Menu

Další

Olympijské hry - Pozemní hokej (muži)

Indie – Velká Británie

3:1

konec (1:0, 1:0, 0:1, 1:0)

01.08.2021, 14:00 • Oi Hockey Stadium North Pitch, Tokio (Japonsko) • Čtvrtfinále • Michal Sadlek

To je ode mě z tohoto utkání všechno. Děkuji vám za pozornost a přeji hezký zbytek neděle. (15:37:18)
Britové svůj tlak vystupňovali ve čtvrté čtvrtině zápasu, ani jednu ze svých možností ale využít nedokázali. Indové se na útočnou polovinu dostali jen několikrát, v 57. minutě ale využil jeden z jejich ojedinělých rychlých protiútoků Hardik Singh a Indové už závěr zápasu úspěšně zvládli. Britský tým, který měl většinu zápasu územní převahu, tak na turnaji skončil na skvělé indické obraně. Indové se naopak poprvé od roku 1980 dostali do bojů o medaile.

Semifinálové dvojice:
Austrálie – Německo
Indie – Belgie

Konec čtvrté čtvrtiny.

60

Trestný roh z toho nakonec nebyl a Indové pak odpálili míček až na britskou polovinu hřiště. Velká Británie v olympijském turnaji končí.

60

Až v poslední minutě se Britové k míčku dostali a hned ho rozehráli do útočné čtvrtiny. Wallaceova střela zprava byla sražena indickým obráncem a rozhodčí teď zkoumají, zda to bylo nohou.

59

Britové by se chtěli dostat do tlaku, vůbec se jim ale nedaří dostat se k míčku a místo toho musí běhat za kombinujícími Indy.

58

Britský brankář Payne byl stažen ze hřiště, jeho spoluhráči ale okamžitě pokazili rozehrávku a Sharma na konci rychlé indické kombinace jen velmi těsně minul odkrytou britskou svatyni.

57

Indie právě vstřelila branku!
Indové se výrazně přiblížili postupu! HARDIK SINGH potáhl míček do otevřené britské obrany a dostal se i ke střele. Tu první brankář Payne ještě vyrazil, míček se ale vrátil k Hardikovi Singhovi a jeho druhá střela skončila u levé tyčky britské branky. 3:1 pro Indii!

56

Indové zblokovali dvě střely, míček se ale pokaždé odrazil na hokejky Britů, kteří pokračují ve svém náporu.

55

Britové se vrátili do útočné čtvrtiny, jejich kombinace ale teď skončila nepřesnou přihrávkou na levé křídlo. Čas na vyrovnání se Britům začíná rychle krátit...

54

Po trestném rohu střílel autor zatím jediné britské branky Ward, indický brankář Parattu Raveendran ale úspěšně zasáhl a Ward pak další střelou minul indickou branku.

53

Manpreet Singh dostal za podražení Griffithse při zpracovávání míčku žlutou kartu, nejdříve ale zasáhl míček. Britové navíc získali i trestný roh.

52

Teď se ji ale může ulevit, protože Indové míček získali a hned ho zavezli na polovinu Velké Británie, kde ho podrželi na pravé straně.

51

Britský tlak v této části hry vůbec nepolevuje, právě naopak. Indická obrana začíná být zjevně přetížená.

50

Ansell střílel po trestném rohu, brankář Indie Parattu Raveendran ale výborně zasáhl levou nohou. Odražený míček pak získali zpět pod svou kontrolu Britové.

50

Další trestný roh ve prospěch Velké Británie.

49

I tak ale britští hokejisté nadále tlačí Indii do obrany. Hráči v modrém se ve čtvrté čtvrtině ještě nedostali pořádně na britskou polovinu hřiště.

48

Rozehrávka trestného rohu se Britům tentokrát vůbec nepovedla a Roperovu střelu z ostrého úhlu nakonec zastavil indický brankář Parattu Raveendran.

47

Wallace přihrával míček do střeleckého kruhu, odkud ho úmyslně kopl do zámezí brankář Indie Parattu Raveendran. Další trestný roh pro Velkou Británii.

Indie – Velká Británie

3:1

konec (1:0, 1:0, 0:1, 1:0)

Zpět na online


Rozhodčí: Grochal (POL), Taylor (NZL)

Statistiky:
Góly:
7. Dilpreet Singh, 16. Gurjant Singh, 57. Hardik Singh - 45. Ward
Základní sestavy:
Indie: Parattu Raveendran - Dilpreet Singh, Rupinder Pal Singh, Surender Kumar, Manpreet Singh (C), Hardik Singh, Mandeep Singh, Harmanpreet Singh, Sumit, Sharma, Rohidas

Náhradníci: Gurjant Singh, Simranjeet Singh, Shamsher Singh, Varun Kumar, Prasad

Velká Británie: Payne - Ames, Ward, Roper, Dixon (C), Creed, Ansell, Waller, Gall, Sorsby, Wallace

Náhradníci: Draper, Shipperley, Griffiths, Sloan, Sanford