Menu

Hokej

Příprava NHL

Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres

4:5

po s.n. (0:1) (2:1, 2:0, 0:3 - 0:0)

29.09.2021, 01:00 • Nationwide Arena, Columbus • Tomáš Lysý (@tomaslysy86)

Tipsport: 2.25 3.8 2.56 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

S konstatováním, že Buffalo Sabres vyhrálo v přípravě na nový ročník NHL na ledě Columbusu 5:4 po samostatných nájezdech, byt ještě tři minuty před koncem třetí třetiny prohrávalo 2:4, se s Vámi loučí a hezký den přeje Tomáš Lysý. (04:57:21)
Statistiky zápasu:
Góly: 4-5
Střely na branku: 32-29
Zásahy gólmanů: 25-28
Hity: 24-13
Zblokované střely: 10-18
Vyhraná buly: 58%-42%
Vyloučení: 2-4
Využití: 1-0.
Buffalo bylo dvě třetiny horším týmem. V první části se dvakrát trefil Oliver Bjorkstrand, nejprve z předbrankového prostoru po dobré nahrávce Angleho a poté vymetl v přesilovce pravou šibenici. Buffalo sice záhy snížilo šťastným gólem Arttu Ruotsalainena, ale to bylo ze strany hostí na dlouho všechno.

Hned na začátku druhé části se totiž trefil z kruhů Vladislav Gavrikov a do vedení 4:1 dostal domácí v závěru druhé části Jake Bean, který jako jediný překonal střídajícího gólmana hostí Tokarského.

Hned na začátku třetí třetiny sice snížil Michael Mersch, jenž z předbrankového prostoru dostrkal puk za záda Greavese, nicméně Buffalo se dlouho nemohlo docvaknout aspoň na kontaktní branku. Hosty ale nastartovala přesilovka z konce utkání. Tu sice nevyužili, nicméně ještě v početní výhodě zkusili hru bez brankáře a v čase 57:56 snížil parádní střelou z předbrankového prostoru do šibenice německý talent John-Jason Peterka. Za 70 sekund bylo srovnáno, když odražený puk přišel přesně do míst Linuse Weissbacha a ten také zamířil pod horní tyčku.

V prodloužení mohl rozhodnout Vladislav Gavrikov, ale v samostatném úniku Tokarského nepřekonal a dal tak předzvěst, jak budou vypadat nájezdy. Za domácí totiž brankáře Buffala nepřekonal Bjorkstrand, Roslovic ani Stenlund, takže hostům stačil první úspěšný nájezd Jake Quinna, jenž doslova vykoupal Greavese – 4:5 po samostatných nájezdech.

Konec zápasu.

65:00

65:00 Jake QUINN - 4:5

65:00

V samostatných nájezdech zvítězil tým Buffalo Sabres.
Jediným úspěšným exekutorem nájezdů byl JAKE QUINN, který hned v první sérii vymíchal Jeta Greavese a zasunul puk do sítě. Naopak za domácí neproměnili své nájezdy Bjorkstrand, Roslovic ani Stenlund, jehož pokus zastavila tyčka.

3. série 0:1

Ani Kevin Stenlund si na Dustina Tokarského nepřišel. Jeho bekhendové zakončení orazítkovalo tyčku a Buffalo otáčí zápas ke svému prospěchu – 0:1.

2. série 0:1

John-Jason Peterka neuspěl střelou mezi betony Greavese, ale Buffalo stále vede – 0:1.

2. série 0:1

Jack Roslovic mířil pod horní tyčku, ale přestřelil branku – 0:1.

1. série 0:1

Jake Quinn vymíchal Greavese a poté po ledě zametl puk do sítě – 0:1.

1. série 0:0

Oliver Bjorkstrand střelou z levé strany zblízka na Tokarskiho nevyzrál a nechal vyniknout jeho vyrážečku.

Samostatné nájezdy začínají.
Prodloužení nepřineslo rozřešení dnešního zápasu. Nejblíže ke gólu byl Vladislav Gavrikov, jenž se po Bjorkstrandově přihrávce řítil sám na Dustina Tokarského. Brankář Buffala si ale na jeho bekhendové zakončení počkal a puk vyrazil. Rozhodne se tak v nájezdech.

65:00

Prodloužení skončilo.

64:49

Ačkoliv Vladi Gavrikov před malou chvílí nevyužil velkou šanci, nyní svůj tým zachránil V situaci dva proti jednomu se totiž blýskl zblokovanou přihrávkou Hinostrozy, který hledal na levé straně najíždějícího spoluhráče.

64:07

Roslovic zkoušel najít střílenou přihrávkou Jamese Malatestu, který ale na puk nedosáhl.

63:32

Vladislav Gavrikov byl po Bjorkstrandově přistrčení blízko k rozhodnutí. Jel sám na Dustina Tokarského a dlouho naznačoval bekhedové zakončení, které gólman hostí vychytal.

62:51

John-Jason Peterka je při chuti, zavezl puk do pásma, obkroužil branku a ještě přesně přihrál spoluhráči. Hosté ale vycouvali s pukem do středního pásma blíže ku své brance.

62:06

V protiútoku neuspěli hráči Buffala a už se zase hraje na druhé straně. Přesně tyto momenty prodloužení tři na tři nabízí.

61:21

Eric Robinson byl v poměrně nadějné pozici, leč střelou z kruhů si na Tokarského nepřišel.

60:57

Vinnie Hinostroza se snažil po pravé straně zatáhnout puk do pásma, ale neuspěl. Hosté se pak museli rychle vracet a vše vyřešil dobrým obranným zákrokem Dylan Cozens.

60:29

Prodloužení se samozřejmě hraje systémem tří proti třem. Na ledě je hodně prostoru k rozhodnutí zápasu.

60:01

Začalo prodloužení.
Prodloužení začne přibližně v 3:37.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:06

59:06 Linus WEISSBACH - 4:4

59:06

Sabres právě vstřelili branku!
Columbus ve třetí třetině ztrácí vyhraný zápas. Minutu a deset sekund po snižující brance Peterky totiž Buffalo srovnává stav. Hinostrozovu střelu odrazil Greaves přesně do míst, kde stál LINUS WEISSBACH a švédský forvard mířil naprosto přesně pod horní tyč, čímž nedal domácímu brankáři žádnou šanci. Asistence: Vinnie Hinostroza, Will Butcher.

57:56

57:56 PETERKA - 4:3

57:56

Sabres právě vstřelili branku!
A už je to pouze o jednu branku. Po vyhraném buly Dylana Cozense se totiž k puku dostal za branou Linus Weissbach, jenž mezi kruhy našel v ideální pozici JOHNA-JASONA PETERKU a devatenáctiletý německý talent zavěsil přesně do levé šibenice. Asistence: Linus Weissbach.

57:35

Nechybělo moc, aby jeden z domácích hráčů trefil bez přípravy prázdnou branku.

57:25

Buffalo zkouší zdramatizovat zápas při hře bez gólmana, během končící přesilovky zůstává Dustin Tokarski na střídačce.

57:11

Hostům již utekl kotouč do středního pásma a u modré následuje menší rozmíška nejen mezi Kuralym a Murrayem.

56:59

A rázem z toho byla velká šance Blue Jackets na pátou branku. Kuraly skvěle vybojoval puk na Ruotsalainenovi a šel do situace dva na jednoho. Před brankou Tokarského přihrál pro Carsona Meyera, jenž si na střelu ještě přiklekl, leč trefil jen přesouvajícího se brankáře Sabres.

56:54

Buffalo se nemůže usadit v útočném pásmu.

56:27

Dobrá rána od modré prošla vedle levé tyče Jeta Greavese, který tak znovu nemusel zasahovat.

55:47

Zřejmě poslední šanci hostům dává Eric Robinson, který doslova usekl hokejku Jacku Quinnovi od jeho rukou.

55:32

Domácí stále nepouští soupeře do žádných větších šancí. Už se opět bojuje o puk za brankou Sabres.

54:09

Hra bude navázána po zřejmě poslední komerční přestávce dnešního přípravného mače.

53:55

Dobrá kombinace Buffala v předbrankovém prostoru. Po výměně puku se ke střele z kruhů dostal Ethan Prow, ovšem Greaves byl na místě.

53:12

Následovala ale hodně špatná rozehrávka hostí a rázem z toho byla pro Columbus situace tři na dva v prostoru mezi kruhy. Eric Robinson nic nevymýšlel a rychle poslal puk na branku, kde dobře zasáhl Tokarski.

52:55

Buffalo hraje v plném počtu.

52:30

Columbus se v přesilové hře nepouští do žádného závratného útočení, domácí se hlavně snaží neudělat chybu.

52:05

Jake Bean již nyní puk na modré čáře zastavit nedokázal, hra je vzápětí přerušena.

51:49

Roslovic nebyl daleko k úspěšné dorážce v předbrankovém prostoru, ale radost mu vzal dobrým zákrokem Dustin Tokarski.

51:29

Domácí již staví v útočném pásmu přesilovkovou formaci.

50:55

Čtvrté vyloučení Sabres a první ve třetí třetině. Dvě minuty za zcela evidentní sekání dostává Brandon Davidson.

50:49

Před brankou Buffala vznikla menší mela, jelikož domácí hráči se snažili vyšťoural puk skrz výstroj Dustina Tokarského. I nyní sudí bryskně zasahují a rozmíšku v přípravném utkání likvidují.

50:12

Zatím ale nevypadá, že by k tomu mělo dojít. Blue Jackets až na jednu výjimku hraje ve třetí třetině do obrany hodně zodpovědně.

50:00

Přesně deset minut mají hosté na to, aby stáhli dvoubrankové manko.

49:15

Peeke trefil ve středním pásmu dobrým hitem Murraye, vzápětí se oba dva ještě trošku osekávali, ale na trestnou ani jeden z nich nepůjde.

49:06

A věřme, že nyní skončí po pokusu Zacha Jordana, který bleskově projel po pravé straně až před branku a Dustin Tokarski musel u své tyčky vytáhnout dobrý zákrok. Následuje komerční přestávka.

48:45

Diváci v Nationwide Areně nyní mohou sledovat poměrně nezajímavou část se spoustou nepřesností na obou stranách.

47:42

Odražený puk se ve středním pásmu dostal k Meyerovi, který na nic nečekal a zavezl jej do útočného pásma. Jeho následná přihrávka ale ani jednoho ze dvou najíždějících spoluhráčů nenašla.

46:56

A další dobrý blok. Tentokrát střílel z kruhů Zemgus Girgensons a tohle už by byla hodně slibná šance zkušeného Lotyše.

46:27

Hodně tvrdá rána Fitzgeralda od modré byla zblokována a Greaves tak nemusel zasahovat.

46:08

Hosté přece jen po vstřelení druhé branky začali hrát trošku aktivněji a nutí dobrým napadáním domácí k chybám. Jako nyní, kdy se hra stěhuje před Greavese po zakázaném uvolnění jeho spoluhráčů.

45:29

Dustin Tokarski podruhé v krátké době likviduje nahození Columbusu a raději schovává puk ve výstroji.

44:06

Peter Reynolds okusil pozornost Dustina Tokarského střelou zápěstím z kruhů, ovšem dnešní dvojka Buffala zatím inkasovala pouze jednou. I nyní chytá puk.

42:48

V další šanci Buffala si už Greaves připisuje dobrý zákrok, když lapil ránu Brysona z levého kruhu.

42:33

42:33 Michael MERSCH - 4:2

42:33

Sabres právě vstřelili branku!
Buffalo ještě zkouší vykřesat naději a dostat se do zápasu. MacInnisovu střílenou přihrávku z pravé strany se pokusil usměrnit do sítě MICHAEL MERSCH. Napoprvé ještě Greaves zasáhl, ale puk pod betonem neudržel a Mersch jej tak dostrkal za čáru. Asistence: Ryan MacInnis, Linus Weissbach.

40:46

Roslovicův tečovaný pokus chytá Tokarski do své výstroje.

40:10

Na třetí pokus to již Buffalu vyšlo. Po prohraném prvním buly v úvodní i druhé části byl nyní Zemgus Girgensons úspěšnější.

40:01

Gólmany střídá také domácí tým. Místo spolehlivě chytajícího Elvise Merzlikinse si jde zápasový rytmus zkusit Jet Greaves.

40:01

Začala třetí třetina.
Hráči už nastupují na ledovou plochu, třetí třetina za okamžik začne.
Další třetina začne přibližně v 2:53.
Statistiky po druhé třetině:
Góly: 4-1
Střely na branku: 18-15
Zásahy gólmanů: 14-14
Vyhraná buly: 63%-37%
Zblokované střely: 13-3
Hity: 19-10
Vyloučení: 1-3
Využití: 1-0.
Druhá třetina je u konce a Blue Jackets tomuto přípravnému zápasu kralují. Po 27 sekundách od návratu na led se prosadil střelou z kruhů Vladislav Gavrikov a na vedení 4:1 po dvou třetinách upravil stav Jake Bean. Na jeho snadné nahození od modré zřejmě střídající Tokarski přes projíždějící hráče neviděl a puk se tak nezastavil o jeho pravý beton, ale až v síti.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:20

Na modré dobře zapracoval Butcher, jenž zkrotil nepříliš povedenou nahrávku a ještě ohrozil Merzlikinse. Následné vyhození hostí ale nezastavil Prow a puk jde k brance Buffala.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:21

Merzlikins se trošku zahřál chycenou střelou od modré, která pro něj neznamenala žádné nebezpečí.

37:40

Pokud se někteří hráčí chtějí manažerovi hostí Donu Granatovi ukázat, tak druhá třetina tohoto zápasu jim ke cti rozhodně neposloužila.

36:08

36:08 BEAN - 4:1

36:08

Columbus právě vstřelil branku!
Dělo v Nationwide Areně může znít počtvrté. JAKE BEAN vystřelil z vrcholu levého kruhu a možná měl Dustin Tokarski přes projíždějícího Mersche a Brysona horší výhled. I tak mu ale poměrně jednoduché nahození prošlo kolem pravého betonu do sítě. Asistence: Vladislav Gavrikov, Kevin Stenlund.

35:26

Po zakázaném uvolnění vyhráli domácí buly a opět kombinují před brankou Buffala.

35:17

Robinson čekal před branou na teč a puk k němu opravdu přišel. Ale americkému forvardovi se nepovedlo jej umístit mezi tři tyče.

34:33

Další dobrá práce Blue Jackets za vlastní brankou. Následný kontr sice Columbusu nevyšel, ale domácím to nemusí vůbec vadit. Stále mají dvoubrankový náskok.

33:56

Byla to ale jen ojedinělá šance Buffala, domácí opět díky dobré práci ve středním pásmu získali kotouč. Toho využil křídelník čtvrté formace Jordan, jenž si sjel po pravé straně k brance a zakončil tak, že Tokarski musel pokrýt puk. Vybojované buly pro první formaci Columbusu.

32:46

Už to mohlo být jen o jednu branku a Elvis Merzlikins se ve druhé třetině poprvé řádně zapotil. Linus Weissbach si udělal z obránce Beana dobrý den a tváří v tvář se dostal před domácího muže v masce, jenž jeho zakončení zblízka k pravé tyčce zastavil.

32:06

Zaváhání Laaksonena mohlo přijít Buffalo poměrně draho, ale domácí z dobré předbrankové situace nic nevytěžili.

31:29

Tyler Angle za brankou zabojoval o odražený puk a moc nechybělo, aby ho posunul do prostoru před Tokarskim. Obránci Buffala ale tuto situaci zvládli.

30:53

Ani po komerční přestávce se obraz hry nemění, Columbus je stále v prvním domácím přípravném utkání lepším týmem. Však si také Elvis Merzlikins za polovinu druhé třetiny zapsal jen čtyři zákroky.

30:24

Po vyhození Buffala se Columbus znovu rychle dostal před branku soupeře a Tokarski raději u své levé tyče pokryl kotouč.

29:56

V polovině zápasu mizí z branky Buffala Aaron Dell a nastupuje Dustin Tokarski.

29:56

A Jack Roslovic ihned po návratu vyloučeného Meyera na led ohrozil branku Aarona Della. Ten si na jeho zakončení z předbrankového prostoru počkal.

29:39

Buffalo se prakticky až nyní dostalo do útočného pásma, ale vynikající práci Roslovice o puk přišlo. Tou dobou už hrají domácí v pětí.

29:20

Columbus získal vteřinky nejen dobrým napadáním, ale vzápětí dalším úspěšným vyhozením puku ze svého obranného pásma.

29:02

Jeden z domácích beků odpaluje kotouč od svojí branky až k brance soupeřově.

28:09

Hosté jsou v pěti a začíná jejich zkrácená přesilovka.

27:29

Carson Meyer končí přesilovku Blue Jackets a je prvním vyloučeným hráčem domácích v tomto utkání. Dostává dvě minuty za hákování v prostoru za brankou Buffala.

27:29

Nyní byl Eric Robinson rozhodně blíže k brance, ovšem u levé tyče Della se také neprosadil a vzápětí přichází faul Modrokabátníků.

27:06

Ani nyní se Bjorkstrand ke střele z levého kruhu neodhodlal. Přihrál na Robinsona, který ale branku z druhého kruhu netrefil.

26:50

Domácí hned po buly okupují prostor před Dellem, který se rozhodně má co otáčet.

26:09

Tak nakonec se jedná o podrážení, které kasíruje Brett Murray, ale princip je stejný – dvouminutová přesilovka pro domácí.

26:09

Poté týž hráč přihrál na vrchol pravého kruhu pro Gavrikova. Jeho rána šla sice jen do připraveného Della, ale hosté si pomohli sekáním a Columbus jde do další přesilové hry.

25:46

Domácí opět kombinují před brankou Buffala. Bjorkstrand se tentokrát ke střele neodhodlal, obránce Clayton už ano, ale mířil vedle.

24:46

Oliver Bjorkstrand rozhodně nebyl dalek hattricku, tentokrát ale střelou z pravého kruhu nemířil přesně.

23:22

Ani nyní se hosté daleko nedostali, přes pozornou obranu Blue Jackets vedla cesta jen nahozením, které domácí pokryli.

22:49

Domácí opět mají více ze hry, útoky hostí se rozbíjí prakticky už ve středním pásmu.

20:27

20:27 Vladislav GAVRIKOV - 3:1

20:27

Columbus právě vstřelil branku!
Po souboji o puk u pravého kruhu v obranném pásmu Buffala se kotouč dostal na modrou pro Beana a poté od Robinsona vyplaval na ose hřiště pro VLADISLAVA GAVRIKOVA. Ruský bek se opřel do puku a lapačka Della máchla do ztracena. Asistence: Eric Robinson, Jake Bean.

20:10

Také na začátku druhé třetiny byli domácí úspěšnější na buly.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:02.
Statistiky první třetiny:
Góly: 2-1
Střely na branku: 9-5
Zásahy gólmanů: 4-7
Vyhraná buly: 65%-35%
Zblokované střely: 5-0
Hity: 12-4
Vyloučení: 0-2
Využití: 1-0.
Úvodní dějství je u konce. Ačkoliv Blue Jackets nevyužili první přesilovou hru, nemuselo jim to vůbec vadit. Krátce po jejím skončení se totiž po výborné přihrávce Angleho prosadil z předbrankového prostoru Oliver Bjorkstrand a stejný hráč už další přesilovku využil parádní střelou do levé šibenice. Ale hosté včas zareagovali díky Arttu Ruotsalainenovi. jenž neúmyslným posunem brusle umístil za Merzlikinsova záda nahození Haydena – 2:1.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Po buly se dostával ke střele právě Hinostroza, jeho pokus byl ale sražen. Ihned po siréně se Hinostroza s Girgensonsem pustili do křížku s Peekem a Meyerem, ale i zde byli sudí včas a oheň emocí rychle uhasili.

19:51

Puk se po zakázaném uvonění Blue Jackets v podání Stenlunda ještě jednou přestěhuje před Elvise Merzlikinse.

19:30

Vlado Gavrikov má kotouč za svou brankou a ještě zkusí pro domácí rozjet zřejmě poslední útok první třetiny.

19:00

Zatímco jeden z hráčů hostí minul před brankou puk, probíhá poslední minuta úvodního dějství.

18:44

Buffalo vzápětí podniklo další rychlý protiútok dva na dva, při kterém vzal Anders Bjork střelou z levé strany odpovědnost na sebe. Elvis Merzlikins chytá a nedal Hinostrozovi šanci k dorážce.

18:33

Dell zastavuje nahození domácích za branku a ukazuje svou holí dobrou práci s pukem.

17:36

Kanadský mladíček James Malatesta se pustil do křížku s dalším mladíkem javorového listu, avšak výrazně více zkušenějším, Dylanem Cozensem. Po zblokované střele si první jmenovaný juniorským zlatým chlapcem něco vysvětloval, ale rozhodčí oba hráče včas uklidnili.

17:24

Columbus zůstane u puku, jelikož v obranném pásmu Buffala vyhrál buly.

17:06

Clayton zaváží puk do svého obranného pásma, uklidňuje spoluhráče a započíná tak další domácí kontr branky Della.

15:47

Velká šance hostí zůstala nevyužita. Vinnie Hinostroza v situaci dva na jednoho dával kotouč pro Andrease Bjorka, který ve vynikající pozici přestřelil branku!
Hra bude navázána po skončení další komerční přestávky.

14:17

Tim Berni vyslal od modré hodně utaženou střelu k pravé tyčce, kterou ale rodák z Mannedorfu, jenž byl organizací draftován před třemi lety jako 159. celkově, vyprášil jen výstroj Della. Brankář Buffala srazil puk vedle.

13:39

Columbus nyní způsobuje dobrým napadáním hostům trošku problémy v rozehrávce. Nakonec ale hráči v bílém dostali puk na své hole.

13:08

Dylan Cozens mohl zařídit srovnání, když si počkal mezi kruhy na puk. Ovšem rychlou střelou mířil nad branku a Merzlikins tak nemusel zasahovat.

12:25

Agilní Roslovic zavezl kotouč po pravé straně do pásma, kde přihrál Anglemu. Autor dvou dnešních asistencí byl ale trošku překvapen a kotouč nepřebral.

11:55

Roslovic vyhrál proti Girgensonsovi buly a domácí mohou jít opět dopředu.

11:48

Hra bude navázána po komerční přestávce.

11:46

Merzlikins čelil další střele, z levé strany od modré zkusil jeho připravenost Will Butcher. Po ráně amerického beka se skóre nemění.

11:20

11:20 Arttu RUOTSALAINEN - 2:1

11:20

Sabres právě vstřelili branku!
Poměrně šťastná branka, ale samozřejmě platí. John Hayden zkusil nahození na branku z nulového úhlu a ARTTU RUOTSALAINEN usměrnil kotouč nechtěným odrazem bruslí do sítě za překvapeného Merzlikinse. Asistence: John Hayden, Casey Fitzgerald.

09:37

09:37 Oliver BJORKSTRAND - 2:0

09:37

Columbus právě vstřelil branku!
OLIVER BJORKSTRAND pálí v úvodním přípravném domácím zápasu Blue Jakcets ostrými. Znovu u toho byl Tyler Angle, jenž vyslal puk na Jake Beana. Kanadský bek přihrál na vrchol levého kruhu pro dánského forvarda, který se opřel do puku a přes clonícího Robinsona se trefil naprosto přesně do pravé šibenice nad vyrážečku Della. Asistence: Jake Bean, Tyler Angle.

09:19

John-Jason Peterka, produkt salzburské akademie, krosčekoval Jake Beana a jde na dvě minuty ven.

08:58

V signalizovaném vyloučení Buffala mají domácí opět tlak! Vše způsobil Jake Benn tvrdou střelou od modré, kterou ale zastavil Dell a poté se měl ve svém branovišti co ohánět, ale situaci ustál. Nicméně nyní bude čelit se svými spoluhráči dalšímu oslabení.

07:35

Pozornost Merzlikinse prověřil také z vrcholu levého kruhu Hinostroza, ovšem domácí brankář byl znovu na místě.

06:55

Columbus je od nepříliš zdařené přesilovky lepším týmem. Švýcar Tim Berni zkusil pokus od modré, který ale zablokoval Jacob Bryson.

06:19

Úspěšný zákrok si zapsal domácí brankář Elvis Merzlikins, jehož nepřekvapil Brett Murray ránou z levého kruhu zápěstím.

05:53

05:53 Oliver BJORKSTRAND - 1:0

05:53

Columbus právě vstřelil branku!
Dělo v Nationwide Areně poprvé vybuchuje. OLIVER BJORKSTRAND totiž dostal v předbrankovém prostoru hezkou přihrávku od Tylera Angleho a trefil se kolem levého betonu roztahujícího se Aarona Della. Asistence: Tyler Angle, Jack Roslovic.

04:52

Jack Quinn se po přihrávce Dylana Cozense natahoval u levé tyče Merzlikinse k dorážce, ale kotouč těsně minul. Nicméně první lajna Sabres spolu s JJ Peterkou ukazuje, že by mohla být pro Buffalo velkým příslibem.

04:34

Přesilovka Columbusu je minulostí, domácí v ní nebyli vůbec nebezpeční.

03:45

Nyní to vypadalo, že se domácí hráči díky Kevinu Stenlundovi usadí v útočném pásmu, leč opak byl pravdou.

03:26

A přichází další úspěšné vyhození Buffala přes všechny čáry na druhou stranu k lotyšskému brankáři.

03:03

Rodák z Gothenburgu může být zatím na trestné lavici v klidu, Buffalo se po buly osvobozuje vyhozením až k Merzlikinsovi.

02:34

Domácí jsou za svou aktivitu odměněni přesilovou hrou, jelikož Linus Weissbach fauloval Jacka Roslovice a dostává dvě minuty za hákování.

01:07

Od modré poměrně tvrdě vypálil Gavin Bayreuther, po jehož střele vznikla v útočném pásmu Blue Jackets hodně velká mela. Následně mířil vedle Jack Quinn a celou akci domácích ukončil Jacob Bryson, jenž zblokoval pokus Peeka.

00:32

Cozens si nyní vedl na buly lépe než jeho zkušenější spoluhráč. Velký talent kanadského hokeje získal puk pro své spoluhráče.

00:10

Sean Kuraly byl na buly lepší než hostující Girgensons, ovšem pro domácí to žádný velký útok neznamenalo.

00:01

Utkání právě začalo.
V Nationwide Areně aktuálně zní státní hymna, což je neklamné znamení, že utkání za malý okamžik začne.
Úvodní sestavy:

Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Greaves) – Peeke, Bayreuther, Bean, Gavrikov, Berni, Clayton – Angle, Roslovic, Bjorkstrand – Robinson, Kuraly, Meyer – Malatesta, Reynolds, Stenlund – Sikura, Fonstad, Jordan

Buffalo Sabres: Dell (Tokarski) – Bryson, Laaksonen, Butcher, Prow, Davidson, Fitzgerald – Peterka, Cozens, Quinn – Bjork, Girgensons, Hinostroza – Murray, Ruotsalainen, Hayden – Weissbach, MacInnis, Mersch.
Poslední vzájemné zápasy:
Buffalo – Columbus 4:3 pr. (14.2.2020)
Buffalo – Columbus 2:1 pr. (1.2.2020)
Columbus – Buffalo 4:3 pr. (8.10.2019)
Buffalo – Columbus 4:3 pr. (26.9.2019)
Columbus – Buffalo 4:1 (18.9.2019).
Buffalo Sabres:
Také v tomto týmu, který se loni nedostal do play-off a na boje o Stanley Cup čeká již dlouhých jedenáct sezon po sobě, byl zajímavý hráčský pohyb. Hlavní kouč Don Granato přivítal například mladého talentovaného Johna-Jasona Peterku, který by ale měl s dalším příchozím Lukášem Rouskem začít na farmě v Rochesteru. Do kádru Sabres přišli třeba Devon Levi (Florida), Vinnie Hinostroza (Chicago), Mark Pysyk (Dallas), gólman-veterán Craig Anderson (Washington) nebo z Columbusu právě Ryan MacInnis, syn slavného Ala MacInnise. Mezi hlavní hvězdy nově tvořeného týmu patří zajisté mladý talentovaný bek Rasmus Dahlin, dále Colin Miller, Cody Eakin, Zemugs Girgensons Kyle Okposo nebo Jeff Skinner. Zranění momentálně trápí i dalšího talenta Jacka Eichela, který je i přes svůj mladý věk (24 let) poslecdní tři sezony kapitánem Sabres.
Columbus Blue Jackets:
Modrokabátníci se v nové sezoně pokusí o restart. Klubu již nevládne tvrdou rukou přísný a úspěšný John Tortorella, naopak žezla se ujal kanadský kouč Brad Larsen. Generální manažer Jarmo Kekäläinen obměnil tým, skončil například Seth Jones, Cam Atkinson nebo Adam Clendening, místo nich klub přivedl zpět zejména Jakuba Voráčka, přišel i Zac Rinaldo, Sean Kuraly nebo Jake Bean s Adamem Boqvistem. Columbus by se rád opět podíval do bojů o Stanley Cup, k čemuž má pomoct práve "Jake" Voráček, dále Zach Werenski, Joonas Korpisalo, Oliver Bjorkstrand, Liam Foudy, Boone Jenner, Patrick Laine či Alex Texier, což by měly být hlavní hvězdy týmu. Columbusu bohužel chybí Max Domi, který je kvůli zranění mimo hru až do konce listopadu.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u přípravných zápasů NHL na novou sezonu. Nejlepší hokejová liga světa se již brzy rozjede a v rámci předsezonní přípravy se v noci z úterý na středu českého času utká Columbus Blue Jackets proti Buffalu Sabres. Zápas startuje krátce po jedné hodině noční českého času.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Columbus Blue Jackets – Buffalo Sabres

4:5

po s.n. (0:1) (2:1, 2:0, 0:3 - 0:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 6. Bjorkstrand (Angle), 10. Bjorkstrand (Bean, Angle), 21. Gavrikov (Robinson, Bean), 37. Bean (Gavrikov, Stenlund) – 12. Ruotsalainen (Hayden, Fitzgerald), 43. Mersch (MacInnis, Weissbach), 58. Peterka (Weissbach), 60. Weissbach (Hinostroza, Butcher), rozh. náj. Quinn

Samostatné nájezdy:
1. série:
0:0   Bjorkstrand (CBJ)
0:1   Quinn (BUF)
2. série:
0:1   Roslovic (CBJ)
0:1   Peterka (BUF)
3. série:
0:1   Stenlund (CBJ)

Columbus Blue Jackets: Merzlikins (41. Greaves) – Peeke, Bayreuther, Bean, Gavrikov, Berni, Clayton – Angle, Roslovic, Bjorkstrand – Robinson, Kuraly, Meyer – Malatesta, Reynolds, Stenlund – Sikura, Fonstad, Jordan

Buffalo Sabres: Dell (30. Tokarski) – Bryson, Laaksonen, Butcher, Prow, Davidson, Fitzgerald – Peterka, Cozens, Quinn – Bjork, Girgensons, Hinostroza – Murray, Ruotsalainen, Hayden – Weissbach, MacInnis, Mersch

Rozhodčí: Justin StPierre, Pierre Lambert – James Tobias, Jonny Murray

Průběh zápasu
1. třetina
02:34 BUF 2 Weissbach, hákování
05:53 CBJ 1:0 Bjorkstrand (Angle)
09:19 BUF 2 Peterka, krosček
09:37 CBJ 2:0 Bjorkstrand (Bean, Angle)
11:20 BUF 2:1 Ruotsalainen (Hayden, Fitzgerald)
Po 1. třetině
2. třetina
20:27 CBJ 3:1 Gavrikov (Robinson, Bean)
26:09 BUF 2 Murray, podrážení
27:29 CBJ 2 Meyer, hákování
29:56 BUF -Dell +Tokarski (Střídání)
36:08 CBJ 4:1 Bean (Gavrikov, Stenlund)
Po 2. třetině
3. třetina
40:01 CBJ -Merzlikins +Greaves (Střídání)
42:33 BUF 4:2 Mersch (MacInnis, Weissbach)
50:55 BUF 2 Davidson, sekání
55:47 CBJ 2 Robinson, sekání
57:56 BUF 4:3 Peterka (Weissbach)
59:06 BUF 4:4 Weissbach (Hinostroza, Butcher)
Po 3. třetině
Prodloužení
před nájezdy
Samostatné nájezdy
65:00 BUF 4:5 Quinn (rozh. náj.)
po s.n.