Menu

Další

Olympijské hry - Veslování

Skif - finále E/F (muži)

konec

30.07.2021, 00:45 • Milan Huppert

Konečné pořadí finále E¨¨

1. Ignacio Vasquez (DOM) 7:25,88 min
2. Felix Potoy (NCA) +2,12 s
3. Privel Hinkati (BEN) +12,70
4. Franck N'Dri (CIV) +16,67
5. Alhussein Ghambour (LBA) +21,76 (01:16:34)
Ignacio Vasques zvítězil, byť Potoy v posledních metrech ještě zabral a soka dotahoval, ztráta ovšem zůstala vyšší dvou vteřin. Třetí místo si s přehledem udržel Hinkati.
Reprezentant Dominikánské republiky si podmaňuje finále E pro sebe. Náskok navýšil na tři sekundy a tři desetiny, Potoy už se dostal před Hinkatiho.
Do čela se probojoval Vasquez, druhý zatím zůstává Hinkati. Nebezpečně se k němu však přibližuje Potoy. Zbylí dva veslaři ztrácejí výrazně.
Hinkati vede na prvním mezičase o vteřinu a tři desetinu před Vasquezem z Dominikánské republiky. Tato jízda zřejmě nebude tak jednoznačná jako dvě předešlé.
Po finále F a jedné jízdě žen je na programu finále E. Nejlépe vystartoval Privel Hinkati z Beninu. Ostatní jeho nástup nezachytili.

Konečné pořadí finále F

1. Riilio Rii (VAN) 7:49,82 min
2. Abdilrahman Alfadhel (KUW) +42,85 s
Riilio Rii nenechal nikoho na pochybách a v rozjížďce o umístění deklasoval Alfadhela rozdílem několik tříd. Rozdíl v cíli se vyšplhal na hrozivých dvaačtyřicet sekund.
Posledního půl kilometru proti reprezentant Vanuatu. Jeho kuvajtský konkurent se hodně trápí, v jeho obličeji je viditelná velká bolest a únava.
Riilio Rii drží na své poměry solidní tempo. Drží konstantní rychlost a soupeři se nadále výrazně vzdaluje, manko s největší pravděpodobností přesáhne i hranici půl minuty.
Výrazně lépe vesluje reprezentant z Vanuatu. Od prvních metrů se soupeři vzdaluje, po půl kilometru vede rozdílem propastných čtrnácti vteřin.
Dnešní veslovací program začíná závody o umístění. Jako první se ve skupině E proti sobě postavili Abdulrahman Alfadhel z Kuvajtu a Riilio Rii z exotického Vanuatu.

Závod začal.
Startovní listina

1 Abdulrahman Alfadhel (KUW)
2 Riilio Rii (VAN)
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 00:45.

Skif - finále E/F (muži)

konec

Zpět na online