Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Chorvatsko – Slovensko

2:2

konec (1:2)

11.10.2021, 20:45 • Stadion Gradski vrt, Osijek • Skupina H • Milan Huppert

Tipsport: 1.4 4.72 9.71 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:47:34)
Slovensko se na světovém šampionátu nepředstaví. Pro zachování alespoň teoretických nadějí potřebovalo na půdě silného Chorvatska zvítězit. Konečná remíza 2:2 byla málo, i když za normálních okolnost by tento výsledek určitě znamenal úspěch.

Svěřence kouče Tarkoviče poslal do vedení ve 20. minutě Ivan Schranz, jen o pět minut později vrátil stav do nerozhodného stavu Andrej Kramarić. Slovákům vrátil výhodu jednoho gólu Lukáš Haraslín, ale ani napodruhé se našim východním sousedům nepodařilo slibný výsledek udržet, na konečných 2:2 vyrovnal z přímého kopu Luka Modrić. Chorvati se dokonce v 83. minutě chvíli radovali z obratu, ale trefa Vlašiće neplatila pro ofsajd asistujícího Perišiće.
Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:16.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Zřejmě poslední útok zápasu patřil Slovensku. Matúš Bero se prodral až do pokutového území, ale pak nahrával pryč z něj, Schranz při snaze o centr trefil Gvardiola.

90+3

Jeho exekuce se samozřejmě chopil Modrić. Přetaženým centrem oslovil Josipa Brekala, ten v záklonu nezvládl zamířit mezi tři tyče.

90+2

Luka Modrić se uvolnil přes Hrošovského, ale ne přes Hancka. Levý obránce mu zkřížil cestu a odvrátil míč na rohový kop.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.

90

Žlutá karta i na domácí straně, a to pro Bornu Barišiće. Ve skluzu sice nejprve trefil balón, ale do souboje šel hodně tvrdě a Koscelníka zasáhl ošklivě.

89

Proti Slovinsku bude chybět Slovákům rovněž Dávid Hancko. Na polovině hřiště zastavil nedovoleným způsobem rozběhnutého Brekala, Hațegan neměl jinou možnost.

88

Centr se Patriku Hrošovskému nepovedl, balón poslal do míst, kde byli pouze Chorvati, ti se mezi sebou zvládli zorientovat a odpálit míč pryč z vápna.

88

Dlouhý nákop Pekaríka na Schranze tečoval Borna Barišić mimo hrací plochu. Slovensko má k dispozici první rohový kop v rámci druhé půle.

87

Livajův centr sice Sučić převzal, ale zády k bráně. Škriniar pak slabě odvrátil míč k Brozovićovi, jehož přízemní pokus Rodák chytil.

86

Čerstvý Erik Jirka nastartoval motory a zdálo se, že by po levé lajně mohl uniknout Brekalovi, Chorvat ale šel do skluzu a čistým zákrokem soka zastavil.

85

Střídání v týmu Chorvatsko: ze hřiště odchází Andrej Kramarić, přichází Luka Sučić.
Střídání v týmu Slovensko: ze hřiště odchází Juraj Kucka, přichází Erik Jirka.

84

Tak pozor, gól neplatí! Arbitr Hațegan ještě celou situaci překonzultoval s videorozhodčím, který mu oznámil, že Perišić byl při souboji s Koscelníkem v ofsajdu, proto branka nemohla platit.

83

83. Neuznaný gól Vlašiće

83

Chorvatsko právě vstřelilo branku!
Obrat dokonán, Chorvatsko poprvé vede! Koscelník neustál souboj s Perišićem, což se ukázalo jako klíčové, neboť se od něj pak odrazil míč k NIKOLU VLAŠIĆOVI, ten z malého vápna prostřelil Rodáka.

82

Pravou stranou utekl Martin Koscelník. Neměl čas zvednout hlavu, tak vyslal střílený centr pod sebe naslepo, před Almásim zakročil skluzující Vida.

Chorvatsko – Slovensko

2:2

konec (1:2)

Zpět na online

Branky: 25. Kramarić, 71. Modrić – 20. Schranz (Hamšík), 45. Haraslín (Almási)

Karty:   90. Barišić (CRO) – 69. Kucka (SVK), 70. Rodák (SVK), 80. Schranz (SVK), 89. Hancko (SVK)

Držení míče: 67 % : 33 %.
Střely na branku: 9:2. Střely mimo: 7:3. Rohy: 10:3. Ofsajdy: 4:2. Fauly: 12:16.

Chorvatsko: Livaković – Stanišić (67. Livaja), D. Vida, Gvardiol, Barišić – Brozović – Ivanušec (46. Vlašić), Modrić (C), Pašalić (60. Brekalo), Perišić – Kramarić (85. Sučić).
Náhradníci: Grbić, Sluga – Brekalo, Ćaleta-Car, Livaja, Sosa, Sučić, Škorić, Uremović, Vlašić, Jakić, Pongračić.

Slovensko: Rodák – Pekarík, Šatka, Škriniar, Hancko – Hrošovský – Schranz, Kucka (85. Jirka), Hamšík (C) (41. Bero), Haraslín (72. Koscelník) – Almási.
Náhradníci: Greif, Kuciak – Bero, Boženík, De Marco, Hubočan, Jirka, Koscelník, Pauschek, Rusnák, Strelec, Suslov.

Rozhodčí: Hațegan (ROU) – Ghinguleac (ROU), Grigoriu (ROU)

Diváci: 9 926