Menu

Hokej

Příprava NHL

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning

3:1

konec (2:0, 1:1, 0:0)

29.09.2021, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • Denisa Józsová

Tipsport: 2.4 3.75 2.4 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou. (04:09:03)
Česká a slovenská stopa

Andrej Šustr (TBL) – 0+0, +1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:58.

Jan Rutta (TBL) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 2, čas na ledě 21:42.
Kdo se postavil do brankoviště?

Frederik Andersen (CAR) – 36 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,3%, odchytal 60:00.

Maxime Legace (TBL) – 29 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,6%, odchytal 58:17.
Tři hvězdy zápasu:

1. Jesperi Kotkaniemi (CAR) 1+1
2. Frederik Andersen (CAR)
3. Jack Drury (CAR) 1+0
Je konec! V poslední části jsme již žádnou branku neviděli, a tak si Carolina připsala výhru nad držiteli Stanley Cupu 3:1. Domácí celek byl v celkovém hodnocení lepším týmem, a tak si výhru zasloužil. Navíc ho dnes opravdu podržely přesilové hry, jelikož v nich dal dvě branky ze tří.

Konec zápasu.

59:39

Tampa zamkla svého soupeře v jeho obranném pásmu. Poté ale stačila jedna ne úplně přesná přihrávka, takže domácím se povedlo dostat puk mimo pásmo.

59:14

Jinak asi nebude překvapením, že hostující hokejisté to po oddechovém času zkoušejí ještě bez gólmana. Andersen ale dnes chytá velmi spolehlivě.

59:00

Minuta do konce třetiny!

58:29

Oddechový čas pro hosty.

58:25

No, tady je nejspíše rozhodnuto. Hosté sice mají ještě menší tlak, ale nevypadá to s nimi dobře.

57:33

Carolina se stále drží na kotouči, tak jsme viděli střelu od modré. Na tu měl však gólman hostí znovu dobrý výhled a poslal kotouč vyrážečkou do ochranné sítě.

56:54

Osamocený hráč domácího celku se dostal k puku za brankou soupeře. Nakonec ho ale stihli dojet dva soci, jinak by to bylo nejspíše definitivní rozhodnutí.

55:49

Keane táhl akci svého týmu po pravé straně. Nakonec neměl komu nahrát, a tak prostě vypálil. Na jeho pokus ovšem gólman dobře viděl a kotouč vyrazil.

55:04

Tentokrát se Bleskům přechod do útočné třetiny nepovedl, je jim jen odpískaný ofsajd.

54:01

Hosté se ještě snaží s výsledkem něco udělat, přece jen rychlá branka by jim ještě dala šanci na srovnání. Carolina dnes ale působí v defenzivě dobře.

53:03

Tampa měla šanci jako blesk z čistého nebe! Nic tomu nenasvědčovalo, ale Andersen se musel v brance hodně ohánět! Nakonec to ustál.

52:28

Fanoušci domácího celku nebyli spokojení se zákrokem na jejich hráče. Sudí ovšem vylučovat nebude, vhazovat se bude po levé ruce gólmana hostí.

51:36

Carolina drží kotouč v útočném pásmu a zatím nemá žádné problémy s hlídáním svého náskoku.

50:59

Komerční přestávka.

50:20

Andersen chtěl položit hokejku do skákavého pokus, který šel hodně mimo branku. Puk mu ji však přeskočil, domácí to ale nakonec nemuselo nijak mrzet.

49:28

Hra se celkem hodě kouskuje i nadále. Nyní jsme byli svědky menší rozmíšky za brankou domácího celku, ale nic většího z toho nakonec nebylo.

48:50

Komerční přestávka.

48:27

Katchouk si zkusil sám nahodit puk do útočného pásma, jelikož měl celkem dobrou rychlost. Ani tomu však nestačilo k zisku a udržení útočného pásma.

47:55

Jeden z hráčů nyní rychle skočil na střídačku, jelikož domácím jinak hrozila hra v šesti. To ale nakonec zvládl, a tak se vylučovat alespoň zatím nebude.

47:03

Tampa Bay rozjela další ofenzivní akci ze své obranné třetiny, ze které vyjížděli hned čtyři hráči. Puk sice zavezli, jenže po několika soubojích o něj přišli.

46:31

Hra nám začíná plynout celkem rychle, do konce zápasu už nám chybí posledních deset minut. Carolina nadále vede o dvě branky a je blízko výhře.

44:46

Domácí hrají v plném počtu!

44:20

Bleskové tak museli rozjet novou akci až od svého gólmana. Po pár přihrávkách se sice dostali až do útočného pásma, ale tam přišla brzy ztráta.

43:53

Už je za námi více jak minuta přesilové hry hostujícího celku, ovšem tomu se dnes v početních výhodách nedaří, domácí vyhazují jeden puk za druhým.

42:46

Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Bokk – 2 min., držení).

42:02

Jenže velkou šanci měli paradoxně domácí! Ti se hnali do přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Stepan. Legace ale skvělým přesunem jeho pokus zastavil.

41:31

Hra se nám v posledních momentech hodně kouskuje, což nejspíše nebude vyhovovat ani jednomu týmu. Každopádně Tampa je aktivní v útočném pásmu.

40:45

Tentokrát domácí hokejisté jen nahodili kotouč do útočného pásma podél mantinelu a nehnali se za ním.

40:10

A už se nám hraje i poslední perioda dnešního zápasu! Carolina má zatím zápas pevně ve svých rukách, vzchopí se ještě Tampa a zdramatizuje zápas?

40:01

Začala třetí třetina.
Již jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých nadále vede domácí tým o dvě branky. Dva přesné zásahy jsme viděli i v druhé periodě, po jednom na každé straně. Tampa se nakonec herně zvedla, ale dokáže ještě alespoň srovnat?

Další třetina začne přibližně v 3:01.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:31

Andersen se vydal za branku pro kotouč, aby pomohl spoluhráčům a málem za to mohl pykat. Kotouč odehrál jen o chvilku dříve, než ho dojel soupeř.

39:00

Minuta do konce třetiny!

38:16

Do konce třetiny nám chybí už jen pár desítek sekund. Domácí celek nadále vede o dvě branky a zatím to nevypadá, že by dnes neměl vyhrát. Tak uvidíme.

37:46

Carolina se snažila zastavit puk ještě v útočném pásmu za každou cenu, ale nakonec to nevyšlo. Tampa však nemohla jít dopředu a bude se zase bránit.

37:03

Komerční přestávka.

35:44

Každopádně už i Tampa se dočkala branky, která padla po pohledné kombinaci. Zatím to však stačí jen na snížení stavu, vyrovnání je ještě daleko.

35:02

A do konce prostřední části nám chybí posledních pět minut! Domácí nadále vedou o dvě branky, to se vlastně nezměnilo od konce první třetiny.

34:24

Tento obraz hry vídáme v posledních minutách celkem často. Domácí hokejisté jedou pro kotouč za svou vlastní branku, načež ho pošlou pryč.

33:59

Jenže ani to jim k ničemu nebylo. Viděli jsme totiž rychlý start jednoho z hostí, který dostal puk až do středního pásma, čímž vlastně zamezil čemukoliv.

33:27

Lagace musí být znovu ve střehu, jelikož se vhazuje po jeho levé ruce. Vhazování navíc vyhráli právě domácí hokejisté rovnou na modrou čáru.

32:06

Chvílemi to občas vypadá, že domácím začínají trochu docházet síly, čemuž ani nepomáhá vzdálenější střídačka. Využijí toho hostující hokejisté?

31:02

Tampa se nám v posledních momentech přece jen zvedla, ale ještě toho nevyužila.

30:45

Andersen jen vyrazil před sebe ránu od modré a jeden z hostí se ho následně zachytil a táhl ho sebou za brankoviště. Sudí následně hru přerušil.

30:33

Komerční přestávka.

30:24

Je za námi již více jak polovina zápasu, který nám zatím utíká velmi rychle...

29:36

Domácí defenziva to nakonec, i když s problémy, zvládla. O několik sekund později je z toho navíc icing v podání hostujících hokejistů.

29:00

Dva obránci domácího celku se nyní musel velmi rychle vracet do obrany, jelikož pro odražený kotouč si jel také jeden ze soupeřů, který měl dobrou rychlost.

27:43

Tampa získala kotouč ve své vlastně obranné třetině a chtěla rozjet akci po pravém mantinelu. Přihrávka však nebyla přesná, a tak bylo záhy po šanci.

26:54

Po komerční přestávce se nám už zase pokračuje ve hře! Do zajímavé akce se hnali hosté, ale Andersen jejich přečíslení zastavil svou lapačkou.

26:04

Komerční přestávka.

25:55

Carolina nevypadá nějak poznamenaně inkasovanou brankou, přece jen má ještě celkem pohodlný polštář. Naopak hosté potřebují ještě zvednout hru.

25:11

Zápas mezi Carolinou a Tampou Bay má stále celkem slušný spád a je radost se na něj dívat. Snad se bude v této přestřelce ještě pokračovat.

23:47

23:47 BARRE-BOULET - 3:1

23:47

Tampa právě vstřelila branku!
Jenže během chvilky je to zase o dvě branky! ALEX BARRE-BOULET si sjel na přihrávku zpoza branky, načež střelou z první nedal gólmanovi šanci na zákrok. Asistence: Katchouk a Ryfors.

22:42

22:42 DRURY - 3:0

22:42

Carolina právě vstřelila branku!
A už je to dokonce o tři branky! JACK DRURY si sjel na křižnou přihrávku k zadní tyči, načež puk bezpečně umístil do poloprázdné branky. Asistence: Rees a Noesen.

21:05

To se v následujících minutách rozhodně dozvíme. Jako první se však do akce vydali hostující hokejisté, kteří jsou aktivně napadání při své kombinaci.

20:18

A druhá perioda už je tady taky! V té první dominovali domácí hokejisté, kteří to prokázali dvěma brankami. Povede se jim v této činnosti i nadále?

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině:

Střely na bránu: 14 – 9
Přesilové hry: 2/3 – 0/2
Trestné minuty: 4 – 6
Vyhraná vhazování: 86% – 14%
Zblokované střely: 2 – 11
Hity: 8 – 8
Je za námi úvodní perioda duelu mezi Carolinou a Tampou Bay, po které bude rozhodně spokojenější domácí celek! Ten se totiž může prezentovat velmi dobrou úspěšností v přesilových hrách, která mu přinesla dvě branky. A přesně takový je stav. Hurricanes vedou 2:0.

Další třetina začne přibližně v 2:04.

20:00

První třetina skončila.

19:42

Lajoie měl zajímavou možnost! Respektive jen bekhendem plácl do kotouče, ale Lagace si ho málem srazil do vlastní brány! Nakonec mu obrana pomohla.

19:17

Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Kotkaniemi – 2 min., hákování).

19:00

Minuta do konce třetiny!

18:15

Domácí celek má k dispozici třetí přesilovou hru v tomto utkání, bude mít i nadále stoprocentní úspěšnost? O tom nám napoví následující minutky.

17:53

Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Colton – 2 min., sekání).

17:01

Carolina právě vstřelila branku!
Tak to je bleskově využitá přesilová hra, domácí tak jdou do dvoubrankového vedení! TEUVO TERÄVÄINEN dostal nabito od modré na vrcholek pravého kruhu a jeho bomba skončila přesně pod břevnem. Asistence: Tony DeAngelo, Jesperi Kotkaniemi.

16:43

Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Jan Rutta – 2 min., sekání).

16:20

Bleskové vyhráli vhazování v obranném pásmu a ihned se ve třech vydali d útoku. Ten ovšem skončil dobrou obranou domácích na jejich obranné modré.

15:38

Hurricanes navíc drží puk znovu v útočném pásmu a obstřelují hostujícího brankáře. Ten nyní sice práci neměl, ale musí se mít i nadále na pozoru.

15:10

A do konce první třetiny nám chybí posledních pět minut! Nadále nám vedou domácí o jednu branku.

14:04

Tampa měla celkem zajímavou možnost na srovnání skóre! Obrana domácích nyní byla úplně rozhozená, když do ní vjel jeden z hostí. Ten sice nedostal ideální pas, přesto v pádu ještě klepnul do puku a Andersen musel sklopit betony rychle.

13:30

Tampa je v posledních minutách úplně mimo tempo hry. Nyní stačil na zastavení akce jeden obránce, načež se ke střele dostal Rees. Hostující brankář však jeho střelu viděl a kotouč má v lapačce.

12:59

A další střela na gólmana Legaceho! Ten se v první třetině na nudu rozhodně vymlouvat nemůže.

12:08

Hokejisté v červených dresech předvedli skvělý forčeking, po kterém opět vybojovali kotouč na své hokejky. Hostující brankář tak musel znovu zasahovat.

11:46

Lagace nakonec musel být ve střehu. Byla před ním totiž dvojice hráčů, která mu velmi znepříjemňovala výhled, hostující gólman přesto sklapl betony včas.

11:22

Carolina je navíc povzbuzena vstřelenou brankou a znovu nám kombinuje v útočném pásmu, tak uvidíme, jestli se jí ještě povede navýšit náskok.

10:23

Na první branku jsme tedy nemuseli čekat vůbec dlouho! Domácí fanoušci mohou být navíc spokojení, jelikož se prosadila právě Carolina, a to v přesilovce.

09:07

Carolina právě vstřelila branku!
Bude lepší tato řpesilová hra, jelikož Canes jdou do vedení! JESPERI KOTKANIEMI si sjel nikým nehlídán před branku, kam dostal křižnou přihrávku. Tu proměnil bez větších problémů. Asistence: Trocheck a Teräväinen.

08:15

Také domácí hokejisté si mohou zahrát první přesilovou hru v tomto duelu! Budou úspěšnější než hosté, kteří se s pukem v pásmu nedokázali udržet?

07:55

Vyloučení v týmu Tampa Bay Lightning (Ryfors – 2 min., podrážení).

07:39

Carolina předvedla dobré napadání v útočném pásmu, které jí přinesl zisk kotouče. Přesto domácí hokejisté nedokázali ani vystřelit mezi tři tyče.

07:05

Komerční přestávka.

06:59

Jeden z hráčů hostujícího celku to zkusil individuální akcí okolo levého mantinelu, ale nebyl úspěšný.

06:20

Domácí hrají v plném počtu!

05:38

A hostujícímu celku se v přesilové hře zatím nedaří ani trochu... Carolina je všude o krok dříve, a tak nepovoluje svému soupeři kombinovat v pásmu.

05:07

Velmi dobrá práce defenzivy v podání domácího celku. Ten totiž vyhodil kotouč přes všechny, načež se mu povedlo ještě uzamknout střední pásmo.

04:38

Bleskové mají k dispozici první přesilovou hru v celém utkání! Tak uvidíme, jestli se dostanou brzy do vedení.

04:20

Vyloučení v týmu Carolina Hurricanes (Sellgren – 2 min., nedovolené bránění).

04:17

Tampa se pustila do postupného útoku, což se tentokrát ukázalo jako dobré řešení. Rána od modré ale byla nakonec sražena obráncem do ochranné sítě.

03:27

Bokk se hnal za nahozeným kotoučem, ale Andersen pomohl svému týmu, když touš zastavil a rozehrál.

02:17

Hosté drží kotouč za svou brankou a čekají na vystřídání obou celků. To se již stalo, a tak mohou současné držitelé titulu zamířit poprvé do ofenzivní akce.

00:59

A dočkali jsme se první střely v utkání! Trocheck dostal nabito na vrcholek kruhu, avšak jeho prudkou ránu gólman hostujícího celku udržel ve výstroji.

00:02

A dnešní přípravné utkání se nám právě rozjelo! Domácí hokejisté nastupují v červených dresech, zatímco jejich soupeři zvolili bílomodrý vršek.

00:01

Utkání právě začalo.
Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u přípravného utkání na novou sezónu NHL! Spolu se podíváme na duel mezi Carolinou a vítězem Stanlyeova poháru z posledních dvou sezón Tampou Bay. Úvodní vhazování je naplánován na 1:00 a my budeme u toho.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Carolina Hurricanes – Tampa Bay Lightning

3:1

konec (2:0, 1:1, 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Kotkaniemi (Trocheck, Teräväinen), 18. Teräväinen (DeAngelo, Kotkaniemi), 23. Drury (Rees, Noesen) – 24. Barre-Boulet (Katchouk, Ryfors)

Carolina Hurricanes: Andersen (Lyon) – Cole, DeAngelo, Lajoie, Keane, Galinas, Sellgren – Teräväinen, Trocheck, Kotkaniemi – Leivo, Stepan, Lorentz – Noesen, Drury, Rees – Bokk, Suzuki, Miletic.

Tampa Bay Lightning: Lagace (Miftachov) – Claesson, Šustr, D. Raddysh, Rutta, Schmidt, Sergačjov (A) – Joseph (A), Barre-Boulet, Katchouk, Ryfors, Raddysh, Elie, MacDonald, T. Raddysh, Hudon, Finley, Colton (A), Walcott, McDonnell.

Rozhodčí: McIsaac, O´Donnell – Barton, Marquis

Diváci: 12370

Průběh zápasu
1. třetina
04:20 CAR 2 Sellgren, nedovolené bránění
07:55 TBL 2 Ryfors, podrážení
09:07 CAR 1:0 Kotkaniemi (Trocheck, Teräväinen)
16:43 TBL 2 Rutta, sekání
17:01 CAR 2:0 Teräväinen (DeAngelo, Kotkaniemi)
17:53 TBL 2 Colton, sekání
19:17 CAR 2 Kotkaniemi, hákování
Po 1. třetině
2. třetina
22:42 CAR 3:0 Drury (Rees, Noesen)
23:47 TBL 3:1 Barre-Boulet (Katchouk, Ryfors)
Po 2. třetině
3. třetina
42:46 CAR 2 Bokk, držení
Konec