Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (muži)

Černá Hora – Itálie

17:18 po pen.

konec (2:3, 5:4, 4:5, 3:2 - 3:4)

08.08.2021, 02:30 • O 7. - 8. místo • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:27)
Zápas vodních pólařů o sedmé místo mezi Itálií a Černou Horou nabídl dramatickou podívanou, kterou musel rozhodnout až penaltový rozstřel, v něm byli úspěšnější Italové.

Vítězný tým měl po většinu zápasu navrch, Černohorci se ale drželi v kontaktu a nejednou dokázali vrátit stav do vyrovnané podoby. Podařilo se jim to i v poslední vteřinách základní hrací doby, kdy využili individuální chyby soupeře k poslání zápasu do penalt. V rozstřelu byl ovšem úspěšnější soupeř, neboť za Černou Horu neproměnili penaltu Matković a Perković, zatímco na italské straně neuspěl pouze Aicardi. Di Fulvio v klíčovou chvíli udržel chladnou hlavu a střelou do protipohybu gólmana rozhodl o vítězství a výsledném sedmém místě pro Itálii.

Konec zápasu.

Je konec! FRANCESCO DI FULVIO mohl rozhodnout, tak se také stalo. Pro hod si vybral pravou stranu, Kandić se vydal opačným směrem.
Jenže vyrovnání nepřichází. Miroslav Perković neudržel tíhu okamžiku a míč napálila o horní tyče.

Matteo Aicardi dramatizuje utkání o sedmou příčku! Poslal míč k pravé tyči, což Kandić očekával a střelu chytil!
Černou Horu ještě drží ve hře Uroš Čučković. Na rozdíl od spoluhráče si balón v ruce pohlídal a odhodil jej k pravé tyčce.
Nicholas Presciutti dal výhodu Itálii. Zachoval chladnou hlavu a hodil míč nechytatelně do levé šibenice.

Stefan Vidović selhal! Balón mu v klíčový moment vyklouzl z ruky, hrací předmět poslal vysoko nad břevno!
Kandić byl blízko. Trefil stanu, kam Vincenzo Renzuto Iodice hodí balón, ale ke své pravé tyči skočil o něco málo později.
Dušan Matković vrací lehkou výhodu na stranu Černé Hory. O vodu vystřelil k levé tyčce, Nicosia nedokázal zareagovat včas.
Na straně Itálie Figlioli. V zápase nedal jediný gól, ale nyní si poradil, gólmana poslala na druhou stranu, sám vystřelil k levé tyči.
Jako první penaltový specialista Aleksandar Ivović. Vystřelil k pravé tyči, Nicosia neměl šanci.

Penaltový rozstřel začal.

Konec čtvrté čtvrtiny.

32

Černá Hora právě vstřelila branku!

Obrovskou chybu vyrobil Di Fulvio, jenž se v polovině bazénu školácky nechal obrat Brguljanem. Ten vyslal do úniku plavajícího ALEKSANDARA IVOVIĆE, ten hodem do pravé šibenice posílá utkání do penalt – 14:14!

32

Brankář Nicosia právě s největší pravděpodobností zajistil Itálii sedmé místo, když si poradil se zakončením Ivoviće o vodu. Do konce čtvrté čtvrtiny zbývá osmnáct vteřin, kterých Italové mohou strávit na balónu.

32

Obrovská smůla Černohorců! Skvěle provedený lob nejprve trefil tyčku, načež k míči nejrychleji doplaval Perković, ten trefil břevno!

31

Černá Hora bojuje o vyrovnání, jež by mohlo vést k následnému penaltovému rozstřelu. Střela vyšla na Ivoviće, jenž trefil Nicosiu do hlavy.

31

Italům se v posledních chvílích vůbec nedaří rozvrhnout čas pro ofenzivu. Tentokráte musel střílet z obrovské dálky Di Fulvio, i on minul.

30

Čas pro italský útok se chýlil ke konci. Alessandro Velotto musel střílet z velké vzdálenosti, cílový prostor o značný kus přehodil.

30

Černá Hora právě vstřelila branku!

Proměněna, ALEKSANDAR IVOVIĆ zůstává stoprocentní! Tentokráte zvolil střelu k pravé tyči. Nicosia trefil směr, ale na přesně umístěnou střelu neměl šanci dosáhnout. – 13:14.

29

Pokud by Itálie přidala patnáctý gól, bylo by rozhodnuto. Nestalo se a soupeř rozjel rychlý brejk na opačnou stranu. Po faulu jednoho z obránců následuje penalta!

29

Itálie pravé vstřelila branku!

Důležitý gól, který posílá hráče z Apeninského poloostrova do dvoubrankového náskoku! VINCEZO RENZUTO IODICE střílel z levé strany, Kandiće zaskočil odraz balónu od vody – 12:14.

28

Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Ukropina vyzkoušel překvapivý lob, ale balónu dal přílišnou výšku, skončil na horní síti.

28

Itálie právě vstřelila branku!

S blížící se koncovkou odskočila do vedení Itálie. NICHOLAS PRESCIUTTI zkusil štěstí a trefil se ideálně do levého horního růžku – 12:13.

27

Nicosia nechtěl zůstat pozadu a také předvedl velmi dobrý zákrok. Nenechal se rozhodit naznačením Ivoviće, jeho pokus k pravé tyči vytěsnil.

27

Neúspěch evidujeme i na druhé straně. Kandić skvěle vystál nejlepšího střelce soupeře Velotta, který ve finále úplně minul bránu.

26

Hráči v bílých čepičkách měli šanci strhnout vedení na svou stranu v přesilovce, leč neuspěli. Popadić vystřelil pravačkou o kousek na břevno.

26

Di Fulvio převzal míč a viděl volný prostor u pravé tyčky. Vystřelil ale v době, kdy ještě neměl míč plně pod kontrolou a trefil horní tyč.

25

Černá Hora právě vstřelila branku!

Oddechový čas rozhodčí Italům prominuli, ale ještě předtím odpískanou penaltu nikoliv. ALEKSANDAR IVOVIĆ uspěl i napotřetí. – 12:12.

25

Hodně komická situace, kterou všichni přešli s úsměvem. Italský rozhodčí se chtěl opřít o stůl, jenže zabraný do hry se opřel o tlačítko, které značí timeout.

25

Čtvrtá čtvrtina začala.

24

Konec třetí čtvrtiny.

24

Černá Hora právě vstřelila branku!

Vodní pólaři Černé Hory ještě dokázali odpovědět a do poslední osmiminutovky tak půjdou se ztrátou jediného gólu! Z předbrankového prostoru se dnes poprvé trefil VLADAN SPAIĆ – 11:12.

24

Itálie právě vstřelila branku!

Itálie si znovu skvěle poradila s přesilovou hrou. Velotto akce vyšperkoval nahrávkou napříč bazénem do ruky VINCENZA ENZUTA IODICEHO, jenž hodil míč za záda marně se přesunujícího Kandiće – 10:12.

24

Černá Hora právě vstřelila branku!

Rozdíl ve skóre činí znovu jen jednu branku. O nahrávku na pravou stranu si řekl MIROSLAV PERKOVIĆ, načež hrací předmět napálil nad pravou ruku gólmana – 10:11.

23

Oba celky chtějí vyhrát, ačkoli jde „pouze“ o sedmé místo. Z pravé strany pálil Aleksandra Ivović, jeho střela skončila na břevně a odrazila se k Nicosiovi.

23

Itálie právě vstřelila branku!

Ofenzivní faul dokonce vedl k vyloučení černohorského hráče. Italové rychle spěchali do útoku, aby přesilovku využili a podařilo se, na konci pohledné kombinace byl MICHAEL ALEXANDRE BODEGAS – 9:11.

22

Černá Hora právě vstřelila branku!

Podruhé v průběhu třetí čtvrtiny házel ALEKSANDRA IVOVIĆ penaltu. Nekompromisní dělovku poslal od břevna do brány – 9:10.

22

Itálie právě vstřelila branku!

Skvělá práce Nicosii. Po zákroku rozjel dlouhou nahrávkou protiútok. FRANCESCO DI FULVIO vzal zodpovědnost na sebe a střelou přes obránce zaskočil brankáře – 8:10.

21

Itálie právě vstřelila branku!

Střela vyšla pochopitelně na ALESSANDRA VELOTTA. Tentokráte z pravé strany, ale poradil si stejně dobře, jako v předešlých případech. Křižnou ránou našel horní roh – 8:9.

21

Šance vzít si vedení na svou stranu. Italský pólař Renzuto byl faulován při hodu a zahraje si tak spolu se spoluhráči přesilovou hru.

20

Itálie právě vstřelila branku!

Připomněl se nejlepší italský střelec v utkání ALESSANDRO VELOTTO. Ze středu vyprodukoval skákavou střelu, jež přeskočila i ruku Kandiće – 8:8.

20

Černohorci v úvodu třetí čtvrtiny dominují. Ale ani přesilová hra nevedla k navýšení jejich náskoku, Matović v gólové pozici přestřelil.

19

Nicosia se velmi dobře vyšponoval do vzduchu proti projektilu Baničeviće. proti balónu natáhl levou ruku a konečky prstů střelu vytěsnil mimo tři tyče.

19

Ukropina viděl před branku plavajícího Spaiće, ale neadresoval mu úplně ideální nahrávku. Spoluhráč si neporadil se zpracováním.

18

Černohorci založili rychlý protiútok, ale neporadili si s koncovkou. Čučković váhal příliš dlouho se zakončením, až jej obral Di Fulvio.

18

Italové při útoku za vyrovnáním neuspěli. Velottovi odešla střelecká forma z první čtvrtiny, nyní pravačkou výrazně poslal míč nad břevno.

17

Žádnou šanci neměl střelecký pokus Popadiće. Střílel z honě velké dálky, navíc z úhlu. Vůbec netrefil bránu.

17

Černá Hora právě vstřelila branku!

Druhý poločas odstartovala proměněná penalta ALEKSANDARA IVOVIĆE. Balón poslala prudce k pravé tyči, Nicosia neměl šanci na míč dosáhnout – 8:7.

Začala třetí čtvrtina.

Konec druhé čtvrtiny.

16

Itálie právě vstřelila branku!

Dlouho se hráči v bílých čepičkách z vedení neradovali. Vítr z plachet jim vzal FRANCESCO DI FULVIO, ten hodem k levé tyči zkompletoval hattrick – 7:7.

16

Černá Hora právě vstřelila branku!

Rozběhla se poslední minuta druhá třetina a Černá Hora překlápí misky vah na svou stranu. Poprvé v utkání se trefil ALEKSANDAR IVOVIĆ – 7:6.

15

Černá Hora právě vstřelila branku!

DRAŠKO BRGULJAN byl tím, kdo se odmítl smířit s negativním skóre, a tak vyrovnal. Z levé strany vystřelil tvrdou střelu nad hlavu brankáře – 6:6.

15

Itálie právě vstřelila branku!

O krok napřed jsou znovu Italové. Před brankou si řekl o balón MATTEO AICARDI, jenž dostal balón a jen jen pravačkou tečoval nechytatelným způsobem k pravé tyčce – 5:6.

14

Nicosia si připsal úspěšný zákrok, načež rozjel rychlý protiútok. Zakončoval jej Nicholas Presciutti hodem nad horní tyčku.

14

Itálie právě vstřelila branku!

Takhle by to šlo! FRANCESCO DI FULVIO si troufl na střelu, kterou poslal šikovně o vodu a míč propadl Kandićovi pod pravou rukou – 5:5.

13

Renzuto musel střílet, čas pro útok neúprosně běžel. Vystřelil z velké dálky, Kandić neměl problém předvést úspěšný zákrok.

13

Italům se úplně přestalo dařit v útočné fázi. Kromě Velotta, který má na kontě už tři góly, dokázali vstřelit jediný gól a ve druhé třetiny mají problém vůbec trefit bránu.

12

Černá Hora právě vstřelila branku!

Obrat dokonán, Černá Hora vede! Zasloužil se o to VLADO POPADIĆ, ten zleva vystřelil křižnou střelou, jíž pomohla do sítě i branková konstrukce – 5:4.

12

Podruhé v krátkém časovém sledu odpískán Italům ofsajd. Pozor si nedal Vincenzo Dolce, jehož nepřesná střela již byla navíc.

11

Neúspěch při útoku jsme sledovali i na druhé straně. S velkou chutí hrající Alessandro Velotto tentokráte neuspěl, míč poslal do pravé tyčky.

11

Kandić se tentokráte zaskočit nenechal. Z pravé strany očekával Petkovićovu střelu kříže, levou rukou balón ztlumil před sebe.

10

Černá Hora právě vstřelila branku!

Vyrovnáno! DRAŠKO BRGULJAN několikrát naznačil střelu, aby nakonec technickým obloučkem přehodil bezmocného italského gólmana – 4:4.

10

Útok Italů zastavil hvizd rozhodčího. Luongo si nepohlídal postavení a byl mu odpískán ofsajd, v době nahrávky byl za posledním obráncem.

9

Černá Hora právě vstřelila branku!

Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. ALESA UKROPINA vystřelil z pravé strany na bližší tyč, Nicosia natahoval levou ruku bez úspěchu – 3:4.

9

Itálie právě vstřelila branku!

ALESSANDRO VELOTTO je ve formě. Znovu vyprodukoval parádní střelu z větší vzdálenosti, balón poslal do pravé šibenice – 2:4.

9

Druhá čtvrtina začala.

8

Konec první čtvrtiny.

8

Černá Hora právě vstřelila branku!

Tři vteřiny před koncem první čtvrtiny se Černohorci dočkali snížení. ALEKSA UKROPINA trefil tyčku, od níž se balón odrazil do obránce šťastně za pomyslnou brankovou čáru – 2:3.

8

Velmi dobře zpacifikovala obrana Černé Hory Figariho. Ve třech se kolem něj seskupila a nedovolila mu ani zakončit, ani přihrát.

7

Hodně odvážný pokus zkusil Francesco Di Fulvio. Z pravé strany vystřelil dělovou ránu, na níž Kandić vůbec nereagoval, ale měl štěstí, míč skončil v boční síti.

7

Do protiútoku plaval Luongo, jehož nedokázal zachytit žádný z protihráčů. Jeho samostatný únik vyřešil Kandić, který se nenechal prostřelit nad hlavou.

6

Italové si dali hodně záležet s rozehrávkou. Už ovšem museli střílet, protože čas se blížil ke konci. Figari trefil pouze jednoho z obránců.

6

Parádní zákrok v podání Nicosii. Gólman do poslední chvíle vystál Ukropinu, aby nakonec jeho střelecký pokus vyškrábl pravou rukou.

5

Vodní pólaři v modrých čepičkách jsou zatím jasně lepším týmem. Blízko čtvrtému gólu byl Echenique, avšak v dobré pozici netrefil volný prostor u pravé tyče.

5

Itálie právě vstřelila branku!

Na druhé straně přichází gól a Itálie poprvé vede dvoubrankovým rozdílem. Střelou o vodu uspěl FRANCESCO DI FULVIO – 1:3.

4

Obrovská smůla při zakončení Černohorců. Nejprve břevno po střele Petkoviće, následně pravá tyčka po zakončení Vidoviće.

4

Itálie právě vstřelila branku!

O krok napřed jsou znovu Italové. ALESSANDRO VELOTTO uspěl i svou druhou střelou v utkání, balón poslal kolem levé ruky gólmana – 1:2.

3

Nechybělo moc, aby Černohorci dokonali obrat. Velmi dobrou práci odvedl Vidović, ale Spaić jeho práce nevyužil, z úhlu minul.

3

Černá Hora právě vstřelila branku!

Vyrovnáno! Zodpovědnost na sebe vzal MARKO PATKOVIĆ, jenž vypálil ze střední vzdálenosti nechytatelnou ránu pod břevno.

2

Itálie neuspěla, když střela proletěla nad bránou, načež bude hrát přesilovou hru soupeř z důvodu faulu při protiútoku.

2

První vyloučení přišlo na straně Černé Hory. Na dvacet vteřin si plave odpočinout Ivović, když nedovoleně zatáhl Velotta.

1

Černohorcům se úvodní útok vůbec nepovedl. Nahrávali si tak dlouho, až jim došel čas, balón tak odevzdali zadarmo.

1

Itálie právě vstřelila branku!

Parádní start v podání Italů! ALESSANDRO VELOTTO vystřelil z levé strany z velkého úhlu, Kandiće ovšem svou střelou dokonale zaskočil – 0:1.

Zápas začal.
Sestavy

Černá Hora: Kandić – Brguljan, Perković, Petković, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina, Ivović, Spaić, Matović, Baničević.

Itálie: Nicosia – Luongo, Figlioli, Presciutti, Velotto, Renzuto, Echenique, Figari, Bodegas, Aicardi, Dolce.

Rozhodčí: Salničenko (KAZ), Dervieux (FRA).
Itálie

Vodní pólaři Itálie v základní skupině neprohráli ani jednou, přesto i oni budou hrát až o sedmou příčku. Poté, co deklasovali Jihoafrickou republiku, tak remizovali s Řeckem, porazili USA i Japonce a v posledním skupinovém klání remizovali s Italy. Ve čtvrtfinále se jim postavilo do cesty Srbsko a na nynějšího finalistku Italové nestačili, prohráli 6:10. Následně nezvládli druhé utkání na turnaji proti Americe, které podlehli o gól 6:7.
Černá Hora

Černohorci v tabulce určitě pomýšleli výše. Ve skupině si ovšem nedokázali vytvořit dobrou výchozí pozici, protože porazili pouze outsidera z Kazachstánu a Austrálii, načež prohráli se Srby, Chorvaty, i Španěly. Ve čtvrtfinále narazili na vítěze druhé skupiny, což bylo Řecko. Řekové potvrdili výbornou formu a svého soupeře přehráli 10:4. Černá Hora posléze znovu hrála s Chorvatskem a opět prohrála, tentokráte 10:12. Proto ji dnes čeká souboj jen o sedmé místo.
Všem sportovním fanynkám a fanouškům přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování turnaje vodního póla žen, u zápasu o konečné sedmé místo mezi Černou Horou a Itálií.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 02:30.

Černá Hora – Itálie

17:18 po pen.

konec (2:3, 5:4, 4:5, 3:2 - 3:4)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy

Černá Hora: Kandić - Brguljan, Perković, Petković, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina, Ivović, Spaić, Matović, Baničević.

Itálie: Nicosia - Luongo, Figlioli, Presciutti, Velotto, Renzuto, Echenique, Figari, Bodegas, Aicardi, Dolce.

Rozhodčí: Salničenko (KAZ), Dervieux (FRA).