Menu

Hokej

Příprava NHL

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets

0:3

konec (0:1, 0:0, 0:2)

28.09.2021, 01:08 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Milan Huppert

Tipsport: 1.85 4.0 3.24 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:44:12)
Statistické okénko

Střely na bránu: 28 – 23 | Přesilová hra: 0/5 – 0/3 | Trestné minuty: 6 – 10

Kdo se postavil do brankoviště?

Tristan Jarry (PIT) – 8 zákroků, 1 OG, úspěšnost 88,9%, odchytal 31:34
Filip Lindberg (PIT) – 12 zákroků, 1 OG, úspěšnost 92,3%, odchytal 27:11
Jean-Francois Berube (CBJ) – 20 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 31:55
Jet Greaves (CBJ) – 8 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 28:05

Česká a slovenská stopa v utkání

Dominik Simon (PIT) – 0+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:22
Stanislav Svozil (CBJ) – 0+0, 2 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 18:56

Tři hvězdy utkání

1. Adam Boqvist (CBJ) – 1+0
2. Jegor Činachov (CBJ) – 1+0
3. Emil Bemström (CBJ) – 1+0

Dnešnímu utkání přihlíželo 12 979 diváků.
Hokejisté Columbusu vstoupili do předsezónní přípravy na jedničku. Ke skvělému defenzivnímu výkonu přidali i solidní efektivitu v zakončení, na ledě Pittsburghu zvítězili přesvědčivě 3:0. Ráz zápasu dal první gól, který vstřelil v 17. minutě nováček v dresu Blue Jackets Jegor Činachov střelou do levé šibenice. Zbylé dvě trefy padly až v závěrečném dějství. Ve 45. minutě navýšil vedení hostujícího mužstva Adam Boqvist a definitivní razítko dal na vítězství úspěšným pokusem do prázdné brány Emil Bemström.

Domácí nezdar se Pittsburgh pokusí odčinit v noci z pátku na sobotu, kdy odehraje zápas na ledě nejhoršího celku uplynulého ročníku Buffala, Columbus se se stejným týmem utká hned zítra.

Konec zápasu.

59:47

A ještě jeden zákrok pro gólmana oblečeného v barvách Columbusu. Zakončení Johna Marina od modré čáry udržel Jet Greaves ve výstroji.

59:22

Od levého mantinelu cíleně nahazoval na teč Sam Lafferty. Pobídky se chopil Evan Rodrigues, jehož pokus vytěsnil Greaves mimo tři tyče levým betonem.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:44

Vhazování ve středním pásmu zvládl vítězně Alexandre Texier. Scott Harrington pak nahodil takovým způsobem, aby se nepískalo zakázané uvolnění.

58:25

Po střetu s protihráčem zůstal na ledě ležet Cameron Lee. Muži v pruhovaném přerušili hru a na hrací plochu přivolali domácího lékaře.

57:43

57:43 Emil BEMSTRÖM - 0:3

57:43

Columbus právě vstřelil branku!
Je rozhodnuto. Danforth zblokoval nahození od modré čáry a před prázdnou bránu pak nahrál EMILU BEMSTRÖMOVI, na nějž čekal snadný úkol, nasměrovat touš do prázdné klece. Asistence: Justin Danforth.

57:36

Stanislav Svozil zkusil premiérový zápas v dresu Columbusu ozdobit gólem. Přes celé hřiště však odkrytou svatyni minul, byť moc nechybělo.

57:12

Domácí se usadili v útočném pásmu, a to byl jasné signál pro Lindberga k opuštění brány. Pittsburg zkouší powerplay!

57:06

Filip Lindberg lehce zaváhal, střelu Peekeho totiž ve výstroji neudržel. Okamžitě ale drobnou chybku napravil, černou gumu schoval pod lapačku.

56:32

Hosté vyrazili ve třech proti dvěma obráncům. Jegor Činachov zkusil zprava přenést hru doleva na Sillingera, jeho pas srazil mimo dosah protihráče Lee.

56:09

Velká mela se strhla před brankovištěm Pittsburghu, přestože Lindberg zachytil pokus Hofmanna v lapačce. Rozhodčí se rozhodli nevylučovat.

55:50

Také druhé oslabení v krátkém časovém sledu zvládli hokejisté Penguins bez inkasovaného gólu. To ovšem nic nemění na faktu, že dva góly ztrácí.

55:13

Přes všechny čáry vyhodil Chad Ruhwedel, což Oleho Holma vůbec nerozhodilo. Za vlastní bránou podržel puk a počkal na prostřídání čtveřice spoluhráčů.

54:51

Další úspěšný zákrok pro finského gólmana. Tentokráte řešil o poznání lehčí situaci, neboť na nahození Danfortha velmi dobře viděl.

54:26

Právě Adam Boqvist si na modré vyměnil puk s Činachovem a střílel zápěstím k pravé tyči. Lindberg zakročil vyrážečkou.

53:45

Podrážení a další dvě minuty do domácích řad. Proti pravidlům hrál dnes podruhé levý křídelník Sam Laffety, a to proti střelci druhé branky Boqvistovi.

53:17

Filip Lindberg si našel prostor, odkud viděl na zakončení Harringtona od modré čáry. Puk vyrazil levým betonem, pak ho přikryl lapačkou.

52:51

Individuální akce Texiera neměla moc šancí na úspěch. Francouz zkusil střelu zápěstím z velkého úhlu, avšak bránu o velký kus minul.

52:33

Ofenzivu se rozhodl podpořit finský zadák Juuso Riikola. Vyprodukoval tvrdou střelu, která se zastavila o houf hráčů stojících před Greavesem.

51:30

Jan Drozg je zpět, utkání pokračuje v plném počtu na obou stranách. Domácí hokejisté tak opět mohou vrhnout většinu zbývajících sil do ofenzivy.

51:03

Hosté pokračují v kombinaci v útočné třetině. Tolik se do zakončení neženou, což je pochopitelné, momentálně jim totiž stačí držet čas.

50:46

V přesilové hře Blue Jackets se objevil i Stanislav Svozil. Za branku soupeře nahrál Bemströmovi, jemuž vytočení vůbec nevyšlo.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Columbus vylepšil vedení a nyní již má k dobru dvě branky, je tak velmi blízko vítězství.

49:40

Francouzský útočník Alexandre Texier mohl potrestat faul na svou osobu. Nahrávku mezi kruhy ovšem nezpracoval ideálně, vypálil nepřesně.

49:36

Jen co skončila přesilovka Pittsburghu, zahraje si početní převahu i Columbus. Menší dvouminutový trest inkasoval Jan Drozg, jenž si pomohl hákováním proti Texierovi.

48:44

Domácí se přeci jen zvládli usadit v útočné třetině. Od modré čáry vyzkoušel střelecké štěstí Chad Ruhwedel, puk napálil těsně nad břevno.

48:14

A znovu Scott Harrington. Tentokráte zachytil nahrávku Boylea na Laffertyho, aby následně zase odpálil kotouč až k Lindbergovi.

47:50

Jenže úvod hry ve čtyřech hosté zvládli parádně. Harrington tak dlouho obtěžoval Rodriguese, až je připravil o černou gumu a vyhodil.

47:22

Pokud chce Pittsburgh pomýšlet na vítězství, měl by nabídnutou příležitost v podobě přesilové hry využít. Rozhodčí vyloučili Justina Danfortha za držení.

46:55

Velkou příležitost ke snížení Evan Rodrigues nevyužil. Nezvládl zpracování na forhend, Greavesovi tedy nemuselo vůbec vadit, že kotouč zaregistroval pozdě.

46:22

Tučňáci zaútočili Brianem Boylem. Zkušený Američan na sebe natáhl dva hráče, aby pak našel volného Poulina, Kanaďan na Greavese nevyzrál.

45:56

Situaci dva na dva řešil Gregory Hofmann střelou. Pálil z vrcholku levého kruhu, černou gumu poslal vysoko nad horní tyčku.

45:25

Scott Harrington vyhodil tak šikovně, že nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Kotouč totiž cestou tečoval Cole Sillinger.

44:44

Na druhé straně musel do akce Greaves. Poradil si na jedničku, pomalu letící puk stihl přikrýt před sprintujícím Kapanenem.

44:10

44:10 A. BOQVIST - 0:2

44:10

Columbus právě vstřelil branku!
Hosté střílí druhý gól, jímž udělali důležitý krok směrem k vítězství! Nahrávku Texiera zpoza brány zpracoval ofenzivu podpořivší ADAM BOQVIST, švédský obránce uspěl střelou k bližší, levé tyči. Asistence: Alexandre Texier a Justin Danforth.

43:55

Chad Ruhwedel hledal střílenou nahrávkou Kasperiho Kapanena. Fin přiložil hokejku k ledu pozdě, hosté přežili akci soupeře bez úhony.

43:21

Jeden z těch snadnějších zákroků pro Filipa Lindberga. Finský brankář ukryl v lapačce střelu Texiera od levého mantinelu.

42:48

České fanoušky může těšit fakt, že hodně prostoru na ledě dostává i český vycházející hvězdička v podobě Stanislava Svozila, který nehraje vůbec špatně, dokonce byl na ledě při doposud jediném gólu utkání.

42:06

Pod tlakem si Cameron Lee poradil s velkou jistotou. Zvedl hlavu a před forčekujícím Hofmanna a nahrál kolegovi z obrany Josephovi.

41:40

Modrokabátníci vyrazili do útoku po levém mantinelu. Z tohoto prostoru Emil Bemström přenesl hru na Gaunceho, tomu rána z první vůbec nesedla.

41:12

Výbornou práci odvedl Jet Greaves. Dvacetiletý kanadský gólman si našel prostor, odkud viděl na střelu Riikoly a nadvakrát kotouč zachytil.

40:32

Individuální akci završil Lafferty zpětným pasem na modrou k Ruhwedelovi, jehož dělovka prosvištěla vedle pravé tyče.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Columbus se v ní pokusí udržet náskok, případně jej i vylepšit. Pittsburgh ale bude pochopitelně proti.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:52.
Druhá třetina branku nepřinesla, hosté tak nadále zůstávají v těsném jednobrankovém vedení. Prostřední dějství bylo o poznání vyrovnanější, než to první. K vidění bylo i několik náznaků příležitostí, ale žádná nedospěla do té fáze, že by se ji dalo nazvat tutovkou. Tučňáci v závěrečné dvacetiminutovce určitě zabojují minimálně o vyrovnání, zatímco od Columbusu lze očekávat, že bude hrát více do defenzivy a zkoušet rychlé protiútoky.
Střely na bránu po 2. třetině: 23 – 12.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:47

Po icingu domácích proběhlo vhazování v útočném pásmu Columbusu. Sillinger vyhrál buly za sebe na Lehtonena, jehož dělovka rozezvučela mantinel za bránou.

39:24

Brendan Gaunce hledal zadovkou Helewku, o němž věděl, že se nachází někde před bránou. Těsně před Kanaďanem zasáhl Riikola.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:53

Pěknou, leč nepřesnou teč vyprodukoval Danton Heinen. Kanadský útočník poslal černou gumu o poměrně velký kus vedle levé tyče.

38:21

Kličkovaná Jonathana Grudena neměla šťastný konec. Americký útočník sice obehrál Hofmanna, nicméně Harrington už byl nad jeho možnosti.

37:47

Jegor Činachov útočil na druhý zásah v utkání. Forhendovou stranou hokejky tečoval nahrávku Foudyho, puk nasměroval nad břevno.

37:15

Velezkušený americký útočník Brian Boyle odmítl Texiera a na modrou nabil Josephovi. Zadák vypálil z první, Greaves zapsal úspěšný zákrok vyrážečkou.

36:41

Emil Bemström tělem odstavil Laffetyho a rázem byl sám před Lindbergem. Střet s protihráčem jej ale přeci jen lehce rozhodil, po ledě vystřelil slabě jen do brankářova levého betonu.

36:20

Vysoký oblouček Nathana Legareho brankář Jet Greaves bez problémů ukryl v lapačce. Na rozehrávku si ale netroufl.

35:59

Příliš dlouho váhal s rozehrávkou Lee. Nakonec po mantinelu zapojil svého parťáka z obrany, jímž je pro dnešní zápas Pierre-Olivier Joseph.

35:22

Gruden zvedl hlavu a před branku adresoval střílenou přihrávku Belleriveovi, kanadský útočník touš mezi tři tyče nasměrovat nedokázal.

34:50

Dominik Simon vyrazil do protiútoku, jenže ostatní spoluhráči střídali, takže bojoval sám. proti dobře rozestavené defenzivě podle očekávání neuspěl.

34:26

Zpoza brány Brendan Gaunce vybruslil do levého kruhu, odkud vypálil zápěstím. Prostor u bližší tyčky minul, rozvlnil jen boční síť.

33:46

Ostrý test pro Filipa Lindberga. Dvaadvacetiletý Fin úvodní zákrok zvládl, nebezpečnou ránu Dunneho vyhlavičkoval nad bránu.

33:13

Danton Heinen prodloužil vyhození Friedmana za bránu Columbusu, tudíž nemůže být řeč o icingu. Riikola musel hrát.

32:45

Minisouboj mezi Jarrym a Berubem opadl lépe pro druhého jmenovaného. Nyní bude zajímavé sledovat, jak se povede Lindbergovi a Greavesovi.

32:28

Danforth v rohu útočného pásma udržel kotouč na holi a mezi kruhy hledal najetého Bemströma, tomu ovšem zakončení nevyšlo, puk mu přeskočil přes hokejku.

31:55

Střídání gólmanů na obou stranách! Druhou polovinu zápasu odchytá za domácí Filip Lindberg, jenž nahrazuje mezi tyčemi Jarryho, místo stoprocentního Berubeho nastupuje za Columbus do brankoviště Jet Greaves.

31:46

Zápas mezi Pens a Blue Jackets probíhá v rychlém tempu, přerušuje se opravdu jen minimálně. Nyní byla akce hostů zastavena z důvodu ofsajdu.

31:11

Český obránce znovu v akci. Vypíchl kotouč z pod hole Heinena a oblouček poslal do obranného pásma protivníka.

30:38

Stanislav Svozil zkusil dlouhou nahrávkou vyslat do úniku Helewku. Už se zdálo, že by to mohlo vyjít, ale v poslední chvíli vložil do pasu hokejku Legare.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Columbus drží těsné jednobrankové vedení, byť je Pittsburgh jasně lepším týmem.

29:46

Na teč nahazoval od modré čáry Mark Friedman. Berube měl se zákrokem snadnou práci, protože nikdo jeho směr let nezměnil.

29:19

Na ledě zůstává elitní přesilovková formace. Kasperi Kapanen střílel z vrcholku levého kruhu, Berube černou gumu lapačkou vytěsnil na břevno.

28:40

Jestli dnes něco Columbusu funguje, je to defenziva a gólman. Scott Harrington donutil k chybě Legareho, načež vyhodil do bezpečí.

28:13

Marino si vyměnil kotouč s Kapanenem, aby následně vypálil od modré čáry. Berube si našel prostor, odkud na puk viděl, zakročil vyrážečkou.

27:57

Svěřenci kouče Sullivana jsou za svou aktivitu odměněni přesilovou hrou. Menší trest za držení protihráče dostal obránce Andrew Peeke.

27:23

Mikko Lehtonen si vyměnil touš s Peekem a postupoval směrem do útočného pásma. Do něj se prodral, ale dlouho v něm nezůstal, čistým způsobem ho zastavil Kapanen.

26:48

Berube nadále odolává, na dnešní utkání se vyspal opravdu dobře. Pravým betonem vyrazil střelu Simona, zvládl i dorážku Legareho.

26:20

Dlouhé vyhození Harringtona netečoval žádný ze spoluhráčů a protihráčů, takže rozhodčí musel přerušit hru z důvodu zakázaného uvolnění.

25:47

Domácí opět přidávají na aktivitě. Lee nahodil na bránu, puk lehce tečující Poulin usměrnil hrací předmět o kousek vedle levé tyčky.

25:15

Mladý český obránce nastartoval do protiútoku Colea Sillingera. Kanadský centr druhé formace střílel přes obránce Leeho, kotouč vyletěl těsně nad břevno.

24:48

Evan Rodrigues kvedlal v levém kruhu s pukem, prostor ke střele ale nedostal. Proto volil nahrávku na Laffertyho, tu zblokoval Stanislav Svozil.

24:20

Devatenáctiletý norský mladík Ole Holm podpořil ofenzivu. Kotouč si hodil na forhend a ze zápěstí vypálil těsně nad břevno.

23:44

Emil Bemström využil volného prostoru po pravém mantinelu k proniknutí do útočné třetiny. Zkusil se natlačit na střed, ale stopku mu vystavil Ruhwedel.

23:21

Zpoza brány se do předbrankového prostoru vytočil Alexandre Texier. Na Jarryho nevyzrál, gólman jej vychytal povedeným zákrokem levým betonem.

22:55

Dlouhou sérii nahrávek ukončil až Scott Harrington střelou od modré čáry. Tristan Jarry vykopl touš pravým betonem do rohu kluziště.

22:09

Premiérová přesilová hra čeká na Columbus. Zbytečného faulu sekání se v útočném pásmu dopustil příliš snaživý Sam Lafferty.

21:50

Hosté v plném počtu, nicméně aktivita domácích hokejistů pokračuje. Rodrigues vystřelil křižnou střelu vedle brány.

21:20

Šanci ukázat se v přesilové hře opět dostal i Dominik SImon. Dostal zajímavý pas mezi kruhy, na lapačku Berubeho ovšem nevyzrál.

20:52

Hokejisté v černo-žlutých dresech se nemohou usadit v útočném pásmu. Nejprve vyhodil Texier, na něj navázal Boqvist.

20:10

Druhé dějství odstartoval Pittsburgh v početní převaze. Ta, pokud ji domácí nevyužijí, bude trvat ještě minutu a půl.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:01.
Po první třetině je na tom lépe Columbus, jenž disponuje nejtěsnějším možným vedením 1:0. Skóre střetnutí udává akce ze 17. minuty, kdy se střelou ze zápěstí trefil do levé šibenice Jegor Činachov. Výsledek ani zdaleka neodpovídá průběhu hry. Tučňáci jsou jasně lepším týmem, ale doplácí na neefektivní koncovku, Berube zatím pokryl všech třináct puků na něj letících, zatímco na Jarryho letěly jenom dvě střely, Kanaďan přitom pokryl jen tu první.
Střely na bránu po 1. třetině: 13 – 2.

20:00

První třetina skončila.

19:46

Do druhé třetiny vstoupí Columbus v oslabení, pokud tedy domácí ještě nezvládnou v krátkém časovém úseku přesilovou hru využít. Za sekání byl poslán na lavici hanby Cole Sillinger.

19:26

Stanislav Svozil si vyměnil puk s Harringtonem a dojel až do útočného pásma. Posléze nahodil za bránu, kde Bemström svedl neúspěšný souboj s Marinem.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:43

Akce střídá akci, koncovka úvodního dějství probíhá v rychlém tempu! Z velkého úhlu napálil Cole Sillinger Jarryho do masky.

18:22

Drozgovo nahození za bránu zpracovat Dominik Simon, byť až nadvakrát. Následná otočka zpoza brány a zasunutí puku k levé tyči mu ale nevyšlo podle představ, zastavil jej Berube.

17:55

Hra se přesunula o obranného pásma Pittsburghu. Gregory Hofmann střílel z podobné pozice, jako Činachov, zápěstím ale přestřelil.

17:12

S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Samuel Poulin. Odpoutal se od osobního strážce, ale pak ztroskotal na dobře pozičně postaveném Lehtonenovi.

16:28

16:28 Jegor ČINACHOV - 0:1

16:28

Columbus právě vstřelil branku!
Domácí byli po většinu první třetiny aktivnější, přesto se vedení ujímají hosté! Na modré čáře zachoval klid JEGOR ČINACHOV, který ještě využil volného prostoru k přiblížení se bráně a tvrdou střelu zápěstím poslal puk nechytatelně do levé šibenice. Asistence: Scott Harrington a Cole Sillinger.

15:47

Nahození Drozga mělo k přesnosti hodně daleko. Bellerive natahoval hokejku za kotoučem marně, volný prostor k rozehrávce pak měl Stenlund.

15:21

Velkou rychlost nabral Danton Heinen. Protáhl se po mantinelu kolem Foudyho a věřil si i na Gaunceho, od nějž inkasoval tvrdý, leč čistý hit.

14:46

Ani druhou přesilovou hru nedokázali hokejisté Pittsburghu využít. S jejím koncem střílel z pravého kruhu Dominik Simon jen těsně nad.

14:02

Mark Friedman si na modré čáře vyměnil kotouč s Riikolou, načež vypálil z první. Berube se stihl přesunout k pravé tyči a zasáhnout koncem betonu.

13:40

S vyšším forčekinkem Drozga si hosté poradili. Harrington nahrál po mantinelu Svozilovi, jenž posunul hru do středního pásma.

13:12

U pravé tyčky čekal a nahrávku se dočkal Samuel Poulin. Velkou šancí ovšem pohrdl, forhendem nezvládl přehodit pravý beton gólmana.

12:40

V rohu kluziště přijel Adam Helewka pozdě do souboje s Ruhwedelem, navíc jej trefil loktem. Muži v pruhovaném přečin viděli a hostujícího hráče poslal na trestnou lavici.

12:17

Těžká první třetina pro Tristana Jarryho. Jeho spoluhráči totiž soupeře k tolika střelám nepouští, takže má problém udržet ideální provozní teplotu. Teď si ovšem poradil skvěle, vyrážečkou odrazil do bezpečí ránu Činachova.

11:46

Na zteč se vydal Adam Helewka nikým nepodporovaný. Prodral se až ke střele, kterou poslal pouze do chráničů blokujícího Friedmana.

11:14

Za obětavou práci v obraně zaslouží velkou pochvalu Scott Harrington. Skvěle se položil pod nohy Heinenovi, čímž pod tělem schoval jeho bekhendovou nahrávku na Grudena.

10:43

Za brankou zklidnil hru Stanislav Svozil. Ujel do tohoto prostoru před Rodriguesem, načež počkal na prostřídání formací a pak puk přenechal Peekemu.

10:10

Kasperi Kapanen si zahrával s ohněm. Jakožto poslední hráč na útočné modré šel do kličky proti Hofmannova, ale ta mu nevyšla. Měl velké štěstí, že švýcarský forvard skákavý kotouč nezpracoval.

09:33

Zakázané uvolnění vrací hru před Berubeho. Mikko Lehtonen musel pod tlakem rychle jednat, Foudymu však poslal nechytatelnou nahrávku.

09:02

Dominik Simon zachoval chladnou hlavu a v pravý čas vyslal bekhendovou přihrávku napříč pásmem na Polina, jehož křižný projektil minul bránu.

08:46

Ofenzivu podpořil Pierre-Olivier Joseph. Proháčkoval se přes dva hráče, načež vypálil slabě po ledě do připraveného pravého betonu brankáře.

08:12

Sám proti třem byl Gregory Hofmann prakticky bez šance na úspěch. Sympaticky se ale porval, byť nakonec podle očekávání skončil bez puku.

07:51

Pod tlakem volil Hofmann nahození za bránu. Rychlostní souboj dopadl lépe pro Leeho, jenž udržel na zádech Lehtonena.

07:20

Cole Sillinger rozvinul akci nahrávkou na Činachova. Ten se okamžitě snažil kotouč protihráči vrátit, jenže pas mu vrátil příliš daleko za brusle.

06:32

Rychlou výměnu kotouče mezi Kapanenem a Legarem zakončil první jmenovaný střelou příklepem z mezikruží. Gólman máchl lapačkou a touš v ní schoval.

06:00

Dlouho si jej hosté neužili. Rozehrávku vystihl Gruden a do protiútoku vyslal Heinena, jeho pokus z pravého kruhu vykryl Berube levým ramenem.

05:46

Stanislav Svozil dostal šanci hned v prvním přípravném utkání za Columbus. Teď skvěle vystál krajana Simona, jehož nakonec úspěšně obral o puk.

05:13

V úvodu si Jean-Francois Berube na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Nyní si poradil s pokusem Friedmana, Gruden se snažil o teč marně.

04:37

Zatím se hraje v rychlém tempu. Polin hledal dlouhou nahrávkou Kapanena, ten jenom prodloužil do útočné třetiny.

04:10

Hosté v plném počtu, Josh Dunne je zpátky na ledě. Okamžitě se zapojil od plnění defenzivních povinností, protože pokračuje tlak Pittsburghu.

03:41

Okamžitě po vhazování střílel od modré čáry Marino. Gólmanovi šikovně do protipohybu, ale přitom kousek vedle levé tyčky.

03:30

Nahození Ruhwedela od modré čáry lehce tečoval Lafferty. Ne však tak dostatečně, aby kotouč tečoval mimo dosah Berubeho.

02:45

Úvod početní převahy domácím vůbec nevyšel. Bellerive si vyměnil touš s Almeidou, pak ale nepřesně hledal třetího z party Roberta.

02:08

První přesilovou hru si zahrají domácí. Ve středním pásmu se nedovoleným bráněním provinil centr čtvrté formace Josh Dunne.

01:44

Do akce musel rovněž Jarry. S premiérovým zákrokem si hravě poradil, Bemströmovu střelu zápěstím podržel v lapačce.

01:23

Výbornou práci odvedl český forvard Dominik Simon. Po pravém mantinelu zavezl černou gumu do útočné třetiny, načež nahodil na bránu a Berube měl se zákrokem plné ruce práce.

00:41

Za branou soupeře bojoval o kotouč Rodrigues. Vybojoval jej a před brankou hledal Boylea, tomu ovšem kotouč přeskočil přes čepel.

00:10

Zápas mezi Pittsburghem a Columbusem právě začal! Domácí nastoupili do utkání v černých dresech, hosté zvolili dresy barvy bílé.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Pittsburgh Penguins: Jarry (Lindberg) – Ruhwedel, Marino, Lee, Reilly, Riikola, Friedman, Joseph, Drozg – Rodrigues, Boyle, Lafferty – Polin, Legare, Kapanen – Heinen, Gruden, Simon – Robert, Bellerive, Almeida.

Columbus Blue Jackets: Berube (Greaves) – Boqvist, Holm, Peeke, Lehtonen, Svozil, Harrington – Bemström, Texier, Danforth – Činachov, Sillinger, Hofmann – Helewka, Gaunce, Foudy – Stenlund, Dunne, Mutter..
Columbus Blue Jackets

Columbus má co napravovat. Modrokabátníci v Centrální divizi skončili až na posledním osmém místě, v těsném minisouboji s Detroitem prohráli z důvodu horšího skóre. Svěřenci kouče Tortorelly měli dokonce v závěru základní části situaci, kdy ve dvanácti utkáních zvítězili jedinkrát, a to až po prodloužení právě nad druhým nejhorším celkem divize Detroitem.
Pittsburgh Penguins

Hokejisté Pittsburghu v loňské sezóně ukázali, že kvalitu mají, neboť opanovali Východní divizi, a to zásluhou lepšího skóre oproti druhému Washingtonu. Dobrou formu ovšem hokejisté Penguins neprodali v play-off, v němý narazili na čtvrtý tým tabulky New York Islanders. Po třech zápasech sice vedli 2:1, ale zbylé tři utkání nezvládli a soutěž pro ně tak skončila už v osmifinále.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravy na novou sezónu NHL, u zápasu mezi Pittsburghem a Columbusem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Pittsburgh Penguins – Columbus Blue Jackets

0:3

konec (0:1, 0:0, 0:2)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 17. Činachov (Harrington, Sillinger), 45. A. Boqvist (Texier, Danforth), 58. Bemström (Danforth)

Pittsburgh Penguins: Jarry (32. Lindberg) – Ruhwedel, Marino, Lee, Reilly, Riikola, Friedman, Joseph, Drozg – Rodrigues, Boyle, Lafferty – Polin, Legare, Kapanen – Heinen, Gruden, Simon – Robert, Bellerive, Almeida.

Columbus Blue Jackets: Berube (32. Greaves) – Boqvist, Holm, Peeke, Lehtonen, Svozil, Harrington – Bemström, Texier, Danforth – Činachov, Sillinger, Hofmann – Helewka, Gaunce, Foudy – Stenlund, Dunne, Mutter.

Rozhodčí: Kea, Rooney – Apperson, Baker

Diváci: 12 979

Průběh zápasu
1. třetina
02:08 CBJ 2 Dunne, nedovolené bránění
12:40 CBJ 2 Helewka, faul loktem
16:28 CBJ 0:1 Činachov (Harrington, Sillinger)
19:46 CBJ 2 Sillinger, sekání
Po 1. třetině
2. třetina
22:09 PIT 2 Lafferty, sekání
27:57 CBJ 2 Peeke, držení
31:55 PIT -Jarry +Lindberg (Střídání)
CBJ -Berube +Greaves (Střídání)
Po 2. třetině
3. třetina
44:10 CBJ 0:2 A. Boqvist (Texier, Danforth)
47:22 CBJ 2 Danforth, držení
49:36 PIT 2 Drozg, hákování
53:45 PIT 2 Lafferty, podrážení
57:43 CBJ 0:3 Bemström (Danforth)
Konec