Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (muži)

Černá Hora – Itálie

17:18 po pen.

konec (2:3, 5:4, 4:5, 3:2 - 3:4)

08.08.2021, 02:30 • O 7. - 8. místo • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:27)
Zápas vodních pólařů o sedmé místo mezi Itálií a Černou Horou nabídl dramatickou podívanou, kterou musel rozhodnout až penaltový rozstřel, v něm byli úspěšnější Italové.

Vítězný tým měl po většinu zápasu navrch, Černohorci se ale drželi v kontaktu a nejednou dokázali vrátit stav do vyrovnané podoby. Podařilo se jim to i v poslední vteřinách základní hrací doby, kdy využili individuální chyby soupeře k poslání zápasu do penalt. V rozstřelu byl ovšem úspěšnější soupeř, neboť za Černou Horu neproměnili penaltu Matković a Perković, zatímco na italské straně neuspěl pouze Aicardi. Di Fulvio v klíčovou chvíli udržel chladnou hlavu a střelou do protipohybu gólmana rozhodl o vítězství a výsledném sedmém místě pro Itálii.

Konec zápasu.

Je konec! FRANCESCO DI FULVIO mohl rozhodnout, tak se také stalo. Pro hod si vybral pravou stranu, Kandić se vydal opačným směrem.
Jenže vyrovnání nepřichází. Miroslav Perković neudržel tíhu okamžiku a míč napálila o horní tyče.

Matteo Aicardi dramatizuje utkání o sedmou příčku! Poslal míč k pravé tyči, což Kandić očekával a střelu chytil!
Černou Horu ještě drží ve hře Uroš Čučković. Na rozdíl od spoluhráče si balón v ruce pohlídal a odhodil jej k pravé tyčce.
Nicholas Presciutti dal výhodu Itálii. Zachoval chladnou hlavu a hodil míč nechytatelně do levé šibenice.

Stefan Vidović selhal! Balón mu v klíčový moment vyklouzl z ruky, hrací předmět poslal vysoko nad břevno!
Kandić byl blízko. Trefil stanu, kam Vincenzo Renzuto Iodice hodí balón, ale ke své pravé tyči skočil o něco málo později.
Dušan Matković vrací lehkou výhodu na stranu Černé Hory. O vodu vystřelil k levé tyčce, Nicosia nedokázal zareagovat včas.
Na straně Itálie Figlioli. V zápase nedal jediný gól, ale nyní si poradil, gólmana poslala na druhou stranu, sám vystřelil k levé tyči.
Jako první penaltový specialista Aleksandar Ivović. Vystřelil k pravé tyči, Nicosia neměl šanci.

Penaltový rozstřel začal.

Konec čtvrté čtvrtiny.

32

Černá Hora právě vstřelila branku!

Obrovskou chybu vyrobil Di Fulvio, jenž se v polovině bazénu školácky nechal obrat Brguljanem. Ten vyslal do úniku plavajícího ALEKSANDARA IVOVIĆE, ten hodem do pravé šibenice posílá utkání do penalt – 14:14!

32

Brankář Nicosia právě s největší pravděpodobností zajistil Itálii sedmé místo, když si poradil se zakončením Ivoviće o vodu. Do konce čtvrté čtvrtiny zbývá osmnáct vteřin, kterých Italové mohou strávit na balónu.

32

Obrovská smůla Černohorců! Skvěle provedený lob nejprve trefil tyčku, načež k míči nejrychleji doplaval Perković, ten trefil břevno!

Černá Hora – Itálie

17:18 po pen.

konec (2:3, 5:4, 4:5, 3:2 - 3:4)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy

Černá Hora: Kandić - Brguljan, Perković, Petković, Čučković, Popadić, Vidović, Ukropina, Ivović, Spaić, Matović, Baničević.

Itálie: Nicosia - Luongo, Figlioli, Presciutti, Velotto, Renzuto, Echenique, Figari, Bodegas, Aicardi, Dolce.

Rozhodčí: Salničenko (KAZ), Dervieux (FRA).