Menu

Další

Hokej

NHL - Zahájení volných přestupů

konec

28.07.2021, 18:00 • Patrik Czepiec, Daniel Fekets (@DFekets), Tomáš Němčík

23:59

Stěhuje se další český hokejista! Daniel Vladař bude od nové sezóny strážit svatyni Calgary, Boston dostal jako protihodnotu třetí kolo draftu v roce 2022.

21:12

O změny působišť českých hráčů není nouze! Dalším takovým borcem je útočník David Kämpf. Ten se stává novou akvizicí Toronta, se kterým podepsal na dva roky za 1,5 milionu dolarů na sezonu. Do kádru Maple Leafs míří i forvard Kurtis Gabriel, jenž hrál v San Jose.

21:07

Je to potvrzeno! Spekulace ohledně Dmitrije Jaškina a jeho návratu do NHL se potvrdily. Vytáhlý útočník a elitní střelec KHL v uplynulých sezonách se dohodl s Arizonou. Podepsal tam smlouvu na jeden rok.

20:31

A pozor! Český útočník Tomáš Nosek podruhé při své anabázi v NHL mění působiště. Na dva roky s roční gáží 1,75 milionu dolarů totiž podepsal u Medvědů z Bostonu! David Pastrňák se tak může těšit na nového spoluhráče.

20:08

Smlouvu na pět let u Seattlu urval Jaden Schwartz, skvělý útočník ze St. Louis! Průměrná roční gáže má hodnotu 5,5 milionu dolarů. To je třetí tučné jméno na seznamu nováčka NHL.

20:03

A s velkými jmény se roztrhl pytel. Jeden z nejdůležitějších článků při cestě Montrealu za postupem do letošního finále, Phillip Danault, se dohodl na šestileté spolupráci s Kings. Jeho plat bude mít roční hodnotu 5,5 milionu dolarů.

19:56

Německý brankář a hvězda ligy Philipp Grubauer opouští coloradské brankoviště a stává se jedničkou Seattlu! Za šest let si průměrně vydělá 5,9 milionu dolarů. Tak to je zatím největší pecka na trhu s volnými hráči. Bylo jasné, že manažer Ron Francis si nenechává nižší desítky milionů pod platovým stropem jen tak pro nic za nic.

19:53

Kraken právě potvrdil první jméno, co se k týmu přidává prostřednictvím trhu volných hráčů. Z Floridy se do přístavního města stěhuje Alexander Wennberg, za tři roky dostane průměrně 4,5 milionu dolarů.

19:50

Český brankář David Rittich se stává součástí Nashvillu! Jeho smlouva na jeden rok mu vynese 1,25 milionu dolarů. Prostor by měl dostat po boku finské jedničky Juuse Sarose. V minulé sezoně Rittich prostřídal Calgary a Toronto, nešlo o jeho nejpovedenější ročník.

19:48

Další potvrzení informace, která padla už před přenosem. Andreas Athanasiou s Kings podepíše roční kontrakt, částka činí 2,7 milionu dolarů. Vyplatí se LA?

19:33

Tampa rozdala pět dvoucestných kontraktů na jeden rok. Vlastní ho i Andrej Šustr, kterému Tampa otevírá dveře poté, co část kariéry strávil v KHL. U Lightning už český bek dříve působil a nyní zabojuje o místo v sestavě znovu!

19:15

A je to oficiální! Petr Mrázek zakotvuje v Torontu, které mu nabídlo kontrakt na 11,4 milionu dolarů. Český brankář stráví za kanadskými hranicemi tři roky. Mrazek chytal poslední tři sezony v Carolině, ve zkrácené sezoně vyšvihl svou úspěšnost i přes zranění palce na 92,3 %. Předtím působil v Detroitu a krátce též ve Philadelphii.

19:07

Oilers spojí síly se Zachem Hymanem. Dohoda už byla sice oznámena před oficiálním otevřením trhu volných hráčů, až nyní ji ale definitivně potvrdily zámořské zdroje. Za sedm let získá dosavadní útočník Toronta 38,5 milionu dolarů. Doposud v jiném klubu nehrál.

18:38

Kapitán Anaheimu Ryan Getzlaf se podle novináře Kevina Weekese dohodl na ročním pokračování s Ducks. Nestal by se tak volným hráčem.

18:22

Český brankář David Rittich, který v minulé sezoně oblékl barvy Calgary a Toronta, by se mohl dohodnout s Nashvillem a utvořit brankářské duo s Finem Sarosem. Zatím oficiální potvrzení společné smlouvy nepadlo.

18:13

Velký český návrat! Dominik Simon zažil v Calgary velmi utrápenou sezonu a pokusí se o restart v prostředí Pittsburghu. To je mu velmi dobře známé, vždyť Crosbyho zásoboval přesnými pasy ještě před rokem.

18:06

Slovenský brankář Jaroslav Halák podepisuje s Vancouverem. Jeho smlouva na rok obsahuje zajímavé výkonnostní bonusy, díky kterým si může přijít na 1,5 milionu dolarů navíc. Stačí, když nastoupí do deseti utkání a získá úspěšnost vyšší než 90,5 %.

Do otevření trhu volných hráčů zbývá posledních 10 minut!

NHL - Zahájení volných přestupů

konec

Zpět na online


Statistiky:
Přehled česko-slovenských podpisů
(od otevření trhu volných hráčů - 28. července - 18:00)

Jaroslav Halák (VAN) - 1 rok; 1,5 milionu dolarů
Petr Mrázek (TOR) - 3 roky, 3,8 milionu dolarů
Andrej Šustr* (TBL) - 1 rok; ??? dolarů
David Rittich (NSH) - 1 rok; 1,25 milionu dolarů
Tomáš Nosek (BOS) - 2 roky; 1,75 milionu dolarů
Dmitrij Jaškin (ARI) - 1 rok; ??? dolarů
David Kämpf (TOR) - 2 roky; 1,5 milionu dolarů
Dominik Simon* (PIT) - 1 rok; ??? dolarů
Daniel Vladař (CAL) - 2 roky; 0,75 milionu dolarů

* - dvoucestná smlouva