Menu

Další

Olympijské hry - OH - Cyklistika BMX

Finále Freestyle (ženy)

konec

01.08.2021, 03:10 • Ariake Urban Sports Park • Adam Kodet

Ne, Hanna Robertsová zlato nezíská! Věděla, že musí zajet jízdu na hranici svých možností a hlavně bez chyby. Na první rampě ukázala 360tku s barspinem a přes box přeletěla s dvojitým tailwhipem, ale trik přetáhla, skoro se zastavila a nedokázala vyskočit na další rampě. Sama tedy jízdu zabalila a přenechává senzační zlato Charlotte Worthingtonové!

8

Bohužel ne! Švýcarka má jistý bronz, Benegasová obdržela pouze 88,50 bodů a na medaili jí chybí 7 desetin bodu. Stačil jeden backflip. Američanka v obětí Ryana Nyquista, další velké legendy tohoto sportu, ale je zklamaná.

8

Přichází však jen jednoduchý barspin, který chtěla ještě s něčím zkombinovat, ale nestihla to. Na závěr pouze tabletop a toboggan a kombinace tire grabu a turndownu. Salto nepřišlo, ale bude to stačit na Nikitu?

6

97,50 bodu za nadpozemskou jízdu, kterou předvedla Charlotte Worthingtonová! Jasný útok na zlato a Hannah Robertsová se bude muset hodně obracet, aby tohle ještě překonala. Možná to ani není v jejích silách.

6

Charlotte tam sype trik za trikem, ještě by nebylo skoku nebo transferu, při kterém by něco nepředvedla. Přidala lookback, vysoký wall tap a 360 přes spine. Parádní představení Charlotte korunuje fantasticky provedeným frontflipem a neskutečně tam stihla poslat ještě flair, bez respektu a jediné chybičky. Za tuhle jízdu by se nemusel stydět kdejaký mužský biker!

6

Britka je sama z toho, že se jí to povedlo, nadšená a pokračuje v perfektním výkonu. Naprosto čistě provedený turndown a tabletop, krásně vysoký no hander transfer a obrovsky vysoký a neskutečně dlouhý wall ride! Na tohle se kouká opravdu parádně.

6

WOW! Charlotte Worthingtonová to dokázala a po úvodním wall tapu a čistém backflipu přes spine tam zandala neskutečný 360 backflip, což předvedla v soutěži jako první žena v historii. Takhle se útočí na olympijské zlato!

Výsledky 1. kola:

1. Hannah Robertsová (USA) – 96,10
2. Nikita Ducarrozová (SUI) – 89,20
3. Natalya Diehmová (AUS) – 86,00
4. Perris Benegasová (USA) – 81,20
5. Lara Lessmannová (GER) – 79,60
6. Jelizaveta Posadskichová (ROC) – 63,00
7. Charlotte Worthingtonová (GBR) – 38,60
8. Macarena Perezová Grassetová (CHI) – 24,40
9. Minato Oikeová (JPN) – 13,40

9

360 přes box, čistý backflip přes spine rampu, pak už to vypadalo, že jízdu jen dojede. Jenže na poslední rampě přidala ještě perfektní flair a na oslavu zahodila bike daleko od sebe. Tohle je možná jízda nové olympijské šampionky.

9

Druhá Američanka a největší favoritka na zlato Hannah Robertsová hned od začátku ukazuje, že dnes zřejmě nebude mít konkurenci. Začíná 360 barspinem a hned tam posílá double tailwhip na dalším skoku.

7

Pokračuje další 360tkou, barspinem přes box a pak skvělou otočkou o 540 v radiusu! Pak Švýcarka chtěla zkoušet no hander backflip, ale nakonec si to rozmyslela, řidítka nepustila a bylo to jen čisté salto vzad. Nakonec ještě stihla no hander a barspin, ale u obou triků to bylo lehce nedotažené. I tak ale Nikita za variabilitu a využití naprosto všech překážek dostává velmi slušných 89,20 bodů, to už se bude docela těžko překonávat. Jde do čela!

5

Australanka pokračuje v krasojízdě, ukázala další tailwhip přes tu strmou spine rampu a taky si střihla čistý backflip, i když na dopadu si škrtla o hranu. One footer one hander, to jsme taky dnes ještě neviděli. Na závěr jízdy předvedla jednu 360tku a footplant přímo na rampě, krásná jízda zasloužěně zaplacena 86,00 body. Mohlo by to stačit i na medaili, ale Australanka sama není spokojena a cítí, že umí ještě víc.

5

Natalya Diehmová z Austrálie načíná svůj první run s širokým úsměvem. Začíná na rozdíl od ostatních přímo v parku ze země a hned tam posílá krásný tailwhip transfer. Pokračuje tobogganem přes roh a no handerem, slušným tabletopem a také přidává jako první tail tap, kdy se zastaví na zemi na zadním kole. Zatím skvělé a originální představení.

Finále Freestyle (ženy)

konec

Zpět na online


Statistiky:
Konečné pořadí
1. Charlotte Worthingtonová (GBR) 97,50 bodů
2. Hannah Robertsová (USA) 96,10
3. Nikita Ducarrozová (SUI) 89,20
4. Perris Benegasová (USA) 88,50
5. Natalya Diehmová (AUS) 86,00
6. Lara Lessmannová (GER) 79,60
7. Minato Oikeová (JPN) 75,40
8. Macarena Perezová Grassetová (CHI) 73,80
9. Jelizaveta Posadskichová (ROC) 63,00
Startovní listina finále
1. Jelizaveta Posadskichová (ROC)
2. Minato Oikeová (JPN)
3. Macarena Perezová Grassetová (CHI)
4. Lara Lessmannová (GER)
5. Natalya Diehmová (AUS)
6. Charlotte Worthingtonová (GBR)
7. Nikita Ducarrozová (SUI)
8. Perris Benegasová (USA)
9. Hannah Robertsová (USA)