Menu

Fotbal

Česká fotbalová liga (A)

SK Slavia Praha B – TJ Sokol Hostouň

4:1

konec (2:0)

19.09.2021, 10:15 • SC Horní Počernice • 8. kolo • Milan Huppert

Tipsport: 1.25 5.5 5.97 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (12:15:08)
Fotbalisté rezervy pražské Slavie potvrdili roli favorita a poslední tým tabulky Hostouň porazili na hřišti v Horních Počernicích 4:1. Na vítězství domácí zadělali už v prvním poločase, v němž získali dvoubrankový náskok zásluhou Adama Touly a Martina Douděry. Sešívaným výrazně zkomplikoval situaci Michal Švec, který byl po hodině hry vyloučen a přesilovku využil v 71. minutě Vojtěch Mentberger. Svěřeni kouče Jarolíma se ale nepoložili a i v oslabení zpečetili vítězství dalšími dvěma góly, trefil se střídající Matouš Nikl a konečný výsledek určil svou druhou trefou v utkání Adam Toula.

Slavia B se díky vítězství vyhoupla do nejlepší desítky, Hostouň zůstává s pěti body na chvostu.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Hosté nebyli daleko od druhého vstřeleného gólu, ale proti byl Antonín Kinský, jenž si poradil se zakončením směřujícím k levé tyči.

90+1

Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby dvě minuty.

90

90. Adam TOULA - 4:1

90

Tým Slavia B právě vstřelil branku! Vítězství sešívaných zpečetil svým druhým gólem v utkání ADAM TOULA. Tváří v tvář brankáři si poradil zkušeně, míč umístil nechytatelně k levé tyči.

89

Žlutá karta míří ještě i do hostující hřad, a to konkrétně na konto Petra Hovorky, který se zrovna chytal rozehrát autové vhazování.

88

Zdeněk Hucek zkusil nákop za obranu do prostoru, kam zabíhal Adam Vlasák, avšak Obadal zkušeně přizvedl míč do rukavic gólmana.

88

Za útočný prohřešek si vykoledoval kartu žluté barvy Martin Douděra. Autor druhého gólu příliš neprotestoval, naopak se rychle stáhl hlouběji do defenzivy.

86

Hosté sice drží míč na kopačkách, ale pouze na obranné polovině, odkud jen těžko dosáhnou gólu, natož dvou. Osobní obrana Slavie funguje na jedničku.

85

Nedorozumění mezi dvěma hráči sešívaných znamenalo ztrátu balónu. Domácí míří na svou polovinu, hra bude pokračovat odkopem od brány.

84

O žlutou kartu si hlasitě řekl Petr Hovorka, jelikož zbytečně dohrál Labíka. Arbitr byl shovívavý, spokojil se s ústním varováním.

83

Karel Charvát na čtyřčlennou zeď nevyzrál, napálil jednoho z hráčů v ní stojící. Posléze odpálil kulatý nesmysl do bezpečí Douděra.

82

Brejk Hostouně zastavil jeden z domácích obránců pouze za cenu faulu. Hosté mají jednu z posledních příležitostí ještě něco udělat s nepříznivým vývojem střetnutí.

81

Pod tlakem zkusil Jakub Kopáček vystřelit a přidat čtvrtý gól. Pomalu letící balón ovšem Pančev kontroloval, nechal jej proletět vedle levé tyče.

80

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. „Béčko“ Slavie získalo zpět dvoubrankový náskok, který se Hostouni bude stahovat hodně těžce.

79

Ke čtvrtému gólu moc nechybělo. Na střed obdržel parádní nahrávku David Štětka, z voleje však trestuhodně přestřelil.

78

78. Matouš NIKL - 3:1

78

Tým Slavia B právě vstřelil branku! S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Protiútok zakončoval střelou z levé strany Toula a před brankovou čárou ještě doklepl míč do sítě střídající MATOUŠ NIKL.

76

Střídání v týmu TJ Sokol Hostouň: ze hřiště odchází Vojtěch Mentberger, přichází Michal Kubáň.
Střídání v týmu TJ Sokol Hostouň: ze hřiště odchází Andrij Zahranyčnyj, přichází Tomáš Mejdr.

75

Do protiútoku vystartoval pravou lajnou Albert Labík. Měl ale smůlu, protože jej žádný ze spoluhráčů nedoplnil a sám proti obranné řadě soupeře neměl šanci uspět.

74

Vojtěch Mentberger chtěl ke gólu přidat i asistenci. Průnikovou nahrávkou hledal Charváta, těsně před ním ve skluzu zasáhl Kopáček.

74

Lukáš Kosík vyfasoval žlutou kartu na ostrý faul proti Niklovi. Fanoušci požadovali přísnější trest, ale sudí Plzák jim nevyhověl.

73

Domácí kontrolují hru na útočné polovině. Hostouň ovšem vysoko presuje, protože čas hraje proti ní a už není proč šetřit síly.

71

71. Vojtěch MENTBERGER - 2:1

71

Hostouň právě vstřelila branku!
Drama je na světě, Hostouň je na kontakt! VOJTĚCH MENTBERGER si připravil balón na střelu a nechytatelně jej poslal do levé šibenice, Kinského proměnil do role diváka.

71

Hráči v zeleno-bílém zkusili štěstí pro změnu z levé strany. Střílený centr vyslal Zdeněk Hucek, kulatý nesmysl bez jakéhokoliv doteku proletěl výrazně vedle pravé tyče.

70

Početnou skupinu hráčů před bránou se pokusil prostřelit Karel Charvát. Neuspěl, před Kinským míč odkopl pozorný Obadal.

69

Faulem se na polovině hřiště prezentoval Adam Toula. Nezvládl zpracování, načež šlapákem bolestivě trefil levou nohu Mentbergera.

68

Obraz hry se otočil, což se vzhledem k červené kartě pro Švece dalo očekávat. Domácí mají jasný cíl ubránit dvoubrankový náskok, poslední celek tabulky ale cítí šanci.

67

Střídání v týmu TJ Sokol Hostouň: ze hřiště odchází Jiří Miker, přichází Adam Vlasák.

66

Hosté už se radovali z kontaktního gólu, neboť síť rozvlnil hlavou dorážející fotbalista v zeleno-bílém dresu. Radost však byla předčasné, zdvižený praporek pomezního signalizoval ofsajdové postavení.

65

Hucek vybojoval rohový kop, když nabral velkou rychlost po pravé lajně a jeho centr zblokoval do zámezí skluzující Štětka.

64

Fotbalisté v zeleno-bílých dresech mají velkou šanci, neboť hrají proti oslabenému soupeři a do konce zápasu zbývá poměrně dost času.

63

Výborné krytí balónu ukázal František Matys. Moc dobře věděl o dotírajícím Hovorkovi, před nějž dal tělo a nechal se jím faulovat.

62

Střídání v týmu SK Slavia Praha B: ze hřiště odchází Jakub Zeronik, přichází Matouš Nikl.

61

Hodina z utkání je minulostí, do konce základní hrací doby zbývá posledních třicet minut. Rezerva Slavie míří za ziskem tří bodů, stále vede o dva góly.

61

Oba účastníci souboje jsou v pořádku. Arbitr Plzák vyhodnotil situaci jako faul v podání Michalu Švecovi, jemuž navrch udělil žlutou kartu, a protože tento hráč už jednu měl, tak je předčasně poslán do sprch!

60

Na útočné polovině Hostouně došlo k nepříjemnému střetu hlavami dvou hráčů. Oba aktéři souboje potřebují zdravotní péči.

60

Slibně vypadající přímý kop ovšem hosté vůbec nezvládli. Jmenovitě Karel Charvát, jenž poslal kulatý nesmysl vysoko nad břevno.

59

Už to vypadalo, že Albert Labík provede skluz šitě, jenže míč o kousek minul, na rozdíl od pravé nohy Mikera, kterou zasáhl. Jasný faul.

59

Seznam hráčů se žlutou kartou na kontě rozšířil Zdeněk Hucek. Fotbalista Hostouně kousek za polovinou hřiště fauloval Kopáčka.

57

Antonín Kinský vystartoval daleko z brány, aby zabránil hrozícímu nebezpečí. Ve skluzu odpálil míč mimo hrací plochu.

56

Útok Hostouně pokračoval rohovým kopem. Jeho exekuci si vzal na starosti Vojtěch Mentberger, polovysoký míč odvracel na přední tyči Švec.

55

Nechybělo moc, aby se Leoš Gajdošík šťastně zapsal mezi střelce. Jeho centrovaný balón totiž tečoval Obadal a balón skončil v boční síti.

54

Zde nemohlo přijít nic jiného, než žlutá karta. Andrij Zahranyčnyj se nechal obelstít Zeronikem, slovenský stoper pak téhož hráče zpacifikoval ostrým skluzem bez snahy hrát míč.

53

Martin Douděra přiběhl do hlavičkového souboje s Hucekem pozdě, druhý jmenovaný posunul míč za sebe na Charváta. Ten neuspěl v obležení tří protihráčů.

52

Velkou rychlost nabral po pravé straně Albert Labík. Mohl střílet, ale rozhodl se ještě zapojit do hry Toulu, jemuž chyběl k dostižení balónu jeden, možná dva metry.

51

Útočnou polovinu navštívila také Hostouň. Stříleným balónem z pravé strany se prezentoval Miker, vyběhnuvší Kinský pravou nohou vykopl míč do bezpečí.

50

Útočný faul moc neřeší. Filip Horský neodhadl, jakou kličku Zahranyčnyj udělá, zastavil jej lehkým zatažením za dres.

49

Více volného prostoru využil ke střele Jakub Zeronik. Zkusil štěstí technickým obstřelem, ale balón se vykroutil vedle pravé tyče.

48

První nebezpečnější útok druhého dějství přišel z pravé strany, odkud přiletěl centr do vápna, Pavlík přehlavičkoval Toulu.

47

Ani jeden z trenérů neudělal o poločasové přestávce žádnou změnu v sestavě. Jediným střídáním tak zůstává to z 19. minuty, kdy Dostála nahradil Gajdošík.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 11:18.
Rezerva Pražské Slavie po prvním poločase vede na posledním týmem tabulky Hostouní 2:0. Oba góly od sebe dělily čtyři minuty, když se nejprve technickou střelou do pravé šibenice prosadil Adam Toula, na nějž posléze navázal Martin Douděra. Domácí jsou aktivnějším týmem a po zbytek poločasu s přehledem kontrolovali průběh. Pokud Hostouň chce pomýšlet na body, musí ve druhé půli předvést výrazně lepší výkon.

45+1

První poločas skončil.

44

Žlutou kartu dostává Filip Horský (SK Slavia Praha B).

37

Žlutou kartu dostává Leoš Gajdošík (TJ Sokol Hostouň).
Z Horních Počernic vypadl obraz. Za dočasné technické problémy se omlouváme a o dění na trávníku vás budeme informovat hned, jakmile to bude možné.

34

Opět jsme byli svědky přímé střely na bránu. Antonín Kinský však s touto variantou kopu počítal a střelu k pravé tyči vyrazil nad břevno.

33

Hosté si vynutili další přímý kop z velmi zajímavé vzdálenosti od brány. Na hraně levé strany šestnáctky si Obadal pomohl rukama proti Charvátovi.

32

Tlak Hostouně pokračuje. Charvát po narážečce s Gajdošíkem střílel z dvaceti metrů, míč prosvištěl těsně nad břevnem.

31

Exekuce volného přímého kopu se chopil Jiří Miker. Vystřelil na stranu gólmana, prostor u pravé tyčky minul jen o pár decimetrů.

30

Michalu Švecovi zřejmě pořádně zatrnulo, když kousek za vlastním pokutovým územím podrazil Mentbergera a ve hře byla i červená karta, sudí Plzák si nakonec vystačil se žlutou.

29

Brejk Hostouně měl jepičí život. Nahrávka Vojtěcha Mentbergera ještě prošla k Charvátovi, tomu ale nevyšla klička proti Švecovi.

28

Od praporku centroval Filip Horský. Hledal a našel hlavu Alberta Labíka, ten ovšem trefil pouze jednoho z protihráčů.

27

Výborně si v těžké situaci poradil David Štětka. V obležení dvou protihráčů nastřelil do pravé nohy Huceka a vybojoval standardku v podobě rohového kopu.

26

Fotbalisté v červeno-bílých dresech kombinují s balónem na útočné polovině. Vzhledem ke stavu se však nikam přehnaně neženou, což je pochopitelné.

25

Brankář Antonín Kinský si pořádně zahrával, když rozehrál až těsně napadajícím Mikerem. Míč poslal Švecovi k levé lajně.

24

V posledních okamžicích se hra hodně kouskuje. Tentokráte se kousek za šestnáctkou provinil proti pravidlům Obadal, při zachycení nahrávku si pomohl rukou.

23

Proti centru vystartoval z brankové čáry Viktor Pančev. Zaváhání nedopustil, balón vyboxoval ven z pokutového území.

22

Volný přímý kop i na druhé straně. Martin Douděra si píchl míč po levé lajně, načež jej podrazil pozdě reagující Zahranyčnyj.

21

Centr mířil na Jana Pavlíka, ten ovšem vyskočil příliš pozdě a balón proletěl nad ním. Následně odvrátil do bezpečí Zeronik.

20

Standardka pro hosty. U pravé lajny si hrací předmět pokryl Lukáš Kosík a počkal si na kontakt s Matysem, po němž šel k zemi. Arbitr Plzák odpískal nedovolený zákrok.

19

Střídání v týmu TJ Sokol Hostouň: ze hřiště odchází Daniel Dostál, přichází Leoš Gajdošík.

18

S rychlou opovědí chtěl přispěchat Karel Charvát. Jenže míč mu neskočil ideálně, a tak místo rány z halfvoleje špatně zpracoval a kulatý nesmysl daroval Švecovi.

16

16. Martin DOUDĚRA - 2:0

16

Tým Slavia B právě vstřelil branku! Druhý gól v rozmezí čtyř minut, Slavia dělá další důležitý krok k zisku tří bodů! Středem táhl balón Horský, aby nakonec nahrál po pravé ruce nabíhajícímu MARTINU DOUDĚROVI, který sice vystřelil do tyčky, ale jeden z bránicích fotbalistů si pak míč nešťastně srazil do vlastní brány.

15

Za dlouhým nákopem Obadala vystartoval Horský. Protihráče předběhl, ale šanci překazil Pančev, který vyběhl a balón uzmul pro sebe.

14

Taktika hrát na 0:0 Hostouni dlouho nevydržela. Poslední tým tabulky se nyní bude muset snažit i víc útočit, což může být domácím jenom ku prospěchu.

12

12. Adam TOULA - 1:0

12

Tým Slavia B právě vstřelil branku! Sešívaní jsou za svou aktivitu odměněni vedoucím gólem! Po špatném výkopu brankáře Pančeva se míč dostal na střed k Labíkovi, jenž posunul míč do vápna ADAMU TOULOVI a ten technickou střelou do pravého horního rohu nedal gólmanovi žádnou šanci zkaročit.

12

Od prvních minut je zřejmé, že na míči budou hrát častěji domácí. Hosté přijeli hlavně bránit bezbrankový výsledek, případně útočit z brejkových příležitostí.

11

Adam Toula zkusil přenést hru doleva na Kopáčka. Pas měl oči, ovšem výborně zareagoval Zahranyčnyj, jenž hlavou přizvedl míč mimo dosah soka.

10

Pochvaly od trenéra se dočkal David Štětka. Pod tlakem si poradil perfektně, když udržel na zádech Mikera a pak si pomohl malou domů.

9

Adresátem přetaženého centru byl Martin Douděra. Kulatý nesmysl sklepl slabě pod sebe, ideálně pro brankáře Pančeva.

8

Po ztrátě Hostouně ve středu hřiště vyrazili tři červeno-bílí do rychlého protiútoku, avšak průnikový pas středem ve skluzu zastavil Pavlík.

6

První žlutou kartu zápasu obdržel hostující Jiří Miker. V rychlostním souboji nestačil protihráči, jehož proto zatáhl za dres, čímž ho zastavil.

6

Filip Horský se s hracím předmětem otočil a vyslal polovysoký centr zhruba na penaltu, odkud hlavičkoval Toula nad bránu.

5

Nejistý výběh gólmana Viktora Pančeva, jenž k míči doběhl až jako druhý. Měl velké štěstí, že si Horský posunul balón do takové pozice, odkud nemohl střílet.

4

Martin Douděra měl ostatek času, přesto vyslal hodně nízký centr, který navíc nedoletěl ani do šestnáctky. Další neúspěšný útok Slavie.

3

Střílený centr z levé strany si obrana Hostouně bez větších problémů pohlídala, na přední tyči stojící obránce odkopl míč do autu.

2

Domácí vstoupili do utkání v tradičních červeno-bílých dresech. Hostující Hostouň pro dnešní střetnutí zvolila dresy barvy zeleno-bílé.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SK Slavia Praha B: Kinský – Švec, Obadal, Zeronik, Horský, Šubert, Douděra, Matys (C), Labík, Toula, Štětka.
Náhradníci: Sirotník – Šimeček, Kopáček, Nikl, Hrubeš, T. Hájek, Biegon.

TJ Sokol Hostouň: Pančev – Pavlík, Zahranyčnyj, Kosík, Hucek, Miker, Charvát, Mentberger, Š. Hájek (C), Hovorka, Dostál.
Náhradníci: Charvát – Mejdr, Soukup, Vlasák, Shkyria, Kubáň, Gajdošík.

Rozhodčí: Plzák – Nedvěd, Míč.
TJ Sokol Hostouň

Hostouň je na tom ještě hůře, jež jeho dnešní soupeř. V tabulce totiž není horšímu týmu. Mužstvo ze Středočeského kraje doposud nasbíralo slabých pět bodů, a to za vítězství nad Povltavskou fotbalovou akademií a remízy s Karlovými Vary a Pískem. Hostouň byla součástí i MOL Cupu, kde nejprve porazila 3:1 Dobříš, ale pak po statečném boji padla 0:1 s prvoligovými Pardubicemi.
SK Slavia Praha B

„Béčko“ Slavie zatím ve třetí nejvyšší české soutěži nepodává úplně přesvědčivé výkony, neboť v sedmi zápasech uhrálo šest bodů a za svými zády má jen tři soupeře. Naposledy odehrálo utkání v Karlových Varech, kde padlo 1:2 a nenavázalo tak na vysokou domácí výhru 8:2 se Sokolovem, kde však byla jiná sestava, do hry se dostala i taková jména jako Michael Krmenčík, Jan Kuchta nebo Laco Takács.
Všem fanynkám a fanouškům fotbalu přeju krásné nedělní dopoledne. Vítám vás při sledování 8. kola ČFL, u zápasu mezi Slavií Praha B a Sokolem Hostouň.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 10:15.

SK Slavia Praha B – TJ Sokol Hostouň

4:1

konec (2:0)

Zpět na online

Branky: 12. Toula, 16. Douděra, 78. Nikl, 90. Toula – 71. Mentberger

Karty:   30. Švec (SLB), 44. Horský (SLB), 88. Douděra (SLB) – 6. Miker (HOS), 37. Gajdošík (HOS), 54. Zahranyčnyj (HOS), 59. Hucek (HOS), 74. Kosík (HOS), 89. Hovorka (HOS)   61. Švec (SLB)

SK Slavia Praha B: Kinský – Švec, Obadal, Zeronik (62. Nikl), Horský, Šubert, Douděra, Matys (C), Labík, Toula, Štětka.
Náhradníci: Sirotník – Šimeček, Kopáček, Nikl, Hrubeš, T. Hájek, Biegon.

TJ Sokol Hostouň: Pančev – Pavlík, Zahranyčnyj, Kosík, Hucek, Miker (67. Vlasák), Charvát, Mentberger, Š. Hájek (C), Hovorka, Dostál (19. Gajdošík).
Náhradníci: Charvát – Mejdr, Soukup, Vlasák, Shkyria, Kubáň, Gajdošík.

Rozhodčí: Plzák – Nedvěd, Míč

Diváci: 198