Menu

Další

Olympijské hry - Vodní pólo (ženy)

Kanada – Jihoafrická republika

21:1

konec (5:1, 4:0, 4:0, 8:0)

28.07.2021, 08:30 • Skupina A • Milan Huppert

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších olympijských přenosů se budu těšit na počtenou. (09:39:09)
Kanada v souboji proti Jihoafrické republice potvrdila roli obrovských favoritek. V každé čtvrtině se debakl navyšoval, až se skóre nakonec zastavilo na hodnotě 21:1.

Svěřenkyně kouče Paradela si utkání užívaly od prvních minut. Úvodní polovinu ještě zvládly Jihoafričanky obstát jakžtakž, ale s postupujícím časem odcházely síly, což se projevilo hlavně ve čtvrté čtvrtině, kdy Kanada vstřelila hned osm branek a dostala se tak nad dvacet vstřelených gólů.

Vodní pólařky Kanady si po porážkách se Španělkami a Australankami spravily chuť a povinným vítězstvím si zajistily postup do vyřazovací fáze. Jihoafrická republika je odkázána k jedinému nepostupovému místu, vítězství nad Nizozemkami či Australankami by se rovnalo obrovské senzaci.

Konec zápasu.

00:09

Kanada právě vstřelila branku!

Hráčky v bílých čepičkách hrají až do závěrečného klaksonu. Bezchybně sehrály rychlý protiútok, na pokus GURPREET SOHIOVÉ neměla Maartensová šanci dosáhnout.

21:1

00:47

Kanada právě vstřelila branku!

Kanadské vodní pólařky se nakonec dočkaly i dvacítky. Završila i KELLY MCKEEOVÍ, i tato hráčky do této chvíle střelecky mlčela.

20:1

01:22

Kanada právě vstřelila branku!

Kdo naopak skóroval poprvé, to je JOELLE BEKHAZIOVÁ. Dostala příležitost vystřelit v přesilové hře, z čehož vytěžila maximum.

19:1

01:40

Vulipisová se nechtěla nechat zahanbit a také vytáhla výborný zákrok. La Rocheová si ještě na svůj třetí zápis do střelecké listiny bude muset počkat.

02:18

Maartensová tentokráte uspěla, když po celou dobu viděla na balón, který vyletěl z pravačky Wrightové. Vyrazila jej s vypětím všech sil na tyč.

02:46

Kanada právě vstřelila branku!

Kanaďanky využily početní převahu s velkým přehledem. Na středu zůstala nikým neatakovaná GURPREET SOHIOVÁ, s Maartensovou si hravě poradila.

18:1

03:02

Wrightovou zastavila těsně před zakončením hvizd rozhodčího. Přichází vyloučení na straně JAR, na dvacet vteřin plave pryč ze hry Gerberová.

03:42

Výborný zákrok předvedla Meghan Maartensová. Wrightové lehce zmenšila úhel, a to bylo klíčové. Tvrdou střelu schytala do hlavu, nicméně je v pořádku.

04:10

Akce Jihoafričanek se přesunula zleva přes střed doprava. Skončila u Wedderburnové, již chyběly centimetry, trefila brankovou konstrukci.

04:53

Kanada právě vstřelila branku!

GURPREET SOHIOVÁ nedala osobní strážkyni v rychlostním souboji žádnou šanci. Pak zastavila, aby zamířila. Zacílila nechytatelně do levé šibenice.

17:1

05:17

Kyra Christmasová zkusila nadějný lob, ten však v síti neskončil. Spadl na vodu a zůstal stát, sebrala jej gólmanka Maartensová.

05:44

Gerberová nezvládla zpracovat snadnou nahrávku, načež hráčkám JAR došel čas na útok. Hodně zbytečné promrhání útočné akce.

06:11

Kanada právě vstřelila branku!

Jihoafričankám docházejí síly. KYRA CHRISTMASOVÁ přeplavala hned tři soupeřky, a to ještě musela kontrolovat míč. Pak vystřelila pod pravou ruku brankářky.

16:1

06:30

Kanada právě vstřelila branku!

A další gól. KINDRED PAULOVÁ si řekla o balón a v přečíslení jej dostala, odkrytou prvou stranu brány pak trefila s přehledem.

15:1

07:05

Kanada právě vstřelila branku!

ELYSE LEMAYOVÁ-LAVOIEOVÁ je tou, která posunula gólový účet spoluhráček na čtrnáctku. Zleva vystřelil neomylně k protější tyči.

14:1

07:42

Rozběhla se poslední osmiminutovka. O vítězkách střetnutí není pochyb, Kanada potvrzuje papírové předpoklady a soupeřky válcuje od prvních minut.

Kanada – Jihoafrická republika

21:1

konec (5:1, 4:0, 4:0, 8:0)

Zpět na online


Statistiky:
Sestavy

Kanada: Vulpisiová - McKeeová, Crevierová, Wrightová, Eggensová, Sohiová, Bekhaziová, Lemayová-Lavoieová, McKelveyová, Christmasová, Paulová, la Rocheová.

Jihoafrická republika: Maartensová - Gerberová, Moirová, Motauová, Silenová, Hallendorffová, Januaryová, Vaughnová, Mullerová, Wedderburnová, Meechamová, MacLeodová.

Rozhodčí: Cuzaki (JAP), Waldow (NZL).