Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (muži)

Maďarsko – Španělsko

9:5

konec (3:3, 2:2, 1:0, 3:0)

08.08.2021, 06:40 • O 3.–4. místo • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (07:48:40)
Bronz v turnaji vodního póla mužů patří Maďarsku, které skvělou defenzivní hrou utlumili ofenzivní hvězdy soupeře a zvítězili 9:5. První polovina utkání byla naprosto vyrovnaná, o čemž svědčí i výsledek 5:5. Ve druhém poločasu ale Nagy zavřel branku, nepustil za sebe ani jeden balón (!). Naopak Maďaři skórovali čtyřikrát, jednou do prázdné brány. Bronzové medaile jdou do správných rukou, vodní pólaři Maďarska dnes byli lepším týmem.

32

Konec zápasu.

32

Ani španělští vodní pólaři nehrají. López drží balón u sebe a sleduje časomíru, na níž ubíhá posledních dvacet minut střetnutí.

32

Marton Vamos podle očekávání nikam nespěchá. Drží balón na vlastní polovině a čeká, až vyprší půl minuta učená pro útok.

31

Španělský brankář López sice zakročil proti Vagovi, ale výborný zákrok už vůbec neslaví, protože ví, že on, i jeho spoluhráči odletí z Tokia bez medaile.

31

Udrží Nagy čisté konto po celý druhý poločas? Zatím tomu vše nasvědčuje. Teď si smlsnul na zakončení Munarrize, které přitom nebylo vůbec špatné.

30

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Španělé zariskovali a odvolali gólmana. Jenže Manhercz vystihl rozehrávku, nahrál DENESI VARGOVI, a ten definitivně zpečetil maďarský bronz – 9:5.

30

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Vedení o tři góly si Maďarsko vzít nenechá! DANEL ANGYAL dostal pas na levou stranu a Lópeze prostřelil k bližší tyči – 8:5.

29

Španělsko nezvládlo přesilovou hru a už to s ním nevypadá vůbec dobře. Alberto Munarriz trefil před sebou plavajícího Vamose.

29

Rovněž López chytá skvěle, ale jeho úhlavní konkurent předvádí ještě o něco lepší výkon. Nyní si španělský brankář poradil s projektilem Manhercze.

28

Ohromně koncentrovaný Nagy si poradil s tečovaným pokusem Mallaracha. Balón dokonce chytil do levé ruky.

28

Hosnyanszky má tři fauly, proto se jej trenér rozhodl vystřídat. Náhradník za něj Jansik okamžitě střílel, ale přestřelil.

27

Lópeze pro změnu podržela pravý tyč. Křižná střela Manhercze měla oči, Maďarovi ovšem nezbylo nic jiného, než se rychle vrátit do defenzivy.

27

Ne, Nagy je prostě ve druhém poločase neprůstřelný! Zuby si na něm vylámal i Martin Famera, jenž před brankou narazil na jeho pravou ruku.

26

Maďarsko právě vstřelilo branku!

Gól po dlouhé době, balón skončil v síti Španělska! Maďaři oslavují trefu MARTONA VAMOSE k pravé tyči hodně hlasitě, protože stáhnout dvoubrankové manko během šesti minut není vůbec nic lehkého – 7:5.

26

Vyrovnání bylo blízko! Dělovka Munarrize si říkala o úspěšný zásah, ale břevno míč do sítě nepustilo!

25

López měl velké štěstí. Střelu Vargy skvěle zastavil, ale pak ztratil pojem o hře a balón zůstal po jeho pravice. Voda jej odnesla ven z brány.

25

V souboji o balón porazil Martin Famera Erdelyie jasně 4:0. Jenže ani na čtvrtý pokus nedokázali Španělé hned první útok přetavit v gól.

Maďarsko – Španělsko

9:5

konec (3:3, 2:2, 1:0, 3:0)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy

Maďarsko: Nagy - Angyal, Manhercz, Zalanki, Vamos, Hosnyanszky, Pasztor, Jansik, Erdelyi, Varga (C). Mezei, Harai.

Španělsko: López - Munarriz, Granados, Sanahuja, de Toro, Larumbe, Famera, Fernández, Tahull, Perrone, Mallarach, Bustos.

Rozhodčí: Vojevodin (RUS), Stavridis (GRE).