Menu

Futsal

Mistrovství světa

Brazílie – Japonsko

4:2

konec (1:1)

23.09.2021, 19:00 • Kaunas Arena • Osmifinále • Vít Muzikář

Tipsport: 1.08 10.9 16.0 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkujeme za pozornost, hezký zbytek dne. (21:12:08)
Statistiky zápasu
Držení míče v procentech – 50:50
Střely – 56:23
Střely na branku – 18:7
Zákroky brankářů – 5:14
Rohy – 13:4
Akumované fauly v zápase – 6:6
Akumované fauly v prvním poločase – 1:3
Akumované fauly ve druhém poločase – 5:3
Ve druhém poločase už měli Brazilci drtivou převahu, ale nemohli si dlouho přijít na výborného Pirese. Do toho Japonci skvěle bránili Ferraa, dokázali ho včas zdvojit. Značná převaha vyústila nakonec v trefu Leonarda v 31. minutě, který dostal nahrávku do běhu, obhodil si brankáře a po zemi skóroval do prázdné brány. Až do 36. minuty se zdálo, že Brazilci si závěr v klidu pohlídají. Nicméně Rodrigo udělal pátý faul a Brazilcům hrozila desítka. Kanárci se najednou až abnormálně stáhli na svou obrannou polovinu a Šuta Hoši mohl vyrovnat, jenže netrefil loženku z šestky čistě. Z protiútoku nezaváhal Pito a vypadalo to, že je rozhodnuto. Jenže Japonci sáhli k powerplay a Nišitani procedil odražený balón k levé tyči. Podle všeho škrtal Guitta balón rukama a ani tady asi nemůže mít čisté svědomí. Posléze Brazilci dlouho drželi balón a tahali čas. Každopádně zhruba 40 sekund před koncem se dostali Japonci opět k powerplay, tentokráte si nerozuměli Kato a Henmi a Gadeia z kontru utnul naděje Japonska.
Klobouk dolů před Japonci, kteří pořádně zatopili Brazilcům a ti se až do posledních sekund strachovali o to, aby se nehrálo prodloužení. Někteří Japonci tuhle prohru obrečí, ale zaslouží obrovské uznání za to, jak se prezentovali proti Brazilcům. Je pravda, že jim hodně pomohla první branka duelu, kdy Guitta si srazil zdánlivě snadnou střelu Šuty Hošiho k tyči. Japonci hráli v prvním poločase neskutečně obětavě. Nebyli tak pasivní a zatažení před brankovištěm.
Brazilský kouč objímá japonského brankáře Pirese a vyslovuje mu slova uznání za dnešní výkon.

Konec zápasu.

39:55

39:55 KATO - 4:2

39:55

Brazílie právě vstřelila branku! Brazílie postoupí! Henmi nedosáhl na nahrávku Kata z pravé strany pod sebe a Brazilci šli do kontru dva na jednoho, po posunutí na pravou stranu střílel rozběhnutý Gadeia nejprve do ruky Oliveiry, který měl na sobě dres brankáře při powerplay, následně tvrdou dorážku si srazil MINAMI KATO do sítě.

39:41

Kato pokazil centr z pravé strany a Brazilci odkopli balón.

39:23

Za potlesku diváků kombinují Japonci při powerplay.

39:13

Brazilci dlouho drželi balón až po pasu na pravou stranu se dožadoval Ferrao odpískání faulu Henmiho.

38:46

Nišitani vystřelil po zemi z pravé strany vedle zadní tyče, rozehraje Guitta.

38:35

Japonci získali míč a jdou do powerplay!

37:55

37:55 NIŠITANI - 3:2

37:55

Japonsko právě vstřelilo branku! Japonci postavili powerplay a odražený míč si po první střele našel RJOSUKE NIŠITANI a jeho zakončení z dálky propadlo k levé tyči. Vypadalo to, že k tomu přispěl i rukama Guitta, který dnes opravdu nemá svůj den.

37:11

37:11 PITO - 3:1

37:11

Brazílie právě vstřelila branku! Tomu se říká nedáš-dostaneš. Marlon nakopl míč na levou stranu a PITO si zaběhl za beka. Zpracoval míč hrudí a potom z druhého doteku se zbavil Pirese, načež třetím dotekem z pravé strany zasunul snadno do prázdné brány. Asistence: Marlon.

36:59

Brazilci jsou hodně pasivní po pátém faulu a málem se to fakt nevyplatilo! Japonci teď vykombinovali obranu, Henmi sklepl zleva na střed a Šotu Hoši z šestky zasáhl balón nečistě.

36:02

Oliveira nahrával nepřesně křížem z levé strany z prvního doteku na Šimizua.

Brazílie – Japonsko

4:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 5. Ferrao (Guitta), 31. Leonardo (Pito), 38. Pito (Marlon), 40. Kato (vla.) – 4. Š. Hoši (Pires), 38. Nišitani

Karty:   36. Rodrigo (BRA) – 21. Šimizu (JAP), 30. Kato (JAP)

Brazílie: Guitta (Willian) – Dyego, Ferrao, Gadeia, Rodrigo (C) – Marlon, Bruno, Lino, Leonardo, Rocha, Pito, Arthur, Dieguinho.

Japonsko: Pires (Sekiguči) – Šimizu, Henmi, Nišitani, Oliveira – R. Hoši, Jagi, Minamoto, Murota, Kato, Š. Hoši (C), Morimura, Mori.

Rozhodčí: Velikanovová (RUS), Pelissier (FRA) – Flores (SLV)