Menu

Hokej

Příprava NHL

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs

5:2

konec (2:0, 2:2, 1:0)

28.09.2021, 01:00 • Bell Centre, Montreal • Patrik Czepiec

Tipsport: 2.9 3.75 2.05 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

On-line přenos je u konce. Děkujeme za pozornost. (04:00:17)
Kdo se postavil do brankoviště?

Jake Allen (MTL) – 15 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100 %, odchytal 29:46
Kevin Poulin (MTL) – 20 zákroků, 2 OG, úspěšnost 90,9 %, odchytal 30:14
Jack Campbell (TOR) – 9 zákroků, 3 OG, úspěšnost 75 %, odchytal 29:46
Petr Mrázek (TOR) – 7 zákroků, 1 OG, úspěšnost 87,5 %, odchytal 28:48

Česká a slovenská stopa

Jan Myšák (MTL) – 0+1, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:42
David Kämpf (TOR) – 1+0, +2 účast, 4 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 14:18
Ondřej Kaše (TOR) – 1+0, 0 účast, 4 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 16:49

Tři hvězdy utkání

1. Josh Anderson (MTL) 2+1
2. Christian Dvorak (MTL) 1+3
3. Jonathan Drouin (MTL) 0+2
Montreal dokázal ve třetí třetině podržet svůj náskok a těsně před koncem se prosadil střelou do prázdné brány Michael Pazzetta. Jeho druhý gól určil konečný stav 5:2. Ve třetí třetině předvedl několik skvělých zákroků lapačkou Petr Mrázek, Leafs ale mohou lamentovat nad neproměňováním svých vlastních šancí. Pozitivem určitě je, že na brankách svých týmů se podíleli všichni Češi na hrací ploše.

Konec zápasu.

59:48

Zakázané uvolnění na straně Toronta, které tak zřejmě zůstane na svých 37 střelách. I přes jednu chybu brankáře Poulina se ovšem domácím podařilo utkání dovést do vítězného konce.

59:18

Poslední minutu zakončí hosté zřejmě v útoku. Nikita Gusjev pálil přes Pazzettu, který dnes odehrál fantastický zápas. Poulin v pohodě chytá.

58:11

Montreal právě vstřelil branku!
Torontský rodák MICHAEL PAZZETTA přidává proti Maple Leafs už druhý gól. Ze středního pásma vypálil na prázdnou bránu jako smyslů zbavený, ale i rázné řešení se ukázalo jako velmi správné. Pazzetta si užívá gratulace a definitivně stvrzuje domácí vítězství. Bez asistence.

57:47

O tom, že dnes Ondřej Kaše a jeho parťáci hrají dobrý zápas, svědčí i jejich nasazení v posledních desítkách vteřin. Zatím se ale neprosazují.

57:28

Semjonov se nedokázal otočit k dostatečně průrazné střele, snížení se tedy odkládá na dobu neurčitou.

56:47

Více než tři minuty před koncem této periody míří Petr Mrázek na střídačku. Ne, nejedná se o ponechanou výhodu, Maple Leafs už zkrátka zkouší vabank.

56:03

Mrázek se rozhodl okamžitě rozehrát na Holla, jehož kolega z jedné obrany Dahlström už o chvíli později ohrožoval Poulina bekhendem. Pod tyčku ale puk nepřišpendlil.

55:27

Znovu na sebe pozornost strhává Mitch Marner. Jeho střela nicméně končí vedle a šance Toronta se propadají čím dál tím hlouběji.

54:28

54:28 Nejlepší zákrok Petra Mrázka v dosavadním průběhu by mohl dostat i estetické známky.

54:28

Brooks a Marner při přečíslení dva na jednoho vůbec nevystřelili, navíc se dostali za osu hry a obrana neuhlídala Joshe Andersona. Útočník Habs pomýšlel na hattrick... jenže to by v brance Toronta nesměl stát Petr Mrázek! Jeho lapačka vystřelila do vzduchu a puk v ní hladce přistává.

53:37

Bekhendem nepřihrával před bránu přesně Seney, na druhé straně ovšem disponoval další šanci aktivní Pazzetta. Mrázek jeho ránu čapnul do lapačky a snažil se ještě o rychlou rozehrávku. Tu mu ale nedovolil rozhodčí.

52:51

Toronto má v tuto chvíli 31 střel na bránu, zatímco jeho brankáři řešili jen 18 pokusů. O další útočnou aktivitu se tentokrát marně snažili Ondřej Kaše a David Kämpf.

52:22

Po delší době vyplaval na svém obvyklém místě Wayne Simmonds. Z mezikruží už ovšem nedokázal zakončit. Dnes mu trenér Sheldon Keefe nabídl dva ruské kolegy, Michejeva se Semjonovem.

52:02

Mitchell Marner nadále hraje ve skvělém tempu, ale u přední tyčky Poulina neobalamutil. Skóre zůstává na svém.

51:34

Krásná individuální práce obránce Travise Dermotta, který si dovolil otočku před vlastním brankovištěm.

50:59

Kotouč opustil hrací plochu nad plexisklem, protože šlo ovšem o nahození ze středního pásma, nebude následovat trest za zdržování.

50:54

Hodně divoký přechod modré čáry předvedl Jake Evans. Dostal se pochopitelně do ofsajdu, následuje okamžitě komerční přestávka.

49:47

Dobrý pobyt Montrealu v útočné třetině málem ozdobil hattrickem Josh Anderson. Kanadský útočník bude chtít v další sezoně navázat na své loňské výkony, kdy byl vynikajícím střelcem.

49:18

Tentokrát už na kotouč nedosáhl Dahlström. Montreal se zbavuje potíží vcelku zadarmo.

48:44

Z levé strany najížděl na Mrázka Martel, ale střela mu sjela z čepele a skončila až na zadním mantinelu.

47:44

Hra se po komerční pauze znovu rozbíhá. Kevin Poulin předvádí dva rutinní zákroky a drží dvougólový polštář.

47:13

Zajímavé zakončení zkoušel mezi nohama provést Christian Dvorak. I když mu sebevědomí v průběhu utkání určitě narostlo, nadpozemské schopnosti zatím nevlastní.

46:18

Jan Myšák si dovolil ve středním pásmu sebevědomou kličku a montrealští fanoušci jeho práci okamžitě ocenili uznalým zahučením. Mrázek pak svého krajana vychytal.

45:54

Dermott zásobuje Poulina dalším zákrokem. Druhá pětka Toronta opět nadělala binec v útočném pásmu.

45:22

Ofenzivního ducha ukázal David Kämpf, možná ještě nebezpečnější byla ovšem dorážka Ondřeje Kašeho prakticky z brankové čáry. Nečekaná rána příklepem má pro Poulina šťastné vyústění, jelikož k přední tyči stihl přimáčkout rameno.

45:07

Nepříjemný odraz od ledu, který ovšem lapačkou zvládl Poulin. Dnes mu tedy rozhodně štěstí není nakloněno.

44:43

Ritchie obdržel zajímavou podmínku od Mitche Marnera, ale před brankovištěm byl prostor přehuštěný jako při městské dopravní zácpě.

43:18

Do útočného rohu se dostal Seney, ale pak upadl na zadní část těla. Leafs ještě ohrožovali Poulina, ten si ale s výjezdem kolem přední tyče poradil.

42:30

Nyní si musel Petr Mrázek poradit s nepříjemnou střelou Michaela Pazzetty pod břevno. Pazzetta velmi pozvedl výkon třetí formace. Kdyby navíc podruhé skóroval, naděje Toronta by ustrnuly na bodě mrazu.

41:54

Málokdy se Ben Chiarot dostane tak hluboko do útočného pásma, jako to ukázal před chvílí. Přípravné zápasy jsou nicméně podobným experimentům nakloněny.

41:29

Hra vysokou holí zastavuje Ilju Michejeva, který tak raději půjde vystřídat a pustí na led čerstvé hráče.

40:54

Do útočného pásma posílá nahození Morgan Reilly. Toronto se bude snažit v posledních 20 minutách stáhnout náskok soupeře.

40:21

Dvorak se rovnou vrhnul plnou parou vpřed. První formace Montrealu v dnešním utkání funguje fantasticky.

40:01

Začala třetí třetina.
Prostřední část nabídla celkem čtyři branky a také jeden neuznaný gól. O zábavu tak bylo skutečně postaráno. Nejprve náskok svého týmu navýšil Michael Pazzetta, ale důsledný David Kämpf se po velké chybě Poulina dostal ke kuriózní brance. Anderson vrátil Montrealu třígólový náskok zpět, jenže pak se prosadil i druhý český útočník ve službách Leafs, Ondřej Kaše. Minutu a tři vteřiny před koncem periody znovu snížil a Toronto tak živí teoretickou naději na úspěch. Současný stav je 4:2.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:56

Poslední nepřesnou střelu této periody má na svědomí Menell, skóre už se nezmění.

39:25

Leafs se snaží ještě s výsledkem něco udělat. Rubins se nyní z pozice obránce přesunul v podstatě na křídlo, aby v útočné aktivitě podpořil Marnera.

38:57

38:57 O. KAŠE - 4:2

38:57

Toronto právě vstřelilo branku!
Česká letka znovu úřaduje v útočném pásmu. Po krásné spolupráci mezi obránci Travisem Dermottem a Morganem Reillym dostal fantastickou přihrávku ONDŘEJ KAŠE, který prokázal parádní výběr místa. Naopak pochvalu si na střídačce určitě nevyslouží jeho krajan Jan Myšák, který nezvládl obranné povinnosti centra a Kaše tak parkoval na hraně brankoviště úplně sám. Asistence: Morgan Reilly a Travis Dermott.

38:11

Vyčistit prostor se snažil Norlinder, ale tlak Toronta sílí. Znovu k tomu přispívá útok složený ze dvou třetin z Čechů.

37:06

S bodyčkem se musel vypořádat Rubins. Kotouč sice obranné pásmo Toronta napoprvé neopustil, ale k ráně nedošlo a Petr Mrázek mohl zůstat v klidu.

36:33

Domácí v plném počtu.

35:49

Teď už Reilly poslal před bránu zajímavější nabídku, ale Poulin zůstane prozatím bez zákroku.

35:09

Guhlemu se nepovedlo vyhodit, protože u mantinelu zastavil kotouč Gusjev. Jenže Reilly, který dnes nehraje nejpovedenější utkání kariéry, pak nedokázal zpracovat rutinní přihrávku u modré čáry.

34:33

Tentokrát dostane přesilovku k dispozici Toronto. Joel Armia při přechodu do útoku nechtěně podrážel, to ho ale od dvou trestných minut neochrání.

34:02

Petr Mrázek si zlepšuje náladu dvojicí náročných zásahů, kterými zvládl udržet montrealské střelce alespoň protentokrát na uzdě.

32:40

32:40 Josh ANDERSON - 4:1

32:40

Montreal právě vstřelil branku!
Přesilovky Montrealu fungují navzdory inkasované brance. JOSH ANDERSON zvolil nejrazantnější cestu k bráně a využil teči Morgana Reillyho k tomu, aby poprvé v utkání překonal Petra Mrázka. Ten musel rychle reagovat na změnu směru střely a to už nedokázal. Inkasuje tak svůj první gól v torontských barvách. Asistence: Christian Dvorak a Chris Wideman.

31:15

31:15 KÄMPF - 3:1

31:15

Toronto právě vstřelilo branku!
Tuto branku si tedy farmářský brankář Kevin Poulin za rámeček nedá. Zbytečně si pohrával s pukem a při rozehrávce trefil čepel DAVIDA KÄMPFA. Český forvard zaslouží pochvalu za důslednost při napadání, která se nyní vyplatila tím nejlepším možným způsobem. Asistence: Justin Holl a Carl Dahlström.

31:06

Viděli jsme trest, který nepatří do kategorie častých. Kirill Semjonov porušil ve středním pásmu dvakrát postup při vhazování a musí na trestnou lavici.

31:00

Brooks se ze své branky nemůže radovat dlouho. Sudí si na popud montrealské výzvy prohlédli video a brankář Kevin Poulin tak zatím nepokazí svému týmu čisté konto. Brance předcházel ofsajd, takže se bude vracet čas.

29:46

Hned po gólu dochází ke změně brankářů na obou stranách, do hry se tak dostane i český gólman Petr Mrázek. Ten tak prožije úvodní minuty v torontském dresu. Kromě Jacka Campbella končí i Jake Allen, který odchytal skvělou polovinu utkání. Namísto něj dostane šanci nezkušený Kevin Poulin.

29:46

29:46 PAZZETTA - 3:0

29:46

Montreal právě vstřelil branku!
Obrovská radost MICHAELA PAZZETTY, který sice nemůže očekávat, že by se v NHL mohl v příští sezoně naplno usadit, ale i gól v přípravě bere všemi deseti. Povedlo se mu parádně tečovat přízemní střelu Jana Myšáka, který má tak na brance lví podíl. Jím dirigovaná formace zatím předvádí velmi solidní výkon a pomáhá Montrealu navýšit vedení už na 3:0. Asistence: Jan Myšák a Ben Chiarot.

29:14

Za modrou čáru se podíval Jan Myšák, jeho přihrávku za bránu namísto Pazzetty ukořistil Justin Holl. Montreal ale pokračuje v útoku.

28:22

Puk ze třetiny nevyndal Michejev, ale Leafs se ubránili. Ruský forvard pak předvedl další drzý výjezd před bránu, kterému Montreal zatím nevěnuje dostatečnou pozornost.

27:40

Ritchie i navzdory napadání Harveyho-Pinarda zvládl rozehrát, Maple Leafs se ale v útočném pásmu dlouho neohřáli. Při návratu do ofenzivy opět kousal Nick Ritchie, tentokrát mu ovšem semafor vystavil Allen.

27:18

Ve středním pásmu zpracoval přihrávku rukou Harvey-Pinard. Hvizd zároveň startuje komerční přerušení.

26:41

A znovu se ke slovu přihlásit Ondřej Kaše! Dnes je opravdu vidět. Jeho rázná střela tahem ze slotu procvičila Allena, který vytahuje další fantastický zákrok a drží své čisté konto.

26:11

Kvalitní návrat předvedl Jonathan Drouin. Odebral kotouč a snaží se také konstruktivně rozehrát.

25:32

Šikovně klec objížděl Michejev, ale na přední tyči prostor nenašel i vinou zákroku Widemana. Z protiútoku se neprosadí Pezzetta, jelikož nedostal přesný pas.

25:08

Habs nyní odevzdávají puk pouhým vyhozením na zakázané uvolnění. Tudy cesta do ofenzivy nepovede.

24:38

Od modré čáry pálí Ondřej Kaše, ale Allen zaujal dobré postavení a zvládl betonem odpovědět na štiplavý pokus českého útočníka.

23:55

Domácí v plném počtu. Toronto oficiálně nevyprodukovalo ve čtyřminutové přesilovce jedinou střelu.

23:41

23:41 Marnerova snaha končí jen na horní tyči.

23:41

Na bezradnou kombinaci Maple Leafs už se nemohl dívat Mitch Marner. Udělal několik rychlých kroků a využil clony Waynea Simmondse, akorát že pálil pouze do břevna.

23:16

Střela Seneva zranila Guhleho, který si chvíli poležel na ledě a stále není úplně v pořádku.

22:20

V mezikruží se šikovně otočil Simmonds, jeho rána ale minula vzdálenější růžek branky. O chvíli později dlouho puk nepodržel ani Ondřej Kaše.

21:54

U mantinelu uspěl Guhle. Toronto má zatím obrovský problém s usazením se v přesilovkovém vzorci a čas ze čtyřminutové přesilovky rychle ubývá.

21:29

K volnému puku už se nepropracoval Nikita Gusjev, naopak Josh Anderson ano a jednoduše vyhazuje až za bránu soupeře.

20:53

Christian Dvorak zaútočil i v oslabení. Jeho střelu polapil do rukavice Jack Campbell, protože ho ale nikdo nenapadl, mohl rozehrát.

20:24

Nyní už se Maple Leafs usazovali v útočném pásmu, po přihrávce Marnera si ale příliš velké sousto ukousnul Gusjev.

20:01

Toronto má před sebou stále značnou část čtyřminutové přesilovky. Uvidíme, co v ní vymyslí.

20:01

Začala druhá třetina.
Můj dům, můj hrad. Odvetě mezi Montrealem a Torontem opět jasně vládne domácí tým. Jako první se v 10. minutě z přesilovky prosadil Josh Anderson, ale Maple Leafs byli nadále nezodpovědní a faul z dílny Davida Kämpfa umožnil Habs druhý gól v početní převaze, který po skvostné kombinaci zapsal Christian Dvorak. Jake Allen má zatím mnohem klidnější šichtu než Jack Campbell, postrašil ho snad jen únik Marnera v oslabení, ten ovšem ani nezakončil. Pět vteřin před koncem třetiny jsme viděli i pěstní výměnu mezi Ritchiem a Chiarotem. Týmy odcházejí do kabin za stavu 2:0.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Rozhodčí už udělili tresty. Pět minut se na hrací plochu nepodívají boxeři Ben Chiarot a Nick Ritchie. Hned dvojnásobný trest potkal Jakea Evanse, který dostal 2+2 minuty za vražení na hrazení, respektive hrubost. Torontu tak bude patřit dlouhá přesilovka.

19:55

A je to tady. Po faulu Montrealu už Ritchie neudržel nervy a pustil se do značně nevyrovnané tahanice s Chiarotem, který se bitky nechtěl vůbec účastnit. Naštvaně odchází do kabiny.

19:46

Do útočného pásma kotouč ještě poslal Schueneman, ale poměr střel Montreal nedokáže snížit.

18:42

Savard vyhledal Myšáka, za bránou se ovšem mnohem více připomněl Pezzetta, který doslova zboural Menella. V minulém utkání mezi těmito dvěma týmy jsme viděli i bitku mezi Baddockem a Gabrielem. Třeba nás dnes čeká pokračování s jinou nasupenou dvojicí.

17:57

Hosté v plném počtu.

17:52

Toronto přežilo i nepříjemný nájezd Dvoraka a vyhazuje přes všechny čáry. Záhy se vrátí vyloučený Semjonov.

17:20

Střelu z první vyprodukoval Drouin, z pravého křídla ovšem neseřídil mířidla. Přízemní rána se stala relativně snadnou kořistí Jacka Campbella.

16:38

Mitch Marner mohl trestat zaváhání Montrealu při vlastním oslabení, Holl mu ovšem poslal prudkou přihrávku jen na paty. Na zpracování bylo proklatě málo času.

15:57

Zdálo se, že poprvé někdo zahřeje také trestnou lavici Habs. Jenže faul Jonathana Drouina je posléze odvolán, provinilcem se totiž stal jeho soupeř Kirill Semjonov. Opět zapojil vysokou hůl.

15:36

Do puku se vší silou opřel Dahlström, ale od modré čáry nedokázal prostřelit všechny potenciální překážky. Allen zůstává bez práce.

14:52

Ani tentokrát nevychází Torontu přechod vpřed, kotouč totiž neudržel Gusjev. Ondřej Kaše po dalším nahození bojuje za montrealskou klecí.

13:06

13:06 Ch. DVORAK - 2:0

13:06

Montreal právě vstřelil branku!
Patrně nejhezčí přesilovková kombinace dosavadní přípravy! CHRISTIAN DVORAK dává svůj první gól v novém dresu, když do prázdné klece zasunul puk po nádherné symbióze celé speciální formace. Na zlatém podnose mu nachystal kotouč Jonathan Drouin, ale všichni muži Montrealu si vystačili s maximálně dvěma doteky. Asistence: Jonathan Drouin a Joel Armia.

12:11

Vysokou holí zasáhl Andersona český útočník David Kämpf. To je pro Maple Leafs dvojitá komplikace, protože někdejší forvard Chomutova je důležitou součástí oslabení.

12:11

O kotouč přišel Josh Anderson, jenže jeden z torontských útočníků si opět nedal pozor na počínání se svou holí a musí na trestnou lavici.

11:44

Od modré čáry se pokoušel prosadit Denis Savard. Následně se ale musel ošívat na druhé straně, to když na ofenzivní výlet vyrazil zadák Menell. Nevyšla mu ovšem poslední stahovačka a pak tvrdě narazil u mantinelu.

11:18

Velmi zajímavá šance Jana Myšáka! Ve velké rychlosti nabruslil do útočného pásma, jenže z bekhendové strany Campbella podruhé v krátkém čase nepokořil. O svém počínání může přemýšlet během reklamní pauzy.

09:24

09:24 Josh ANDERSON - 1:0

09:24

Montreal právě vstřelil branku!
Akce, která nebyla úplně typická pro přesilovku, ale nese ovoce. Pří přečíslení předal Christian Dvorak kotouč na pravé křídlo, kde si dobře počkal JOSH ANDERSON. Pak zkušeně zvedl hlavu a našel místo na přední tyči, které Jack Campbell nedokázal vykrýt ani ramenem. Krásné umístění pod břevno a Montreal se vůbec poprvé v přípravě ujímá vedení. Asistence: Christian Dvorak a Jonathan Drouin.

09:07

Úplně mimo hru krosčekoval protivníka Morgan Rielly. Tady nebylo o čem.

09:06

Český benjamínek Jan Myšák našel u modré čáry Guhleho, ten ale nenašel svůj cíl. Montreal ovšem čeká další početní převaha.

08:31

Hosté v plném počtu.

08:19

Před brankoviště přihrával Harvey-Pinard, ovšem nebezpečí ještě nepřinesl. Od modré čáry pak vypálil Ylönen, ale Campbell si připisuje další zákrok.

07:41

Dobře se před bránu procpal Evans, zmatek v obranné třetině nicméně řeší Jack Campbell, asi největší brankářský objev uplynulé sezony.

07:03

I když Josh Anderson dokázal udržet kotouč za bránou, přihrávka na modrou čáru mu nevyšla a dobrou obrannou práci odvedl specialista na oslabení David Kämpf.

06:31

Ve středním pásmu se podrážení dopustil Brett Seney. Odpočine si dvě minuty.

06:24

Guhleho za bránou otravoval Joey Anderson, pak ale došlo k faulu ve středním pásmu a Montreal půjde po komerční pauze do přesilovky.

05:50

Kaše dobře zapracoval za bránou a Kämpf vyndal kotouč na modrou čáru. Odtud už nemířil přesně Menell a Canadiens si mohou chystat útok.

05:27

A problémy s rozehrávkou na straně Montrealu se začínají nepříjemně kupit. Je tu další zakázané uvolnění a Toronto se drží v tlaku.

05:17

Po vhazování v útočném pásmu přilétla do brankoviště další rána od modré čáry, Dahlström ale z velké dálky Allena nepřekvapil.

05:11

Nyní se píská další icing, tentokrát ale mnohem přísnější. Ylönen už vyhrával bruslařský souboj, ale zastavil ho hvizd sudího.

04:20

Před bránu se nepozorovaně dostal Michejev, ale nedokázal zakončit ideálně. Důležitý zákrok si tedy připisuje Jake Allen.

04:06

Montreal je jasně aktivnější, nicméně Joel Armia nyní nedokázal dohnat vyhození přes všechny čáry a dává Maple Leafs šanci.

03:33

Střelu Chiarota od modré čáry dokázal vykopnout Jack Campbell, kterého by měl později v průběhu utkání nahradit český brankář ve službách Toronta Petr Mrázek.

02:39

Jak jsme si již zvykli během předchozí partie, můžeme i dnes očekávat fyzickou bitvu. Gabriel Bourque okamžitě zapojil své kilogramy a rozdal dva hity během jediného střídání.

01:58

Poprvé se do akce zapojil také Ondřej Kaše, který dnes tvoří převážně český útok s Davidem Kämpfem. Sekunduje jim také Rus Nikita Gusjev.

01:35

Za bránu se podruhé v krátkém čase musel vydat Jack Campbell. S rozehrávkou vypomůže ještě také Justin Holl.

00:53

Po levé straně se do pásma probil Simmonds, nedokázal nicméně zaměstnat Allena v brance Habs.

00:16

Okamžitě po začátku utkání se do velké šance snažil procpat Josh Anderson, ale nepohlídal si ofsajdové postavení a okradl se o samostatný únik.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Montreal Canadiens: J. Allen (Poulin) – Norlinder, Chiarot, Guhle, D. Savard, Schueneman, Wideman – Drouin, Ch. Dvorak, Josh Anderson – Harvey-Pinard, Evans, Armia – Pezzetta, Myšák, G. Bourque – Martel, Dea, Ylönen

Toronto Maple Leafs: Campbell (Mrázek) – Rielly, Dermott, Dahlström, Holl, Rubins, Menell – Ritchie, Brooks, Marner – Gusjev, Kämpf, O. Kaše – Michejev, Semjonov, Simmonds – Seney, Der-Argučincev, Joey Anderson

Rozhodčí: Joannette, Sandlak – Daisy, O'Quinn.
TORONTO MAPLE LEAFS
Za Toronto se v minulém klání trefil Jake Muzzin, John Tavares, Michael Bunting a Kurtis Gabriel. Informace o dnešní sestavě klub zatím neposkytl. Předevčírem Leafs obdarovali nováčkovskou smlouvou teprve devatenáctiletého obránce Williama Villeneuveho. Zda ho okamžitě uvidíme v akci, to v tuto chvíli není vůbec zřejmé. Zato Filip Král, o dva roky starší zadák z Blanska, se vešel na poměrně dobře obsazenou soupisku Toronta v minulé partii.
MONTREAL CANADIENS
Montreal čeká druhý z celkových šesti přípravných zápasů. Před duelem naplánoval i ranní rozbruslení, složení dnešní soupisky by tak mělo být více méně zřejmé. Chybět by neměl ani český talent Jan Myšák, který operoval na centru čtvrté formace. Černé, nezápasové dresy naopak oblékly hvězdy jako Tyler Toffoli, Brandon Gallagher, Alexandre Frotin nebo Jeff Petry. Loňský univerzitní objev Cole Caufield pro změnu trpí zraněním v horní části těla a do utkání také nenastoupí. Chybět by měl minimálně týden.
Hezké ráno u přípravy z NHL. Podruhé v průběhu tří dnů se dnes potkají hráči klubů Montreal Canadiens a Toronto Maple Leafs. První měření dopadlo lépe pro Maple Leafs, kteří na svém ledě zvládli vítězství 4:1.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs

5:2

konec (2:0, 2:2, 1:0)

Zpět na online

Branky a nahrávky: 10. Josh Anderson (Ch. Dvorak, Drouin), 14. Ch. Dvorak (Drouin, Armia), 30. Pazzetta (Myšák, Chiarot), 33. Josh Anderson (Ch. Dvorak, Wideman), 59. Pazzetta – 32. Kämpf, 39. O. Kaše (Reilly, Dermott)

Montreal Canadiens: J. Allen (30. Poulin) – Norlinder, Chiarot, Guhle, D. Savard, Schueneman, Wideman – Drouin, Ch. Dvorak, Josh Anderson – Harvey-Pinard, Evans, Armia – Pezzetta, Myšák, G. Bourque – Martel, Dea, Ylönen

Toronto Maple Leafs: Campbell (30. Mrázek) – Rielly, Dermott, Dahlström, Holl, Rubins, Menell – Ritchie, Brooks, Marner – Gusjev, Kämpf, O. Kaše – Michejev, Semjonov, Simmonds – Seney, Der-Argučincev, Joey Anderson

Rozhodčí: Joannette, Sandlak – Daisy, O'Quinn

Průběh zápasu
1. třetina
06:31 TOR 2 Seney, podrážení
09:07 TOR 2 Rielly, krosček
09:24 MTL 1:0 Josh Anderson (Ch. Dvorak, Drouin)
12:11 TOR 2 Kämpf, vysoká hůl
13:06 MTL 2:0 Ch. Dvorak (Drouin, Armia)
15:57 TOR 2 Semjonov, vysoká hůl
19:55 MTL 5 Chiarot, bitka
MTL 2+2 Evans, vražení na hrazení+hrubost
TOR 5 Ritchie, bitka
Po 1. třetině
2. třetina
29:46 MTL 3:0 Pazzetta (Myšák, Chiarot)
29:46 MTL -J. Allen +Poulin (Střídání)
TOR -Campbell +Mrázek (Střídání)
31:00 TOR neuznaná branka
31:06 TOR 2 Semjonov, zdržování hry / porušení postupu vhazování
31:15 TOR 3:1 Kämpf
32:40 MTL 4:1 Josh Anderson (Ch. Dvorak, Wideman)
34:33 MTL 2 Armia, podrážení
38:57 TOR 4:2 O. Kaše (Reilly, Dermott)
Po 2. třetině
3. třetina
58:11 MTL 5:2 Pazzetta
Konec