Menu

Fotbal

Kvalifikace MS (Evropa)

Lotyšsko – Turecko

1:2

konec (0:0)

11.10.2021, 20:45 • Skupina G • Vojtěch Balon (@VojtaBalon)

Tipsport: 7.1 4.35 1.49 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Je konec a na straně turecké reprezentace propukla obrovská radost! Naopak v Lotyších se mísí zklamání a frustrace. Domácí outsider totiž měl utkání skvěle rozehrané, když po vlastním gólu Meriha Demirala dvacet minut před koncem překvapivě vedl. Záhy ale vyrovnal Dursun a až po vypršení čtyřminutového nastaveného času Kaspars Dubra fauloval v pokutovém území Buraka Yılmaze, který penaltu v deváté nastavené minutě proměnil, a dokonal tak obrat. Svěřenci Stefana Kuntze tak stále živí naději na postup do baráže, ačkoliv jejich největší rival Norsko dnes rovněž zvítězil. (22:47:03)

90+10

Konec zápasu.

90+9

90+9. Burak YILMAZ - 1:2

90+9

Turecko právě vstřelilo branku!
Exekuce pokutového kopu se ujal faulovaný BURAK YILMAZ, který se trefil nechytatelně k pravé tyči a rozhodl o vítězství Turecka!

90+7

Je to penalta pro Turecko!

90+5

90+5. Dubrův zákrok na Yilmaze

90+5

Ale pozor! Kaspars Dubra v pokutovém území stáhl k zemi unikajícího Buraka Yılmaze a sudí Ekberg se půjde poradit s videorozhodčím!

90+3

Domácí brankář Roberts Ozols s rozehrávkou vůbec nespěchá, to už se nastavený čas začíná blížit ke konci.

90+2

Ještě tu máme závěrečný tlak Turecka. Halil Dervişoğlu se pokoušel zakončit nůžkami, což mu sice nevyšlo, o chvilku později se ale s míčem na kopačce v pokutovém území zjevil Serdar Dursun. Ale hostům byl odpískán faul!

90+2

Žlutou kartu dostává Roberts Ozols (Lotyšsko).

90+1

Po zblokované střele Hakana Çalhanoğlu domácí kapitán Antonijs Černomordijs odkopl míč pouze na nohu Dursuna, jehož dorážka byla sražena těsně mimo Ozolsovu bránu!

90

Nad rámec druhého poločasu byly nastaveny čtyři minuty.

89

Lotyši teď reklamují ruku Demirala v pokutovém území, a je pravdou, že toto vypadalo trochu podezřele, hra ale plyne dál.

88

Za hlavu se po ostrém souboji ve středu hřiště drží Cengiz Ünder a hra je opět přerušena. V závěru utkání to na tlak ani jednoho týmu příliš nevypadá...

87

Igors Tarasovs si v hlavičkovém souboji s Dursunem pomohl loktem a vidí za to žlutou kartu.

86

Burak Yılmaz našel v pokutovém území z druhé vlny si nabíhajícího Cengize Ündera, ten si ale na Robertse Ozolse nepřišel, střela mu totiž příliš nesedla.

84

Daniels Ontužāns na polovině hřiště fauloval Ridvana Yilmaze, hosté rychle rozehrávají protiútok.

83

Domácí se sympaticky snaží o vstřelení vedoucího gólu, další pokus střídajícího Krollise ale zblokoval Ridvan Yilmaz.

82

Střídající Raimonds Krollis se krátce po svém nástupu do akce dostal do náznaku šance, když stál na konci rychlé protiakce Lotyšů, z uctivé vzdálenosti ale pálil podobně nepřesně jako před chvilkou Çalhanoğlu.

Lotyšsko – Turecko

1:2

konec (0:0)

Zpět na online

Branky: 70. Demiral (Savaļnieks) (vla.) – 76. Dursun (Ünder), 90+9. B. Yılmaz (pen.)

Karty:   3. Jaunzems (LAT), 50. Cigaņiks (LAT), 87. Tarasovs (LAT), 90+2. Ozols (LAT) – 57. B. Yılmaz (TUR)

Držení míče: 36 % : 64 %.
Střely na branku: 1:8. Střely mimo: 1:7. Rohy: 7:9. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 18:13.

Lotyšsko: Ozols – Savaļnieks, Černomordijs (C), Dubra, Jurkovskis – Zjuzins (60. Tarasovs), Emsis – Jaunzems (73. Ontužāns), Uldriķis (60. Ķigurs), Cigaņiks – Gutkovskis (81. Krollis).
Náhradníci: Matrevičs, Zviedris – Fjodorovs, Kārkliņš, Ķigurs, Krollis, Ontužāns, M. Ošs, Saveljevs, Sorokins, E. Stuglis, Tarasovs.

Turecko: Çakır – Çelik, Demiral, Söyüncü, Erkin (65. R. Yilmaz) – Özdemir – Ünder, Kökçü (65. Dursun), Çalhanoğlu, Aktürkoğlu (74. Dervişoğlu) – B. Yılmaz (C).
Náhradníci: Bayındır, Bolat – K. Ayhan, Dervişoğlu, Dursun, Kabak, Kutlu, Müldür, Ömür, Tufan, Yazıcı, R. Yilmaz.

Rozhodčí: Ekberg – Klyver, Hallberg (všichni Švédsko)