Menu

Futsal

Mistrovství světa

Panama – Česko

1:5

konec (0:4)

13.09.2021, 17:00 • Klaipéda Arena • Skupina D • Vít Muzikář

Tipsport: 10.4 7.45 1.17 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkujeme za pozornost, hezký zbytek večera. (18:53:39)
Češi nastoupí ve čtvrtek s Brazilci, pětinásobnými mistry světa, kde už budou tentokráte v pozici papírového outsidera. Česká základní skupina pokračuje již za sedm minut soubojem Vietnamu s druhým českým soupeřem na MS.
Vůbec poprvé zasáhlo na MS v zápase českého týmu video. Ve 30. minutě nakopl Holý z první na svého plzeňského spoluhráče Rešetára a ten sváděl souboj s Milordem, načež na dlouhou nohu prostřelil brankáře. Panamci si ještě vzali trenérskou výzvu a žádali odvolání Rešetárova gólu kvůli faulu na Milorda. Každopádně rozhodcovské duo potvrdilo svůj původní verdikt. VIR zasáhl ještě jednou, když si výzvu bral kouč Neumann. Koudelka krásně předložil balón na středu brankoviště, kde byl zezadu zasažen Záruba a Tomáš Neumann chtěl pokutový kop. Ten ovšem rozhodčí nenařídili.
Panamci zkrátka mohou litovat, že si zápas prohráli špatným nástupem, kdy Češi chodili do otevřené obrany a defenzivní fáze Panamcům moc nefungovala.
Český tým zvládl své první vystoupení na MS v Litvě, když o výhře nad Panamou rozhodl v úvodních deseti minutách, když nasázel čtyři branky. Michal Seidler čistým hattrickem vyrovnal v historické tabulce reprezentačních střelců Martina Dlouhého a momentálně tak platí, že jak Seidler, tak dlouhý se v reprezentačním dresu prosadili ve 104 případech. Nicméně ve zbylých třiceti minutách už byla Panama minimálně vyrovnaným soupeřem a šancí na překonání výborného Vahaly měla opravdu dost. Zkrátka výkon českého celku nebyl zcela ideální a výsledek je možná i pro Panamu krutý.

Konec zápasu.

39:54

Při rohu zleva hlavičkoval Koudelka proti vlastní bráně a naštěstí minul pravou tyč.

39:38

Jinak dobře myšlenou narážečku Maquensiho s Goodridgem na poslední chvíli překazili. Následoval ostrý zákrok na Koudelku a Zárubu. Maquensi vzápětí hrál bez vyzuté sálovky, což se ve futsale nesmí a píská se proti Panamě.

39:21

Holý se Zárubou chybovali, následně zablokoval Koudelka střelu z levé strany.

39:08

Timeout pro český tým.

38:08

38:08 GOODRIDGE - 1:5

38:08

Panama právě vstřelila branku!
Maquensi roztáhl hru ze středu na levou stranu a po centru de Leona z levé strany se tlačil do zakončení v brankovišti CLAUDIO GOODRIDGE, až Matěj Slováček nešťastně dovezl míč do vlastní sítě. Oficiální web FIFA zatím označil jakožto střelce gólu panamského futsalistu. Asistence: Michael de Leon.

37:54

Do Milordova centru z pravé strany se vrhl Koudelka, následovat bude panamský aut u českého brankoviště.

37:48

Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Vahala, přichází Gerčák.

37:48

Další faul Jošta, tentokráte na polovině hřiště a zase jeho obětí Milord. Češi mají pět faulů. Panamci si berou timeout.

37:28

Jošt dostává žlutou kartu za ostrý skluz z pravé strany na Milorda.

36:55

Maquensi běžel do přečíslení tři na dva a přihrál ze středu na levou stranu, kde zřejmě Goodridge zakončoval na zadní tyč, kde byl připraven Vahala.

36:31

Koudelka se rozeběhl na levé straně a ještě stačil nahrát Pavlu Drozdovi, ten upadl při převzetí balónu.

35:43

David Drozd dostal nahrávku na levé straně do běhu od svého dvojčete, ale Penaloza vyrazil střelu křížem.

34:57

Tvrdá střela Vahaly z dálky míří mimo branku.

34:44

Campos se zbavil Koudelky na levé straně, ale střílel po zemi vedle přední tyče.

34:20

Záruba rozehrál zleva na pravou stranu na Holého, ten pokazil centr křížem k zadní tyči na Drozda.

34:16

Už to vypadalo na ztrátu Vahaly, ale ten chybu hned napravil a posunul míč na levou stranu Joštovi, který byl faulovaný při otočce kolem Goodridge.

33:48

Vokoun se objevuje na palubovce, takže dnes si zahraje všech dvanáct futsalistů v poli.

33:30

Rešetár se nedostal na levé straně přes Hursta. Panamci pak chybovali v rozehrávce.

32:49

Střela z levé strany na zadní tyč vypadla skákajícímu Penalozovi, ale Jošt se nedostal k dorážce.

32:36

Vahalův výhoz na levou stranu odehrál Hurst do autu.

32:07

David Drozd si na pravé straně přehodil míč na levou nohu a vystřelil ze střední vzdálenosti povedený pokus o fous vedle vzdálenější tyče.

31:47

Penalta to ale nebude.

31:47

Vypadalo to, že Milord šlápl zezadu na patu Záruby.

31:47

Koudelka si narazil se Slováčkem na pravé straně, zasekávačkou na levačkou posadil na plac hned dva soupeře a centroval na střed brankoviště, kde byl Záruba zezadu zasažen Milordem. Trenér Neumann si bere challenge a rád by viděl nařízenou penaltu!

31:25

Panamu může hodně mrzet, že nezvládla prvních deset minut zápasu, protože od té doby působí velice sympaticky.

30:42

Panama rozehrával volný přímý kop del Rosariem z pravé strany a Koudelka ve spolupráci s Vahalou ubránil na vzdálenější tyči Milorda.

29:20

29:20 REŠETÁR - 0:5

29:20

Česko právě vstřelilo branku!
Holý nakopl míč při rozehrávce z pravého obránce na levou stranu, kde LUKÁŠ REŠETÁR byl důrazný proti Milordovi. Trošku ho postrčil a nakonec zakončil na dlouhou pravačku mezi nohama Penalozy na zadní tyč. Panamci si ještě vzali trenérskou výzvu a chtěli odvolání gólu. Domnívali se, že LUKÁŠ REŠETÁR fauloval. Po shlédnutí VIR ale sudí potvrdili svůj původní verdikt. Asistence: Michal Holý.

29:07

Milord byl na konci kontru Panamy a vypálil tvrdě levačkou z pravé strany na přední tyč, kde byl rukama Vahala, následně už se ale s míčem nacházel za svou brankou.

28:45

Vahala střílel skoro z hrany středového kruhu. Nejprve tečoval del Rosario, pak škrtal Slováček hlavou, Penaloza šel ale ke své levé tyči a levou rukou zasáhl.

28:36

Slováček naháněl z pravé strany Aparicia. Panama se dožadovala faulu, nepískalo se a je nařízený český roh.

27:42

Slováček táhl kontr tři na dva, Češi dostali výhodu za zákrok na Zárubu, ale při zprvu nadějném brejku ani nezakončili.

27:06

Rozhodčí pískají skluz Rivase na Vahalu po odehrání balónu českým brankářem přímo na hranici českého brankoviště.

26:38

Rešetár hodil balón do levé poloviny brankoviště Vnukovi, ten hezky podržel míč na noze a naznačoval zpětný pas. Místo toho chtěl nachytat Penalozu na bližší tyči. Nepovedlo se.

26:14

Castrllon nahrával přes levou stranu Goodridgeovi a Holý uhýbal rukama od soupeře, dával si pozor, aby nefauloval.

25:44

Vahala nakopával na levou stranu na Holého, ten si za zády beka nedokázal zpracovat ideálně balón svou sálovkou.

25:20

Ve chvíli, kdy Pavel Drozd přebíral míč na pravé straně, tak byl faulovaný Hurstem.

24:57

Holý získal míč a šel do kontru dva na jednoho, zvedl hlavu a nahrál na levou stranu Slováčkovi. Ten se snažil pravačkou obstřelovat na vzdálenější tyč, kterou zavřel Penaloza.

24:30

Ortiz zasekl, tím položil českého hráče na palubovku na pravé straně a jeho střelu levačkou přizvedl obránce českého celku jen pod břevno, kde se natáhl skvělý Vahala!

24:10

Víceméně v situaci tři na dva netrefil Hurst ideálně centr z levé strany na zadní tyč, kde byl Ortiz před prázdnou bránou.

23:44

Vahala vyhodil míč záměrně mimo hřiště, protože na zemi kvůli dohrání Hurstem zleva zůstal ležet Křivánek a musel být ošetřovaný.

23:43

Při přečíslení nahrál Castrellon ze středu na pravou stranu a Vahala posléze chytil zakončení levačkou Ortize.

23:17

Češi si zavařili při powerplay na polovině hřiště, ale za cenu ztráty Rešetára na levé straně stačili situaci dobře vyřešit.

22:28

Maquensi zakončoval z pravé strany, když hodlal yvužít perfektní práce Milorda. Ten umotal českého hráče a sklepl na nohu Maquensiho, jenž přes padajícího protihráče pálil vedle zadní tyče.

21:43

Koudelka kopl roh pod sebe proti noze Zárubovi, jeho rána mířila vedle kratší tyče.

21:41

Vahala střílel z dálky pod břevno, ale Penaloza vytáhl balón rukama na roh.

21:35

Slováček si seběhl na pravou stranu na Koudelkovu přihrávku a jeho pokus vyrazil Penaloza. Slováčkovi se potom nelíbilo počínání bránícího Maquensiho.

21:24

Slováček nedosáhl na nahrávku Koudelky na pravé straně, hraje tak Panama.

20:59

Rivas minul branku z pravé strany po souboji s Koudelkou.

20:01

Začal druhý poločas.
Češi výborně vstoupili do zápasu. Michal Seidler vsítil za necelých pět minut čistý hattrick a vyrovnal v počtu nastřílených reprezentačních branek Martina Dlouhého. Momentálně tak platí, že Dlouhý i Seidler skórovali ve 104 případech.

Seidler dokonale využil jinak slabší hry Panamy směrem dozadu. Přitom v útočné fázi nepůsobí Panamci vůbec zle a své šance si vypracovali. Zhruba v závěrenčých osmi minut měla i Panama více ze hry. Každopádně český tým zatím drží Ondřej Vahala. Ten si poradil například s velkou příležitostí de Leona po skvělém centru Rivase. Rivas měl následně největší dosavadní panamskou tutovku, když ho nepokryl Záruba při rohu, ale zcela sám před Vahalou minul bránu.

20:00

První poločas skončil.

19:44

Což byl mimochodem také pátý faul Čechů.

19:36

Milord byl faulovaný na levé straně a ve výhodě naservíroval balón k zadní tyči, kde Ortiz spálil křížem velkou příležitost!

19:20

Vahala si při powerplay vyměnil míč s Holým a našel na levé straně Vnuka, ten čekal kontakt s vystupujícím soupeřem a použil dobře tělo. následně se dožadoval faulu.

18:46

Rešetár postrčil z levé strany Milorda. Následně byl Seidler důrazný u lajny a vybojoval balón pro český tým.

18:24

Vahala přihrál při powerplay na levou stranu Vnukovi, proti němu včas vystoupil bránící hráč.

18:09

Koudelka si při rozehrávce na středu byl podražen.

17:53

Milord přišel o míč na pravé straně v situaci dva na dva, když pár sekund byl na druhé straně naprosto volný jeho spoluhráč.

17:05

Zřejmě Rivas nacentroval z pravé strany mezi nohama obránce k zadní tyči, kde byl naprosto sám de Leon, ale ani nadvakrát v jasné šanci nepřekonal zatím skvělého Vahalu!

16:35

Castrellon je zatím nejlepším panamským futsalistou v zápase, nyní se dostal silou vůle k zakončení levačkou z pravé strany a míč poté proletěl vedle protější šibenice.

16:15

Člověk má takový pocit, že Češi už dlouho nevystřelil na panamskou branku a země nacházející se v Karibiku je více na balonu v posledních minutách.

15:41

Maquensi se zbavil na levé straně Křivánka, přední tyč pohlídal Holý, ale nalil Castrellonovi, jehož pokus vyboxoval Vahala.

14:58

Křivánek dobře presoval z levé strany. Věděl, že obránce už nemůže hrát podruhé s brankářem a protihráči nezbylo nic jiného než otřít míč o futsalistu pražské Sparty.

14:37

Rešetár se objevuje poprvé na palubovce.

14:34

Timeout pro český tým.

14:34

Záruba byl na začátku útoku a tak dlouho přemýšlel, jak nahraje křížem na levou stranu Koudelkovi až to celé prováhal.

14:12

Záruba se omlouvá za faul z pravé strany, Panamci rozehrají nakrátko.

13:47

Panamci si chtěli pomoci powerplay s brankářem v poli, ale Čeiši se ubránili už na polovině hřiště.

12:51

Ten kopl Goodridge na Rivase přes Seidlera. Kapitána Panamy nepohlídal Záruba a Rivas zakončoval placírkou z první vedle levé tyče v zatím největší šanci papírově domácích.

12:45

Rivasovo bodlo z levé strany přizvedl Koudelka na roh.

12:18

Ortiz vystřelil levačkou z pravé strany mezi nohama Koudelky do levé vykopnuté nohy Vahaly.

11:46

Ortiz nezpracoval nahrávku na pravé straně při brejku a balón mu z prvního doteku odskočil za bránu.

11:15

Přitom v útočné fázi není Panama vůbec špatná, ale zatím naráží na velice dobrého Vahalu. Nicméně v defenzivě to naopak není vůbec ideální a pro aktuální stav je slabá defenziva Panamy zřejmě určující.

10:47

Aparicio přešel přes Holého i Slováčka na pravé straně a pak vypálil vysoko nad branku.

10:13

Panamci s prominutím hoří v obraně, Vnuk přichystal balón zleva Křivánkovi a ten při snaze o zakončení z jedničky levačkou promáchl.

09:50

09:50 SEIDLER - 0:4

09:50

Česko právě vstřelilo branku!
Křivánek dostal nahrávku do běhu na středu a posunul proti brankáři do pravé poloviny vápna, kde měl MICHAL SEIDLER před sebou prázdnou bránu, zkompletoval hattrick a už se tak dělí se 104. góly s Martinem Dlouhým o pozici nejlepšího reprezentačního střelce v dějinách. Asistence: Lukáš Křivánek.

08:42

08:42 SEIDLER - 0:3

08:42

Česko právě vstřelilo branku!
MICHAL SEIDLER vypíchl míč soupeři. Následně ho poslal David Drozd do samostatného úniku a dlouholetá opora českého národního týmu zakončila mezi nohama brankáře. Pro MICHALA SEIDLERA to je 103. trefa v reprezentačním dresu a aktuálně je tak o pouhý gól v historické tabulce za Martinem Dlouhým. Asistence: David Drozd.

07:53

David Drozd získal míč po pokaženém autu Panamy a běžel z poloviny hřiště sám na Penalozu, ještě naznačil přihrávku na Slováčka na levou stranu, na kterou mu brankář skočil a Drozd potom v obrovské šanci přestřelil horní tyč.

07:35

Vahala rozehrál jen na nohu Milorda, ten našel na pravé straně Campose, jehož střelu srazil Koudelka.

07:13

Záruba se nedohodl se Slováčkem při nahrávce patou z levé strany pod sebe a Češi se budou bránit.

06:58

Camposovi vůbec nevyšla narážečka s Apariciem na pravé straně zhruba na polovině hřiště.

06:40

Panama vysunula presink, David Drozd si chtěl obhodit soupeře zleva a ten hrál rukou.

06:18

Timeout pro Panamu.

06:18

Záruba sklepl delší nahrávku zprava pod sebe na Davida Drozda do druhé vlny, ten minul protější tyč.

05:52

David Drozd si rychle narazil se Seidlerem a napálil pravou tyč.

05:49

Koudelka zvedl hlavu a viděl, že vystupuje hráč, dobře použil tělo a dostal se zleva až na druhou stranu, kde ho podrazil Maquensi.

05:19

Maquensi se zbavil Koudelky na levé straně a křižnou střelu vyrážel Vahala rukama.

04:25

04:25 SEIDLER - 0:2

04:25

Česko právě vstřelilo branku!
Vahala vyhodil míč na levou stranu, MICHAL SEIDLER si zaběhl za beka, přehodil míč na pravačku a obstřelil Penalozu na vzdálenější tyč. Český střelec se tak znovu přibližuje vyrovnání rekordu Martina Dlouhého v počtu nastřelených branek v reprezentaci. Dlouhý už vede o dva góly – 104:102. Asistence: Ondřej Vahala.

03:39

Vnuk vypálil bodlem z levé strany do náruče brankáře, Penaloza poté kryl i zakončení Křivánka ze střední vzdálenosti.

02:54

Panamci kombinovali. Castrellon udělal krásnou kličku Seidlerovi na levé straně a překopl bránu.

02:22

Slováček zablokoval nahrávku z pravé strany a hlásí se o střídání, Rivas kope aut.

01:55

Vahala podržel český tým, Castrellon před ním zůstal na pravé straně úplně sám a český brankář dobře vyběhl na šestku.

01:35

01:35 ZÁRUBA - 0:1

01:35

Česko právě vstřelilo branku!
Koudelka nahrál delším křížem při rozehrávce na pravou stranu, Slováček zasekl obránci a posunul na střed na RADIMA ZÁRUBU, který mezi nohama beka zakončil do prázdné brány. Asistence: Matěj Slováček.

01:14

Castrellon dostal nahrávku na pravou stranu do běhu, Vahala zmenšoval úhel a na poslední chvíli zamezili Češi přihrávce před víceméně před prázdnou branku.

00:52

Slováček nezpracoval nákop Vahaly na levé straně a rozehraje tak Penaloza.

00:26

David Drozd se dostal na pravé straně k zakončení levačkou křížem mimo branku!

00:01

Záruba rozehrál, Češi nastoupili v bílém. Panama v červeném.

00:01

Utkání právě začalo.
Do nominace pro tento zápas se nevešel brankář Lukáš Němec a slávistický kapitán Jan Homola, který v sešívaném působí již devátou sezonu.
Trenér Neumann roztrhl dvojčata Drozdova a na rozdíl od kvalifikace o postup na ME 2022 spolu nebude hrát chrudimská čtyřka. V základní čtyřce se objevuje Radim Záruba, opora pražské Slavie.
Úvodní sestavy:

Panama: Penaloza (Hernandez) – Maquensi, Rivas (C), Goodridge, Castrellon – Ledezma, Hurst, del Rosario, Milord, Campos, de Leon, Aparicio, Ortiz.

Česko: Vahala (Gerčák) – Koudelka, Záruba, Slováček, D. Drozd – Vnuk, Holý, Seidler, Rešetár (C), Křivánek, P- Drozd, Vokoun, Jošt.

Rozhodčí: Alhosani (UAE), Hussain (BHR) – An (CHN).
Loučení kapitána
Na tiskové konferenci před MS ohlásil Lukáš Rešetár, že v Litvě zažije svou derniéru na MS. Je pravda, že v létě prodloužil v Plzni smlouvu na tři roky (a další MS se koná shodou okolností v roce 2024). Ikona českého futsalu a borec, který si v říjnu vyzkouší Ligu mistrů ve druhém klubu, ovšem vyloučila, že by za tři roky ještě hrála na reprezentační úrovni. Rešetár se dokázal zotavit z nejtěžšího zranění kariéry, když před dvěma lety nedohrál utkání v dresu Plzně na palubovce Chrudimi, kde získal deset titulů. Přiznal, že táhnoucí se zdravotní peripetie, kterému mu předčasně ukončily předloňskou sezonu, u něj probudily i myšlenky na konec kariéry. Nicméně následně skvěle načasoval formu na play-off a měl velký podíl na historickém triumfu Západočechů proti Východočechům ve finálové sérii.
Kdy se Češi naposledy představili na MS?
Správná odpověď zní – 12. listopadu 2012. Tehdy vypadli v thajském Bangkoku s Ruskem prohrou 0:3. Byla to pro ně vůbec první velká akce po historickém bronzu z ME 2010. Sestava českého týmu pro osmifinálový duel byla následující:

Gerčák (Žďánský) – Cupák, Rešetár, Slováček, Frič, Janovský, Sláma, Belej, Seidler, Koudelka, Kovács.

Ze současného českého mužstva pamatuje tento duel pět hráčů – Gerčák, Rešetár, Slováček, Seidler, Koudelka. Následně Češi nepostoupili ze skupiny na ME 2014, ani ME 2016. Uplynulé MS 2016 v Kolumbii se jich netýkalo, stejně tak poslední EURO 2018 kvůli o gól prohrané baráži se Srbskem.
Seidler blízko překonání milníku
Bohužel zejména vlivem toho, že Češi nezvládli klíčový dvojzápas s Poláky o postup na ME 2022 (to se bude konat na začátku roku v Nizozemsku) možná tak trošku zapadlo, že v zápase na půdě soupeře vstřelil Michal Seidler jubilejní stou brankou. Momentálně tak ztrácí na trenéra Rapidu Ústí nad Labem Martina Dlouhého pouhé tři branky. Dlouhý už několikrát prohlásil, že nemá sebemenší problém s tím, když jej Michal Seidler překoná.
Jaké jsou šance Čechů na postup?
Čistě papírově to vychází tak, že Češi se porvou o postup ze základní skupiny s Panamou a Vietnamem, tedy sedmatřicátým, respektive třiačtyřicátým celkem žebříčku FIFA (Češi jsou na šestnácté pozici). Brazílie je obrovským favoritem na vítězství ve skupině a možná i v celém turnaji. V případě postupu z druhého místa by si to rozdal český celek v osmifinále s vítězem skupiny E (Angola, Japonsko, Paraguay, Španělsko) a mohl by tedy narazit na Španěly, mistry světa 2004. Trenér Neumann hned po losu přiznával na svazovém webu spokojenost a oddych, že Češi nevyfasovali Kazachstán, jenž hrozil ze třetího koše. Neumann se, společně se svými svěřenci Holým a Seidlerem, shodl nezávisle na tom, že souboj s Panamou může být pro působení českého týmu v Litvě zásadní i z hlediska psychického rozpoložení před zápasem s Brazílií. Ten čeká Čechy ve čtvrtek.
Cesta českého týmu na MS
24. října 2019 zahájili čeští futsalisté cestu na své čtvrté MS v historii. V portugalském Viseu přehráli Německo poměrem 3:0. Následně deklasovali Lotyšsko 7:1 a v souboji s Portugalskem při debutu brankáře Michala Hůly, padli v souboji s posledními mistry Evropy 1:4, když jedinou brankou srovnával Michal Seidler.

Češi tak postoupili do Elite Round, které se odehrálo na začátku února loňského roku v Brně. Češi porazili Slovince 3:1 a Rumuny 4:0. V sobotu večer je dělalo 35 sekund od letenky do Litvy. Nicméně Kazaši vykřesali naději v duelu se Slovinskem. Následně v neděli podlehl český celek Kazachstánu s řadou naturalizovaných Brazilců 2:5. Čechům se hlavně nepovedl úvod a rychle prohrávali 0:3. Zatímco Kazaši měli jistý postup na světový šampionát, tak Češi věděli, že na jaře budou hrát baráž proti Chorvatům. Trenér Neumann přiznával, že se jeho tým pokusí o zázrak.

Následně se za šest týdnů zastavil svět a nakonec ona odložená baráž nastala až v listopadu. Příprava na tento dvojzápas snad nemá obdoby. Česká liga byla tou dobou přerušena a Češi tak šli do duelu s mužstvem plných hvězd se skoro až nulovou herní praxí. V Chorvatsku uhráli remízu 2:2 i díky tomu, že Lukáš Němec chytil pokutový kop exsparťana Tihomira Novaka. Desátého listopadu poté přišla odveta v Brně. Po normální hrací době platil stav 2:2 (mimochodem tehdy by se při jakékoliv jiné plichtě bral v potaz počet vstřelených branek na hřišti soupeře, stejně jako ve fotbale). O osudu musel rozhodnout až penaltový rozstřel. Ve chvíli, kdy Radim Záruba, nejlepší český barážový střelec neproměnil, měli Chorvaté mečbol. Neproměnili. Nakonec Jiří Vokoun poměrně atypicky penaltou k tyči mezi nohama brankáře poslal Českou republiku do Litvy.
Gerčák drží primát
V nominaci českého národního týmu figuruje šestačtyřicetiletá chytající legenda Libor Gerčák. Oficiální web FIFA přinesl informaci, že Gerčák je nejstarším hráčem celého turnaje. Není to poprvé, kdy český tým disponuje na velké akci nejstarším účastníkem. Naprosto stejné pocity jako Gerčák kdysi zažíval i Roman Mareš. Gerčák debutoval v nároďáku před osmnácti lety ještě pod trenérem Střížem. Při dvojzápase s Portugalskem o postup na ME překonal v počtu reprezentačních startů nejlepšího reprezentačního střelce v dějinách Martina Dlouhého. Gerčáka čeká, společně s další legendou Lukášem Rešetárem, třetí světový šampionát.
Hezký den, je to tady! Po pěti letech se český futsalový národní tým dnes představí na velké akci a v prvním utkání základní skupiny MS v Litvě bude jeho soupeřem Panama. Začínáme v 17:00.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Panama – Česko

1:5

konec (0:4)

Zpět na online

Branky: 39. Goodridge (de Leon) – 2. Záruba (Slováček), 5. Seidler (Vahala), 9. Seidler (D. Drozd), 10. Seidler (Křivánek), 30. Rešetár (Holý)

Karty:   35. Goodridge (PAN) – 38. Jošt (CZE)

Panama: Penaloza (Hernandez) – Maquensi, Rivas (C), Goodridge, Castrellon – Ledezma, Hurst, del Rosario, Milord, Campos, de Leon, Aparicio, Ortiz.

Česko: Vahala (38. Gerčák) – Koudelka, Záruba, Slováček, D. Drozd – Vnuk, Holý, Seidler, Křivánek – Rešetár (C), Jošt, P. Drozd, Vokoun.

Rozhodčí: Alhosani (UAE), Hussain (BHR) – An (CHN)