Menu

Futsal

Mistrovství světa

Argentina – Paraguay

6:1

konec (0:1)

23.09.2021, 16:30 • Avia Solutions Group Arena, Vilnius • Osmifinále • Milan Huppert

Tipsport: 1.24 5.97 7.86 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (18:19:49)
Argentina v osmifinále světového šampionátu potvrdila roli favorita a po vítězství 6:1 na Paraguayí postoupila mezi osm nejlepších týmů turnaje. Jasnému výsledku přitom v prvním poločase nic nenapovídalo, naopak to byla Paraguay, jež v úvodním dějství jako první skórovala zásluhou Julia Mareca. Jenže Argentinci ve druhé půli výrazně zabrali, odměněni byli hned šesti góly. První čtyři dali v rozmezí mezi 26. a 29. minutou, zbylé dva pak vstřelili při hře soupeře bez gólmana. Skóre napovídá o jasném průběhu, ale skutečnost byla jiná a Paraguay se za dnešní výkon nemusí vůbec stydět.

Svěřenci kouče Lucuixe se ve čtvrtfinále utkají s Ruskou fotbalovou unií, která na turnaji ještě také nepoznala hořkost porážky, v osmifinále porazila 3:2 Vietnam.

Konec zápasu.

39:57

V závěrečných okamžicích byla Paraguay blízko snížení. Po zmatcích v brankovišti ale Pascottini ani Poggi nezvládla prostřelit početný obranný blok.

39:26

Ofenzivu se vydal podpořit i paraguayský gólman Giménez. Rychle ale zacouval poté, co Espinoza poslal nahrávku do zámezí.

39:00

Probíhá poslední minuta druhého poločasu.

38:44

Po levé lajně se vydal do protiútoku argentinský kapitán Cuzzolino. Střílel na zadní tyč, dobře mířenou střelu ve skluzu zblokoval Pascottini.

38:22

Tvrdou střelu Adolfa Salase vyrazil Sarmiento jenom před sebe. O dorážku se snažil Baez, ale pozorný Brandi mu ji znemožnil.

37:43

Mizernou rozehrávku autu vystihl Borruto. hrudí sklepl balón pod sebe Santosovi, ten bez respektu napálil hrací předmět z vlastní půle nad paraguayskou bránu.

37:07

Se zpracováním těžké nahrávky si Santos neporadil. Nejprve se zdálo, že kulatý nesmysl udrží ve hře, pak jej ale pravou nohou posunul za autovou čáru.

36:52

Alespoň snížit porážku zkusil Baez. Mířil zajímavě k levé tyči, ale Sarmiento se natáhl a konečky prstů vyrazil míč vedle tyčky.

36:30

K další powerplay už nejspíše nedojde. Stále platí, že není co ztratit, ale vstřelit pět gólu Argentině během tří minut je dosti nepravděpodobné.

36:19

Oddechový čas pro Argentinu.

35:45

35:45 Pablo TABORDA - 6:1

35:45

Argentina právě vstřelila branku!
Powerplay Paraguaye pokračovala, výsledkem je šestý gól v její síti. Zpětnou nahrávku na Adolfa Salase vystihl PABLO TABORDA a i on zvládl zamířit z vlastní poloviny do prázdné brány soupeře. Bez asistence.

35:18

Okamžitě poté, co Rescia navštívil útočnou polovinu, tak vypálil. Štiplavou ránu vyrazil Giméneze s vypětím všech sil nad břevno.

34:54

34:54 Damian STAZZONE - 5:1

34:54

Argentina právě vstřelila branku!
Do prázdné brány přidává gól DAMIAN STAZZONE. Jeho pokus nebyl vůbec prudký, přesto Juanu Salasovi trestuhodně podjel pod nohou a dokutálel se až za brankovou čáru. Asistence: Maximiliano Rescia.

34:20

Pochvalu zaslouží Sarmiento. Správně očekával, že Mareco bude přenášet hru doleva na Huga Martíneze, nataženou pravačkou míč vykopl do bezpečí.

34:11

Jakožto poslední obránce se do těžké situace dostal Edelstein. Příliš dlouho váhal s rozehrávkou a najednou měl kolem sebe dva protihráče, zvolil odkopnutí balónu do autu.

33:57

Kapitán Juan Salas celou akci překombinoval. Zkusil ještě u pravé tyčky najít Espinozu, avšak Taborda píchl balón mimo jeho dosah.

33:32

Velká smůla pro Cristiana Borruta, že v cestě na prázdnou bránu zaškobrtl a z toho důvodu se před něj dostal jeden z protihráčů.

32:46

Hráči v červených dresech sice drží míč na svých sálovkách, ale vůbec nestřílejí. Argentinská obrana protihráče skvěle dostupuje.

32:05

Je to tady! Trenér Chilavert si je vědom, že nemá co ztratit, proto odvolal gólmana a Paraguay zkouší powerplay!

31:52

Oddechový čas pro Paraguay.

31:36

Po chybné nahrávce Espinozy vystartoval do protiútoku Edelstein. Až k zakončení se nedostal, protože byl zdvojen.

31:08

Nejenže Richard Rejala skvěle zakročil ve skluzu, ale ještě udržel míč ve hře a poslal přesnou nahrávku Hugovi Martínezovi. Paraguay může znovu útočit.

30:53

Střela Rejaly nebyla vůbec špatná. Zleva střílel překvapivě k přední tyči. Sarmiento vůbec nereagoval, ale měl znovu štěstí, míč opět proletěl vedle.

30:10

V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, kombinuje na útočné polovině Paraguay. Trenér Chilavert určitě uvažuje i o powerplay.

29:43

Juan Salas si počkal na pravé lajně na balón, načež z druhého doteku mířil na bližší tyč. Sarmiento zasahovat nemusel, kulatý nesmysl rozvlnil pouze boční síť.

29:17

Na futsalistech v červených dresech je vidět obrovské bezmoc. Není to dlouho, co disponovali těsným vedením a blížili se senzačnímu postupu, najednou ale tři góly ztrácí.

28:40

28:40 Santiago BASILE - 4:1

28:40

Argentina právě vstřelila branku!
Do sítě zdecimované Paraguaye přiletěl čtvrtý balón. Po centru Vaporakiho z rohového kopu skóroval nádhernou střelou z voleje SANTIAGO BASILE, gólman neměl šanci. Asistence: Constantino Vaporaki.

28:35

Argentina dominuje. Dala zapomenout na nepovedenou první půli, Paraguayci vůbec neví, kde jim hlava stojí.

27:31

27:31 Lucas BOLO ALEMANY - 3:1

27:31

Argentina právě vstřelila branku!
Ale svěřenci kouče Lucuixe se rozhodli i nadále útočit a odměnou jim je třetí gól! Nahrávku Edelsteina z levé strany pustil Brandi za sebe na volného LUCASE BOLA ALEMANYHO, devětadvacetiletý futsalista poslal míč nad padajícího Giméneze. Asistence: Matías Edelstein.

27:12

Situace se během pár minut obrátily. Nyní je to Paraguay, jež musí útočit a Argentinci mohou čekat, co soupeř vymyslí.

26:46

26:46 Cristian BORRUTO - 2:1

26:46

Argentina právě vstřelila branku!
Favorit dokonal bleskový obrat a rázem je blízko postupu do čtvrtfinále! Minimálně polovina zásluh jde za Stazzonem. Ten si skvěle naběhl na přihrávku za obranu a místo zakončení proti vyběhnuvšímu brankáři nahrál za sebe CRISTIANU BORRUTOVI, jemuž nedělalo větší problém poslat míč do odkryté brány. Asistence: Damian Stazzone.

26:19

Rázem zápas začíná prakticky od začátku jen s tím rozdílem, že teď má na své straně psychickou výhodu Argentina. Paraguay již nebude moci hrát tolik do defenzivy.

25:26

25:26 Angel CLAUDINO - 1:1

25:26

Argentina právě vstřelila branku!
Gól z čistého nebe, je vyrovnáno! Paraguay po pětadvacet minut skvěle bránila, ale nyní udělala obrovskou chybu v rozehrávce. Těžkou nahrávku nezpracoval Adolfo Salas a míče se chopil Brandi. Nezazmatkoval a posunul míč doleva k nohám ANGELA CLAUDINA, který přes bránícího soka dostal míč do brány. Asistence: Alan Brandi.

25:11

Paraguayský kapitán Juan Salas táhl brejk, který sám zakončil. Střelou od pravé lajny mířil na zadní tyč, gólman Sarmiento změnu skóre nedopustil.

24:54

Brandi skvěle přenesl hru doprava na Claudina, jenže toho zradilo zpracování a v době střely už se k němu stáhl Mareco, který pokus zblokoval.

24:00

Argentinskému útoku chybí moment překvapení, navíc do ofenzivy startují v malém poštu. Pevní defenziva Paraguaye zatím bez větších problémů rží čisté konto.

23:39

Ve dvou se Argentinci vydali proti skvěle zformované defenzivě soupeře. Od začátku bylo jasné, že tento atak nemá šanci na úspěch.

23:12

Dobře myšlenou patičkou zkusil Claudino najít před brankou osamoceného Bola. Francisco Martínez ovšem s touto možností počítal a nataženou pravou nohou míč vypíchl.

22:50

Dlouhý nákop brankáře Sarmienta sklepl Taborda hrudí pod sebe k nohám Borruta, jenž z voleje napálil prvního bránícího protihráče.

22:02

Pod tlakem si Cuzzolino poradil v rámci možností dobře. Klička proti Espinozovi po lev lajně mu sice nevyšla, ale soupeř neudržel míč ve hře.

21:36

Rozběhnutého Baeze se zachytil Claudino. Nepříjemně mu dýchal na záda, což mělo vliv i na velmi nepřesné zakončení.

21:11

Jako první musel z gólmanů do akce Sarmiento. S hlavičkou Adolfa Salase si poradil bez větších problémů, balón zachytil do náruče.

20:42

Taborda zvládl těžké zpracování a v souboji s Baezem soka nastřelil, čímž vybojoval alespoň autové vhazování.

20:10

Druhá půle má za sebou první vteřiny. Bude zajímavé sledovat, zda Argentina nějak pozmění svou taktiku, ta z první půle totiž nebyla vůbec efektivní.

20:01

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 17:28.
Blíží se první osmifinálové překvapení? Paraguay k němu má po prvním poločase skvěle našlápnuto, když nejtěsnějším možným rozdílem vede nad favorizovanou Argentinou. Skóre zápasu udává situace z 13. minuty, kdy parádní kombinační akci zakončil střelou do prázdné brány Julio Mareco. Argentina je o něco lepším týmem, ale rozhodně není tak dominantní, jak se očekávalo. Na svěřence kouče Lucuixe čeká ve druhém dějství těžká práce, v obraně totiž vedoucí celek zatím moc chyb neudělal.

20:00

První poločas skončil.

19:52

Tlak Argentiny pokračoval do té doby, dokud Basile nenahrál Brandimu, jemuž míč komicky prošel mezi nohama do autu. Paraguay zvládne první poločas vítězně, to už je jasné.

19:11

Argentinci v závěru úvodního dějství zvýšili aktivitu. Juan Salas měl v obraně velké problémy, pod tlakem míč jenom nakopl od autu.

19:00

Probíhá poslední minuta prvního poločasu.

18:44

Chyběné rozehrávky Edelstein nevyužil. Zachoval se zbrkle a místo zpracování okamžitě střílel, míč usměrnil o pár čísel vedle pravé části brankové konstrukce.

18:33

Z velké dálky vyzkoušel pozornost Sarmienta Pascottini. Gólman reagoval hodně pozdě, ale míč prosvištěl o několik metrů nad horní tyčkou.

18:07

Po delší době si s balónem zahrál rovněž paraguayský brankář Giménez. Milimetrově přesným nákopem našel hlavu Adolfa Salase, ten mířil nepřesně.

17:43

Alespoň rohového kopu se dožadoval po nepřesném zakončení Claudino. Konzultace rozhodčí byla rychlá, k teči clonícího Francise Martíneze nedošlo.

17:22

Espinoza se při další akci nerozpakoval a okamžitě po převzetí míče pálil z levé strany na zadní tyč. Sarmiento na pokus nedosáhl, ale nemusel smutnit, neboť proletěl vedle brány.

16:47

Sice Espinoza vyhrál hlavičkový souboj s Basilem, jenže míč posunul za sebe do míst, kde již neměl žádného ze spoluhráčů.

16:19

Baez dal svému nákopu přílišnou výšku. Z brankové čáry vystartoval Sarmiento a kulatý nesmysl bez větších potíží uzmul pro sebe.

15:50

Na druhé straně se do kliček zamotal Rescia. Nakonec sice zvládl vystřelit, ale ve velkém záklonu poslal balón vysoko nad břevno.

15:24

Pěkné individuální akci Rejaly chybělo jediný, gól. Středem se prohnal až před branku, ale levačkou zamířil o kousek vedle pravé tyčky.

14:45

Na druhé straně nebezpečně vypálil Claudino. Giménez měl velké štěstí, že balón vyrazil jen lehce před sebe a okamžitě jej zvládl sebrat.

14:24

Julio Mareco měl na noze druhý gól! Od Adolfa Salase obdržel nahrávku kousek za brankoviště a před sebou už měl jenom gólmana, jehož tentokráte neprostřelil!

13:47

Červeno-bílí kombinují, a to kolem poloviny hřiště. Frustrovaní Argentinci běhají bez míče, tato skutečnost se jim vůbec nezamlouvá.

13:20

Paraguayci jsou při chuti. Adolfo Salas si všiml na pravé straně volného Huga Martíneze, jeho pokus vykopl Sarmiento špičkou levé nohy.

13:03

Oddechový čas pro Paraguay.

12:55

Velká komplikace pro Argentinu. Doposud na turnaji neprohrála jediný zápas a nyní musí dotahovat ztrátu. Nicméně času má ještě dostatek.

12:06

12:06 Julio MARECO - 0:1

12:06

Paraguay právě vstřelila branku! Fantastická akce posílá Paraguay do senzačního vedení! Juan Salas přenesl hru doprava na Rejalu, jenž ukázal obrovský přehled o hře a z prvního doteku nahrál před prázdnou bránu JULIU MARECOVI, tomu stačilo míč doklepnout do sítě. Asistence: Richard Rejala.

11:50

Rejala si pohybem řekl o míč, nicméně pas dostal o něco delší, než by potřeboval. Na balón nedosáhl ani ve skluzu.

11:29

Po ztrátě Juana Salase vystartoval do protiútoku po levé lajně Edelstein. Na záda mu dotírali dva protihráči, přesto zvládl vystřelit, ale o pořádný kus vedle levé tyče.

11:15

Hráči v červeno-bílém umí i kombinační akci. Baez si narazil s Espinozou, pravačkou pak vypálil o decimetry vedle pravé tyče.

10:40

Argentina je aktivnější, což se očekávalo, ale Paraguay zase o tolik nezaostává, její protiútoky jsou často dosti nebezpečné.

10:21

Z levé strany střílel Rescia na přední tyč. Giménez s touto variantou počítal a bez větších problémů zapsal úspěšný zákrok.

09:45

Sarmiento oslavil zákrok hlasitým pokřikem. Poradil si s projektilem Huga Martíneze, který vyrazil pravou rukou do autu.

09:21

V poslední chvíli si Claudino rozmyslel zakončení a střílenou nahrávkou hledal Cuzzolina, těsně před ním zakročil v pokleku Pascottini.

08:53

K souboji jeden na jednoho vyzval Mareco Claudina. Zkusil kličku po levé lajně, s níž bránící argentinský futsalista počítal a před soka dal tělo.

08:18

Argentinec Brandi fauloval a exekuce volného přímého kopu se chopil Juan Salas. Střela mu vůbec nevyšla, míč poslal do rukavic brankáře.

08:14

Oddechový čas pro Argentinu.

07:56

Borruto ukázal, že je technicky skvěle vybavený. Na malém prostoru udržel balón proti třem soupeřům, aby nakonec ještě přihrál k pravé lajně Resciovi.

07:22

Zbrklost si vyčítá Juan Salas. Místo zpracování střílel z voleje, přičemž zasáhl protihráče stojícího před sebou.

06:47

Proti pravidlům se provinil Taborda. Espinoza na něj kličkou vyzrál, načež soupeři postavil do cesty strom a bolestivě jej pravou rukou trefil do krku.

06:32

Na pobídku Santose reagoval Stazzone, avšak příliš pozdě. V rychlostním souboji prohrál s Pascottinim, jenž měl velký náskok.

06:00

Skvělou práci odvedl Giménez. Správně předpokládal, že Claudino zkusí oslovit Edelsteina, načež vystartoval z brány a míč před protihráčem odkopl.

05:51

Argentinští hráči přesunuli hru na útočnou polovinu. Taborda si několikrát vyměnil míč s Claudinem, načež vypálil technicky vedle levé tyče.

05:30

Velkému nebezpečí zamezil Martínez. Sice napoprvé trefil napadajícího Brandiho do pravé nohy, ale pak soka obral a bez rozmýšlení napálil míč na útočnou polovinu.

05:09

To se nepovedlo. Brejk levou lajnou chtěl rozvíjet Adolfo Salas, jenže dostal příliš dlouhou nahrávku, míč ani ve skluzu neudržel ve hře.

04:56

Gólmana Giméneze viditelně rozhodil presující Taborda, ale i v pádu si poradil, podél pravé nohy konkurenta rozehrál na volného Espinozu.

04:16

Mareco neměl komu opředu, proto volil malou domů. Giménez zkusil nákop na Juana Salase, ten zpracovával míč už mimo hrací plochu.

03:40

První rohový kop střetnutí patřil Argentině. Vaporaki se stal adresátem vysokého míče, pokus z voleje namířil přímo do míst, kde stál brankář.

03:17

Rescia si naběhl na parádní Vaporakiho pas, ve skluzu však Giméneze přelobovat nedokázal. Brankář nadvakrát zachytil míč do rukavic.

02:48

Také Paraguay ale začíná vytahovat drápy. Sarmiento v poslední chvíli spatřil zakončení Mareca, to vyrazil pravou rukou.

02:28

Zničehonic mohlo udeřit na druhé straně. Jenže Juan Salas protáhl kličku po pravé ruce gólmanovi příliš, z velkého úhlu prázdnou bránu minul.

02:12

Futsalisté v bílo-modrých dresech disponují od úvodního hvizdu výrazně větší aktivitou, než soupeře. Ránu Basileho zachytil Giménez v rozštěpu.

01:46

Tvrdý projektil vyslal na bránu Giméneze Taborda. Gólman reagoval velmi pohotově a pravou rukou vyrazil míč nad břevno.

01:15

Za dlouhým nákopem Baeze sprintoval Juan Salas. Paraguayský kapitán se ovšem nezvládl obtočit kolem dobře pozičně stojícího Brandiho.

00:32

Claudino hledal po pravé lajně Tabordu. Tomu nevyšlo zpracování a i přes veškerou snahu již nezachytil míč na hrací ploše.

00:10

Zápas mezi Argentinou a Paraguayí právě začal! V souboji dvou jihoamerických národních mužstev jsou velkým favoritem Argentinci.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Argentina: Sarmiento (Farach) – Claudino, Basile, Brandi, Taborda, Stazzone, Bolo Alemany, Rescia, Cuzzolino (C), Borruto, Vaporaki, Santos, Edelstein.

Paraguay: Giménez (Espinola) – Mareco, A. Salas, Baez, J. Salas (C), Poggi, Pedrozo, Rejala, H. Martínez, F. Martínez, Rojas, Pascottini, Espinoza.

Rozhodčí: Bukujev (KGZ), Jelić (SRB), Matković (SUI).
Paraguay

Paraguay bude v utkání outsiderem, ale určitě může překvapit. Světový šampionát pro svěřence kouče Chilaverta nezačala dobře, nicméně porážka se španělským favoritem se očekávala a výsledek 0:4 byl přijatelný. Důležité utkání přišly až poté a Paraguayci je zvládli na výbornou, když nejprve porazili 4:1 Angolu a v přímém souboji o druhé postupové místo zdolali 2:1 Japonce.
Argentina

Futsalisté Argentiny jsou jedním z medailových adeptů na zisk cenného kovu. Mužstvo z Jižní Ameriky prošlo základní skupinou bez zaváhání, když nejprve deklasovali 11:0 USA, načež porazili 4:2 Srbsko a v dramatickém utkání o první příčku ve skupině zdolali 2:1 reprezentaci Íránu.
Všem fanynkám a fanouškům futsalu přeju krásné čtvrteční odpoledne. Vítám vás při sledování mistrovství světa, u zápasu osmifinále mezi Argentinou a Paraguayí.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:30.

Argentina – Paraguay

6:1

konec (0:1)

Zpět na online

Branky: 26. Claudino (Brandi), 27. Borruto (Stazzone), 28. Bolo Alemany (Edelstein), 29. Basile (Vaporaki), 35. Stazzone (Rescia), 36. Taborda – 13. Mareco (Rejala)

Argentina: Sarmiento (Farach) – Claudino, Basile, Brandi, Taborda, Stazzone, Bolo Alemany, Rescia, Cuzzolino (C), Borruto, Vaporaki, Santos, Edelstein.

Paraguay: Giménez (Espinola) – Mareco, A. Salas, Baez, J. Salas (C), Poggi, Pedrozo, Rejala, H. Martínez, F. Martínez, Rojas, Pascottini, Espinoza.

Rozhodčí: Bukujev (KGZ), Jelić (SRB), Matković (SUI)