s prodloužil střídání a opět si zaútočil. Obkroužil bránu soupeře, aby následně nepřesně nahrál u levé tyčky stojícímu Lazarovi.

09:32

Další útok gólmana Detroitu, který se postaral o přerušení hry. Ve výstroji udržel nahození Brada Marchanda od pravého mantinelu.

09:11

Od modré čáry nahazoval Charlie McAvoy. Thomas Greiss na puk od začátku velmi dobře viděl, takže zakročil bez problémů.

08:37

Napodruhé Brandon Carlo českého forvarda do šance nepustil. Očekával jeho kličku na střed, čistým způsobem mu touš vypíchl.

08:09

Joseph Veleno si obhodil Carla a znovu získal černou gumu za brankou. Odtud našel mezi kruhy Zadinu, střelu z první Swayman vyrazil levým betonem.

07:44

Moc dobře David Pastrňák věděl, že střílet z velkého úhlu se nevyplatí. Proto hledal v mezikruží Bergerona, kotouč zastavila natažená hokejka Stechera.

07:26

Brad Marchand tvrdě dohrál Bertuzziho, který si neodpustil lehkou odplatu. Muži v pruhovaném nechali ve hře pokračovat.

06:59

Další práce pro německého gólmana, z pravého kruhu střílel Brandon Carlo. Zákrok pravým betonem neměl jedinou chybu.

06:25

Curtis Lazar tentokráte v roli nahrávače, po levém mantinelu rozjel Charlieho McAvoye. Svižnou ránu ze zápěstí vytěsnil Greiss nad břevno.

05:57

Za brankou soupeře odvedl velmi dobrou práci Mike Reilly. dostal puk k Lazarovi, který se neúspěšně pokusil o obtočení brány.

05:21

Za prudkým nástřelem Brandona Carla dojel Craig Smith. Z rohu nahodil před bránu, Hall nepropasíroval touš až za Greisse.

04:55

Přesilová hra Detroitu je minulostí. S návratem Hauly vyhazoval DeBrusk, o zakázaném uvolnění ještě nemohla být řeč.

04:21

Filip Hronek nahrál k pravé tyčce Ramussenovi. Ten neměl kudy prostřelit Swaymana, takže vrátil hru na modrou k českému zadákovi.

03:34

Hrál jiný Čech, a sice Filip Zadina. Příliš dlouho váhal s rozehrávkou, čehož využil jeho krajan Nosek, znovu Medvědy osvobodil.

03:15

Početní převahu Red Wings nezačali nejlépe. Český útočník Tomáš Nosek uspěl na vhazování a vyhodil přes všechny čáry.

02:55

Nečekaný odraz od mantinelu překvapil Swaymana, který se vydal za bránu, ale rychle se musel vrátit. Puk získal Raymond, jemuž zabránil v zakončení Erik Haula jen za cenu podrážení.

02:26

Hra pokračuje bez přerušení. Pod tlakem zvládl Marc Staal rozehrávku na jedničku, po pravém mantinelu přihrál Filipu Zadinovi.

01:34

Hosty dělily od vedoucího gólu centimetr! Bertuzzi z mezikruží posunul puk do levého kruhu na Fabbriho, ten svižnou střelou k bližší tyči orazítkoval brankovou konstrukci.

01:09

Aktivita Bostonu pokračovala i s druhou formací. Jake DeBrusk nahodil před bránu a Charlie Coyle lehkou tečí nasměroval touš vedle brány.

00:41

Poprvé se puku dotkl i český útočník David Pastrňák. Po pravém mantinelu rozjel Brada Marchanda, ten poprvé zaměstnal Greisse.

00:10

Zápas začal! Úvodní buly ovládl domácí kapitán Patrice Bergeron, takže jako první mohou zaútočit Medvědi, kteří jsou jasným favoritem.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy (A), Forbort, Carlo, Grzelcyk, Clifton, M. Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Craig Smith, Coyle, T. Hall – Lazar, Haula, DeBrusk – Kuhlman, T. Nosek, Frederic.

Detroit Red Wings: Greiss (Nedeljkovic) – Seider, DeKeyser (A), Hronek, Leddy, Oesterle, M. Staal (A) – L. Raymond, Fabbri, Bertuzzi – Zadina, P. Suter, Veleno – Erne, M. Rasmussen, Naměstnikov – Gagner, Stephens, Rowney.

Rozhodčí: Anderson, Skilliter – McNamara, Murray.

Staňte se fanoušky NHL.cz!

Česká a slovenská stopa v utkání

Jakub Zbořil (BOS)
Tomáš Nosek (BOS)
David Pastrňák (BOS)
FIlip Hronek (DET)
Filip Zadina (BOS)
Detroit Red Wings

Blýská se v Detroitu na lepší časy? Tým, který loni skončil na chvostu Centrální divize, letos míří na vyšší pozice. Postup do play-off by byl spíše překvapením, ale těch je, jak známo, v hokeji požehnaně. Rudá Křídla v deseti zápasech získali deset bodů a desátí jsou i v tabulce. Blashillova družina z posledních tří střetnutí odešla vždy jako poražena, alespoň bod urvala doma proti Floridě. Týmovou produktivitu celku vede dvojice Tyler Bertuzzi, Lucas Raymond s devíti body.
Boston Bruins

Bostonu začátek nové sezóny nevychází úplně ideálně. Tým s nejvyššími ambicemi doposud získal v osmi zápasech slabých sedm bodů, proto je v tabulce Východní konference až na třinácté pozici. Musíme ovšem brát v potaz i menší počet zápasů oproti ostatním týmům, v případě tří vítězství řadě rázem Medvědi mohou poskočit do předních příček. SVěřenci kouče Cassidyho v doposud posledním utkání porazili 3:2 po nájezdech Floridu, které uštědřili první porážku v sezóně a sami přerušili sérii dvou porážek v řadě. Nejproduktivnějším hráčem týmu je osmibodový Brad Marchand.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Bostonem a Detroitem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:00.

Boston Bruins – Detroit Red Wings

5:1

konec (1:0, 2:0, 2:1)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 12. Bergeron (B. Marchand, McAvoy), 31. Bergeron (B. Marchand), 39. Bergeron (B. Marchand, McAvoy), 49. M. Reilly (Lazar, T. Nosek), 56. Bergeron (B. Marchand, M. Reilly) – 48. L. Raymond (Hronek, Seider)

Boston Bruins: Swayman (Ullmark) – McAvoy, Forbort, Carlo (A), Grzelcyk, Clifton, M. Reilly – Pastrňák, Bergeron (C), B. Marchand (A) – Craig Smith, Coyle, T. Hall – Lazar, Haula, DeBrusk – Kuhlman, T. Nosek, Frederic.

Detroit Red Wings: Greiss (Nedeljkovic) – Seider, Oesterle, Hronek, Leddy, Stecher, M. Staal (A) – L. Raymond, Fabbri, Bertuzzi – Zadina, P. Suter, Veleno – Erne, M. Rasmussen, Naměstnikov – Gagner, Stephens, Rowney.

Rozhodčí: Anderson, Skilliter – McNamara, Murray

Diváci: 17 850

Průběh zápasu
1. třetina
02:55 BOS 2 Haula, podrážení
10:58 DET 2 Naměstnikov, hraní bez helmy
11:03 BOS 1:0 Bergeron (B. Marchand, McAvoy)
16:14 DET 2 Leddy, podrážení
Po 1. třetině
2. třetina
29:39 DET 2 Bertuzzi, nedovolené bránění
30:52 BOS 2:0 Bergeron (B. Marchand)
37:48 DET 2 Seider, držení
38:45 BOS 3:0 Bergeron (B. Marchand, McAvoy)
Po 2. třetině
3. třetina
40:24 BOS 2 Clifton, podrážení
46:08 BOS 2 Pastrňák, vysoká hůl
46:59 BOS 2 Bergeron, podrážení
47:46 DET 3:1 L. Raymond (Hronek, Seider)
48:10 BOS 4:1 M. Reilly (Lazar, T. Nosek)
50:34 DET 2 Veleno, zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu
52:14 BOS 2 Grzelcyk, hrubost
DET 2 Hronek, nesportovní chování
55:52 BOS 5:1 Bergeron (B. Marchand, M. Reilly)
Konec