Menu

Futsal

Mistrovství světa

Panama – Česko

1:5

konec (0:4)

13.09.2021, 17:00 • Klaipéda Arena • Skupina D • Vít Muzikář

Tipsport: 10.4 7.45 1.17 Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost!

Děkujeme za pozornost, hezký zbytek večera. (18:53:39)
Češi nastoupí ve čtvrtek s Brazilci, pětinásobnými mistry světa, kde už budou tentokráte v pozici papírového outsidera. Česká základní skupina pokračuje již za sedm minut soubojem Vietnamu s druhým českým soupeřem na MS.
Vůbec poprvé zasáhlo na MS v zápase českého týmu video. Ve 30. minutě nakopl Holý z první na svého plzeňského spoluhráče Rešetára a ten sváděl souboj s Milordem, načež na dlouhou nohu prostřelil brankáře. Panamci si ještě vzali trenérskou výzvu a žádali odvolání Rešetárova gólu kvůli faulu na Milorda. Každopádně rozhodcovské duo potvrdilo svůj původní verdikt. VIR zasáhl ještě jednou, když si výzvu bral kouč Neumann. Koudelka krásně předložil balón na středu brankoviště, kde byl zezadu zasažen Záruba a Tomáš Neumann chtěl pokutový kop. Ten ovšem rozhodčí nenařídili.
Panamci zkrátka mohou litovat, že si zápas prohráli špatným nástupem, kdy Češi chodili do otevřené obrany a defenzivní fáze Panamcům moc nefungovala.
Český tým zvládl své první vystoupení na MS v Litvě, když o výhře nad Panamou rozhodl v úvodních deseti minutách, když nasázel čtyři branky. Michal Seidler čistým hattrickem vyrovnal v historické tabulce reprezentačních střelců Martina Dlouhého a momentálně tak platí, že jak Seidler, tak dlouhý se v reprezentačním dresu prosadili ve 104 případech. Nicméně ve zbylých třiceti minutách už byla Panama minimálně vyrovnaným soupeřem a šancí na překonání výborného Vahaly měla opravdu dost. Zkrátka výkon českého celku nebyl zcela ideální a výsledek je možná i pro Panamu krutý.

Konec zápasu.

39:54

Při rohu zleva hlavičkoval Koudelka proti vlastní bráně a naštěstí minul pravou tyč.

39:38

Jinak dobře myšlenou narážečku Maquensiho s Goodridgem na poslední chvíli překazili. Následoval ostrý zákrok na Koudelku a Zárubu. Maquensi vzápětí hrál bez vyzuté sálovky, což se ve futsale nesmí a píská se proti Panamě.

39:21

Holý se Zárubou chybovali, následně zablokoval Koudelka střelu z levé strany.

39:08

Timeout pro český tým.

38:08

38:08 GOODRIDGE - 1:5

38:08

Panama právě vstřelila branku!
Maquensi roztáhl hru ze středu na levou stranu a po centru de Leona z levé strany se tlačil do zakončení v brankovišti CLAUDIO GOODRIDGE, až Matěj Slováček nešťastně dovezl míč do vlastní sítě. Oficiální web FIFA zatím označil jakožto střelce gólu panamského futsalistu. Asistence: Michael de Leon.

37:54

Do Milordova centru z pravé strany se vrhl Koudelka, následovat bude panamský aut u českého brankoviště.

37:48

Střídání v týmu Panama: ze hřiště odchází Vahala, přichází Gerčák.

37:48

Další faul Jošta, tentokráte na polovině hřiště a zase jeho obětí Milord. Češi mají pět faulů. Panamci si berou timeout.

37:28

Jošt dostává žlutou kartu za ostrý skluz z pravé strany na Milorda.

36:55

Maquensi běžel do přečíslení tři na dva a přihrál ze středu na levou stranu, kde zřejmě Goodridge zakončoval na zadní tyč, kde byl připraven Vahala.

36:31

Koudelka se rozeběhl na levé straně a ještě stačil nahrát Pavlu Drozdovi, ten upadl při převzetí balónu.

Panama – Česko

1:5

konec (0:4)

Zpět na online

Branky: 39. Goodridge (de Leon) – 2. Záruba (Slováček), 5. Seidler (Vahala), 9. Seidler (D. Drozd), 10. Seidler (Křivánek), 30. Rešetár (Holý)

Karty:   35. Goodridge (PAN) – 38. Jošt (CZE)

Panama: Penaloza (Hernandez) – Maquensi, Rivas (C), Goodridge, Castrellon – Ledezma, Hurst, del Rosario, Milord, Campos, de Leon, Aparicio, Ortiz.

Česko: Vahala (38. Gerčák) – Koudelka, Záruba, Slováček, D. Drozd – Vnuk, Holý, Seidler, Křivánek – Rešetár (C), Jošt, P. Drozd, Vokoun.

Rozhodčí: Alhosani (UAE), Hussain (BHR) – An (CHN)