Menu

Futsal

Mistrovství světa

Litva – Venezuela

1:2

konec (1:1)

12.09.2021, 19:10 • Kaunas Arena • Skupina A • Vít Muzikář

To je z prvního dne MS ve futsalu vše, děkujeme za pozornost a přejeme hezký zbytek večera. (20:58:59)
MS pokračuje pochopitelně zítra a po devíti letech zasáhne do programu světového šampionátu i český tým. Ten bude od 17:00 proti Panamě v roli papírového favorita. Následně budou hrát Brazilci s (asi) nejlepším hráčem světa Feraaem proti Vietnamu v rámci druhého zápasu "české" základní skupiny od 19.00.
Ještě dodejme, že Litva vůbec nevyužila toho, že po žluté kartě pro Wilsona Franciu hrála Venezuela od 32. minuty s pěti fauly a hrozbou desetimetrového kopu.
Zatímco Venezuela slaví, tak Litevci smutní a uvědomují si, že ačkoliv se dá postoupit i ze třetího místa, tak jejich situace je kritická. V dalším zápase se představí proti Kazachstánu, který vyhrál brněnskou kvalifikační skupinu a poslal v únoru 2020 český tým do baráže. Venezuelu čeká jeden z nejlepších brankářů planety Higuita, který je vzorem i pro českého reprezentačního gólmana a dvojnásobného českého mistra Ondřeje Vahalu.
Litevci ještě zkusili powerplay. Nicméně ve chvíli, kdy Derendiajev v dresu brankáře zrychlil hru a Sendzikas chtěl sehrát celou kombinaci až na vzdálenější tyč do kuchyně, tak hrozící vyrovnání odvrátil hlavou Sanz. Tím pádem nemusel gólman Villalobos předvést jediný zákrok při powerplay Litevců.
Litva byla ve svém prvním zápase na domácím MS horším týmem. Venezuela měla výraznou převahu na držení míče, ale nevěděla si moc rady s velice dobrou defenzivou soupeře. Domácí spoléhali hlavně na rychlé kontry. Když už to vypadalo, že se budou body dělit, což by dost možná byla ztráta pro oba, tak rozehrála Venezuela roh, výborně hrající Sanz přihrál pivotovi Cabarcasovi a ten vytvořil prostor pro vítěznou ránu Alfreda Vidala. Litevci ještě požádali o konzultaci s VIR, ale rozhodčí potvrdili svůj původní verdikt. Mimochodem na video se novozélandská soudcovská dvojice dívala i krátce před rozhodující trefou, kdy dlouho zkoumala, jestli při centru z pravé strany se jednalo o ruku u těla v podání Juchna, či nikoliv. Tato situace ještě dopadla lépe pro domácí.

Konec zápasu.

39:58

Zagurskas musel střílet ze střední vzdálenosti, Villalobos skákal ke své levé tyči, tu litevský kapitán minul.

39:53

Juchno byl zády proti Villalobosovi a ten neměl potíže s pokusem patou.

39:39

Derendiajev zrychlil hru pasem na levou stranu proti vystupujícímu hráči a Sendzikas to chtěl sehrát centrem na zadní tyč před prázdnou bránou, Sanz hlavou zasáhl.

39:31

Ještě ani jednou nezasahoval brankář při powerplay!

39:05

Derendiajev se vrací do plac jakožto pátý hráč.

38:45

Vidal zachytil balón, ale umístil jej zprava jen do boční sítě.

38:19

Derendiajev mohl odcentrovat z levé strany na vzdálenější tyč. Nestalo se. Zatím to je absolutně bez střelby.

37:51

Litva jde do powerplay s Derendiajevem v dresu brankáře.

37:35

Venezuela právě vstřelila branku!
Venezuela slaví jako kdyby vyhrála celý turnaj! Po rozehrávce rohu Viamontem zleva hodil Sanz na obránci míč okamžitě pivotovi Cabarcasovi, ten podržel balón a zády k bráně ho předložil proti noze ALFREDA VIDALA a ten křížem zakončil. Domácí ještě požádali o konzultaci s VIR, ale bez úspěchu.

37:31

Evidentně ano, protože rozpažují a pokutový kop to nebude.

37:31

Už dlouho se dívají muži v modrém. Juchno dával ruku za záda, uhýbal balónu, ale už to nestačil. Rozhodčím jde podle všeho o to, jestli lze tuto situaci posoudit jako ruku u těla.

Litva – Venezuela

1:2

konec (1:1)

Zpět na online

Branky: 7. Zagurskas (Reimaris) – 3. Sanz, 38. Vidal (Cabarcas)

Karty:   16. Zagurskas (LIT) – 32. W. Francia (VNZ)

Litva: Zagaras (Macenis, Glinskis) – Bucma, Zagurskas (C), Sendzikas, Juchno – Buinickij, Derendiajev, Spietinis, Vuskinovic, Baranauskas, Samsonik, Reimaris.

Venezuela: Villalobos (C) (Rueda) – Sanz, W. Francia, Vidal, Morillo – Cabarcas, G. Teran, Gutierrez, Viamonte, Suarez, Vento, M. Francia, A. Teran.

Rozhodčí: Sinclair (NZL), Riley (NZL) – Nazemi (IRN)