Menu

Futsal

Mistrovství světa

Kazachstán – Kostarika

6:1

konec (4:1)

12.09.2021, 17:00 • Kaunas Arena • Skupina A • Vít Muzikář

Přemožitel českého týmu z brněnské kvalifikační skupiny zvládl vstup do MS, když porazil Kostariku tenisově 6:1. Kostarika byla Kazachstánu vyrovnaným soupeřem v prvních deseti minutách. Pak doplatila na špatné bránění standardních situací a ačkoliv snížila z nepřímého kopu za dvojí hraní s brankářem Higuitou, tak po dvaceti minutách prohrávala o tři branky díky vlastnímu gólu a následné brance Taynana o tyč. Ve druhé půli vstřelili Kazaši dva rychlé góly během minuty a od té chvíle už se utkání dohrávalo. Duaren Tursagulov zaznamenal pět kanadských bodů (1+4), hned polovinu gólů dostala Kostarika ze standardek. Zároveň pro druhý zápas na turnaji přišla o vyloučeného Gambou. (19:02:41)

Konec zápasu.

39:43

Nahrávka křížem na pravou stranu na Taynana končí na patě Zunigy. Ten je v pořádku, což je příjemná zpráva.

39:05

Čtyři Kazaši samozřejmě nalezli na tři Kostaričany a k jejich vzteku pískl asistent rozhodčího faul rukama Taynana z pravé strany na Zunigu. Kazaši mají pět faulů a Taynan přisedl v pádu pravé koleno Zunigy, to se celkem prohnulo a možná, že by bylo úplně nejlepší, kdyby se nešli rozhodčí podívat na video a režie neopakovala zákrok, za který hrozila Taynanovi přímá červená karta. Nakonec sudí usoudili, že Taynan nebude vyloučen.

38:41

Kazaši vykombinovali až k Taynanovi na pravou stranu, ten křížem mířil mimo branku proti vybíhajícímu brankáři a schoval hlavu do dlaní.

38:10

Douglas míří z pravé strany vysoko nad branku a ruce Santamarii.

37:10

Cordero vystřelil volejem křížem zprava do náruče Higuity, ten chytil balón těsně ve vápně a skoro upadl. Takže musel vyhodit balón z brankoviště a dát si ho do běhu, aby se nedejbože nepískala hra rukou mimo vymezené území. Proti kazašskému brankáři stál Gamboa a rukama jej při presinku poslal na zem. Možná, že ani nevěděl, že už jednu žlutou kartu má. To znamená, že ve druhém zápase si nezahraje a Kazaši hrají dvě minuty čtyři na tři.

36:37

Kazaši nechali jít Cubilla po levé straně na Higuitu a ten minul protější tyč. Kazašský přístup sněrem ke hře dozadu je vlivem rozhodnutého výsledku hodně laxní a přesně to bylo Kazachům vyčítáno při timeoutu.

36:11

Cabalceta posílal nahrávku křížem na levou stranu a v rámci zákonu setrvačnosti hrál někdo ze země rozkládající se na dvou kontinentech do náruče Higuity. Malá domů v žádném případě.

35:47

Valiullin podkopl na levé straně Cabalcetu, který už byl rozběhnutý proti obraně Kazachstánu a klidně si rodilý Kazach mohl prohlédnout barvu svého dresu.

35:14

Salas působil dojmem, že absolutně nemá přehled o hře a nalil soupeři. Následně pokazil Tursagulov křižnou nahrávku zleva.

34:47

Salas běžel do brejku dva na dva, ránu z pravé strany zablokoval Taynan.

34:20

Upřímně řečeno – od branky Taynana na 6:1 je to docela nuda. Kazaši možná trošku šetří síly.

33:50

Tursagulov byl ztrojený na pravé straně, takže jubilejní pátou asistenci zatím nepřidá.

33:10

Higuita a Jessenamanov si hráli s ohněm na polovině hřiště až Jessenamanov stačil před vystupjícím Fonsecou nacentrovat na zadní tyč, kde Taynan takovým zvláštním halfvolejem křížem minul branku.

32:57

Žlutou kartu dostává D. Vargas (Kostarika).

32:42

Higuita při powerplay nahrál na levou stranu a Jessenamanov vypálil vedle vzdálenější tyče.

32:37

Diego Vargas fauloval z levé strany Douglase, který si jej chtěl obhodit.

32:22

Cordero měl postavený míč na levé lajně, balón byl v pohybu a doplatil na výklad pravidla, které platí druhou sezonu.

Kazachstán – Kostarika

6:1

konec (4:1)

Zpět na online

Branky: 10. Jessenamanov (Tursagulov), 11. Tursagulov (Douglas), 14. Douglas (Higuita), 17. Taynan (Akbalikov), 27. Orazov (Tursagulov), 27. Taynan (Tursagulov) – 12. Rodriguez (Gomez)

Karty:   13. Taynan (KAZ) – 20. Gamboa (COS), 33. D. Vargas (COS)   38. Gamboa (COS)

Kazachstán: Higuita (C) (Atantajev) – Taynan, Akbalikov, Knaub, Douglas – Karagulov, Nurgožin, Madijarov, Valiullin, Orazov, Jessenamanov, Tursagulov, Sarbassov.

Kostarika: Santamaria (C. Vargas) – Garro (C), Cabalceta, Cubillo, Zuniga – Guevara, Gomez, D. Vargas, Salas, Fonseca, Cordero, Rodriguez, Gamboa.

Rozhodčí: Hassan (EGY), Hnich (MAR) – Kammoun (TUN)